Regel nu jouw glazenwasser

Zonnepanelen reinigen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1398 glazenwasser in jouw regio

Laat je zonnepanelen reinigen door een vakman van Zoofy. Hier regel je eenvoudig en zonder gedoe een glazenwasser die jouw zonnepanelen kan reinigingen en zo het rendement van de panelen kan verhogen.

Regel nu jouw glazenwasser
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Zonnepanelen reinigen door een specialist van Zoofy

Je ziet ze steeds vaker. Zonnepanelen. Menig dak is er al mee bedekt en niet voor niets. Het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een slimme zet. Zo kun je zelf duurzame energie produceren door gebruik te maken van een 100% groene energiebron en draag je ook nog eens bij aan een duurzame wereld. Ook je portemonnee wordt er blij van, je energierekening valt een stuk lager uit. Een investering heb je al na zo’n zeven jaar terugverdiend. Als je nagaat dat, bij jaarlijkse reiniging en een technische inspectie door een van de vakmannen die je via Zoofy vindt, een zonnepaneel ruim 25 jaar meegaat, heb je nog ongeveer 18 jaar gratis stroom.
De werking van zonnepanelen is heel eenvoudig. De zon geeft energie in de vorm van licht en warmte. Het zonlicht wordt door de zonnecellen op je zonnepanelen in elektriciteit omgezet. Deze elektriciteit kun je nog niet gebruiken. Daarvoor is een omvormer nodig, die deze stroom naar je meterkast brengt en in wisselstroom omzet.

Zonnepanelen schoonmaken

Wanneer je zonnepanelen op je woning hebt liggen, ontkom je er op een gegeven moment niet meer aan om je zonnepanelen te reinigen. In principe zijn zonnepanelen onderhoudsarm en er wordt door sommige beweerd dat ze bijna nooit hoeven te worden gereinigd. De meeste zonnepanelen zijn voorzien van een zelfreinigende coating. De schuine plaatsing van de zonnepanelen in combinatie met deze coating, zorgt ervoor dat wanneer het regent stof en vuil in principe vanzelf worden weggespoeld. Toch wordt er geadviseerd om je zonnepanelen niet alleen regelmatig op vuil te controleren maar ook om tenminste een keer per jaar je zonnepanelen te reinigen. Dit klusje hoef je niet zelf te doen. Bespaar enge capriolen op het dak, het wankelen op een hoge ladder, het huren van een hoogwerker en ga zo maar door. Bij ons vind je net zo gemakkelijk een glazenwasser om je zonnepanelen te reinigen net zo makkelijk als dat je een pizza bestelt. Die heeft deze klus op hoogte, je zonnepanelen schoonmaken, zo geklaard. Wist je dat onze vakmannen gemiddeld een 9,2 scoren en dat Zoofy altijd een 100% kwaliteitsgarantie biedt? 

zonnepanelen reinigen

Hoger rendement door schone zonnepanelen

Door het regelmatig (laten) reinigen van je zonnepanelen leveren je zonnepanelen een hoger rendement omdat aanslag en vuil het zonlicht kunnen blokkeren. Daardoor neemt het rendement dagelijks af. Op een schoon oppervlak zal ook minder vuil kunnen hechten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat periodiek zonnepanelen reinigen een winst van wel drie tot tien procent kan opleveren. Op die manier kun je flink op je energierekening besparen. De uiteindelijke winst is afhankelijk van de mate van vervuiling, de hellingshoek en de ligging van de zonnepanelen. Voor de kosten van zonnepanelen schoonmaken hoef je het niet te laten.

Levensduur zonnepanelen

Wanneer je je zonnepanelen op professionele wijze onderhoudt door je zonnepanelen te reinigen en aan een technische inspectie onderwerpt, heeft dat een gunstige invloed op de levensduur van je zonnepanelen. Ze zullen langer meegaan. Wanneer zaken als vuil, stof, vogelpoep, vervuiling uit de atmosfeer of kalkafzetting niet tijdig worden verwijderd, kunnen deze onder invloed van de zon op het zonnepaneel inbranden. Het oppervlak zal daardoor blijvend beschadigen. Dat heeft weer nadelige gevolgen voor het rendement. 

Wanneer je in de buurt van de kust, een spoorlijn, bouwplaats of industrieterrein woont, wordt dit effect van inbranden nog eens versterkt. Er zit rond dit soort plaatsen meer (fijn-)stof, remstof en zand in de lucht. Onze vakmannen beschikken over al het benodigde materiaal zoals ladders, hoogwerkers, speciaal onderhoudsmiddel en natuurlijk wordt er alleen met demiwater (gesteriliseerd water) gewerkt om je zonnepanelen te reinigen. Al deze materialen zijn al in de kosten van zonnepanelen schoonmaken begrepen.

Behalve dat schone zonnepanelen aan een hoger rendement bijdragen, hebben ze ook een frisse en verzorgde uitstraling. Dat komt het aanzien van je woning weer ten goede. Een goed onderhouden en verzorgde woning heeft een hogere waarde. Dat is de investering van een periodieke onderhoudsbeurt meer dan waard. De kosten van zonnepanelen reinigen vallen erg mee.

Technische inspectie

Behalve een professionele reiniging door een van de vakmannen via Zoofy, is het ook raadzaam je zonnepanelen een keer in de vijf jaar op eventuele beschadigingen of defecten te laten controleren. Deze technische inspectie kun je het beste door een specialist laten uitvoeren. Er wordt tijdens deze technische inspectie gekeken naar eventuele barsten of breuken in de zonnepanelen, er wordt gecontroleerd op het mogelijk loszitten van bekabeling en bevestigingsmiddelen. Samen met de jaarlijkse reiniging draagt een technische inspectie bij aan een optimaal rendement en een lange levensduur (tot wel 25 jaar) van je zonnepanelen. Uiteraard vind je bij ons snel en gemakkelijk je vakman bij jou in de buurt voor deze technische inspectie. Je betaalt geen voorrijkosten. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beste periode zonnepanelen reinigen

Het voorjaar is de beste periode voor om je zonnepanelen te schoonmaken. Met schone zonnepanelen behaal je in de maanden mei, juni en juli, wanneer er de meeste zonuren zijn, het hoogste rendement. Regel daarom in maart of april je glazenwasser eenvoudig via Zoofy. Wacht niet te lang, het voorjaar is een populaire tijd. Wist dat dat al ruim 1.000.000 mensen met een klusaanvraag je voorgingen?
Wanneer er heel veel bladverliezende bomen in de buurt van je zonnepanelen staan, is het zinvol om ook in het najaar een inspectie uit te (laten) voeren en je zonnepanelen te reinigen.

Wat kost zonnepanelen reinigen dan?

De kosten om zonnepanelen te reinigen zijn relatief laag. Je kunt rekening houden met een tarief vanaf € 59,— per uur. Bij ons betaal je sowieso geen voorrijkosten. Het totaalbedrag dat je voor zonnepanelen reinigen moet betalen is natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte van je zonnepanelen, de mate van verontreiniging en de bereikbaarheid. Wat het uiteindelijke uurtarief is en wat het kost om zonnepanelen te reinigen. Voorschieten van de rekening is niet nodig. Betalen bij Zoofy doe je heel makkelijk achteraf. Bij Zoofy maken we namelijk zelf geen offertes, onze focus ligt op het jou op een snelle en eenvoudige manier met een vakman in contact te brengen. Daar zijn wij goed in, dat is onze specialiteit.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach