Regel nu jouw vakman

Zonwering buiten

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1005 timmermannen bij jou in de buurt

Regel hier een timmerman die jouw zonwering/ zonnescherm komt plaatsen wanneer het jou uitkomt.

Regel nu jouw vakman
30 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Zonnescherm plaatsen

Niets is zo fijn als genieten van de heerlijke zonneschijn op je gelaat, maar die zonneschijn is helaas niet altijd even aangenaam. Als de zon te fel schijnt, dan kan het je mooie momenten verpesten. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor: zonwering plaatsen. Wil je graag een zonnescherm plaatsen? Dan is het handig om hier eerst meer over te weten te komen. Gelukkig vind je hieronder al de informatie die je nodig hebt!

Soorten zonwering: Wat is voor jou de beste optie?

Als je kiest voor zonwering plaatsen, dan zal je kunnen kiezen tussen binnenzonwering en buitenzonwering. Onder binnenzonwering vallen gordijnen en jaloezieën. Dit soort zonwering houdt de zon buiten en is relatief makkelijk zelf te plaatsen. Ook buitenzonwering houdt zonnestralen uit je huis, maar zorgt er bovendien voor dat je in je tuin kan genieten zonder door de felle zonnestralen gestoord te worden (afhankelijk van de soort zonwering).

Buitenzonwering is moeilijk zelf te plaatsen en wordt daarom meestal uitgevoerd door een professional. Als je op zoek bent naar zonwering die het je mogelijk maakt om van je tuin te kunnen genieten, zonder de hinderlijke zon dan zal je dus moeten een zonnescherm plaatsen. Er zijn verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Hieronder meer info over de mogelijkheden!

Uitvalschermen

Als je kiest voor zonwering monteren, dan zal je onder andere kunnen kiezen voor uitvalschermen. Uitvalschermen werken aan de hand van 2 vaste armen die omlaag gaan als het scherm uitgezet wordt. Hierdoor is het niet de beste optie voor een terras. Dit soort zonwering is makkelijk te bedienen en komt in talloze kleuren, waardoor er altijd een uitvalscherm is die precies past bij de uitstraling van je woning. Een uitvalscherm is de beste keuze voor mensen die minder geld willen besteden aan een zonwering.

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is een goede keuze als je zonnewering zoekt voor boven je terras. De armen zitten net onder het doek, waardoor je er goed kan onderdoor lopen. Er bestaan knikarmschermen met een breedte tot wel 10 meter. Ruimte genoeg om met je gezin van de schaduw te genieten! Het nadeel van een knikarm zonnescherm is, dat het redelijk prijzig is. Maar het is vast en zeker een goede investering!

Screens

Wil je een zonnescherm monteren? Dan zijn screens een andere mogelijkheid. Een zonnescreen is ideaal als je weinig ruimte hebt om zonwering te plaatsen. Ze nemen zo weinig ruimte in, omdat ze verticaal openen en sluiten. Dit type zonwering is vergelijkbaar met een rolluik, maar werkt nog efficiënter tegen zon en zorgt toch voor voldoende lichtinval. Het voordeel van een zonnescreen is dat het erg goedkoop is. Het is dé ideale optie om je huis tegen de zon te beschermen. Als je op zoek bent naar een zonnescherm om buiten te kunnen genieten in de schaduw, dan zal je met een screen niets kunnen doen.

Markiezen

Ben je op zoek naar iets bijzonder? Dan zijn markiezen voor jou de beste keuze. Deze zonwering heeft een authentieke uitstraling en is daardoor erg geliefd bij mensen met traditionele woningen. Een markies heeft een ronde vorm en bestaat in tal van speciale kleurtjes. Daarnaast zijn er ook verschillende types markiezen waaruit je kan kiezen. Een markies zonnescherm ophangen heeft niet alleen als doel om zonneschijn uit je woning te houden, maar ook om je huis een extra leuke uitstraling te geven.

Shutters

Shutters voor binnen de woning ken je waarschijnlijk al, maar wist je dat er ook shutters bestaan die je buiten je woning kan laten monteren? Dit is een goede optie als je je huis extra wilt beschermen tegen zonnestralen. Ze werken erg efficiënt en het fijne is dat de latten verstelbaar zijn, waardoor je zoveel zonlicht kan binnenlaten als je zelf wil. Buitenshutters bestaan in verschillende materialen, maar je kiest het best voor een materiaal dat goed tegen de verschillende weersinvloeden kan, zoals aluminium!

Zonnescherm installeren

Wat kost een zonnescherm?

Wil je een zonnescherm ophangen? Dan zal je dus kunnen kiezen uit tal van soorten, welke soort je kiest heeft een grote invloed op de prijs, maar wat kost een zonnescherm dan precies?

Kostenoverzicht zonwering plaatsen

Een zonnescherm ophangen kan je wel zelf doen, maar eigenlijk is dit best nog lastig. In de meeste gevallen laat je dus beter een professional een zonnescherm ophangen. In dat geval zal je montagekosten betalen die tussen de 50 en 200 euro liggen. Daarnaast is er natuurlijk nog de prijs van je zonnescherm zelf. Hieronder geven we je een lijst van de zonnescherm kosten. Onthoud wel dat de prijs afhangt van de grootte en in vele gevallen het materiaal.

Type zonwering Kosten
Shutters  300 - 1400 euro 
Uitvalschermen  170- 690 euro
Knikarmschermen  650 - 1050 euro
Markiezen  350- 750 euro
Screens  150 - 270 euro
Jaloezieën  90 - 600 euro
Bediening zonwering  35 - 250 euro

Zonwering monteren, hoe gaat dat in zijn werk?

Bij het monteren van een zonnescherm komt meer kijken dan je in de eerste instantie denkt. Je zonnescherm moet niet alleen gemonteerd worden, maar de professional zal ook je zonnescherm afstellen. Een zonnescherm afstellen op een goede manier is erg belangrijk, omdat het alleen zo je voldoende tegen de zonnestralen zal beschermen. Hieronder geven we je een zicht op hoe een professional te werk gaat!

Zonnescherm ophangen

Allereerst zal de professional de juiste plaats bepalen om het zonnescherm te monteren. Daarna zal hij de locatie van de steunen aftekenen op de muur, zodat hij er zeker van kan zijn dat het scherm goed komt te hangen. Na het aftekenen zullen er gaatjes geboord worden met behulp van een klopboormachine. Met keilbouten en beugels wordt het zonnescherm dan op de juiste plek geplaatst.

Zonnescherm afstellen

Wanneer het zonnescherm op zijn plaats hangt, moet het afgesteld worden. Een zonnescherm afstellen is nog niet zo eenvoudig dan je denkt, want het is belangrijk dat het zonnescherm mooi waterpas hangt. Om het zonnescherm af te stellen zal de professional de bouten aan de zijkant los draaien en het in de hoogte bijstellen met de bout aan de voorkant.

Zelf zonwering plaatsen of laten doen?

Zonwering plaatsen kan in de eerste instantie misschien eenvoudig lijken, maar eigenlijk is het dat niet. Als je zelf niet zo handig bent, dan kan je dit werk dus beter overlaten aan een vakman. Ook als je niet zeker bent of je het zonnescherm op de juiste manier kan installeren, kies je beter voor een vakman. Zo loop je geen risico. Je hebt altijd de garantie dat je zonnescherm perfect gemonteerd wordt!

Als je het toch zelf wilt plaatsen, hou er dan rekening mee dat dit je waarschijnlijk veel tijd en moeite zal kosten. Je zal ook eerst uitvoerig de handleiding moeten lezen voordat je eraan begint. Als je dat niet doet, dan kan je zonwering en zelfs je gevel beschadigd raken. Hou hier dus rekening mee!

Zonwering plaatsen via Zoofy

De beste manier om te besparen op je zonwering, is door te kiezen voor een specialist van Zoofy. Op onze site vind je eenvoudig de beste én goedkoopste professional uit de buurt terug. Zonder veel moeite kan je dus honderden euro's besparen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af