Regel nu jouw glazenwasser

Glasbewassing

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4388 glazenwasser in jouw regio

Laat eenmalig je glazen wassen door een glazenwasser van Zoofy. Hier boek je eenvoudig een vakman die langskomt wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw glazenwasser
24 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Glasbewassing uit laten voeren door een vakman van Zoofy

Eens in de zoveel tijd moet het gebeuren: je ramen wassen of je gevel reinigen. We kunnen ons goed voorstellen dat je voor de glazen wassen de tijd of middelen niet hebt. Wat je dan nodig hebt: een ervaren glazenwasser. Het liefst ben je weinig tijd kwijt aan het vinden van een vakman. Via Zoofy boek je eenvoudig een glazenwassers bij jou uit de buurt die al jaren ervaring hebben met glasbewassing.

Hoe kom je eenvoudig in contact met een glazenwasser? Wat kost glasbewassing? Wat zijn de factoren die invloed hebben op de prijs van glasbewassing? Wat zijn de voordelen van een professionele glazenwasser via Zoofy? Lees verder en krijg antwoord op deze vragen.

Wat kost glasbewassing?

Bij Zoofy draaien we er niet graag omheen. Daarom geven we je meteen antwoord op de vragen wat glazenwassen kost. In deze tabel zie je de gemiddelde prijs voor een glazenwasser per type woning. Alles in één tabel, zodat jij niet lang hoeft te zoeken:

Type woning   Gemiddelde prijs voor glasbewassing
Standaard rijtjeshuis   € 20,- tot € 25,-
Twee-onder-een-kapwoning   € 30,- tot € 35,-
Vrijstaande woning   € 40,- tot € 50,-

Hier wordt met opzet de prijs per uur aangehouden, aangezien niet alle huizen en ramen hetzelfde zijn. Zo heeft het ene huis meer of grotere ramen dan het andere huis. Soms is er een lange ladder nodig en zijn de ramen goed bereikbaar. Bij Zoofy boek je eenvoudig een eenmalige glasbewassing, daarom ligt het uurtarief iets hoger, omdat de glazenwasser maar één huis in de buurt doet. Je neemt ook minimaal één uur af bij een glazenwasser op Zoofy, dus zorg dat hij het gehele uur werk heeft. Zo kan hij naast de ramen wassen ook de kozijnen en de gevel meenemen.

In het tarief zit vaak niet alleen het reinigen van de ramen inbegrepen, maar ook het schoonmaken van de kozijnen. Zo ziet de uitstraling van jouw woning er weer als nieuw uit. Het is verder goed om te weten dat enkele factoren, zoals de bereikbaarheid van de ramen, van invloed kunnen zijn op de kosten van de klus. Daar gaan we hieronder verder op in.

Factoren die invloed hebben op de prijs van glasbewassing

Een aantal dingen spelen mee in de kosten van het glazenwassen, namelijk:

 • De hoogte van de ramen
 • De bereikbaarheid van de ramen
 • Het aantal ramen
 • Één zijde of beide zijdes
 • De frequentie

Factor 1: de hoogte

Ramen op de begane grond zijn makkelijker schoon te maken dan ramen op een verdieping. Het klinkt zo logisch, dat je het snel vergeet. Over het algemeen maken ramen op de eerste en tweede verdieping de klus niet veel duurder. Gaat het om ramen op de derde verdieping of hoger? Dan kan de prijs van het glazenwassen oplopen. De glazenwasser heeft dan namelijk een steiger of hoogwerker nodig, aangezien een ladder of telescoopsysteem niet hoog genoeg komt.

Bij het benaderen van een glazenwasser raden we aan om hem vooraf goed in te lichten over de situatie, zodat hij niet voor verrassingen komt te staan. Maar maak je geen zorgen: glazenwassers van Zoofy hebben jarenlange ervaring en weten welke vragen zij vooraf moeten stellen om jou een eerlijke offerte te kunnen sturen.

Factor 2: de bereikbaarheid

Woon je op een vrijstaande boerderij waar je gemakkelijk bij de ramen komt, of woon je in een appartement waar je niet zo makkelijk met een ladder bij de ramen komt? Je begrijpt al wel dat de bereikbaarheid van de ramen mede bepaalt hoe makkelijk de glazenwasser zijn werk kan doen. Dit heeft uiteindelijk dan ook invloed op de duur en dus de kosten van de werkzaamheden.

Factor 3: het aantal ramen

Hoe langer een vakman bezig is met ramen wassen, hoe meer hij kost. En hoe meer ramen jouw huis of appartement heeft, hoe langer de glazenwasser bezig is met glazenwassen Het aantal ramen zie je dus direct terug in de prijs van de klus.

Factor 4: één zijde of beide zijdes

Een ramenwasser zie je vaak alleen aan de buitenkant van het huis de ramen reinigen. Dat klinkt logisch, want vaak is de buitenkant van het raam de zijde die het meest te verduren heeft door bijvoorbeeld regen en vuil. Maar veel mensen weten niet dat ze een glazenwasser ook kunnen inschakelen voor het reinigen van de binnenste zijde van hun ramen. Dit scheelt jou tijd. En ja, de glazenwasser is er toch al… Dus waarom niet?

Let wel op de kanttekening dat het reinigen van beide zijdes van de ramen de totaalprijs met anderhalf tot twee keer verhoogt, omdat de glazenwasser langer bezig is met ramen wassen.

Factor 5: de frequentie

Veel glazenwassers kun je periodiek langs laten komen om je ramen te wassen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en hoef je niet een vast moment in je agenda te zetten om een glazenwasser te bellen. Hoe vaker je de glazenwasser langs laat komen, hoe meer je hier uiteindelijk per jaar aan kwijt bent. Denk vooraf dus goed na over hoe vaak je iemand nodig hebt voor de glasbewassing.

Glasbewassing

Gevelreiniging kosten

Een gevelreiniging voor je woning zal van tijd tot tijd ook nodig zijn. De kosten hiervan zijn erg afhankelijk van het type aanslag op de gevel.

Soort aanslag   Gemiddelde prijs per m2
Milde aanslag (mos of klimop)   € 5,-
Gemiddelde aanslag (verfresten of roet)   € 15,-
Hardnekkige aanslag (zoals graffiti)   € 15,-


De prijs van een gevelreiniging verschilt per vakman. De prijzen zijn namelijk inclusief materiaal- en arbeidskosten, en dit verschilt per bedrijf. Wil je precies weten wat een gevelreining jou zal kosten? Via Zoofy boek je eenvoudig een glazenwassers of gevelreinigers bij jou uit de regio met vaste uurtarieven.

De voordelen van een glazenwasser via Zoofy

Bij Zoofy vind je een groot aantal betrouwbare en ervaren glazenwassers die snel langs kunnen komen om te glazenwassen. Met een paar drukken op de knop kun je al contact opnemen met een vakman naar keuze. Doordat de glazenwassers bij Zoofy handmatig zijn gecontroleerd en geaccepteerd, kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Niet voor niets scoren onze vakmannen een gemiddeld cijfer van 9,2!

Makkelijk een vakman vinden voor glasbewassing

Het vinden van een gekwalificeerde glazenwasser voor jouw glasbewassing-klus via Zoofy is eenvoudig. Regel je klusaanvraag via onze website en wacht tot een glazenwasser uit jouw regio de klus accepteert op de door jou opgegeven tijd en datum. De glazenwasser komt langs op het gewenste tijdstip en betaal achteraf gemakkelijk via iDeal of Tikkie aan Zoofy.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af