Regel nu jouw timmerman

Inloopkast maken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2536 timmermannen in jouw regio

Wil jij graag een van de slaapkamers ombouwen tot inloopkast? Laat het het over aan de timmerman. Regel via Zoofy eenvoudig een specialist die jou komt helpen.

Regel nu jouw timmerman
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Inloopkast maken

Een inloopkast is iets waar velen mensen van dromen. Doordat er steeds meer vraag naar is, worden de kosten voor een inloopkast maken betaalbaarder, hierdoor is een inloopkast niet langer een onmogelijke droom is. Wil jij graag een walk-in closet maken? Dan moet je je op voorhand goed informeren over de kosten van een inloopkast maken en de verschillende opties. Hieronder vind je heel wat informatie om je vooruit te helpen!

De vele voordelen van een inloopkast

Een walk-in closet maken kent heel wat voordelen. Het is niet voor niets zo'n populaire keuze. Als je twijfelt om een inloopkast op maat te laten maken, dan is het handig om eerst meer te weten over alle voordelen. Je ontdekt ze hieronder!

Ruimte

Ken je dat gevoel, dat je een kledingkast koopt om daarna tot besef te komen dat je lang niet voldoende ruimte hebt voor al je kleding? Dit is erg jammer, want je overige kleding moet je dan opbergen in dozen en dat staat nu eenmaal niet netjes. Met een inloopkast heb je nooit meer dit probleem. Integendeel zelfs: je hebt ruimte genoeg om nog meer kleding te kopen.

Orde 

Een inloopkast is de beste manier om orde in de chaos te scheppen. Je kan natuurlijk wel gebruik maken van een 'gewone' kleerkast, maar in dat geval loop je het risico dat je plaats tekort komt. Als je voldoende ruimte hebt, dan kan je ervoor zorgen dat je je kleding mooi geordend wordt. Je kan extra planken gebruiken voor je schoenen en een aparte afdeling maken voor elk seizoen. Sommige extra opties zorgen ervoor dat je kast nog overzichtelijker wordt. Met de juiste verlichting heb je een beter zicht op je kleding en met extra lades, kan je ook je ondergoed eenvoudig opbergen. Er is zelf plaats genoeg voor al je juwelen én een zitplaats.

Je eigen dressing room

Met een inloopkast heb je niet alleen een heel grote kledingkast, maar ook een eigen dressing room. Als je een kledingkast met spiegel neemt dan zal je wel kunnen zien hoe een outfit je staat, maar vaak heb je geen ruimte genoeg om je outfit te kunnen bewonderen. Het bed, je nachtkastjes of ander meubilair staat dan in de weg en dat maakt het moeilijker. Een inloopkast biedt je voldoende ruimte om je kleding te passen. Bovendien kan je de ideale verlichting instellen en meerdere spiegels installeren, waardoor je nog een beter zicht hebt op je outfit.

Waardevermeerdering van je woning

Ben je van plan om ergens in de toekomst te verhuizen? Dan is een inloopkast zeker geen verloren moeite, want het zorgt voor een waardevermeerdering van je woning. Inloopkasten zijn nu eenmaal erg gewild!

Inloopkast maken? Zo creëer je de inloopkast van je dromen!

Een inloopkast maken heeft dus heel wat voordelen en het fijne is dat je hem helemaal naar jouw voorkeur kan laten maken. Ben je benieuwd naar de inloopkast maken mogelijkheden? Hieronder geven we je een handig overzicht!

Kiezen uit verschillende soorten materialen

Een inloopkast maken, kan in verschillende materialen. Als je droomt van een inloopkast, dan is het handig om eerst je mogelijkheden te kennen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor dezelfde materialen die je in je slaapkamer hebt gebruikt. Maar dat hoeft niet! De opbouw van een inloopkast wordt meestal van gelamineerd hout gemaakt, maar er zijn nog andere keuzes. Als je meer wilt weten over de materiaalkeuze, kan je altijd bij een van onze vakmannen terecht!

Met de juiste kleur, de juiste sfeer

Een inloopkast maken doe je niet zonder eerst na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken. Misschien denk je in de eerste instantie dat de kleur niet van groot belang is, omdat niemand de inloopkast zal zien. Toch is de kleur belangrijker dan je denkt, want je spendeert dagelijks heel wat tijd in je inloopkast, voor het aanpassen van kleding, enzovoort.

Het is dan ook fijn dat je de ruimte gezellig inricht en dit doe je door gebruik te maken van de juiste kleuren. Denk hierbij niet alleen aan de kleur van de ruimte, maar ook aan de kleur van de materialen. Er zijn heel wat mogelijkheden, de juiste keuze voor jou hangt af van de sfeer die je wilt creëren. Blauw kan zorgen voor een rustige sfeer, terwijl geel of oranje energie geeft. Daarnaast is het ook goed om te kiezen voor neutrale kleuren, deze raak je nooit beu gezien!

De ideale verlichting

Bij een walk-in closet maken komt ook de juiste verlichting kijken. De verlichting die je kiest is belangrijker dan je denkt, want het zorgt ervoor dat je je kleding goed kan zien. Hiervoor kan je kiezen voor vaste spots en spots die je kan richten. Er zijn ook andere mogelijkheden. Wil je graag meer weten? Aarzel dan niet om advies te vragen aan een van onze professionals!

Verschillende vloersoorten

Bij een inloopkast maken denk je waarschijnlijk niet meteen aan de vloerafwerking, maar ook dit is een belangrijk onderdeel ervan. De juiste vloer is een vloer dat gezelligheid toevoegt aan je inloopkast, maar vooral ook aangenaam voelt om op te wandelen. Je moet er namelijk met blote voelen oplopen.

Een goede keuze is vast tapijt of een vloer in combinatie met vloerverwarming. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een superzacht vloerkleed op de vloer te leggen, als je liever een vloersoort kiest die minder aangenaam is om op te lopen.

Lekker warm met gepaste verwarming

Je inloopkast fungeert als een dress room. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte lekker warm is. Niets zo ongezellig als je omkleden in een koude ruimte! Er zijn verschillende soorten verwarming waaruit je kan kiezen, maar niet elk type verwarming is even geschikt. Je vraagt hiervoor het best raad aan een van onze vakmannen.

De indeling van je inloopkast

Een inloopkast maken doe je niet zonder nagedacht te hebben over de indeling. De bedoeling van een inloopkast maken, is dat het ruimte biedt voor al jouw kleding, schoenen en accessoires. Daarom is het belangrijk om op voorhand na te gaan wat je precies in de inloopkast wilt opbergen. Op die manier weet je hoeveel lades je nodig hebt en hoe groot deze moeten zijn.

Denk bij de indeling van de inloopkast ook na over de spiegels. Hoeveel spiegels heb je nodig, hoe groot moeten ze zijn en waar ga je ze plaatsen? Het is altijd goed om voor zo groot mogelijke spiegels te kiezen, omdat de kast op die manier groter lijkt en jij beter je outfit zal kunnen bewonderen. Vergeet ook geen zitmogelijkheid. Dit hoort niet bij je inloopkast maken, maar ook hoe jij je inloopkast nadien inricht is erg belangrijk. Voorzie je inloopkast van mooie kleerhangers, enkele stijlvolle accessoires en een trendy zitbank en je inloopkast is compleet!

inloopkast maken

Tips voor het inrichten van je inloopkast

Wil je een inloopkast maken? Dan zal jij waarschijnlijk al aan het dromen zijn van hoe jij je kleding gaat opbergen. Maak het jezelf makkelijk en volg onze tips, voor het netste resultaat!

Deel de kast onder in categorieën

Het is belangrijk dat je een bepaalde structuur voorziet in je inloopkast, op die manier kan je je kleding makkelijker terugvinden. Het spreekt voor zich dat je schoenen bij schoenen gaat plaatsen en kleedjes bij kleedjes, maar er zijn nog een aantal andere manieren waarop je je inloopkast kan inrichten.

Vaak kiezen mensen ervoor om hun kleding per seizoen, per kleur of per outfit te hangen. Zo'n georganiseerd systeem bespaart je s 'ochtends heel wat tijd. Die tijd kan je gebruiken om langer in je bed te blijven liggen. Geen verloren moeite dus! Probeer zelf enkele systemen uit om te zien welk het best bij je past.

Plaats lichte spullen hoger

Misschien dat je hier niet altijd aan denkt bij het inrichten van je kast, maar het is belangrijk dat je lichte spullen hoog gaat plaatsen. Schoenen op een rekje boven de kledij is dus niet echt een goede keuze. Door lichte kleding hoog te plaatsen, maak je het jezelf makkelijker om de kleding te nemen die je nodig hebt.

Kosten inloopkast maken

Wil je een inloopkast maken? Dan zal je waarschijnlijk heel benieuwd zijn naar de kosten voor inloopkast maken. Hierboven heb je gezien, dat er heel wat te kiezen valt op vlak van verwarming, verlichting, enzovoort. Het is dus logisch dat de prijzen van een inloopkast ver uiteen liggen. Over het algemeen gezien kan je rekenen op een kostprijs tussen de 1.840,- tot 4.900,-.

Inloopkast maken? Creëer de inloopkast van je dromen dankzij Zoofy

Een inloopkast maken doe je niet zomaar zelf. Hier komt heel wat bij kijken. Je kan het jezelf makkelijk maken door te kiezen voor een professional van Zoofy. Op onze site vind je eenvoudig de voordeligste vakman uit je buurt, waardoor je ook nog eens geld uitspaart. Contacteer een van onze vakmannen en laat de inloopkast maken van je dromen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af