Regel nu jouw isolatiebedrijf

Spouwmuurisolatie

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1235 isolatiebedrijven in jouw regio

Wil je jouw spouwmuren laten isoleren? Boek via Zoofy een vakman die jou kan helpen bij de muurisolatie. Bij Zoofy bespaar je op de voorrijkosten en wij hebben altijd een isoleerbedrijf bij jou in de buurt.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
10 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Spouwmuurisolatie laten uitvoeren.

Een degelijke woningisolatie is vandaag de dag niet meer weg te denken. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft tijdens de koude winterperiode en beschermt je huis eveneens tegen schimmels en andere bacteriën. Steeds meer Nederlanders kiezen voor spouwmuurisolatie omdat deze vorm van isoleren relatief goedkoop is en daarom vrij snel terugverdiend kan worden. Maar welke mogelijkheden bestaan er en wat kost spouwmuurisolatie precies? Alles wat je hierover moet weten, lees je in onderstaand artikel.

Wat is spouwmuurisolatie?

Wanneer je hoort spreken over de spouw, wordt er de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur bedoeld. Deze holte opvullen met isolatiemateriaal, voorkomt vocht in huis en zorgt er bovendien voor dat er steeds een aangename temperatuur bewaard wordt. De meerderheid van de huizen die gebouwd zijn na 1920, beschikken over een spouwmuur.

Waarom is spouwmuurisolatie nuttig?

 • Meer wooncomfort: Opdat het dagelijks leven in je woning comfortabel is, is het van cruciaal belang dat er een behaaglijk klimaat heerst bij jou thuis. Spouwmuurisolatie houdt de temperatuur onder controle, meer warmte in de winter en voldoende afkoeling in de zomer. Naast het klimaatbeheer, heeft deze vorm van isoleren ook een groot hygiënisch voordeel: Schimmels, bacteriën en andere viezigheden krijgen dankzij deze isolatie, geen toegang tot je woning.
 • Hogere woningwaarde: Een huis dat voorzien is van een duurzame spouwmuurisolatie, is veel meer waard dan een woning waarbij dat niet het geval is. Dit komt je ten goede voor als je je huis wilt verkopen of verhuren.
 • Milieuvriendelijk: Spouwmuurisolatie behoort tot de meest groene isolatievormen vanwege de materialen die hiervoor gebruikt worden.
 • Energiefactuur daalt: Aangezien de isolatie in de spouw het klimaat in je woning regelt, hoef je zelf minder te verwarmen en geniet je zo van een lagere energierekening.

Spouwmuurisolatie uitbesteden?

Zelf je spouw isoleren is niet echt aan te raden omdat dit voor de leken onder ons, een vrij complex karwei is dat om vakkundige kennis vraagt. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat je over het juiste materiaal beschikt als je hier zelf geen ervaring mee hebt. Onze vakmannen staan klaar om jou te helpen bij deze klus.

spouwmuur isolatie

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten voor spouwmuurisolatie kunnen niet op een-twee-drie berekend worden omdat ze afhankelijk zijn van meerdere factoren. De volgende elementen oefenen invloed uit op het prijskaartje voor het isoleren van je spouw.

Isolatiemateriaal

De spouwmuurisolatie kosten worden ongetwijfeld grotendeels bepaald door het isolatiemateriaal. We bespreken hier kort de drie meest voorkomende isolatiematerialen.

1) Glaswol

Glaswol, ook wel minerale wol genoemd, wordt in grote vlokken ingebracht in de spouwmuur en is het goedkoopste isolatiemateriaal op de markt. Isoleren met glaswol, biedt je de volgende interessante voordelen:

 • Regelt het klimaat: Glaswol, dat in feite een combinatie is van glas- en steenwol, zorgt voor een optimale regeling van het binnenhuisklimaat.
 • Geluidsisolerend effect: Vooral als je in het centrum woont, is geluidsoverlast een frequent voorkomend probleem. Glaswol heeft een geluiddempend effect waardoor je van meer rust geniet bij jou thuis.
 • Duurzaam: Minerale wol gaat een mensenleven lang mee, een eenmalige investering volstaat.
 • Brandveilig: Glaswol kan geen vuur vatten.
 • Waterafstotend: Afgezien van alle andere pluspunten, heeft minerale wol ook nog eens een waterafstotend effect.


De spouwmuurisolatie kosten schommelen tussen de € 15 en de € 20 per vierkante meter als je kiest voor glaswol.

2) EPS parels

EPS parels (of korrels) worden door middel van een zachte lijm aan elkaar geplakt opdat ze niet van elkaar los kunnen geraken of inzakken na aanbreng in de spouw.

Voordelen:

 • Hoge isolatiewaarde: EPS isoleert heel goed en zorgt net zoals glaswol, voor een optimale temperatuurregeling in je woning.
 • Groene isolatievorm: EPS is 100% recycleerbaar en daarom is het ook het meest milieuvriendelijke isolatiemateriaal.

Nadelen:

 • Minder geluidswerend: Hoewel EPS het geluid ook lichtjes kan dempen, is glaswol hier meer geschikt voor.
 • Minder brandwerend: EPS is minder brandveilig dan minerale wol.


Wil je EPS korrels gebruiken voor je spouwmuurisolatie? Dan betaal je tussen de € 20 en de € 25 per vierkante meter.

3) PUR-schuim

PUR is het duurste van alle isolatiematerialen maar het is veruit de beste keuze voor smalle of vervuilde spouwmuren.

Voordelen:

 • Hoogst mogelijke isolatiewaarde: Er bestaat geen enkel ander materiaal dat zo'n hoge thermische isolatiewaarde heeft.
 • Toepasbaar bij spouwvervuiling: PUR beschikt over de eigenschap om tot diep in de kleinste gaatjes en openingen door te kunnen dringen. Daardoor bereik je ook in het geval van een vervuilde spouw, het gewenste isolatie-effect met PUR.

Nadelen:

 • Niet goed voor het milieu: PUR is niet recycleerbaar en daarom is dit dan ook meteen de minst groene isolatievorm.
 • Duur: PUR-schuim is de duurste van alle isolatiematerialen.


PUR-schuim kost gemiddeld € 25 tot € 30 per vierkante meter.

Totale oppervlakte

In het algemeen is het zo dat naarmate je oppervlak groter wordt, je meer betaalt. Wanneer het gaat om spouwmuurisolatie kosten, is dit echter niet het geval. Naarmate het te isoleren oppervlak toeneemt, daalt de prijs per vierkante meter. Voor kleine gevels betaal je dus meer per vierkante meter dan voor grootschalige oppervlakten.

Bereikbaarheid van de spouw

Is je woning of het gebouw dat je wenst te laten isoleren vlot bereikbaar? Dan kunnen de werken meteen van start gaan en zullen de isolatiekosten eerder laag zijn. Moet onze klusjesman gebruik maken van een hoogtewerker of een stelling op jouw domein? Dan gaat dit uiteraard invloed hebben op de prijs. Houd in dit geval rekening met een toename van de spouwmuurisolatie kosten met € 350 tot € 650, afhankelijk van de benodigde klimmaterialen.

Spouwmuurvervuiling

Als de spouwmuur vervuild is, is het aanbevolen om dit vuil eerst vakkundig te laten verwijderen door onze vakmannen, opdat de isolatie optimaal functioneert. Afhankelijk van het te reinigen oppervlak, kunnen de kosten hiervoor oplopen tot € 750.

Dikte van de spouw

Een standaard spouw heeft een breedte van 6cm. Is jouw spouw dikker? Dan zal er meer isolatiemateriaal nodig zijn en zal je dit logischerwijze ook terugzien in je totale spouwmuurisolatie kosten.

Ventilatieroosters

Het kan voorvallen dat er extra ventilatieroosters aangebracht dienen te worden in de spouwmuur. Gewoonlijk betekent dit een meerprijs van € 25 tot €75.

Spouwmuurisolatie subsidie

Bij ons in Nederland bestaan er nationale en regionale subsidies voor spouwmuurisolatie die je zo'n € 5 per vierkante meter kunnen doen uitsparen. Maak een afspraak in jouw gemeentehuis voor het aanvragen van een spouwmuurisolatie subsidie.

Voordelen van Zoofy

Wij leggen onze klanten graag in de watten op verschillende manieren. Bij ons kan je rekenen op zowel besparings- als gemaksvoordelen.

Besparingsvoordelen

 • Vaste uurtarieven: Bij Zoofy hanteren we steeds een vast uurtarief. Het maakt niet hoeveel uur onze klusser werkt, je betaalt altijd een standaard prijs per werkuur. Op deze manier weet je perfect waar je aan toe bent en kan je de kost voor je klus op voorhand in je budget voorzien.
 • Voorrijkosten bestaan niet: Veel klusbedrijven rekenen kosten aan voor het transport tussen hun bedrijfspanden en jouw woning. Bij Zoofy betaal je die voorrijkosten niet.

Gemaksvoordelen

 • Ervaren werkmannen: Een klus bij Zoofy boeken, betekent jezelf verzekeren van hoogwaardige kwaliteit. Ons voltallig team ondergaat een volledige screening alvorens ze bij ons aan de slag gaan. Al onze klusjesmannen beschikken over de nodige ervaring.
 • Landelijke dekking: Bij ons kies je zelf wanneer je onze vakman bij jou thuis wenst te ontvangen. Boek een klus door snel en eenvoudig een online aanvraagformulier. Wij hebben vakmannen door het hele land.
 • Eenvoudige betaalwijze: Betaal eenvoudig via iDeal of Tikkie voor het betalen van je factuur. 

Denk je er zelf ook aan om spouwmuurisolatie in jouw woning te voorzien en ben je op zoek naar een betrouwbare vakman? Neem dan snel contact op met het Zoofy team en geniet binnen de kortste keren van de gewenste isolatie-effecten!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af