Regel nu jouw dakdekker

Dakpannen vervangen

Vanaf €75 per uur incl. btw

De meeste mensen betaalden €99,- excl dakpan.

Bij harde wind vliegt er wel eens een pan van het dak. Of is een oude dakpan zo verzwakt dat ie breekt, kom dan snel in actie en voorkomen waterschade. Maak direct een afspraak met een dakdekker bij jou in de buurt. In verband met de veiligheid werken dakdekkers vaak met 2 man. Het aangegeven tarief is op basis van 1 persoon.

Regel nu jouw dakdekker
109 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Dakpannen vervangen door een vakman van Zoofy

Wanneer we het hebben over dakbedekking hier bij ons in Nederland, denkt de overgrote meerderheid van de mensen onmiddellijk aan dakpannen. Zowel keramische dakpannen als betonnen dakpannen, staan garant voor een zeer lange levensduur van je dak. Heb je een iets ouder pand gekocht en is de dakbedekking dringend aan vervanging toe of heb je gewoon zin om de bedekking van jouw huis nieuw leven in te blazen? Dakpannen vervangen kan om verschillende beweegredenen gedaan worden en grondige vakkennis is vereist om deze klus tot een goed einde te brengen. Lees hieronder wat de Zoofy mogelijkheden zijn en hoeveel de kosten voor je dakpannen te vervangen bedragen.

Waarom is dakpannen vervangen nuttig?

Er zijn meerdere zaken die aanleiding kunnen geven tot het vervangen van je dakpannen:

 • Om esthetische redenen: Net zoals dat het geval is voor het interieur van onze woning, willen we soms ook een andere look geven aan het exterieur van onze eigendom. Dakpannen vervangen geeft je huis een complete make-over en de waarde van je woning kan hierdoor bovendien enorm de hoogte in schieten.
 • Om gedwongen redenen: De natuur hebben we niet onder controle. Plotselinge zware windstoten, hebben al meer dan eens ernstige schade berokkend aan een dak. Als jij ook slachtoffer geworden bent van zo'n rukwind, kan je niet anders dan je dakpannen te vervangen.
 • Om ernstige ongemakken te voorkomen: Oude en broze dakpannen zijn niet geheel waterdicht meer en vergroten het risico op lekkages in je woning. Om dit te voorkomen, is het aanbevolen je dakpannen te vervangen voor het te laat is.

Boek nu een dakdekker

dakpannen vervangen

Wat zijn de voordelen van dakpannen als dakbedekking?

 • Lange levensduur
 • Betaalbaar
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Brandveilig

Dakpannen vervangen uitbesteden

Dakpannen vervangen is niet voor iedereen een karwei dat van een leien dakje loopt! De meeste Nederlandse daken zijn hellend en beschikken over meerdere, moeilijk te bereiken hoekjes. Professionele bekwaamheid is dus noodzakelijk om deze klus correct uit te voeren. Daarnaast is het waarschijnlijk dat je het nodige gereedschap niet in huis hebt. De Zoofy dakdekkers kennen alle kneepjes van het vak en helpen je met veel plezier vooruit.

Kosten dakpannen vervangen

De kosten voor dakpannen te vervangen, worden grotendeels bepaald door het soort dakpannen waarvoor je kiest. In ons land wordt er in het algemeen gebruikt gemaakt van twee soorten dakpannen: keramische dakpannen en betonnen dakpannen.

Kosten keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden vervaardigd uit klei, afkomstig uit de Nederlandse rivieren. De klei wordt eerst gekneed en daarna tot mallen geperst die in een speciale klei-oven gebakken worden tot harde, keramische dakpannen. Je kan kiezen voor keramische dakpannen die voorzien zijn van een ingebakken glazuurlaag ten gunste van de levensduur van je dakbedekking.

De voordelen van keramische dakpannen

 • Lange levensduur: Dankzij de speciale glazuurlaag, gaan dit soort dakpannen in sommige gevallen tot wel 100 jaar mee!
 • Onderhoudsvriendelijk: De glazuurlaag houdt de aanmaak van algen, mossen en andere groene aanslag tegen. Ook zorgt deze laag ervoor dat het vuil gewoon van je dak af kan glijden.
 • Grote toepasbaarheid: Ook voor lastige daken met veel onregelmatigheden, is keramiek een uitstekend materiaal.

keramische dakpannen leggen

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen worden gemaakt door beton in een mal te genieten en deze nadien uit te laten harden. Achteraf wordt er een kleurcoating aangebracht op de betonnen dakpannen die het oppervlak gladder maakt.

