Regel nu jouw timmerman

Radiatorombouw maken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3352 timmermannen in jouw regio

Je radiator ombouwen? Een kleine klus, met een gróóts effect. Na de klus geeft je verwarming - meestal niet het meest fraaie onderdeel van je (woon)kamer - ineens een vleugje exclusiviteit aan jouw interieur. Wanneer je een timmerman bij ons boekt, verander jij je lelijke radiator binnen een mum van tijd in een element wat goed bij je interieur past. Materiaal is niet bij het tarief inbegrepen. 

Regel nu jouw timmerman
8 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Radiatorombouw laten maken door een vakman van Zoofy

Vaak wil men niet dat een verwarming meteen in het zicht wordt geplaatst. Ook al zijn radiatoren van groot belang om een huis te kunnen verwarmen, wordt er vaak voor gezorgd dat de verwarming niet meteen in het zicht is. Dit doet men door middel van een radiatorombouw. Zo kan men ervoor kiezen om op de ombouw van de radiator wat planten neer te zetten of men kiest ervoor om er een zitplaats van te maken. In dit geval wordt er in de vensterbank een zitplaats gecreëerd. Aan de hand van een ombouw voor een radiator van een verwarming kun je een kamer veel mooier maken. In dit artikel zullen de kosten worden besproken van de klus en op welke wijze men het beste de geschikte vakman kan vinden.

 

Wat zijn de kosten van een radiatorombouw?

In de onderstaande tabel zijn de gemiddelde prijzen voor het laten installeren van een radiatorombouw verwerkt. Houd er wel rekening mee dat de kosten zijn berekend inclusief de btw, de voorrijkosten en het benodigde materiaal.


De soorten radiatorombouw en de prijzen:

 • Een kant-en-klaar radiatorombouw pakket: van de 200 euro tot de 600 euro.
 • Een radiatorombouw op maat gemaakt: van de 300 euro tot de 1.500 euro.

Een radiatorombouw: zelf installeren in vergelijking met een vakman inschakelen

Wanneer je zelf niet erg handig bent, dan kun je ervoor kiezen om de klus uit te besteden aan een ervaren vakman. Als je toch zelf aan de slag gaat, dan is het van groot belang dat je de klus nauwkeurig uitvoert. Bij de installatie van de verwarmingsombouw moet er geen onnodige warmte verloren gaan. Het zou namelijk erg zonde zijn, wanneer je over een erg koud huis beschikt én veel stookkosten moet betalen. Je betaalt dan als het ware voor de stookkosten waar je niet van profiteert. Bovendien is het belangrijk dat de radiator goed bereikbaar is. Dat komt goed van pas bij het ontluchten van de verwarming en bij het onderhouden of repareren van de radiatorombouw. Als de klus liever niet zelf uitvoert, kun je ervoor kiezen om een professionele vakman in te schakelen die voor jou aan de slag zal gaan. Op deze manier zal de klus sneller geklaard zijn én bespaart het je veel moeite.

radiatorombouw

Waarop worden de kosten gebaseerd?

Vaak kiest men voor een ombouw omdat een radiator in het zicht zit en dat niet als mooi wordt ervaren. Zeker wanneer men over een traditionele radiator beschikt in de plaats van een design radiator, wil men de verwarming wat mooier maken voor het oog. Daarnaast kan het veel gebruiksgemak opleveren. Denk hierbij aan het hebben van een extra zitplaats, een wat grotere vensterbank, et cetera. Wanneer je overweegt om een radiatorombouw te laten installeren, wordt er bij de prijs van de radiatorombouw rekening gehouden met een aantal onderdelen. De benodigde onderdelen en de kosten worden hieronder behandeld.

Materiaalkosten

Het is mogelijk om een radiatorombouw te creëren door middel van MDF, aluminium of hout. Het verschil tussen de verschillende materialen is dat hout wat goedkoper is dan aluminium. Wanneer je gebruik gaat maken van hout, creëer je een uitstraling die wat natuurlijker is dan wanneer je gebruik maakt van aluminium. Een nadeel van het gebruiken van hout kan zijn dat je het hout goed moet blijven onderhouden, omdat het nog werkt. Een materiaal dat lijkt op hout is MDF. Het materiaal heeft een structuur die zeer fijn is, waardoor het niet zo snel zal splinteren. Bovendien zal de ombouw niet gaan krimpen, uitzetten of buigen, omdat het MDF niet werkt.

Hoeveel plek er in een kamer beschikbaar is

De plaats die voor de radiator beschikbaar is, speelt mee in het bepalen van kosten. Niet alleen het benodigde materiaal speelt een rol, maar ook de hoe lang een vakman nodig heeft om de radiatorombouw te installeren. Wanneer je een vakman in wilt huren voor de klus, houd er dan rekening mee dat de onderstaande elementen worden verwerkt in de kosten van de klus.

 • De aanwezigheid van een rechte muur
 • De aanwezigheid van zijmuren
 • Zijn er uitsparingen nodig voor een leiding, plint of een ander obstakel?
 • Is er sprake van een uitsparing waarin de radiator verborgen is?

Als je de bovenstaande elementen hebt bekeken, kun je een vakman een goed idee geven van de situatie waarin hij de klus zal moeten verrichten. Op deze manier kan hij een geschikt prijsvoorstel maken die past bij jouw persoonlijke situatie. Daarnaast zal een professionele vakman je kunnen adviseren over de convectie (ook wel warmtestroming genoemd). De vakman zal vaststellen of de warmte uit de zijkant, voorkant of bovenkant van de ombouw komt. Wanneer je dit niet zeker weet, kun je dit het beste aan een vakman voorleggen. Bovendien is het van belang dat je je realiseert dat er altijd een uitsparing in de verwarming nodig is. Het is nodig voor het bedienen van de knoppen van de verwarming.

Radiatorombouw op maat of kant-en-klaar verwarmingombouw pakket

Je zou er voor kunnen kiezen om een radiatorombouw aan te schaffen die gemakkelijk in je woning kan worden geplaatst. In dit geval kies je voor een kant-en-klaar verwarmingombouw pakket. Deze pakketten zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en zijn er in verschillende formaten. Wanneer er geen radiatorombouw in jouw smaak te vinden is in de bouwmarkt, kun je een vakman vragen om een ombouw voor jou op maat te laten maken. Op deze manier kun je een ombouw creëren die zeer uniek is en aan al jouw persoonlijke wensen voldoet. Hoewel het hebben van een radiatorombouw op maat veel voordelen oplevert, kan het nadeel zijn dat een op maat gemaakte ombouw wat duurder is dan het aanschaffen van een kant-en-klaar verwarmingombouw pakket.

 

Andere factoren die de kosten van de klus bepalen

De totale kosten die worden gevraagd voor een verwarmingombouw hangen af van een aantal factoren die bij het plaatsen van een radiatorombouw komen kijken. Hieronder worden een aantal factoren besproken.

Het niet laten inbouwen van een thermostaat

Het kan een stuk praktischer zijn om een thermostaat te verplaatsen, zodat het mogelijk blijft om de warmte in een woning te regelen. In dat geval wordt er geen thermostaat ingebouwd. Een onderhoudsmonteur kan ervoor zorgen dat de thermostaat wordt verplaatst, maar een vakman zou de ombouw ook voor je kunnen aanpassen. Zo kun je ventilatiesleuven of extra roosters aanschaffen. Hiervoor worden wel extra kosten gerekend.

Een verwarmingsombouw anders laten plaatsen

Vaak wordt een verwarmingombouw aan een muur bevestigd, maar soms is dit geen goed idee. Zo kun je bij bepaalde bouwkundige uitdadingen of een monumentaal pand er beter voor kiezen om een verwarmingsombouw anders te laten plaatsen. Een professionele vakman weet het beste hoe je een ombouw toch mogelijk kan maken en hoe de ombouw perfect kan worden geplaatst. Op deze manier zal de ombouw niet teveel warmte krijgen, doordat de ombouw te strak om de verwarming geplaatst is. Iedere klus zal daarom beginnen met het opmeten van de verwarming en de ruimte die beschikbaar is voor de verwarmingsombouw.

Een radiatorombouw van muur tot muur

Niet alleen kan je ervoor kiezen om een ombouw aan te schaffen die om de radiator zit, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een ombouw die geplaatst is van muur tot muur. Dit kan een ruimte een zeer chique look geven. Daarnaast kan je met een radiatorombouw van muur tot muur ook opbergvakken maken. Op deze manier wordt niet alleen de radiator gemaskeerd, maar ook de rommel die eventueel in je huis aanwezig is. Met het installeren van een verwarmingombouw van muur tot muur zal een vakman een stuk langer bezig zijn, waardoor je hogere kosten kunt verwachten.

Het voorkomen van warmteverlies

Niet alleen zal het wegwerken van een verwarming ervoor zorgen dat er geen warmteverlies plaatsvindt, maar de vakman zal er ook voor zorgen dat de verspreiding van de warmte zo goed mogelijk plaats zal vinden. De ombouw zal zo perfect mogelijk worden geplaatst. Daarnaast kan de vakman aan de hand van een speciale vorm een zeer goede luchtstroom en verdeling van de ruimte creëren.

Het gebruiken van radiatorfolie

Door radiatorfolie om de muur te laten plaatsen, zal de radiator de buitenmuur niet verwarmen. Hoewel je voor het folie moet betalen, zullen je energiekosten een stuk minder zijn. Op de energiekosten zal je nog jarenlang kunnen besparen. Hierdoor wordt het bedrag dat je betaald voor het radiatorfolie weer gecompenseerd.

 

Andere timmermansklussen op Zoofy
Carport bouwen
Kruipluik maken

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af