Regel nu jouw isolatiebedrijf

Garage isoleren

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1300 isolatiebedrijven in jouw regio

Laat je garage isoleren door een isolatiespecialist van Zoofy. Altijd één in de buurt. Betaal géén voorrijkosten. Boek wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
10 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je garage isoleren door een specialist van Zoofy

Een huis met een degelijke isolatie is een comfortabel huis dat bovendien een hogere waarde heeft dan een niet-geïsoleerde woning. Het spaart je jaarlijks een flink bedrag uit op je energierekening en je geniet elke dag opnieuw van een aangename temperatuur binnenshuis. Maar hoe zit het eigenlijk met je garage te isoleren? Is dit nuttig en hoeveel moet je hiervoor neertellen? Meer over de mogelijkheden en de kosten van een garage te isoleren lees je in onderstaand artikel.

Waarom een garage isoleren?

Je garage isoleren kan om diverse beweegredenen gedaan worden:

 • Met het oog op warmtebehoud: Net zoals dat bij een woning of een bedrijfspand het geval is, wordt een garage isoleren in de eerste plaats gedaan om warmteverlies te verminderen. Een garage die niet van isolatie voorzien is, zorgt voor een koudebrug tussen de garage en de aanliggende woonruimte wat op zijn beurt een erg oncomfortabel gevoel met zich meebrengt. Misschien gebruik je je garage als werkhok of verhuur je ze als B&B? Als je je garage gaat isoleren van binnenuit of zelfs van buitenuit, blijft de warmte behouden en profiteer je zowel in je garage als in je woning, van een prettig leefklimaat.
 • Om tocht tegen te gaan: Vooral in de koude wintermaanden is er niets zo vervelend als een tochtgevoel wanneer je thuiskomt. Door je garage te isoleren, is dit probleem meteen van de baan.
 • Om vochtproblemen te bestrijden: Aanwezigheid van vocht in je garage, kan ernstige schade berokkenen aan de spullen die je daar opgeslagen hebt. Een solide isolatie, maakt onmiddellijk komaf met vochtproblemen.
 • Om je energiefactuur te verlagen: Isolatie is een investering in de toekomst die je vrij snel hebt terugverdiend. Een goed geïsoleerde garage, haalt je stookkosten aanzienlijk naar beneden en dat zie je terug op je energierekening.

Uitbesteden of zelf doen?

Je stallingsplaats of garage isoleren kan op heel veel verschillende manier gedaan worden en specifieke vakkennis is dan ook absoluut geen overbodige luxe. Afhankelijk van de ligging en de grootte van je garage en van de aanliggende woonruimtes, kan er gekozen worden voor een ander soort isolatiemateriaal of voor het isoleren van meerdere onderdelen van je garage. Daarnaast is er speciaal gereedschap nodig om de isolatie op een correcte en efficiënte manier aan te kunnen brengen. De Zoofy vakmannen staan klaar om jou te helpen met dit karwei. Dankzij hun jarenlange ervaring, kennen zij inmiddels alle geheimen van het vak.

Wat kost de garage isoleren

Hoeveel je precies betaalt voor de isolatie van je garage, is afhankelijk van meerdere elementen. Denk je eraan om de garagevloer te isoleren, ga je je garage isoleren van binnenuit of ga je een halfsteens garage isoleren? Welke isolatiematerialen worden er gebruikt en heb je toegang tot een subsidie? De volgende factoren, bepalen de exacte prijs voor je garage te isoleren.

Te isoleren onderdelen

Garagemuren isoleren

Spouwmuur
Spouwmuurisolatie is erg populair omdat het vrij snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Onze vakman vult de holte tussen de binnen- en buitenmuur (= spouwmuur) op met isolatiemateriaal en klaar is kees. Hiervoor is geen sloopwerk nodig en je verliest geen ruimte. Het is ook meteen de goedkoopste optie voor het isoleren van garagemuren. Voor slechts € 15,- tot € 30,- per vierkante meter, wordt deze klus voor jou geklaard.

Binnenmuur
Een garage isoleren van binnenuit wordt meestal gedaan door de binnenmuur te isoleren. Hier gebruikt onze klusser isolatieplaten zoals houtvezelplaat of houtwolcementplaat voor. Het nadeel van binnenmuurisolatie is het onoverkomelijke ruimteverlies. Houd rekening met een prijskaartje van € 45,- tot € 55,- per vierkante meter.

Buitenmuur
Buitenmuurisolatie is een vrij ingewikkelde en tijdrovende klus omdat er in dit geval nieuwe gevelbekleding aangebracht dient te worden. Het grote voordeel hiervan is de hoge isolatiewaarde, het nadeel daarentegen is de prijs. Afhankelijk van het isolatiemateriaal dien je een uitgave van € 100,- tot € 160,- per vierkante meter in aanmerking te nemen.

