Regel nu jouw glazenwasser

Gevelreiniging

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 425 glazenwasser in jouw regio

Wil jij jouw gevel laten reinigen door een professionele vakman? Boek dan jouw specialist via Zoofy. Plan eenvoudig een afspraak in wanneer het jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw glazenwasser
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Gevelreiniging door een professionele gevelspecialist

Een schone gevel is belangrijk voor de uitstraling van je woning. Een gevelreiniging is dan ook geen overbodige luxe. Wil jij ook graag je gevel laten reinigen? Dan vind je hieronder meer informatie over de gevelreiniging kosten en de mogelijkheden!

Waarom is het belangrijk om je gevel te reinigen?

Na verloop van tijd kan je gevel vervuild raken. Het krijgt heel wat te verduren door regen, wind, uitlaatgassen, enzovoort. Als je je gevel voor een lange tijd niet reinigt zal hij er verwaarloosd uitzien en dat doet de uitstraling van je woning niet goed. Maar er is nog een andere reden waarom het reinigen van je gevel zo belangrijk is: het verlengt de levensduur. Als je gevel niet tijdig gereinigd wordt dan kunnen er vochtproblemen ontstaan en dit kan zware kosten met zich mee brengen.

Gevelreinigingsmethodes

Als je je gevel wilt reinigen dan kan dit op verschillende manieren gedaan worden. Welke reinigingsmethode je het best gebruikt, hangt af van de ernst van vervuiling. Graffiti verwijderen zal met een andere methode gedaan worden dan het verwijderen van lichte vervuiling. Ontdek hieronder meer over de verschillende reinigingsmethodes!

Gevelstralen voor graffiti verwijderen

Een eerste optie is om de gevel te laten stralen. Deze reinigingsmethode is de meest agressieve en wordt vooral toepast om graffiti te verwijderen of andere soorten zware vervuilingen, zoals hevige roetaanslag. Voor deze methode wordt water gemengd met straalmiddel en wordt dit onder grote druk tegen je gevel gespoten. Zo kan een vakman eenvoudig graffiti verwijderen. Gevelstralen kan je niet eenvoudig zelf doen, want als je dit op een milieuvriendelijke manier wilt doen, moet het straalmiddel opgevangen worden. Bovendien heb je vaak een vergunning of ontheffing nodig.

Als je ervoor kiest om je gevel te laten stralen zijn er nog verschillende opties. Zandstralen is een van de hardnekkigste manieren en nevelstralen is een mildere vorm. Nevelstralen is geschikt voor gevoelige materiaalsoorten en kan op bijna elke gevel gebruikt worden. Hierdoor wordt het vaak toegepast op historische gebouwen.

Chemisch reinigingsmiddel

Een andere mogelijkheid is je gevel reinigen met chemisch reinigingsmiddel. Het chemisch middel zal het vuil op je gevel oplossen en vervolgens wordt het vuil afgespoeld met water. Met deze reinigingsmethode is het moeilijk om graffiti te verwijderen, maar het is wel sterk genoeg voor het verwijderen van matige vervuiling zoals verfresten of lichte roetaanslag.

Stoomreiniging

Als je gevel slechts licht vervuild is, dan kan je hem reinigen met stoom. In dat geval wordt water verhit tot 150 graden en vervolgens onder hoge druk tegen je vervuilde gevel gespoten. Stoomreiniging is ideaal voor het verwijderen van mos of klimop. Het is tevens een milieuvriendelijke manier om je gevel te reinigen.

Laserreiniging

Als laatste mogelijkheid kan je ook kiezen voor laserreiniging. Deze reinigingsmethode werkt aan de hand van een speciaal licht. Je kan het vooral toepassen bij gevels met een lichte kleur, maar als er geen metaalpigmenten in je gevelmateriaal zijn toegevoegd kan het ook bij donkere stenen gebruikt worden. Een laserreiniging kan je niet makkelijk zelf uitvoeren, want je moet beschikken over het juiste materiaal. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste kracht instelt en dat je de gevel niet te lang behandelt. Anders kan je gevel verkleuren en dat is wel het laatste wat je wil!

gevelreinigen

Welke gevelreinigingsmethode moet je kiezen?

Zoals je hierboven kon zien zijn er dus verschillende manieren om je gevel te reinigen. Welke reinigingsmethode je het best gebruikt hangt af van het materiaal van je gevel en de ernst van vervuiling. Bij lichte vervuiling is het altijd beter om te kiezen voor een mildere methode, omdat je zo beschadigingen vermijdt. Reinigen met stoom is daarbij een van de beste keuzes. Onder lichte vervuiling valt mos, algen en klimop. Als er sprake is van matige vervuiling kan je dit in sommige gevallen ook verwijderen aan de hand van stoom, maar bij roetaanslag en verfresten gebruik je toch beter een chemisch reinigingsmiddel.

Is je gevel echt zwaar vervuild en wil je graffiti verwijderen of zware roetaanslag? Dan zal je gevel stomen of een chemisch reinigingsmiddel gebruiken weinig helpen. In dat geval kan je je gevel het best laten zandstralen. Let op, hiervoor heb je meestal een vergunning nodig. Het is aangeraden om je op voorhand goed te informeren!

Ideale afwerking

Als je gevel gereinigd wordt kan je er nadien voor kiezen om je gevel te impregneren. Je gevel impregneren is niet verplicht, maar het is zeker aangeraden. Door je gevel te impregneren wordt hij voorzien van een beschermlaag die ervoor zorgt dat er geen water meer door je muur kan komen. Maar je gevel impregneren heeft nog een ander groot voordeel: vuil kan zich niet meer aan je muur vasthechten. Hierdoor zal jij je gevel minder moeten laten reinigen waardoor je geld uitspaart. Je bent voor een lange tijd zoekt als je je gevel gaat impregneren, want het blijft maar liefst 10 jaar goed!

Wanneer de gevel laten nakijken

Tijdens een gevelreiniging kan je je gevel het best laten inspecteren. Het kan namelijk voorvallen dat je gevel niet alleen vervuild, maar ook beschadigd is. Als dat zo is, kan de vakman deze beschadigingen eerst repareren. Uiteraard zal je hiervoor meer betalen, maar het is aangeraden om beschadigingen zo snel mogelijk te laten repareren. Schade aan je gevel kan voor nog meer problemen zorgen en de beschadigingen worden steeds ernstiger als je ze niet tijdig laat repareren.

Wat kost gevelreiniging?

Gevelreiniging is belangrijk voor de uitstraling en levensduur van je huis. Maar wat kost gevelreiniging eigenlijk? Als je je gevel laat reinigen door een professional kan je rekenen op een bedrag tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter. De kosten van gevelreiniging vallen dus erg goed mee. Hoeveel je precies moet betalen voor gevelreiniging hangt af van de reinigingsmethode die je kiest. Hieronder een overzicht van de mogelijke kosten per methode!

Klus kosten
Vochtstralen  12 euro per m²
Zandstralen  12- 15 euro per m²
Stoomreinigen  Vanaf 5 euro per m²
Nevelstralen  12 tot 15 euro per m²

Wil je naast een gevelreiniging ook je gevel impregneren? Dan zal je hiervoor ongeveer 6 tot 15 euro per vierkante meter voor betalen. Voor meer informatie over de kostprijs kan je altijd bij een van onze specialisten terecht!

Gevelreiniging zelf doen of laten doen?

Een gevelreiniging kan je zelf doen, maar dat is niet altijd een goed idee. Als je niet weet wat je doet kan je je gevel beschadigen en dan zal het er nog slechter uitzien. Bovendien heb je niet altijd de nodige materialen in huis. Als je je het jezelf makkelijk wilt maken laat je je gevel dus beter reinigen door een professional.

Kies voor een vakman van Zoofy en vermijd voorrijkosten

Vind je het moeilijk om de ideale vakman te vinden voor je gevelreiniging? Dan heb je geluk, want bij Zoofy vind je in slechts enkele minuten een bekwame vakman in je omgeving. Op die manier betaal je geen voorrijkosten. Kiezen voor een vakman van Zoofy voor je gevelreiniging is bovendien kiezen voor zekerheid, want een vakman van Zoofy stelt nooit teleur!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af