Als je graag wilt geld wilt besparen op je energierekening is het een goed idee om je kruipruimte te isoleren. Maar wat zijn de kosten van kruipruimte isoleren en wat zijn de mogelijkheden? Je ontdekt het hier!
Inhoudsopgave
Als je graag wilt geld wilt besparen op je energierekening is het een goed idee om je kruipruimte te isoleren. Maar wat zijn de kosten van kruipruimte isoleren en wat zijn de mogelijkheden? Je ontdekt het hier!
Inhoudsopgave
Waarom kruipruimte isoleren?
Misschien vraag jij je af of je kruipruimte isoleren wel echt nodig is en uiteraard is het geen verplichting. Maar je kruipruimte isoleren is zeker geen overbodige luxe, want het heeft een aantal belangrijke voordelen. Door te kiezen voor kruipruimte isolatie zal je namelijk makkelijker vochtproblemen voorkomen. Je kruipruimte is een vochtige ruimte en als je het zo laat dan kan dit leiden tot schimmels die slecht zijn voor je gezondheid. Om dan nog niet te spreken over de hoge extra kosten die hierbij komen kijken.
Een kruipruimte isoleren zal er bovendien voor zorgen dat je heel wat geld uitspaart en dat je kan genieten van nog meer wooncomfort. Doordat de kosten van een kruipruimte isoleren nog goed meevallen is het zeker de moeite waard om te overwegen!
Welke mogelijkheden zijn er voor isolatie
Als je je kruipruimte gaat isoleren kan je dit op verschillende manieren doen. Wat zijn de verschillen en welke methode is voor jou de beste?
Bodemisolatie
De goedkoopste manier om je kruipruimte te isoleren is via bodemisolatie. Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal op de bodem geplaatst om zo de kruipruimte te bedekken. Wanneer is deze optie de beste voor jou? Er wordt vooral voor een bodemisolatie gekozen bij een beperkt budget, maar het is niet de beste manier om het hoogste rendement te behalen. Toch is het de beste optie als je kruipruimte erg laag is of als je problemen hebt met vocht onder de vloer van je woning. In dat geval zal het moeilijk zijn op je kruipruimte op een andere manier te isoleren.
Vloerisolatie
Een andere mogelijkheid is vloerisolatie. Met deze methode van kruipruimte isolatie behaal je het hoogste rendement. Op vlak van geld besparen is dit dus dé beste oplossing. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van je vloer geïsoleerd. Deze isolatiemethode zal je wel wat meer kosten en is enkel een mogelijkheid als je kruipruimte hoog genoeg is.
Welk isolatiemateriaal kan je gebruiken
Naast verschillende methodes voor je kruipruimte isolatie kan je ook kiezen uit verschillende materialen. Welk isolatiemateriaal kan je het best gebruiken voor je kruipruimte isolatie? We geven je een overzicht!
PUR isolatie
Een van de veelgebruikte isolatiematerialen voor een kruipruimte isolatie is PUR. PUR gebruiken heeft een aantal voordelen. Je zal met dit materiaal de kruipruimte makkelijk volledig luchtdicht maken. Nog een groot voordeel is dat het vochtbestendig is en daarmee ideaal om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de kruipruimte. PUR is ook een zeer stabiel en vast materiaal. Met purschuim sluit je naden en kieren eenvoudig af. Het nadeel is dat je na de toepassing 14 dagen niet in de kruipruimte mag komen en dat je altijd goed beschermd moet zijn als je het aanbrengt.
Glaswol isolatie
Een andere mogelijkheid is glaswol. Glaswol is een geliefd isolatiemateriaal, omdat het licht en makkelijk te gebruiken is. Het wordt gemaakt uit gerecycled glas en is goedkoop in aankoop. Doordat het makkelijk toe te passen is, wordt het vaak gebruikt door doe-het-zelvers. Het grootste nadeel van glaswol is dat het je huid en luchtwegen kan gaan irriteren. In deze kleine ruimte kan je er nog meer last van hebben. Dat is een van de redenen waarom er vaak niet voor glaswol gekozen wordt bij een kruipruimte isoleren, maar het kan wel.
Rendement bij kruipruimte isolatie
Wil je je kruipruimte isoleren? Dan is het handig om te weten wat het je zal opbrengen. Op die manier kan je beter bepalen of de kosten voor kruipruimte isoleren echt de moeite waard zijn. Hoewel het rendement zal afhangen van het soort isolatiemateriaal dat je kiest, kan je over het algemeen rekenen op een besparing van zo'n 10 tot 15 procent op je energierekening.
Hoeveel je bespaart is ook afhankelijk van je verbruik en hoe goed je woning al geïsoleerd is. Het zal meer opbrengen als je huis al geïsoleerd is. Het is dus een goed idee om je kruipruimte isolatie te combineren met andere soorten isolatie om van het hoogste rendement te kunnen genieten.
Wat kost kruipruimte isolatie?
Een kruipruimte isolatie laat je niet zomaar doen voordat je meer weet over de kosten van een kruipruimte isoleren. Deze zullen uiteraard afhangen van een aantal factoren. Over het algemeen liggen de kosten voor kruipruimte isolatie tussen de 20 euro per vierkante meter, inclusief manuren en materiaal. Als je een kruipruimte hebt van ongeveer 60 m² dan kan je wel tot 350 euro per jaar op je energierekening besparen. Dat kan al tellen! Gemiddeld gezien heb je je investering dus al binnen de 4 jaar terugverdiend.
Zelf kruipruimte isolatie aanbrengen of laten doen
Een kruipruimte isoleren is misschien niet heel moeilijk, maar het is zeker geen aangename klus. Een kruipruimte is een kleine ruimte als je deze isoleert met PUR dan moet je erg voorzichtig zijn en moet je beschermende kledij dragen. Isoleren met glaswol kan ook voor irritaties zorgen.
Als je het jezelf makkelijker én aangenamer wilt maken dan kies je er beter voor om je kruipruimte door een professional te laten isoleren. Het zal je niet zoveel kosten en je kan er op die manier zeker van zijn dat alles goed verloopt!
Speel op zeker en laat je kruipruimte isoleren door een vakman van Zoofy
Geen zin in gesukkel en frustraties? Dan laat je toch gewoon je kruipruimte isoleren door een professional met ervaring! Ver moet je niet zoeken naar een bekwame vakman, want bij Zoofy is er keuze genoeg!
Al onze vakmannen zijn zorgvuldig geselecteerd waardoor je altijd zeker kan zijn van een perfect resultaat. Doordat je verbonden wordt met een vakman dicht bij jou in de buurt zal je bovendien geen voorrijkosten moeten betalen en dat is altijd mooi meegenomen!