Regel nu jouw timmerman

Koof maken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2201 timmermannen in jouw regio

Door middel van een koof werk je leidingen en kabel netjes weg. Maak een afspraak met een timmerman in de buurt die je komt helpen. De vakman zal alles voor je inmeten, op maat zagen, ophangen en netjes afwerken.

Regel nu jouw timmerman
27 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Koof laten maken door een vakman van Zoofy

Wil je een koof maken in huis? Koven worden steeds populairder. En dat is niet gek, want een koof maken kan een sfeervolle toevoeging zijn aan jouw interieur. Het is een klus waar menig handige doe-het-zelver hart, sneller van gaat kloppen. Je kunt overwegen om zelf een koof te maken. Maar let op! Het maken van een koof is een nauwkeurig klusje. Een koof frame moet op maat ontworpen en gemaakt worden Het is maatwerk waarvan de afwerking uiterst strak moet zijn. Het liefst wil je de koof zo strak mogelijk om hetgeen bouwen wat je niet meer wilt zien, omdat je zo min mogelijk ruimte wil verliezen. Geen gemakkelijke klus als je het niet dagelijks doet. Als timmeren niet jouw vak is, of de koof is simpelweg te complex om het zelf uit te voeren, doe je er verstandig aan dit uit te besteden aan een professional. De timmerman kan je adviseren over welke materialen er het beste gebruikt kunnen worden en welke afmetingen juist zijn. Je weet met een timmerman dat de klus vakkundig uitgevoerd wordt. Bovendien heeft Zoofy een klusgarantie, waarmee je klus is verzekerd tot een bedrag van 2.5 miljoen euro. Wel zo'n geruststellende gedachte, mocht er onverwacht toch iets misgaan.

Boek nu een klusjesman

Wat is een koof

Met een koof verberg je op een strakke manier storende elementen in een kamer. Een koof kun je maken om verwarmingsbuizen, maar ook voor een gordijnrails, bedrading of de afvoering van de afzuigkap in de keuken. Een koof is een hoekvormige constructie van hout zoals op de foto hierboven staat afgebeeld. Als je een koof gaat maken kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een eenvoudige koof maken om simpel iets weg te werken. Maar je kunt ook een koof maken met vele extra's, je kunt bijvoorbeeld een koof maken met spotjes, of de koof afwerken met met een sierlijst. Een sierlijst wordt ook wel een kooflijst, plafondplint, plafondlijst of kroonlijst genoemd. Geef het een naam. Een sierlijst is een decoratief onderdeel van de koof, in de vorm van een afwerklijst voor het plafond. Een koof kan je ook maken om een ruimte te 'breken' of bepaalde verschillen te benadrukken. Tevens kun je het gebruiken om verlichting beter tot zijn recht te laten komen, bijvoorbeeld met dimbare verlichting.

koof maken slaapkamer

Kosten koof maken

Als je eraan denkt om deze klus uit te besteden, wil je natuurlijk weten wat het gemiddeld kost om een koof te maken. Wij geven je graag zo duidelijk mogelijk een prijs, maar bij het maken van een koof is dit niet eenvoudig. Dit omdat de kosten sterk samenhangen met de wensen die jij hebt en de plek waar de koof uiteindelijk wordt geplaatst. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde kosten van het maken van een koof. De prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid, door de hierboven omschreven omstandigheden. De prijzen zijn inclusief btw en exclusief eventueel bijkomende materiaalkosten. 

Gemiddelde kosten koof maken Prijs
Uurtarief timmerman koof maken € 50
met spoed € 66
servicekosten € 24,95
servicekosten met spoed € 24,95
Koof maken 6 m² € 330
Koof maken 12 m² € 660
Koof plaatsen 28 m² € 990

Koof maken plafond

Ga je een koof maken op het plafond, maar twijfel je over welk materiaal je het beste kunt gebruiken? Een koof wordt meestal gemaakt op het plafond. Of in ieder geval in buurt van een plafond. Daardoor is het gebruik van lichte materialen sterk aan te raden. Een koof kun je maken van gipsplaat, MDF, hout, EPS of XPS. Een koof maken van hout of gips heeft als nadeel dat het van vrij zwaar materiaal gemaakt wordt, waardoor het relatief lastig is te installeren. Bovendien is een koof van hout vatbaarder voor vocht en schimmel. EPS is een soort piepschuim en is een lichter soort materiaal, maar heeft als nadeel dat het er relatief goedkoop uitziet. Een koof maken van XPS is in dit geval een betere keuze. Ook dit is een soort piepschuim, maar is veel steviger dan EPS. Met XPS kan je gemakkelijk een koof maken op het plafond, doordat dit materiaal gemakkelijk te verlijmen is. Piepschuim is vochtbestendig, is gemakkelijker te bewerken dan hout en is vele malen goedkoper.

koof in de badkamer

Koof afzuigkap maken

Heb jij een lelijke afvoerbuis van de afzuigkap in het zicht hangen in je keuken? Een koof maken in de keuken biedt een oplossing. Als je een koof afzuigkap wil maken zul je je eerst moeten verdiepen in het soort afzuigkap wat je wilt. Je hebt drie verschillende manieren om vieze kooklucht uit je keuken te halen door middel van een koof in de keuken te maken, namelijk: luchtafvoer, recirulatie en een centraal afzuigsysteem. Check dus eerst met wat voor systeem je te maken hebt of te maken krijgt, alvorens je het ontwerp gaat maken van je koof. Heb je je afzuigkap gefikst en wil je nu je gasfornuis laten aansluiten? Schakel dan één van onze loodgieters in. Een gaslek en brand liggen op de loer als je geen ervaring hebt met het aansluiten hiervan.

Zoek je andere klushulp in huis?

Niet gevonden waar je naar zocht of zoek je simpelweg nog meer soorten klushulp? We hebben overal wel mannetjes voor je klaar staan. We kunnen je met elke reparatie- of onderhoudsklus helpen. En dat door geheel het land. Je bestelt bij ons net zo gemakkelijk als een pizza, een vakman bij je thuis. Doordat we alleen met lokale vakmannen werken betaal je bij ons nooit voorrijkosten. Is de klus gefikst? Dan betaal je hem gemakkelijk en snel via een Tikkie of IDeal. Of je kunt een geldoverschrijving doen. Staat de klus waarvoor je hulp zoekt niet in de zoekbalk? Omschrijf dan je klus zo nauwkeurig mogelijk bij de vakman naar keuze per uur. Wij gaan dan alsnog voor je kijken of we de klus kunnen fiksen. 

Boek nu een klusjesman

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af