Regel nu jouw isolatiebedrijf

Akoestische isolatie

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1286 isolatiebedrijven in jouw regio

Wil je het geluid in een bepaalde ruimte isoleren? Regel een vakman via Zoofy die de akoestische isolatie van jouw ruimte kan verzorgen.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
4 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Laat de geluidisolatie van jouw ruimte over aan een vakman van Zoofy

Een degelijke woningisolatie is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. De meesten onder ons gaan over tot de beslissing om hun huis te laten isoleren met de bedoeling om de warmte binnen te houden tijdens de koudere winterperiode. Toch wordt isoleren ook steeds meer gedaan met het oog op een geluidswerend effect. Een akoestische isolatie werkt niet alleen geluiddempend maar doet je woning ook meteen een flink pak in waarde stijgen. Heb je zelf geen kennis van geluidsisolatie te plaatsen? Laat het dan over aan onze ervaren vakmannen!

Wat is het verschil tussen geluidsisolatie en akoestische isolatie?

In principe is geluidsisolatie bedoeld om geluiden binnen of juist buiten te houden. Geluidsisolatie zorgt er als het ware voor dat geluiden niet doorgegeven kunnen worden. Akoestische isolatie daarentegen, maakt het mogelijk om geluiden optimaal waar te kunnen nemen en heeft een minder hoog isolerend effect. In werkelijkheid wordt er meestal gebruik gemaakt van isolatiemateriaal van hoogwaardige kwaliteit dat zowel zorgt voor akoestische isolatie als voor geluidsisolatie en daarom worden deze twee termen meestal dan ook door elkaar gebruikt.

Wat zijn de voordelen van akoestische isolatie?

 • Verhoogd wooncomfort: Het geschreeuw van spelende kinderen in de straat, toeterende auto's en blaffende honden, kan voor behoorlijk wat geluidsoverlast zorgen. Door je woning van geluidsisolatie te voorzien, wordt deze hinder aanzienlijk verminderd. Ook zorgt het akoestisch effect, voor een betere waarneming van het geluid en een fijnere klank. Deze laatste twee punten, dragen eveneens bij tot een verhoogd wooncomfort.
 • Breed toepasbaar: Akoestische isolatie kan op meerdere plaatsen in een huis aangebracht worden. Zo heb je de mogelijkheid om geluidsisolatie in de muur, geluidsisolatie in de vloer of geluidsisolatie in het plafond te laten plaatsen.
 • Te combineren met warmte-isolatie: Er bestaan isolatiematerialen met een dubbele functie. Deze materialen doen dienst als geluidsisolatie en functioneren bovendien ook om de warmte in je woning te bewaren. Zo los je twee problemen gelijktijdig op.
 • Voor ieders budget: Akoestische isolatie is tegenwoordig haalbaar voor ieders budget. Ook gezinnen met een kleinere bestedingsruimte, hebben de kans om dit soort isolatie te laten plaatsen.

Waarom is het uitbesteden van isolatiewerken nuttig?

Geluidsisolatie aanbrengen is niet zo simpel als het lijkt en kan grondig mis lopen als je hieraan begint zonder de nodige kennis van zaken. Het is trouwens hoogst onwaarschijnlijk dat je zelf over de juiste werkmaterialen beschikt om deze klus correct uit te voeren. Daarom is het sterk aanbevolen om dit karwei uit te besteden aan onze ervaren werkmannen, zij doen namelijk al jaren niets anders.

Akoestische isolatie

Wat kost akoestische isolatie?

Wat het exacte totale kostenplaatje is voor het laten aanbrengen van geluidsisolatie bij jou thuis, hangt af van de volgende factoren:

Het soort akoestische isolatie

Voor geluidisolatie geldt hetzelfde principe als voor alle andere zaken: hoe efficiënter je isolatie, hoe hoger de prijs die je ervoor beetaalt.
Geluidsisolatie kan aangebracht worden op verschillende plaatsen in een woning en aan elk van deze isolatievormen, hangt dan ook een ander prijskaartje vast.

Geluidsisolatie in de vloer

We hebben er allemaal wel al eens mee te maken gehad: Er loopt een vrouw met hoge hakken over een stenen vloer en de overlast die hierdoor veroorzaakt wordt, kan in het hele huis, tot vervelens toe, waargenomen worden. Een ander alledaags voorbeeld is het schuiven van meubilair. De geluidsoverlast die we hierdoor ervaren, komt voort uit de trillingen die zich via de vloer naar de rest van de woning, begeven. Geluidsisolatie in de vloer, heeft hier een positief effect op en zorgt opnieuw voor de nodige rust in je woning. Bovendien is deze vorm van isoleren ook meteen de goedkoopste van allemaal. Voor een prijs van € 30 tot € 45 per vierkante meter, heb jij ook akoestische isolatie in de vloer.

Geluidsisolatie in het plafond

Vooral in oudere panden met houten vloeren, komt geluidshinder dikwijls voort van de boven - of onderliggende kamer. Ook wanneer je op een appartement woont, kan de overlast van je boven - of onderburen soms tot zware frustraties leiden. Geluidsisolatie in het plafond, is de oplossing voor dit probleem. Hiervoor betaal je tussen de € 35 en € 55 per vierkante meter.

