Regel nu jouw vakman

Dak vervangen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 289 dakdekkers bij jou in de buurt

Wil jij jouw dak laten vervangen? Regel dan eenvoudig via Zoofy een dakdekker die jouw dak komt vervangen. Je boekt al een vakman vanaf €65,- per uur bij Zoofy.

Regel nu jouw vakman
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 154 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dak vervangen of repareren door een dakdekker van Zoofy

Is het tijd om je dak te vervangen? Dan is het een goed idee om je op voorhand goed te informeren. Ver moet je niet zoeken, want hieronder kom je alles te weten over de kosten van een dak vervangen, dakreparatie en de mogelijkheden.

Wanneer moet je je dak vervangen?

Heb je het vermoeden dat je dak vervangen moet worden, maar ben je het niet zeker? Dan is het altijd goed om je dak te laten inspecteren. Met je dak neem je beter geen risico's. Maar wat zijn de indicaties van problemen aan je dak? Wanneer je plots last hebt van een daklekkage, dan is dit een teken dat er iets mis is. Heel vaak gaat het echter om een klein probleem, zoals verschoven dakpannen of schuurtjes in de dakbedekking. In dat geval is een dakreparatie voldoende. Je moet soms zelfs niet al je dakpannen vervangen.

Als je kleine problemen aan je dak niet tijdig laat aanpakken, dan kan het erger worden en kan je dakconstructie aangetast worden. Als dat het geval is, dan moet je je volledig dak laten vernieuwen en dat zal niet zo goedkoop zijn. Bovendien kan het erg gevaarlijk zijn om je dak in slechte staat te laten. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp in te schakelen van een dakdekker. Ook als je dak verouderd is, is het verstandig om je dak te laten vervangen, maar je kan ook je dak laten vervangen als je het wilt laten isoleren of je kan je rieten dak vervangen als je het beu gezien bent en je graag een nieuwe dakbedekking wilt.

Hellend dak of plat dak vervangen?

Als je dak aan vervanging toe is, dan zullen de kosten van het dak vervangen sterk afhangen van het type dak dat je hebt. Maar hoe komt dat de kosten van een dak vervangen zo ver uit elkaar liggen en wat is het verschil tussen een hellend en een plat dak vervangen?

Plat dak vervangen

Een plat dak vervangen zal goedkoper zijn, dan een hellend dak vervangen. Dat komt omdat een plat dak vervangen veel eenvoudiger is. Als vooral je dakbedekking moet vervangen worden, dan kan je vaak de oude dakbedekking laten liggen, tenminste als je het laat vervangen door hetzelfde materiaal. Ook hierdoor zal je geld besparen. In sommige gevallen moet de dakbedekking toch verwijderd worden en als dat het geval is, kan er ook nieuwe isolatie worden aangebracht.

Hellend dak vervangen

Een hellend dak vervangen is een lastiger karwei dan een plat dak vervangen. Een hellend dak is moeilijker bereikbaar. Bovendien is het vervangen van een hellend dak een gevaarlijke klus, je kan dit dus niet zomaar zelf doen. Als je een dakdekker inschakelt dan zal hij eerst je oude dakbedekking verwijderen Hij kan zo je rieten dak vervangen, dakpannen vervangen of andere dakbedekking vervangen. Als de oude dakbedekking verwijderd is, dan kunnen er verschillende werken uitgevoerd worden. Zo kan de vakman eventueel dakisolatie plaatsen, je schoorsteen waterdicht afwerken, dakgoten plaatsen, het dakbeschot vernieuwen, enzovoort. Welke werken er allemaal uitgevoerd worden, hangt uiteraard af van de staat van je dak.

Wat komt er kijken bij het renoveren van je dak?

Als je dak aan renovaie toe is, dan komt hier heel wat werk bij kijken. Zo zal je oude dakbedekking verwijderd worden, het dakbeschot vernieuwd worden, je dak geïsoleerd worden, enzovoort. Uiteraard is het niet altijd nodig om alle werken te laten uitvoeren. Hieronder een overzicht van de mogelijke werken dat een dakdekker kan uitvoeren!

Oude dakbedekking verwijderen

Een dakdekker zal beginnen met je oude dakbedekking te verwijderen, alleen op die manier kan hij grondig te werk gaan. Als je je dak enkel wilt laten isoleren, dan is dit uiteraard niet nodig, want je kan je dak ook langs de binnenzijde laten isoleren. Je dakbedekking laten verwijderen is vooral nodig als je je dakbedekking wilt vernieuwen, als je je dak langs de buitenzijde wilt laten isoleren of als er verder liggende problemen aan je dak zijn.

Dakbeschot vernieuwen

Een andere klus die de vakman kan uitvoeren is het vernieuwen van je dakbeschot. Je dakbeschot is een laag planken dat de dakconstructie afsluit en waarop de dakbedekking rust. Het ligt tussen de isolatie en de dakbedekking. Dit onderdeel van je dak is belangrijker dan je denkt, want het beschermt je zolderkamer tegen verschillende weersinvloeden. Het heeft dus een extra isolerende functie. Als er problemen zijn met je dakbeschot, dan zal dus ook je dakbedekking verwijderd moeten worden. Maar hoe weet je of er problemen zijn met dit onderdeel van je dak? Als je dakbedekking nog in goede staat verkeert, maar je toch last hebt van tocht en/of regen in je zolderkamer, dan kan dit een indicatie zijn dat je dakbeschot moet vernieuwd worden.

Dakisolatie plaatsen

Tijdens een dakvernieuwing kan er ook dakisolatie aangebracht worden. Dit kan zowel langs de binnenzijde als langs de buitenzijde. Als je je dak langs binnen laat isoleren, dan is dit goedkoper, maar een isolatie langs de buitenzijde is doeltreffender. De meeste daken zijn reeds voorzien van isolatie, maar als dat bij jou nog niet het geval is, dan is het een goed idee om dit alsnog te laten plaatsen. Goede dakisolatie is onmisbaar, want het zorgt ervoor dat je heel wat geld uitspaart op je energiefactuur. Er zijn heel wat verschillende soorten isolatiemateriaal waaruit je kan kiezen. Keuze genoeg voor ieders budget. Weet je niet goed wat kiezen? Vraag dan raad aan de dakexpert!

Kosten dak vervangen

Als je je dak wilt laten vervangen dan ben je waarschijnlijk heel nieuwsgierig naar de kosten voor je dak te vervangen. Het is belangrijk om te weten dat de kosten van je dak vervangen sterk zullen afhangen van je type dak en de staat waarin je dak verkeerd. Het spreekt voor zich dat je minder zal betalen voor enkel het vervangen van je dakbedekking, dan voor een totale dakrenovatie. Daarnaast hangt het ook af van je soort dakbedekking, dakpannen vervangen is namelijk eenvoudiger dan een rieten dak vervangen. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen per klus!

Kosten dak vervangen Prijzen per m²
Volledig plat dak vervangen  75,- tot 100,- per m²
Volledig hellend dak vervangen  75 tot  130,- per m²
Dakisolatie  40,- tot 115,- per m²
Dakbeschot vernieuwen  85,- tot 150,- per m²

Zelf dak vervangen of laten doen?

Als je dak aan vervanging toe is, dan is het erg belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen, maar moet je je dak zelf vervangen of kan je dit het best door een professional laten doen?

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe handig je bent, maar hou er rekening mee dat je dak vervangen een tijdrovende en moeilijke klus is. Zeker als het gaat over een hellend dak vervangen. In het geval van een hellend dak, kan dit bovendien erg gevaarlijk zijn. Neem daarom geen risico en laat je dak vervangen door een ervaren professional!

De beste dakdekker vind je eenvoudig bij Zoofy

Wil je je dak laten vervangen door een professional, maar heb je er geen idee van waar je een goede professional kan vinden? Dan heb je geluk, want bij Zoofy is het vinden van een ervaren professional een fluitje van een cent. Al wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en je wordt automatisch verbonden met de beste dakdekker uit je buurt. Zo simpel kan het zijn!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af