Het soort binnen- of buitenmuur van je garage, is evenzeer prijsbepalend. Een halfsteens garage isoleren bijvoorbeeld, vraagt om veel meer isolatiemateriaal dan een garage die bestaat uit dikkere muren.

De vloer isoleren

Ook je garagevloer isoleren, behoort tot de veelzijdige mogelijkheden om een fijne temperatuur te creëren in je stallingsplaats. Garagevloer isoleren kan op twee manieren gebeuren, langs boven of langs onder. Langs onder isoleren, via de kelder of de kruipruimte, is veel gemakkelijker omdat de vloer niet uitgebroken hoeft te worden. Als je geen kelder of kruipruimte onder je bergruimte hebt liggen, kan je natuurlijk niet anders dan je garagevloer te isoleren langs boven. Toch blijven de kosten voor je garagevloer te isoleren altijd behoorlijk laag. Je betaalt gemiddeld tussen de € 20,- en de € 25,- per vierkante meter.

Het dak isoleren

Naast je garagemuren en je garagevloer te isoleren, kan je eveneens een beroep doen op onze werkmannen voor de vakkundige isolatie van je garagedak.

Van binnenuit
Een garagedak kan relatief snel en eenvoudig van binnenuit geïsoleerd worden voor een prijs die schommelt tussen de € 20,- en de € 40,- per vierkante meter.

Van buitenuit
De hoogst mogelijke isolatiewaarde verkrijg je door je garagedak aan de buitenkant te laten isoleren. Op deze manier voorziet onze medewerker je complete dakconstructie van een kwaliteitsvolle isolatie. Welke materialen hier precies voor gebruikt worden, wordt bepaald door het type dak. Een hellend dak isoleren vraagt immers om ander materiaal dan een plat dak. Een dak isoleren van buitenuit is een vrij omslachtig karwei met verbluffende resultaten waarvoor je ongeveer € 40,- tot € 110,- per vierkante meter betaalt.

Totale oppervlakte

Het spreekt vanzelf dat wanneer het te isoleren oppervlak vergroot, er meer isolatiemateriaal aangebracht dient te worden. Uiteraard zal je dan ook meer moeten afrekenen voor deze klus.

Aantal werkuren

Het precieze aantal werkuren, is afhankelijk van de omvang en van de moeilijkheidsgraad van de klus. Wil je je volledige garage isoleren inclusief de buitenmuren en heeft je stallingsplaats een hellend dak? Dan kan je je logischerwijze verwachten aan een hoger kostenplaatje dan wanneer het gaat om een kleine, simpele garageconstructie.

Subsidies

Sommige Nederlandse gemeentes geven subsidies voor het isoleren van je garage. Steek je licht eens op in het gemeentehuis van jouw dorp om erachter te komen of jij in aanmerking komt voor een subsidie.

Het isolatiemateriaal

Voor een garage te isoleren, kan je kiezen uit natuurlijke en synthetische materialen.

Voorbeelden van natuurlijke materialen:

 • Houtwol
 • Schapenwol
 • Vlasvezel
 • Kurk

Voorbeelden van synthetische materialen:

 • EPS-korrels
 • PUR-schuim
 • Glaswol
 • Perliet


Onze vakman geeft je deskundig advies over de verschillende mogelijkheden en kiest samen met jou, een passend isolatiemateriaal voor jouw garage.

isolatiemateriaal

Zoofy voordelen

Je klus uit laten voeren door onze vakmannen, biedt je de volgende interessante voordelen:

Voordelen voor jouw comfort

 • Ervaren werkmannen: Het Zoofy team is volledig samengesteld uit klussers die jarenlange ervaring voor kunnen leggen. Iedereen wordt bij ons onderworpen aan een volledige, gedetailleerde screening alvorens wij ze toelaten op het platform. 
 • Eenvoudige werkwijze: Bij Zoofy reserveer je snel en eenvoudig, op de manier die jou het beste uitkomt. Je kan online een aanvraagformulier invullen waarop je kan ingeven wanneer je onze klusjesman precies wenst te verwelkomen en wanneer het voor jou absoluut niet mogelijk is. Als je liever gewoon belt, kan dat natuurlijk ook.
 • Eenvoudige betaalwijze: Betalen is net zo eenvoudig als het boeken. Betaal achteraf eenvoudig via Tikkie of iDeal aan Zoofy.

Wens je je garage te isoleren ten voordelen van meer wooncomfort of om je energiefactuur razendsnel naar beneden te zien gaan? Wat je motief ook is, het Zoofy team helpt je met veel plezier verder!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af