Regel nu jouw isolatiebedrijf

Plafond isoleren

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 880 isolatiebedrijven in jouw regio

Wil je jouw plafond isoleren? Laat je plafondisolatie over aan een isolatiebedrijf van Zoofy. Regel direct een vakman bij jou in de buurt. Bespaar bij Zoofy op de voorrijkosten.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je plafond isoleren door een isolatiebedrijf van Zoofy

Als je van plan bent om je huis te isoleren zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je plafond isoleren is een van de beste manieren om een ruimte lekker warm of fris te houden. Overweeg je om je plafond te isoleren en wil je graag meer weten over de kosten van plafond isoleren en de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Waarom kiezen voor plafondisolatie?

De isolatie van je plafond is belangrijker dan je denkt en wel om verschillende redenen. Een van de voornaamste redenen om je plafond te isoleren is om geld op je energierekening te besparen. Als je plafond niet geïsoleerd is kan je onnodig veel warmte verliezen. Warme lucht stijgt op en een niet geïsoleerd plafond houdt deze warmte niet vast. Bovendien is de isolatie van je plafond een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om het energieverbruik van je woning te verminderen. Het is dus een slimme investering die je al binnen enkelen jaren terugverdiend hebt.

De isolatie van je plafond zorgt ook voor een veel beter wooncomfort. Je woning zal minder snel afkoelen en ook van geluidsoverlast zal je nog nauwelijks iets merken. Het zal daarnaast de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Huiseigenaren zijn verplicht om een energielabel te hebben en hoe beter dit label is, hoe sneller je je woning zal verkopen en hoe meer je ervoor zal krijgen. Dit is een groot voordeel ook als je niet meteen van plan bent om je woning te verkopen, want je weet nooit wat de toekomst brengt!

plafond isolatie

Plafond isoleren: de mogelijkheden

Als je je plafond gaat isoleren dan kan het zijn dat je het plafond van je garage wilt isoleren of eerder dat van een tussenverdieping. Hoe je dan te werk moet gaan en welk isolatiemateriaal je moet kiezen is bij elke plafondisolatie anders. Daarom is het goed om op voorhand voldoende informatie te hebben. Hieronder kom je alvast meer te weten!

Het plafond van je kruipruimte of garage isoleren

De eerste mogelijkheid is om het plafond van je garage of kelder te isoleren. Dat is niet zo gek, want dit zijn ruimtes die erg snel afkoelen, zeker tijdens de koude winterdagen. Hoewel je niet veel tijd spendeert in je kruipruimte of garage is het toch een goed idee om het plafond te isoleren. Een gebrek aan isolatie kan ervoor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan en dat heeft andere nare gevolgen zoals schimmels. Naast een goede isolatie is ook ventilatie erg belangrijk om schimmels te vermijden.

Als je het plafond van je kruipruimte wilt isoleren is het wel belangrijk dat je niet zomaar eender welk isolatiemateriaal kiest. Het materiaal moet vochtbestendig zijn. Aangeraden isolatiematerialen zijn in dat geval: PIR-, PUR-, XPS- of EPS-platen. Glaswol en rotswol kan je beter niet kiezen. Als er veel leidingen op het plafond aanwezig zijn is PUR isolatie in spuitvorm de beste keuze.

Het plafond van je zolder isoleren

De isolatie van je plafond in de zolder is geen overbodige luxe, zo'n 25% van de warmte gaat langs daar verloren. Dat kan je vermijden door ofwel het dak ofwel de zoldervloer te isoleren. Als je de zolder niet als leefruimte gebruikt is vloerisolatie de beste oplossing, maar in de andere gevallen is dakisolatie aangeraden.

Dakisolatie kan zowel langs de binnen- als de buitenkant. Langs de binnenkant isoleren is goedkoper en makkelijker, maar een isolatie langs de buitenzijde is vaak doeltreffender. Het is dus wat je verkiest en wat er voor jou mogelijk is met het budget dat je kunt spenderen.

Het plafond van tussenverdiepingen isoleren

Uiteraard kan je ook gewoon de plafonds van de tussenverdiepingen in je huis isoleren. Dit doe je vooral met de bedoeling om minder warmte in de ruimte verloren te laten gaan en/of om minder geluidshinder te hebben. Als er sprake is van veel geluidsoverlast, wordt het plafond meestal verlaagd. Onder het bestaande plafond wordt dan een vrijdragend plafond geplaatst met daartussen het isolatiemateriaal.

Je kan je plafond ook isoleren door cellulose isolatie in de vrije ruimte tussen de vloer en het plafond in te blazen. Dit is een simpelere methode, want er moeten slechts enkele gaatjes in het plafond of de vloer gemaakt worden. Hoewel deze laatste methode veel makkelijker is, is het niet de beste optie om een ruimte geluidsarm te maken. Dit materiaal zal luchtgeluid dempen, maar als je ook contactgeluiden wilt verminderen kan je beter kiezen voor een dikke isolatielaag. Combineer dit met vloerisolatie en je zal helemaal geen last meer hebben van geluidshinder!

Wat kost plafondisolatie?

Je plafond isoleren doe je natuurlijk niet zonder meer te weten over de kosten voor plafond isoleren. Deze zullen afhangen van het isolatiemateriaal, de oppervlakte, enzovoort. Wat kost plafondisolatie dan gemiddeld?

Als je het plafond in je kruipruimte wilt isoleren zal dit je slecht tussen de 30 en 50 euro per vierkante meter kosten, maar als je een tussenverdieping wilt isoleren met een vrijhangend plafond, kan je rekenen op een prijs tussen de 80 en 120 euro per vierkante meter. Een plat dak langs de binnenkant isoleren zal je tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter kosten.

De kosten voor plafond isoleren zijn niet min, maar onthoud dat het een goede investering is. Na verloop van tijd heb je de kosten terugbetaald en zal je dus winst maken. Al bij al loont het zeker de moeite om de isolatie van je plafond te overwegen!

Zelf plafond isoleren of laten doen?

Of je zelf je plafond kan isoleren of niet is afhankelijk van hoe handig je bent en welk plafond je wilt isoleren. Onthoud dat plafondisolatie precisiewerk is en dus niet evident is om zelf uit te voeren. Je kan jezelf veel tijd en moeite besparen door het werk te laten uitvoeren door een vakman!

Tevredenheid gegarandeerd met een vakman van Zoofy

Een plafondisolatie is niet eenvoudig. Het is dus perfect mogelijk dat je het niet ziet zitten om deze zware klus zelf aan te pakken. In dat geval kan je bij ons terecht, want bij Zoofy is het vinden van de beste vakman uit je buurt erg eenvoudig.

Je hoeft enkel je gegevens in te vullen en je zal al meteen een bekwame vakman in jouw regio vinden. Het voordeel hiervan is dat je geen voorrijkosten moet betalen. Kiezen voor een vakman van Zoofy heeft bovendien nog een ander groot voordeel: doordat vakmannen bij ons zorgvuldig geselecteerd worden, kan je altijd zeker zijn van een perfect resultaat!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach