Dakpan vervangen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 101 dakdekkers bij jou in de buurt

Bij harde wind vliegt er wel eens een pan van het dak. Of is een oude dakpan zo verzwakt dat ie breekt, kom dan snel in actie en voorkomen waterschade. Maak direct een afspraak met een dakdekker bij jou in de buurt.

Nu regelen
20 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 253 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dakpannen vervangen

Zo gaat het dakpannen vervangen in zijn werk


Nadat het een hele nacht hard heeft geregend, zie je de volgende ochtend een natte vlek op het plafond van de zolder. Er moet waarschijnlijk een dakpan vervangen worden, Een klusje voor de dakdekker. De dakdekker vervangt vakkundig de lekke dakpan. Hieronder lees je wat een dakdekker doet.

  • De dakdekker klimt naar boven en spoort de lekke dakpan op. Lekke dakpannen zijn goed te herkennen doordat ze meestal gescheurd zijn. Anders zijn ze voorzichtig omhoog te duwen om te kijken of het onder deze dakpan nat is. Als dit het geval is dan werk wordt er verder door naar boven gewerkt. Boven een lekkende dakpan hoort het namelijk droog te zijn doordat water naar beneden loopt. Bij een droge dakpan weet je dus dat er onder deze pan een lekkende dakpan zit. De dakdekker zorgt ervoor dat de lekkende oude dakpannen gemarkeerd zijn zodat hij weet welke vervangen moeten worden.  • Nadat de lekke dakpannen of alle dakpannen die aan vervanging nodig zijn, opgespoord zijn. Kan de kapotte pan voorzichtig verwijderd worden. De pan boven de lekke pan wordt een stukje omhoog getild zodat de lekke pan kan verplaatst kan worden. Dan wordt er een stukje hout tussen de bovenste pan en de panlat gelegd. Vervolgens til je de pan waar de lekkende pan onder ligt op en plaats je hier ook een stukje hout tussen de bovenste pan en de panlat. Heb je dit goed gedaan dan kan je lekkende pan voorzichtig onder de pannen vandaan trekken door deze een beetje te kantelen.  • Nu kan er een nieuwe dakpan geplaatst worden op de plek van de natte dakpan. Er zijn verschillende soorten dakpannen bijvoorbeeld: keramische dakpannen of betonnen dakpannen. Het verschil tussen een keramische dakpan en een betonnen dakpan is dat de keramische iets beter beschermt dan de betonnen. Het is natuurlijk en authentiek. Een betonnen dakpan is milieuvriendelijker en zijn gladder afgewerkt. De vakman begint door de nieuwe pan onder de bovenste pan en de pan aan de zijkant te schuiven. Vervolgens wordt de nieuwe pan over de onderste pan en aan de andere zijkant heen gelegd. Er moet dus met 4 dakpannen rekening houden bij het vervangen van één dakpan doordat dakpannen aan twee kanten onder een pan liggen en aan twee kanten over een pan. De houten stokjes kun zijn te gebruiken om het gewicht van de pannen op te vangen zoals ze gebruikt zijn bij het verwijderen van de natte dakpan.  • Als laatst controleert onze dakwerker nog even of de dakpan en de omringende dakpannen recht liggen. Bij het verplaatsen van de natte dakpan kunnen de andere dakpannen zijn verschoven. Hiermee wordt ook voorkomen dat ze door harde wind naar beneden kunnen vallen. Dan is al dit werk voor niks geweest en kun je weer nieuwe pannen laten leggen.Je bestelt eenvoudig een professionele en ervaren dakwerker van Zoofy.nl die het klusje meteen voor je klaart. Onze dakwerkers zijn zeer betrouwbaar en kunnen je in tijden van spoed binnen 20 minuten al helpen! Heeft je klus geen haast dan staan zij ook op een ander gewenst moment voor je klaar. Onze dakdekker zorgt ervoor dat er snel nieuwe dakpannen op uw dak komen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor hoge kosten. Bij Zoofy.nl hanteren wij voordelige tarieven waarbij je nooit voorrijkosten hoeft te betalen.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af