Voordelen van betonnen dakpannen

 • Goedkoop: Een betonnen dakbedekking is eenvoudiger te leggen dan een keramische dakbedekking en ook de materialen zelf, hebben een lagere aankoopprijs dan het geval is bij keramische pannen.
 • Stabiel: Beton is relatief zwaar en kan niet uitzetten noch krimpen. Daardoor is deze dakbedekking erg stabiel.
 • Vrij lange levensduur: De kleurcoating zorgt ervoor dat je dak langer beschermd wordt tegen groene aanslag en dat bevordert de levensduur.

Grootte van het dak

Veel verder uitleg is niet nodig. Hoe groter je dak is, hoe meer werkuren onze vakmannen nodig zullen hebben om al je dakpannen te vervangen. Uiteraard ligt het prijskaartje voor een dak van 170 vierkante meter hoger dan voor een relatief klein dak.

Aantal werkuren

In tegenstelling tot sommige andere klusbedrijven, betaal je bij Zoofy per werkuur en niet per vierkante meter. Het aantal werkuren wordt naast de grootte van je dak, eveneens beïnvloed door de complexiteit van je bekapping. Aan een hellend dak met veel rare hoekjes, gaat veel meer tijd voorbij dan aan een dak dat nagenoeg plat is.

De kosten voor je dakpannen te vervangen, worden dus bepaald door meerdere factoren. Zoofy stuurt je een dakdekker aan het vaste uurtarief van 65 euro, inclusief btw.

Dakpannen onderhoud

Na je dakpannen te vervangen, moet je ervoor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Hier kan je zelf een aardig handje bij helpen door je dakpannen van tijd tot tijd van een grondige onderhoudsbeurt te voorzien. Uiteraard kan je bij Zoofy ook terecht voor een deskundig dakpannen onderhoud. De volgende klussen vallen onder onze onderhoudswerkzaamheden:

 • Ontmossing: Onze werkmannen spuiten je dak in met daarvoor bestemde ontmossingsproducten. Hierdoor komen mossen en andere groenigheden los en zullen ze door de regen afgevoerd kunnen worden.
 • Dakpannen impregneren: Wij spuiten een speciale vloeistof op je dakpannen die ervoor zorgt dat water veel moeilijker, dan voorheen het geval was, je woning binnen kan dringen. Deze vloeistof zorgt ervoor dat water zich minder goed hecht aan je dakpannen en daardoor sneller van je dakbedekking afrolt. Door je dak te laten impregneren, oogt het bovendien ook mooier en stijgt de waarde van je huis.
 • Onkruid en andere viezigheden verwijderen: Onkruid verwijderen we met de hand en ander aangekoekt vuil spuiten we weg met koud of warm water door gebruik te maken van een hogedrukreiniger.


Ook voor een dakpannen onderhoud, kan je bij Zoofy steeds rekenen op een vast uurtarief.

De voordelen van dakpannen plaatsen via Zoofy

Laat jij je dakpannen vervangen door Zoofy? Dan geniet jij, als klant, van talrijke interessante voordelen.

Voordelen die je geld doen besparen

 • Vast uurtarief: Dankzij ons vast uurtarief voor eender welke klus, weet je bij ons steeds precies waar je aan toe bent. Hoe omslachtig een bepaald project ook is, ons uurtarief is onveranderlijk.
 • Geen voorrijkosten: De voorrijkosten worden bij Zoofy niet berekend.

Voordelen die bijdragen aan het comfort van onze klanten

 • Eenvoudige werkwijze: Een klus boeken bij Zoofy, is heel gemakkelijk. Regel eenvoudig een klusjesman door het aanvraagformulier in te vullen. Je kan hier zelf op aangeven wanneer je onze dakdekker precies wenst te ontvangen.  
 • Uitmuntende verzekering: Door een beroep te doen op onze diensten, kan je op je twee oren slapen. Is er aantoonbare gevolgschade berokkend aan je woning? Geen nood, bij ons ben je verzekerd tot maar liefst 2.5 miljoen euro!
 • Landelijke dekking: Wij begrijpen dat de meeste klussen vrij dringend zijn en wij sturen je dan ook altijd binnen een vrij korte tijdspanne, een werknemer. Onze vakmannen zijn afkomstig uit alle hoeken van Nederland. Waar je ook woonachtig bent, er is altijd iemand beschikbaar bij jou in de buurt. Heb je een wel erg spoedeisende klus voor de boeg (liefst dezelfde dag nog)? Reserveer dan een Zoofy spoedklus en ontvang onze klusjesman zo spoedig mogelijk thuis.

Denk jij eraan om je dakpannen te vervangen maar heb je hier zelf geen kaas van gegeten? Neem dan contact op met het Zoofy team en ervaar de sublieme resultaten!

Wat doet een dakdekker bij dakpannen vervangen

Nadat het een hele nacht hard heeft geregend, zie je de volgende ochtend een natte vlek op het plafond van de zolder. Er moet waarschijnlijk een dakpan vervangen worden, Een klusje voor de dakdekker. De dakdekker vervangt vakkundig de lekke dakpan. Hieronder lees je wat een dakdekker doet.

 • Stap 1: De dakdekker klimt naar boven en spoort de lekke dakpan op. Lekke dakpannen zijn goed te herkennen doordat ze meestal gescheurd zijn. Anders zijn ze voorzichtig omhoog te duwen om te kijken of het onder deze dakpan nat is. Als dit het geval is dan werk wordt er verder door naar boven gewerkt. Boven een lekkende dakpan hoort het namelijk droog te zijn doordat water naar beneden loopt. Bij een droge dakpan weet je dus dat er onder deze pan een lekkende dakpan zit. De dakdekker zorgt ervoor dat de lekkende oude dakpannen gemarkeerd zijn zodat hij weet welke vervangen moeten worden.
 • Stap 2: Nadat de lekke dakpannen of alle dakpannen die aan vervanging nodig zijn, opgespoord zijn. Kan de kapotte pan voorzichtig verwijderd worden. De pan boven de lekke pan wordt een stukje omhoog getild zodat de lekke pan kan verplaatst kan worden. Dan wordt er een stukje hout tussen de bovenste pan en de panlat gelegd. Vervolgens til je de pan waar de lekkende pan onder ligt op en plaats je hier ook een stukje hout tussen de bovenste pan en de panlat. Heb je dit goed gedaan dan kan je lekkende pan voorzichtig onder de pannen vandaan trekken door deze een beetje te kantelen.
 • Stap 3: Nu kan er een nieuwe dakpan geplaatst worden op de plek van de natte dakpan. Er zijn verschillende soorten dakpannen bijvoorbeeld: keramische dakpannen of betonnen dakpannen. Het verschil tussen een keramische dakpan en een betonnen dakpan is dat de keramische iets beter beschermt dan de betonnen. Het is natuurlijk en authentiek. Een betonnen dakpan is milieuvriendelijker en zijn gladder afgewerkt. De vakman begint door de nieuwe pan onder de bovenste pan en de pan aan de zijkant te schuiven. Vervolgens wordt de nieuwe pan over de onderste pan en aan de andere zijkant heen gelegd. Er moet dus met 4 dakpannen rekening houden bij het vervangen van één dakpan doordat dakpannen aan twee kanten onder een pan liggen en aan twee kanten over een pan. De houten stokjes kun zijn te gebruiken om het gewicht van de pannen op te vangen zoals ze gebruikt zijn bij het verwijderen van de natte dakpan.
 • Stap 4: Als laatst controleert onze dakwerker nog even of de dakpan en de omringende dakpannen recht liggen. Bij het verplaatsen van de natte dakpan kunnen de andere dakpannen zijn verschoven. Hiermee wordt ook voorkomen dat ze door harde wind naar beneden kunnen vallen. Dan is al dit werk voor niks geweest en kun je weer nieuwe pannen laten leggen.

Regel een dakdekker voor dakpannen vervangen via Zoofy

Je boekt eenvoudig een professionele en ervaren dakwerker van Zoofy die het klusje meteen voor je klaart. Onze dakwerkers zijn zeer betrouwbaar en kunnen je in tijden van spoed snel helpen! Heeft je klus geen haast dan staan zij ook op een ander gewenst moment voor je klaar. Onze dakdekker zorgt ervoor dat er snel nieuwe dakpannen op uw dak komen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor hoge kosten. Bij Zoofy hanteren wij voordelige tarieven waarbij je nooit voorrijkosten hoeft te betalen.

Boek nu een dakdekker

Andere klusjesmanklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach