Regel nu jouw timmerman

Hang en sluitwerk plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2143 timmermannen in jouw regio

Goede sloten en vergrendeling is belangrijk voor de beveiliging van je huis en het gebruikersgemak erbinnen. Hang -en sluitwerk zijn alle onderdelen om verschillende elementen te laten draaien en afsluiten. Denk hierbij aan deuren, ramen, meubels en tuinen. Maak hier direct een afspraak met een timmerman uit de buurt.

Regel nu jouw timmerman
125 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Hang- en sluitwerk laten plaatsen door een vakman van Zoofy

De keuze van hang en sluitwerk is erg belangrijk. Met goed hang en sluitwerk maak je je woning namelijk veiliger. Maar welke mogelijkheden zijn er en hoe kies je het juiste hang en sluitwerk voor jouw ramen en deuren? Je ontdekt het hieronder!

Het belang van goed hang- en sluitwerk

Kwalitatief hang en sluitwerk is van groot belang. Het zorgt er namelijk voor dat je woning beter beveiligd is. Hierdoor zijn je dierbaren én spullen beschermd. Bovendien zal je je zo ook geruster voelen in je eigen huis. Waardoor je weer op beide oren kan slapen!

Soorten hang- en sluitwerk

Er zijn verschillende soorten hang en sluitwerk. Elke soort heeft dezelfde functie: jouw huis én jou veilig houden. Daarnaast kan je hang en sluitwerk gebruiken om enkele stijlvolle accenten te leggen in je woning en dat is ook niet onbelangrijk! Hang en sluitwerk kan voornamelijk onderverdeeld worden in: deurbeslag, raamsluiting, cilindersloten en scharnieren. Bekijk hier een aanbod van mooie deurkrukken.

Deuren hang- en sluitwerk

Deuren hang en sluitwerk kan vooral onderverdeeld worden in deursloten en deurscharnieren en natuurlijk het deurbeslag. Er zijn verschillende deursloten waarvoor je kan kiezen: van cilinderslot tot oplegslot. Met deurscharnieren kan je de deur op de juiste manier afhangen. Ook hierin zijn er verschillende soorten: kiepscharnieren, pianoscharnieren, enzovoort. Als laatste kan je kiezen voor deurdrangers of -stoppers. Met een deurdranger zorg je ervoor dat een deur dichtvalt als je hem niet zelf sluit en met een deurstopper hou je de deur open. Dit zijn handige accessoires die niet perse noodzakelijk zijn als je hang- en sluitwerk aanschaft.

Welk deurslot moet je kiezen?

Welk deurslot je moet kiezen hangt vooral van je type deur af. Zo zal schuttingdeur hang en sluitwerk er heel anders uitzien dan hang- en sluitwerk voor de buitendeur van je woning. Schuttingdeur hang en sluitwerk is vaak een cilinderslot met eindplank, als het een houten deur betreft. Schuttingdeur hang en sluitwerk voor hardhoutendeuren zullen eerder cilindersloten zijn.

Ook de plaats van de deur is iets om rekening mee te houden. Het deurslot dat je kiest voor een binnendeur mag uiteraard lichter zijn dan het slot voor een buitendeur. Als je op zoek bent naar een deftig slot voor de buitendeur, dan moet je rekening houden met het SKG kenmerk. Een standaard inbraakwerend product houdt de inbreker 3 minuten tegen en kan je herkennen aan één ster. Een zwaar inbraakwerend slot houdt de inbreker 5 minuten tegen en kan je herkennen aan 2 sterren en een extra zwaar inbraakwerend product houdt de inbreker 10 minuten tegen en herken je aan 3 sterretjes. Meestal volstaat het om te kiezen voor een SKG slot met slechts één ster. Als je op zoek bent naar een deurslot voor je zaak, dan kan een zwaardere beveiliging noodzakelijk zijn.

Binnendeuren zijn voorzien van een insteekslot dat aan de zijkant van de deur wordt geplaatst. Toiletten zijn een uitzondering, daar kies je het best voor een closetslot. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Weet je nog niet goed welk hang- en sluitwerk je moet kiezen? Dan kan je altijd raad vragen aan een van onze professionals. Zij helpen je graag!

Ramen hang- en sluitwerk

Naast deuren hang en sluitwerk is er ook ramen hang en sluitwerk. Ramen hang en sluitwerk is zeker niet minder belangrijk dan deuren hang en sluitwerk. Goed ramen hang en sluitwerk maakt het de inbrekers nog moeilijker om in te breken, want als de inbrekers niet via je deur binnen kunnen, proberen ze het via de ramen. Op ramen worden vooral bijzetsloten gebruikt, die je langs binnen kan toedoen. Bij ramen die naar buiten opendraaien zijn dievenklauwen geen overbodige luxe!

Soorten deurbeslag

Deurbeslag is er in verschillende kleuren en materialen. Welk deurbeslag je moet kiezen, is vooral afhankelijk van je interieurstijl. Zwart deurbeslag is daarbij erg populair, omdat het mooi past in vrijwel elk interieur. Zwart deurbeslag heeft daarnaast ook een strakke uitstraling. Naast de kleur, zijn er nog een aantal andere dingen waar je op moet letten. Welk deurbeslag past goed bij jouw interieur?

Welk materiaal moet je kiezen?

Deurbeslag bestaat in ontzettend veel soorten materiaal, zoals brons, messing, RVS, nikkel en aluminium. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. RVS, nikkel en aluminium doen het goed in een industrieel of modern interieur en brons past mooi in een landelijk interieur. Een klassieke look schep je eerder met messing een deurkrukset en bijpassende accessoires. Nu moet je wel kieskeuriger zijn als je op zoek bent naar veiligheidsbeslag voor buiten. Dit moet namelijk weerbestendig zijn. Nu ziet beslag voor buiten er anders uit dan voor binnen. Buiten moet namelijk veiligheidsbeslag aangebracht worden. Dit beslag is dikker. Je zal het dus zeker kunnen herkennen!

Types deurbeslag

Je kan kiezen voor verschillende types van beslag. Een eerste optie is de deurklink met rozet. Dit is een goede keuze voor eenvoudige deuren. Een rozet zorgt ervoor dat het boorgat niet zichtbaar is. Het spreekt voor zich dat dit deurbeslag enkel voor binnendeuren gebruikt kan worden. Daarnaast zijn er ook deurklinken met een sleutelrozet. Als je graag je binnendeur wilt kunnen afsluiten, dan moet je dit type deurbeslag kiezen. Het sleutelrozet wordt dan onder de deurklink met rozet vastgeschroefd.

Voor het toilet is er speciale garnituur die hiervoor bestemd is. Toiletgarnituur is ook een goede optie voor in je badkamer. Wil je een mooie, opvallende deurklink? Dan kan je kiezen voor een deurklink met schild.

deurbeslag

Wat kost hang- en sluitwerk?

Als je van plan bent om een nieuwe deur te plaatsen met het gepaste hang- en sluitwerk, dan zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar de prijs. De prijs is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren, maar over het algemeen kan je rekenen op een prijs van 65 tot 100 euro voor stompe binnendeuren en 55 tot 75 euro voor een opdekdeur(inclusief afhangen deur). Hieronder vind je de kostprijs voor hang- en sluitwerk, exclusief montagekosten en afhangen deur.

Hang- en sluitwerk Kosten
Meerpuntssluiting  295,- tot 325,-
Veiligheidsbeslag  60,- tot 120,-
Insteeksloten  95,- tot 125,-
Oplegslot  180,- tot 220,-
Dievenklauw  40,- tot 60,-
Opleggrendel raam  50,- tot 75,-

Zelf hang- en sluitwerk plaatsen of laten doen?

Eens je weet wat voor hang- en sluitwerk je moet kiezen, moet je natuurlijk nog beslissen of je het zelf zal plaatsen of niet. Als je erg handig bent, dan kan je een deel van het hang- en sluitwerk misschien wel zelf doen, zoals je raam hang- en sluitwerk, je schuttingdeur hang en sluitwerk en eventueel het hang- en sluitwerk voor je binnendeuren. Als het gaat over het sluitwerk van de buitendeur, dan kan je dit beter overlaten aan een specialist.

Bij de buitendeur is het namelijk erg belangrijk dat het hang- en sluitwerk goed wordt aangebracht. Anders is je woning niet inbraakveilig. Neem daarom geen enkel risico en schakel in dat geval de hulp van een professional in. De juiste timmerman vinden voor de klus hoeft niet moeilijk te zijn, want op onze site vind je eenvoudig de beste vakmannen uit je buurt. Erg handig!

Betrouwbaar hang- en sluitwerk bij Zoofy

Kies altijd voor een ervaren professional als het gaat over inbraakbeveiliging. Alleen zo kan je er zeker van zijn dat het werk goed gedaan wordt. Kiezen voor een ervaren professional biedt je dus meer veiligheid. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want bij Zoofy is het vinden van de beste vakman uit je buurt kinderspel!

Andere timmermansklussen op Zoofy

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af