Geluidsisolatie in de muur

Geluidsisolatie in de muur voorzien, is naar alle waarschijnlijkheid dé meest efficiënte vorm van woningisolatie. Storende geluiden zoals muziek die gespeeld wordt in een andere ruimte, pratende mensen of het geroezemoes van de wasmachine, kunnen op deze manier zo goed als verdwijnen. Daarnaast worden geluiden afkomstig van buiten ook tegengehouden en de geluiden aanwezig in je woning kunnen niet naar buiten toe ontsnappen. Zo heb je meer privacy en respecteer je tevens de rust van anderen. Vanwege het alom bekende optimale effect van dit soort geluidsisolatie, betaal je hiervoor dan ook meteen de hoogste prijs. Houd rekening met een kost van € 55 tot € 105 per vierkante meter voor een duurzame muurisolatie.

Het soort isolatiemateriaal

De drie meest voorkomende isolatiematerialen voor het plaatsen van akoestische isolatie zijn glaswol, EPS-korrels en PUR-schuim.

Glaswol

Glaswol, ook wel minerale wol genoemd in de volksmond, wordt in vlokken ingespoten in de muur, de vloer of het plafond. Het is een zeer geluidswerend materiaal en gaat bovendien jarenlang mee. Voor glaswol betaal je ongeveer € 15 tot € 20 per vierkante meter.

EPS-korrels

EPS is hét isolatiemateriaal bij uitstek voor diegenen onder ons die hun steentje willen bijdragen aan een groenere leefomgeving. Aangezien EPS-korrels 100% recycleerbaar zijn, verminder je je ecologische voetafdruk door het gebruik van dit materiaal. Onze vakmannen hechten deze korrels aan elkaar door gebruik te maken van een speciaal soort lijm. Wel is er uit verschillende onderzoeken gebleken, dat EPS minder geluiddempend werkt als glaswol. Voor EPS-korrels betaal je tussen de € 20 en de € 25 per vierkante meter.

PUR-schuim

PUR heeft de hoogste isolatiewaarde van alle beschikbare materialen en is daarom dan ook meteen de duurste uit het assortiment. Het nadeel van PUR-schuim is dat het niet erg milieuvriendelijk is. Neem een kost van € 25 tot € 30 per vierkante meter in aanmerking als je je woning wenst te isoleren met PUR.

Subsidies

In Nederland bestaat er de mogelijkheid om subsidies aan te vragen voor het aanbrengen van geluidsisolatie. De precieze wetgeving hierrond, verschilt van gemeente tot gemeente en daarom zal je zelf in je eigen dorp of stad navraag moeten doen. Subsidies kunnen de terugverdientijd van je investering behoorlijk beperken en zijn dus zonder twijfel de moeite waard.

Totale oppervlak

Het vraagt om niet veel uitleg dat je automatisch meer betaalt wanneer je een groter oppervlak laat isoleren. Hoe meer isolatie onze monteur dient te plaatsen, des te meer werkuren hij zal maken en dat zie je uiteraard terug op je factuur.

Welke voordelen krijg jij bij Zoofy?

Bij Zoofy worden alle klanten in de bloemetjes gezet met voordelen voor hun portemonnee en voordelen die zorgen voor meer comfort.

Voordelen die je geld doen besparen

 • Vast uurtarief: Wij maken altijd gebruik van een vast uurtarief. Het maakt niet uit hoeveel uur onze werkman precies nodig heeft voor het klaren van jouw klus, het uurtarief is onveranderlijk. Op deze manier kan jij alles netjes inplannen.
 • Geen voorrijkosten: Wij rekenen géén voorrijkosten.

Voordelen voor jouw comfort

 • Korte wachttijden: Wij zijn actief in het hele land. Of je nu in Friesland of in Amsterdam woont, wij kunnen je altijd snel een werkman sturen. Heb je echt iemand heel dringend (= binnen een paar uur) nodig? Reserveer dan een "spoedklus".
 • Professionele vakmannen: Onze vakmannen team bestaat uit werkmannen met de nodige ervaring.
 • Uitstekende verzekering: Ook onze klusjesmannen zijn mensen en een ongelukje schuilt soms in een klein hoekje. Is er aantoonbare gevolgschade aangebracht aan jouw woning door het toedoen van één van onze vakmannen? Breng ons hier dan zo snel mogelijk van op de hoogte opdat wij alles verder af kunnen handelen. Bij Zoofy ben je tenslotte verzekerd tot 2.5 miljoen euro.
 • Eenvoudige werk- en betaalwijze: De betaling van je factuur, is bij ons heel eenvoudig. Betaal eenvoudig via Tikkie of iDeal.


Zou je zelf ook graag minder geluidshinder ervaren in je woning en ben je op zoek naar een betrouwbare vakman voor het aanbrengen van een kwaliteitsvolle akoestische isolatie? Plaats je klus dan op Zoofy!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach