Regel nu jouw timmerman

Binnendeur plaatsen

Vanaf €149 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4638 timmermannen in jouw regio

Wil jij jouw binnendeuren plaatsen door een professional? Regel dan via Zoofy een timmerman wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw timmerman
82 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Binnendeur plaatsen door een timmerman van Zoofy

Heb jij ook een eigen woning, appartement of zaak? Voldoet die voor 100% aan je eisen en wensen? Hoeft daar werkelijk niets meer aan te worden onderhouden, verbouwd of veranderd? Dan kun je nu stoppen met het lezen van dit blog want waarschijnlijk ben je een van de weinigen.
De meeste huizenbezitters zijn namelijk wel regelmatig in de weer met aanpassingen en onderhoud van hun woning. Soms omdat het pure noodzaak is, vaak ook omdat een verandering veel gemak en woongenot oplevert. Zoofy brengt je voor je klussen in en rondom huis heel gemakkelijk met de juiste vakman in contact.

Neem nou een klus zoals een binnendeur plaatsen. Dat is niet zo maar een klus maar een waar je goed over moet nadenken en waar het een en ander komt kijken. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Wat het kost om een binnendeur te plaatsen is afhankelijk van de omstandigheden, het soort deur en of er een kozijn vervangen moet worden. Het plaatsen van een binnendeur kan grofweg in drie categorieën worden verdeeld:

  • Een in een bestaand kozijn
  • Nadat er een kozijn is geplaatst en een muur is gemetseld
  • Het zagen van een gat in een bestaande muur, het plaatsen van en kozijn

Een binnendeur plaatsen in een bestaand kozijn

Het plaatsen van een nieuwe binnendeur op maat in een bestaand kozijn is de allereenvoudigste manier om een binnendeur te vervangen. Wanneer je tevreden bent met de huidige draairichting van je deur hoeft er weinig te worden aangepast. Je hoeft alleen op zoek te gaan naar een binnendeur op maat die bij jouw smaak en budget past. Uiteraard moet je de maten van de bestaande binnendeur nauwkeurig opmeten. Het is wel raadzaam om ook kritisch naar het bestaande kozijn te kijken. Is dat misschien ook aan vervanging toe? Het komt namelijk vaak voor dat het kozijn de beste jaren heeft gehad. Om te voorkomen dat je nieuwe binnendeur op maat scheef komt te hangen zal eerst het kozijn vervangen moeten worden.

Type binnendeuren?

Weet je ook welk type deur je moet bestellen? Er zijn namelijk twee soorten deuren, namelijk opdek deuren en stompe deuren. We zullen even uitleggen wat het verschil tussen deze twee soorten deuren is.

Stompe deuren

Een stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn. Dat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Daarom zijn veel moderne binnendeuren ook stompe deuren.
en stompe deur helemaal binnen het kozijn valt. Stompe deuren worden vaak ook zonder inkrozingen geleverd omdat je stompe deuren op verschillende manieren kunt (laten) afhangen. Een stompe deur kan aan bladpaumelles, verdekte scharnieren of aan kogellagerscharnieren worden opgehangen. Het plaatsen of vervangen van een stompe deur is dus minder eenvoudig. De kosten hiervoor zijn in elk geval hoger dan wanneer het om een opdek deur gaat. Houd daar wel rekening mee. Misschien is het een goed idee om toch een timmerman in te schakelen? Dat regel je heel gemakkelijk via Zoofy. Wij brengen je direct met de juiste vakman in contact.

Opdekdeuren

Een opdekdeur is een binnendeur die deels over het kozijn heen valt.
Opdekdeuren worden meestal wel geleverd met inkrozingen, namelijk paumellegaten. Omdat het plaatsen van een opdekdeur eenvoudiger is, zijn de kosten voor het plaatsen ook lager. Ook laat dit type deur minder tocht door, dus ideaal om in tochtige woningen te plaatsen. In je enthousiasme zou je zomaar het verkeerde type deur kunnen bestellen in plaats van de juiste binnendeur op maat. Je kunt de deur natuurlijk zelf vanuit de bouwmarkt mee naar huis nemen en afhangen of de deur thuis laten bezorgen en zelf afhangen. Dat is nog een kunst op zich, dat afhangen. Je hebt er normaal gesproken sowieso een extra handje voor nodig. Misschien moet er toch nog ergens een stukje worden afgeschaafd voordat je een binnendeur op maat hebt? Zeg nou zelf, welk huis is recht? Bel of chat anders even met Zoofy voor een timmerman die de juiste maten opneemt, het juiste type deur levert en jouw binnendeur op maat perfect plaatst. Wij regelen het snel, professioneel en altijd naar volle tevredenheid.


Die timmerman kun je ook inschakelen als je de deur toch liever anders laat draaien, bijvoorbeeld naar binnen in plaats van naar buiten of naar links draaiend in plaats van naar rechtsdraaiend. Het is dus niet alleen een kwestie van een binnendeur plaatsen, maar ook het verplaatsen van de scharnieren en het netjes bijwerken van de ontstane schade aan de andere kant van het kozijn.

binnendeur plaatsen

Binnendeur plaatsen nadat een kozijn is geplaatst

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt en wordt die grote zolderruimte in tweeën gesplitst. Er wordt natuurlijk een scheidingswand met een binnendeur geplaatst om straks de ene ruimte met de andere ruimte te kunnen verbinden. Wanneer je weet waar de scheidingswand precies wordt geplaatst, kun je de plaats van de binnendeur bepalen. Als eerste moet het deurkozijn worden geplaatst en gesteld. Vervolgens kan de scheidingsmuur worden opgemetseld. Dat klinkt allemaal eenvoudig maar is wel een uiterst precies werkje. Niets is zo vervelend als wanneer de klus geklaard is dat de deur toch niet op de juiste plek blijkt te ziten. Om dat soort problemen te voorkomen kun je beter via Zoofy de juiste vakman, bijvoorbeeld een timmerman, zoeken. Zoofy brengt je direct met een vakman in contact.
Nadat de binnendeur is geplaatst en afgehangen, ben je nog niet klaar. Als de scheidingswand en het kozijn inmiddels naadloos op elkaar zijn aangesloten, moeten er nog architraven rondom het kozijn worden geplaatst. Dat zijn mooie afwerklatten waarmee de overgang tussen scheidingswand en kozijn wordt weggewerkt en waar eventueel nog een stuclaag tegenaan gezet kan worden.

Zagen van een gat in een bestaande muur

Wanneer je in een bestaande muur een binnendeur wilt plaatsen, zal daarvoor een gat in de muur gezaagd moeten worden. Van belang is om te weten of dat gat in een zogenaamde dragende muur wordt gezaagd. Je kunt namelijk niet zomaar ergens een gat (laten) zagen. Als je een stuk draagmuur op de verkeerde plaats of manier weghaalt, bestaat de kans op verzakkingen, scheuren of zelfs grotere schade aan je woning. Dit kan ondervangen worden door boven de gezaagde opening een stalen balk aan te brengen. Wil je helemaal zeker van je zaak zijn dan kun je een zogenaamde constructieberekening laten maken. Informeer ook even bij de gemeente of je vergunningsplichtig bent.
Wordt het gat niet in een draagmuur gezaagd dan hoef je met het bovenstaande geen rekening te houden en wordt de manier van werken gevolgd zoals hierboven beschreven (een binnendeur plaatsen nadat er een kozijn is geplaatst en een muur is gemetseld). Het kozijn wordt geplaatst etcetera.

Wat kost een binnendeur plaatsen?

De kosten zijn dus van een aantal zaken afhankelijk zoals het type deur, of er een kozijn vervangen of geplaatst moet worden. Houd er rekening mee dat de gemiddelde kosten van een binnendeur plaatsen vanaf € 50,00 per uur bedragen. Bekijk hier meer over de kosten van het plaatsen van een binnendeur.

Boek een vakman via Zoofy

Zodra je via Zoofy met een timmerman in contact bent, kan die jou precies zeggen wat de uiteindelijke kosten van een binnendeur plaatsen bedragen. De kosten voor het plaatsen van een scheidingswand of het uitzagen van een gat in de muur om een binnendeur te plaatsen zijn in dit overzicht niet opgenomen.

Voorrijkosten hoef je bij Zoofy sowieso niet te betalen. Betalen doe je pas achteraf met een tikkie of via Ideal. Dat is wel heel eenvoudig, net zo eenvoudig als het regelen van een vakman. De kosten van de plaatsing vallen in verhouding dus mee.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach