Regel nu jouw cv monteur

Warmtepomp installatie

Vanaf €899 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 432 cv monteurs in jouw regio

Warmtepomp installeren? 1.250+ betrouwbare CV Monteurs in Nederland zijn eenvoudig & snel te boeken via Zoofy. Dus kies voor gemak en bestel snel en gemakkelijk een professionele CV Monteur via Zoofy om jouw Warmtepomp te installeren.

Regel nu jouw cv monteur
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je warmtepomp plaatsen door een cv monteur van Zoofy

De laatste jaren worden we steeds meer geconfronteerd met de term "groene energie". De CO2-uitstoot tot een minimum beperken en zo energiezuinig mogelijk leven, is dan ook iets dat almaar populairder wordt hier bij ons in Nederland. Wat de verwarming van onze woningen betreft, is een warmtepomp installatie de dag van vandaag het meest milieuvriendelijke alternatief op de klassieke Cv-ketel, zoals we die tot nu toe altijd gekend hebben. Maar wat is een warmtepomp eigenlijk en wat zijn de kosten voor een warmtepomp installatie? Wij, van Zoofy, geven je graag meer uitleg in onderstaand artikel.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp installatie zorgt ervoor dat warmte verplaatst wordt. Een warmtepomp haalt zijn warmte uit de natuur. De warmte wordt onttrokken uit de lucht of uit het grondwater en de pomp maakt gebruik van de natuurverschijnselen "verdamping" en "condensatie". Een warmtepomp is voorzien van speciale vloeistoffen die op lage temperatuur verdampen en nadien weer vloeibaar worden. Dit principe zorgt ervoor dat je woning, het hele jaar door, verwarmd kan worden op een duurzame manier.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp installatie?

 • Milieuvriendelijk: Een warmtepomp installatie is één van de meest groene energietoepassingen van deze tijd. Wie een warmtepomp gebruikt, stoot veel minder CO2 uit dan diegenen die verwarmen met een klassieke Cv-ketel.
 • Energiezuinig: Aangezien een warmtepomp zijn energie haalt uit natuurlijke bronnen, wordt er weinig elektriciteit verbruikt. Dit mooie, financiële voordeel zie je dan ook terug op je energiefactuur.
 • Breed toepasbaar: Een warmtepomp installatie kan verschillende elementen in je woning op een duurzame manier verwarmen. Zo kan je de pomp gebruiken voor vloer-, plafond-, of muurverwarming maar je sanitair of je zwembad verwarmen op deze manier, behoort eveneens tot de veelzijdige mogelijkheden.
 • Dubbele functie: Een warmtepomp installatie zorgt niet alleen voor verwarming in de koude wintermaanden, maar óók voor de nodige afkoeling tijdens de hete zomermaanden.
 • Subsidies voor een warmtepomp mogelijk: Omdat een warmtepomp installatie bijdraagt aan een groene leefomgeving, zijn er steeds meer gemeentes die subsidies voor een warmtepomp geven. Je kan op voorhand nagaan of dat ook voor jouw gemeente het geval is.

Wat zijn de kosten voor een warmtepomp installatie?

De kosten voor een warmtepomp installatie, schommelen tussen € 4.000 en € 25.000, afhankelijk van het soort warmtepomp dat je laat installeren.

Type warmtepomp installatie

Er zijn verschillende soorten warmtepomp installaties op de markt, die allemaal een lichtjes andere werking hebben. De tijd die onze monteurs nodig hebben voor de installatie van een pomp, varieert afhankelijk van het type pomp. Het totale kostenplaatje voor een warmtepomp wordt enerzijds bepaald door de kosten voor de warmtepomp installatie en anderzijds door de aankoopprijs van de pomp zelf.

» Lucht-lucht warmtepomp installatie

De lucht-lucht warmtepomp onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht en kan worden gebruikt voor het verwarmen van je volledige woning of zelfs voor bedrijfspanden. Deze pomp behoort tot de goedkoopste van alle warmtepompen omdat ze heel gemakkelijk te installeren is. Daardoor blijven de kosten voor de warmtepomp installatie vrij laag en kom je uit op een totaal tussen € 4.000 en € 8.000.

» Lucht-water warmtepomp installatie

Ook deze pomp maakt gebruikt van het natuurelement "lucht" als warmtebron. De vrijgekomen warmte kan je hele huis verwarmen en zorgt ook voor warm kraantjeswater. Voor de installatie van een lucht-water warmtepomp, hoeft onze vakman niet te boren en daarom kan hij de pomp relatief snel plaatsen. Ten gevolge daarvan, zijn de kosten voor deze warmtepomp installatie, dan ook niet zo hoog. Gemiddeld dien je een totaalprijs van € 10.000 in aanmerking te nemen voor deze pomp (aankoopprijs + installatiekost).

» Water-water warmtepomp installatie

De naam doet het al vermoeden: Deze pomp wordt aangedreven door het natuurlijke element "grondwater". Opdat het grondwater onttrokken kan worden, is het noodzakelijk dat onze klusjesman gaten boort tot diep in de grond. Hierdoor schieten de installatiekosten behoorlijk de hoogte in. De water-water warmtepomp heeft als grote voordeel dat ze een enorm hoog rendement heeft. Denk je eraan om deze pomp te laten plaatsen bij jou thuis? Houd dan rekening met een prijskaartje tussen € 15.000 en € 20.000, inclusief de kosten voor de installatie.

» Grond-water warmtepomp installatie

Een grond-water warmtepomp verkrijgt warmte uit de grond waardoor er ondergronds een netwerk aan buizen aangelegd moet worden. Afhankelijk van het soort buizennetwerk dat je kiest, verandert de prijs die je betaalt voor je grond-water warmtepomp.

 • Horizontaal systeem: Een horizontaal buizensysteem is eerder simpel aan te leggen omdat de buizen op slechts 1,5 meter diepte geplaatst worden waardoor de installatiekosten dan ook binnen de perken blijven. Voor een dergelijke installatie betaal je tussen € 2.000 en € 4.000. Het nadeel van het horizontaal systeem is dat het zeer veel ruimte in beslag neemt.
 • Verticaal systeem: Een verticaal buizensysteem is een ingewikkeld buizennetwerk dat onze monteur aanlegt op 50 tot 200 meter diepte. Het vergt geen verdere uitleg dat hier meer tijd overheen gaat en dat je daardoor meer zult betalen voor de installatie. Reken in dit geval op een installatieprijs tussen € 5.000 en € 6.000. De voordelen van dit systeem zijn een hoog rendement en weinig benodigde ruimte voor de aanleg.

Een grond-water warmtepomp kost tussen € 15.000 en € 25.000 in totaal.

» Hybride warmtepomp installatie

In tegenstelling tot alle andere warmtepompen, is de hybride warmtepomp een aanvulling op, in plaats van een vervanging van, een standaard Cv-ketel. Een hybride warmtepomp kan in elke woning gebruikt worden, op voorwaarde dat er reeds een gasaansluiting voorzien is. Deze pomp wordt aangedreven door buiten- of ventilatielucht maar werkt enkel op warmere dagen. Op koudere dagen, zal de verwarmingsketel ingezet moeten worden voor het verwarmen van je woning.

De warmtepomp installatie is simpel en kan daarom dan ook in een korte tijdspanne gerealiseerd worden. Met een totaalprijs van € 5.000 tot € 7.000, is de hybride warmtepomp, de goedkoopste optie. Sta er wel bij stil dat je bij een hybride warmtepomp iets minder energie zult besparen dan bij alle andere pompen omdat je hier ook nog steeds gebruikt maakt van je gewone gasketel. 

warmtepomp installatie hybride

Warmtepomp installatie uitbesteden of niet?

Je zou misschien denken dat je je een aardig centje kunt uitsparen door je warmtepomp zelf te installeren nu je de hoge installatiekost voor sommige pompen kent. Toch is het allesbehalve aanbevolen om zelf aan deze complexe klus te beginnen. Ga voor het zekere en vertrouw je warmtepomp installatie toe aan onze ervaren vakmannen. Zij hebben kennis van zaken en ze zijn bovendien uitgerust met het juiste gereedschap.

Zoofy voordelen

Voordelen die jou als klant doen besparen

 • Vast uurtarief: Wij werken met vaste uurtarieven. Bij het reserveren van een Zoofy werkman voor deze specifieke klus, krijg je meteen te zien hoeveel je precies zult betalen per werkuur. Zo weet je onmiddellijk waar je aan toe bent en kan je deze kost netjes inplannen in je budget.
 • Geen voorrijkosten: De zogenaamde voorrijkosten die je bij veel klusbedrijven betaalt voor het transport, rekenen wij bij Zoofy niet. Bij ons betaal je pas vanaf het moment dat je onze monteur bij jou thuis ontvangt.

Voordelen voor jouw comfort

 • Eenvoudige manier van werken: Een klusser boeken is zo gebeurd bij Zoofy. Vul online een aanvraagformulier in voor jouw klus. Op het aanvraagformulier kan je zelfs aangeven wanneer jij onze vakman precies wenst te ontvangen.
 • Eenvoudige betaalwijze: Zoofy is een klusbedrijf dat meegaat met de tijd en dat uit zich ook in de moderne betaalmogelijkheden. Bij Zoofy kan je betalen via de betaalopties iDeal of Tikkie.
 • Uitmuntende verzekering: Bij Zoofy ben je tot 2,5 miljoen euro verzekerd, mocht er gevolgschade berokkend zijn aan je woning door het toedoen van onze vakmannen. Dit dien je uiteraard wel aan te tonen.

Overweeg jij om je woning te verwarmen op een duurzame en milieuvriendelijke manier die je ook nog eens doet besparen op je energierekening? Contacteer het Zoofy team dan voor een vakkundige warmtepomp installatie waarbij je steeds kunt rekenen op een vlotte service aan een betaalbare prijs!

Andere CV gerelateerde klussen op Zoofy:

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af