Regel nu jouw isolatiebedrijf

Schuur isoleren

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 337 isolatiebedrijven in jouw regio

Laat je schuur isoleren door een vakkundig isoleerbedrijf. Boek eenvoudig een klus via Zoofy en regel een vakman wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
1 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Schuur laten isoleren door een isolatiebedrijf van Zoofy

Woningisolatie is een erg "hot item" geworden de laatste jaren. Maar wist je dat je schuur isoleren eigenlijk net zo'n waardevolle investering is?!  Een schuur kan dienst doen als speelruimte of als extra leefruimte. In dat geval is thermische schuurisolatie een absolute must om zo de warmte binnen te houden. Lees hier wat de opties zijn voor schuurisolatie en hoe onze werkmannen je daarbij kunnen helpen.

Waarom een schuur isoleren?

 • Tegen vorst en vocht: Veel mensen gebruiken een schuur als opslagruimte voor tuinbenodigdheden, in plaats van een garage of om spullen te bewaren die niet zo dikwijls gebruikt worden. Je schuur isoleren zorgt ervoor dat al je gereedschap en materialen intact blijven. Bij een gebrek aan isolatie, komt er vocht en vorst terecht in deze bergplaats en dat leidt tot beschadiging van je bezittingen.
 • Met het oog op de warmte: Als je je schuur als werkplaats gebruikt of als speelruimte voor je kinderen, is het noodzakelijk dat het er voldoende warm is. Thermische isolatie conserveert de warmte opdat het klimaat in jouw stalling, het hele jaar door, aangenaam is.
 • Tegen geluidsoverlast: Wie muzikanten in huis heeft die in de schuur oefenen, weet hoeveel geluidshinder dit met zich mee kan brengen. Akoestische isolatie is dan ook geen overbodige luxe. Op deze manier kunnen je artiesten hun gang gaan zonder dat jij hier last van ondervindt.
 • Je schuur stijgt in waarde: Een geïsoleerde schuur is veel meer waard dan een niet geïsoleerde schuur. Eventuele huurders of kopers zien deze ruimte zo als een meerwaarde die ze kunnen gebruiken zoals ze zelf willen.

schuur isolatie

Hoe gaat schuurisolatie in zijn werk?

Hoe je een schuur moet isoleren, is afhankelijk van het soort schuur dat je hebt. Een houten schuur isoleren is iets eenvoudiger dan een enkelsteens schuur isoleren. Waarschijnlijk beschik je zelf niet over de juiste vakkennis en dan spreken we nog niet eens over het gebrek aan al het benodigde gereedschap. Je schuur isoleren overlaten aan onze ervaren vakmannen, biedt je de zekerheid dat je achteraf niet met ongewenste ongemakken opgezadeld zit.

Een houten schuur isoleren

Wanneer je een houten schuur gaat isoleren, kan je dat op drie verschillende plaatsen doen: In dit geval kan je schuur isoleren gebeuren in de wanden, in de vloer of in het dak.

Schuurisolatie van de wanden

Wandisolatie is de belangrijkste vorm van isoleren wanneer het gaat om een houten schuur en maakt vloer - en dakisolatie in sommige gevallen zelfs overbodig. Onze werkman brengt wandisolatie aan door eerst latjes aan de binnenkant van je schuur te bevestigen om er nadien een dampwerende folie overheen te plaatsen. Op de folie plaatst hij regels waartussen het isolatiemateriaal gespoten zal worden. Na het aanbrengen van de isolatie, plaatst hij opnieuw een dampwerende folie opdat de isolatie vochtvrij is. Ter afwerking plaatst hij hier wandplaten overheen.

Isolatie van de vloer

De vloer van je houten schuur isoleren, wordt in de meeste gevallen gedaan met piepschuim, ook wel EPS genoemd. Onze vakman brengt een laag van 5 tot 10 cm dikte aan die aan beide kanten afgeschermd wordt door een dampwerende folie. Hierbovenop komt de eigenlijke vloer van de schuur.

Isolatie van het dak

Dakisolatie van een schuur wordt in de praktijk meestal aan de binnenkant aangebracht. Een isolatielaag van 3 tot 5 cm dikte met daarbovenop een dampwerende folie, volstaat.

Een enkelsteens schuur isoleren


Wanneer we het hebben over een enkelsteens schuur isoleren, bedoelen we dat de muren van de schuur enkelsteens zijn. Dit betekent dat er geen spouw aanwezig is en dat de muren daardoor vrij koud zijn. Daarom wordt een stenen schuur isoleren vooral gedaan ten gunste van de warmte.

Ook voor een stenen schuur, is wandisolatie de belangrijkste van allemaal. Onze vakman zoekt eerst uit wat voor muren je schuur precies heeft om te weten hoeveel isolatiemateriaal er nodig is. Halfsteensmuren (= muren met een dikte van ongeveer 110 mm) vragen logischerwijze om meer isolatiemateriaal dan steensmuren (= muren met een dikte van ongeveer 210 mm). Net zoals bij een houten schuur, brengt onze monteur eerst houten latten aan aan de binnenkant om er nadien een dampwerende folie overheen te plaatsen. Op de folie komt het isolatiemateriaal zelf en nadien wordt alles opnieuw afgesloten door middel van een dampremmende folie. Ter afwerking kunnen bijvoorbeeld gipsplaten of schuimplaten gebruikt worden.

Hoe worden de kosten voor een schuur te isoleren precies bepaald?

Hoeveel je exact kwijt bent voor het isoleren van jouw schuur, is afhankelijk van de volgende factoren:

1) Het isolatiemateriaal

Niet ieder isolatiemateriaal is van dezelfde kwaliteit en dat zie je uiteraard ook terug in de prijs. Welk materiaal er gebruikt zal worden is vooral afhankelijk van het doel van je isolatie. Wil je je schuur isoleren om geluidsoverlast te beperken of doe je dit eerder denkend aan het verwarmend effect? Misschien ga je wel isoleren o.w.v. beide redenen? Onze vakmannen geven je deskundig advies op maat. De meest voorkomende materialen voor een schuur te isoleren, vind je hieronder.

Glaswol en steenwol

Glas- en steenwol zijn erg populair. Dit is ook niet gek als je je bedenkt dat ze heel voordelig zijn en bovendien een dubbele functie hebben. Glas- en steenwol staan zowel in voor thermische als voor akoestische isolatie. Bovendien zijn ze niet brandbaar, waterafstotend, en gaan ze jarenlang mee.

Voor glaswol of steenwol betaal je slechts € 5 tot € 10 per vierkante meter.

EPS isolatie materiaal

EPS heeft een vrij goede isolatiewaarde en is daarnaast erg milieuvriendelijk. Helaas is dit materiaal licht brandbaar en niet dampwerend en daarom moet er steeds een dampremmende folie aangebracht worden die afgedekt moet worden met een brandremmende laag.

EPS kost tussen de € 10 en de € 15 per vierkante meter.

Isolatiefolie

Een ander veel gebruikt materiaal, is isolatiefolie. Omdat isolatie amper 3 cm dik is, is deze folie nogal fragiel. Onze vakman gaat daarom heel gedetailleerd te werk bij het aanbrengen van deze isolatie. Het grote voordeel voor jou is dat deze folie heel weinig plaats inneemt.

Hiervoor betaal je tussen je de € 11 en de € 16 per vierkante meter.

Schapenwol

Schapenwol is brandwerend en gaat jarenlang mee. De isolatiewaarde is erg hoog en daardoor is dit materiaal relatief duur.

Voor schapenwol betaal je tussen de € 16 en de € 19 per vierkante meter.

2) Het totale oppervlak

Het spreekt vanzelf dat een grotere schuur om meer isolatiemateriaal vraagt dan een kleine opslagruimte en dat zal je dan ook merken wanneer je je factuur ontvangt. Vooral wanneer het gaat om een stenen schuur, kan het oppervlak enorm variëren o.w.v. de muren waaruit ze gemaakt is. Verder is het te isoleren oppervlak afhankelijk van wat je precies wenst te isoleren. Gaat het enkel om de wanden of heb je ook graag isolatie onder de vloer en onder het dak?

3) De werkuren

Het is evident dat je meer betaalt naarmate de werkuren zich opstapelen. Hoe groter de te isoleren ruimte, hoe meer benodigde werkuren en ten gevolge daarvan stijgen de kosten.

Welke voordelen biedt Zoofy voor jou?

Bij Zoofy, profiteer je als klant van talrijke, exclusieve voordelen:

 • Voorrijkosten reken wij niet: Eén van de belangrijkste kenmerken van Zoofy is ongetwijfeld de afwezigheid van de voorrijkosten. 
 • Vaste uurtarieven: Bij Zoofy geniet je van een vast uurtarief zodat je alles op voorhand netjes in je budget kunt inplannen.
 • Géén wachttijden: Wij zijn actief in heel Nederland, daarom hoef je bij Zoofy nooit lang te wachten op een vakman.
 • Eenvoudige reservatie: Boek eenvoudig een vakman door het plaatsen via het klusformulier.


Klaar om te investeren in een degelijke isolatie voor je schuur? Boek dan snel via Zoofy een isolatiebedrijf!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af