Regel nu jouw timmerman

Trap bekleden

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3390 timmermannen in jouw regio

Is je trap versleten of is het tijd voor een nieuwe look? Je hoeft niet perse je hele trap te vervangen of te schilderen. Trapbekleding is een goed alternatief. Jouw trap ziet er binnen no-time weer uit als nieuw uit.

Regel nu jouw timmerman
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Trap bekleden

Is jouw trap iets te gehorig? Of is de huidige bekleding op je trap versleten of ben je simpelweg toe aan iets nieuws? Je kunt natuurlijk dan een gehele nieuwe trap plaatsen of je trap laten renoveren. Maar je trap bekleden is ook een goede zet. Bovendien kun je van trapbekleding een prachtig stijlelement maken, als aanvulling van je interieur. Je loopt er per dag immers menig keer over heen, dus kun je er net zo goed iets moois van maken, toch? Je kunt naast je trap bekleden met vloerbedekking, ook kiezen om je trap te bekleden met hout, vinyl of laminaat. 

Trap stofferen

Trap stofferen

Je trap stofferen oftewel, bekleden met tapijt wordt door velen als een tikkeltje ouderwets gezien. Niet helemaal terecht, want er zijn vele mogelijkheden en voordelen als je je trap wil laten stofferen. Een gestoffeerde trap dempt voetstappen op de trap, voelt warm en zacht onder de voeten en is een ideale oplossing om oude beschadigde traptreden te camoufleren. Als je je trap gaat stofferen heb je ruwweg twee opties. Je kunt er voor kiezen om je trap volledig te stofferen of het traploper-effect. Bij het traploper-effect wordt er slechts een gedeelte van de trap gestoffeerd, waar bij een volledige stoffering, trap over de gehele breedte van stof wordt voorzien. De prijs van je trap bekleden met tapijt ligt gemiddeld tussen de 300 en 800 euro. Het prijsverschil ligt te wijten aan de gekozen kwaliteit tapijt en de moeilijkheidsgraad van jouw trap. Bij de moeilijkheidsgraad kun je denken aan de hoeveelheid traptreden, de grootte en de soort traptreden.

Trap bekleden met laminaat

Als je liever een onderhoudsvrije trap wilt, kun je er beter voor kiezen om je trap te bekleden met laminaat. In tegenstelling tot een trap die bekleed is met tapijt, is een laminaattrap slijtvast, voordelig in prijs en slijtvast. Maar als je (kleine) kinderen hebt misschien niet de beste keuze. Een trap met tapijt is minder glad, waardoor uitglijden minder snel voorkomt. Bovendien is een laminaattrap niet geluiddempend en kan zelfs gaan kraken. De kosten voor een trap bekleden met laminaat liggen tussen de 400 en 1000 euro. De prijs is afhankelijk van het aantal traptreden, de grootte van je trap en wat voor soort laminaat je kiest.

Trap bekleden met laminaat

Open trap bekleden

Wil je een open trap bekleden? Een open trap is een trap waarbij er open ruimtes onder de traptreden zijn. Door het ontbreken van de stootborden, kijk je onder iedere traptrede door. Omdat de trap open is, is het belangrijk dat de uitstraling van de open trap past bij de stijl van de rest van het huis. Met een open trap wil je waarschijnlijk dat de trap wegvalt in het geheel. Wanneer je een open trap gaat bekleden is het dan ook aan te raden om de trap te bekleden in een soortgelijke kleur als de muur.

Open trap bekleden

Goedkoop trap bekleden

Als je toch wat euro's wil besparen, dan kun je goedkoop je trap bekleden door zelf het voorbereidende werk te doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf oude trapbekleding en lijmresten verwijderen. Voor de hechting van de nieuwe lijm is het belangrijk dat de oude lijmresten goed zijn verwijderd. Door dit te doen voordat de vakman langskomt, bespaar je heel wat manuurtjes. En als je dan toch al een timmerman over de vloer hebt, kun je ook even in huis rondkijken naar wat er nog meer moet gebeuren. Misschien heb je wel nog hulp nodig bij het afhangen van een deur of heb je op dezelfde, deur nieuw hang- en sluitwerk nodig. Ook kan hij je helpen met het maken van een koof of een binnenwand plaatsen. Of misschien wil je je trap helemaal niet bekleden, maar wil je een andere traprenovatie. Onze timmermannen zijn van alle markten thuis. En wij trouwens ook. Door het gehele land verspreid hebben we vakmannen. Dus of je nou een loodgieter in Amsterdam zoekt, een elektricien in Rotterdam, een klusjesman in Den haag of ver buiten de randstad een cv monteur of een hovenier zoekt: we hebben ze voor je klaar staan.

Trap bekleden kosten

Bekijk hier het overzicht voor kosten voor trapbekleding. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het soort trap, het aantal treden, of je een open of dichte trap hebt, wat voor bekleding je kiest en of je zelf al wat werk in voren doet of meehelpt tijdens de klus.

Trap zelf bekleden of toch uitbesteden?

Om geld te besparen kun je ervoor kiezen om dit klusje zelf te fiksen. Toch adviseren wij je om wel een vakman in te huren. Het bekleden van een trap is een arbeidsintensieve klus die ervaring en kennis vereist. Een foutje is als doe-het-zelver zo gemaakt, en wanneer je traptapijt ineens gaat opbollen of niet goed aansluiten bij je muur, ben je waarschijnlijk meer geld kwijt aan het herstellen van je trap. Bij Zoofy is je klus verzekerd voor 2.5 miljoen. Onze Zoofy-mannen zijn vakkundig, voor een foutje hoef je niet bang te zijn. Maar mocht het dan toch voorkomen, weet je tenminste dat het goed zit.

Als je toch besluit om zelf de trap te bekleden, hou er dan rekening mee dat je niet zomaar een trap kunt bekleden met een willekeurig tapijtsoort. Let op de drie volgende factoren:

1. Pooldichtheid

Als de pooldichtheid te laag is, kun je het tapijt niet gebruiken op de trap. Bij tapijt met een te lage pooldichtheid kun je de onderlaag gaan gaan zien wanneer je deze op de trap legt. Het eindresultaat wordt daar niet mooi van.

2. Stevigheid

Je trap heeft heel wat te verduren, er wordt continu over hem heen gelopen. Vooral de voorkant van de treden hebben het zwaar. Beloon je trap daarom met een stevige garenstructuur zoals frisé of bouclé. Als je voor een stevig tapijt kiest, heb je direct ook een tapijt met een vuil beschermingslaag, omdat vuil niet gemakkelijk daar in kan trekken.

3. Natuurlijk of synthetisch

Natuurlijk kennen we allemaal de synthetische varianten van tapijt, maar werp ook eens een blik op natuurlijke tapijten. Kokos en Sisal zijn zeer geschikt om trappen te bekleden. Deze tapijten hebben een bijzondere natuurlijke uitstraling en bovendien zijn het milieuvriendelijke tapijten. Deze tapijten zijn biologisch afbreekbaar of te recyclen. Het productieproces is minder belastend voor het milieu dan bij synthetische tapijten. Het nadeel van deze natuurlijke tapijten is daarentegen dat ze minder makkelijk te reinigen zijn, sneller rafelen en gemakkelijker vocht opnemen.

 

Andere timmermansklussen op Zoofy

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af