Regel nu jouw isolatiebedrijf

Zolder isoleren

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 653 isolatiebedrijven in jouw regio

Wil je jouw zolder laten isoleren? Regel via Zoofy eenvoudig en zonder gedoe een isolatiebedrijf die jouw zolder isoleert. Bespaar met Zoofy op de voorrijkosten.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Zolder isoleren via Zoofy

Zorgen voor een goede isolatie van je woning is erg belangrijk. Door te kiezen voor zolder isolatie zal je veel geld uitsparen op je energierekening. Bovendien zal je huis altijd lekker warm aanvoelen in de winter. Ben je benieuwd naar de kosten van zolder isoleren en wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Hoe kan je de zolder isoleren?

Als je kiest voor een zolder isolatie dan zijn er twee methodes om dit te doen: je dak of zoldervloer isoleren. Ontdek hieronder welke optie voor jou de beste is!

Zoldervloer isoleren

Een zolder isolatie kan verwezenlijkt worden door je zoldervloer te isoleren. Dit is de goedkoopste en makkelijkste manier van isolatie. Kies enkel voor deze methode als je je zolderkamer niet gebruikt of enkel gebruikt als opslagruimte. Hoe je een zoldervloer moet isoleren zal afhangen van de constructie van je vloer. Bij massieve zoldervloeren wordt het isolatiemateriaal bovenop de vloer gelegd. In dat geval wordt er meestal gekozen voor isolatieplaten die beloopbaar zijn.

Als je zoldervloer een houten draagstructuur heeft zal het isolatiemateriaal in de ruimte tussen de vloerbalken geplaatst worden. Hiervoor kan je isolatieplaten of purschuim gebruiken. In beide situaties moet je eerst een dampscherm aanbrengen voordat het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Als je het jezelf makkelijk wil maken, kies dan voor isolatieplaten die al van een dampscherm voorzien zijn.

Dak isoleren

Een zolder isolatie kan ook verwezenlijkt worden door je dak te isoleren. Dat is een goede keuze als je de zolderkamer gebruikt als leefruimte. Je dak isoleren is de meest doeltreffende manier om je woning te isoleren, maar het zal je wel wat meer kosten als een zoldervloer isolatie. Je kan het dak zowel langs binnen als langs buiten isoleren. Hou er wel rekening mee dat als je je dak langs buiten isoleert, dat je je dakbedekking zal moeten verwijderen. Langs de binnenzijde isoleren is makkelijker en zal goedkoper uitkomen.

Kan je het best je dak of zoldervloer isoleren?

Of je het best je zoldervloer of dak kan laten isoleren is afhankelijk van verschillende factoren zoals onder andere je budget. De kosten van zolder isoleren zullen sterk oplopen als je kiest om je dak langs buiten te laten isoleren. Niet iedereen heeft hier het budget voor. Als dit voor jou financieel haalbaar is, is het wel de meest doeltreffende methode.

Als je liever een goedkope en makkelijke manier wilt om je zolder te isoleren kan je je dak het best langs de binnenzijde isoleren of kiezen voor een zoldervloer isolatie. Isoleer de binnenzijde van je dak als je je zolderkamer als leefruimte gebruikt. Op die manier kan je ook in je zolderkamer genieten van de ideale temperatuur. Als je de zolderkamer toch niet gebruikt kan je ervoor kiezen om je zoldervloer te isoleren. Dit is de goedkoopste methode.

Er is ook nog een derde mogelijkheid: zowel je dak als zoldervloer isoleren. Door dit te doen zal je nog meer geld uitsparen op je energierekening. Hou er wel rekening mee dat de kosten van zolder isoleren dan wel hoog zullen zijn. Dat laat niet staan dat het de beste manier is om je huis voldoende te isoleren en het dus zeker het overwegen waard is!

Welk materiaal moet je kiezen?

Eens je weet welke zolder isolatie methode je wilt toepassen, moet je uiteraard ook een geschikt isolatiemateriaal kiezen. Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Minerale wol

Een van de populairste materiaalsoorten om een zolder te isoleren is minerale wol. Je kan hier zowel je dak als je zoldervloer mee isoleren. Minerale wol wordt vaak in isolatiedekens verwerkt, maar kan ook ingeblazen of in platen verwerkt worden. Het voordeel van minerale wol is dat het goedkoop is, goed tegen vocht kan én goed isoleert. Als je kiest voor minerale wol zijn er verschillende soorten waaruit je kan kiezen, zoals glaswol of rotswol. Glaswol is de goedkoopste optie, maar rotswol is milieuvriendelijker en heeft een hogere isolatiewaarde.

Isolatieplaten

Je zolder isoleren kan ook met isolatieplaten. Je kan kiezen uit PUR-, XPS-, EPS- of PIR-platen. Het voordeel van isolatieplaten is dat ze goed isoleren bij lage diktes en sommige soorten zijn erg drukvast. Isolatieplaten zijn ideaal om te gebruiken bij een zoldervloerisolatie, maar kunnen zeker ook voor het dak gebruikt worden.

Milieuvriendelijke alternatieven

Omdat de zorg voor het milieu steeds belangrijk wordt, zijn er ook steeds meer milieuvriendelijke isolatiematerialen. Vind jij het belangrijk om je steentje bij te dragen? Kies dan voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal zoals houtwol, papiervlokken, kurk of hennep.

zolder isolatie

Wat kost zolderisolatie?

Je zolder isoleren doe je natuurlijk niet voordat je meer weet over de kosten van zolder isoleren. De kosten van zolder isolatie hangen sterk af van verschillende factoren, waaronder het isolatiemateriaal dat je kiest, de isolatiemethode, enzovoort. Over het algemeen kan je rekenen op een startprijs vanaf 18 euro per vierkante meter, maar de kosten kunnen sterk oplopen tot wel 65 euro per vierkante meter. De goedkoopste methode is het isoleren van je zoldervloer en de duurste is het isoleren van je dak langs de buitenzijde.

Zelf zolder isoleren of laten doen?

Zelf je zolder isoleren is uiteraard mogelijk, maar is niet altijd een goed idee. Of je zelf je zolder kan isoleren of niet hangt af van hoe handig je bent en welke isolatiemethode je zal kiezen. Het isoleren van je zoldervloer zal bijvoorbeeld veel makkelijker zijn dan het isoleren van je dak langs de buitenzijde.

Als je dak langs de buitenzijde geïsoleerd moet worden neem je beter geen risico. Dit kan erg gevaarlijk zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Het isoleren van je zoldervloer is iets dat je zelf kan proberen, maar als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken kan je ook dit overlaten aan specialist. Op die manier ben je altijd zeker dat de isolatie goed uitgevoerd wordt!

Maak het jezelf makkelijk: laat je zolder isoleren door een vakman van Zoofy

Wil je zelf je zolder niet isoleren en ben je nog steeds op zoek naar een goede vakman? Dan heb je geluk, want bij Zoofy kan je eenvoudig de beste vakman uit jouw regio vinden. Al wat je hoeft te doen is je gegevens invullen. Zo eenvoudig kan het zijn!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af