Regel nu jouw timmerman

Deurdranger plaatsen

Vanaf €59 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1618 timmermannen in jouw regio

Met een deurdranger zorg je dat de deur netjes dichtvalt. Geen slaande deuren en automatische sluiting. Alle typen en merken laat je hier monteren. Maak direct een afspraak met een lokale timmerman op het moment dat het jou uitkomt.

Regel nu jouw timmerman
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Deurdranger laten plaatsen door een vakman van Zoofy

Ben jij de dichtslaande deuren ook zo moe? Of ben je het zat dat elke keer opnieuw zowel je deur als de muur beschadigd wordt bij het openen en sluiten van de deur? Wordt je keel nu wel heel pijnlijk van al dat ‘doe de deur dicht’ schreeuwen? Daar zijn hele simpele oplossingen voor. Binnen een figuurlijke handomdraai ben je van al je problemen af. Wel zo prettig voor je keel. Door een deurdranger te monteren ben je in een klap van het probleem af. Er kan niet meer met deuren geslagen worden, de warmte blijft binnen en je muur blijft heel. Als dat geen goede idee is? Een nog beter idee is het, als je de deurdranger plaatsen laat door een Zoofy vakman. Dan weet je zeker dat een slaande of openstaande deur tot het verleden behoort en dat de deurdranger nog goed en netjes gemonteerd is ook!

Wat is een deurdranger

Een deurdranger is een metalen kastje gemonteerd op of rond de deur en het kozijn. In het kastje zit een veer. Deze raakt op spanning bij openen en ontspant bij het sluiten. In het kastje zijn er verschillende constructies die extra mogelijkheden kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een vertraging op het laatste stuk opening van de deur of versnelling bij het laatste stukje van het sluiten. Er zijn genoeg mogelijkheden om de dranger helemaal naar jouw wens te zetten. Aan het metalen kastje zit een glijarm of schaararm, dit is het uitstekende stuk metaal wat je ziet als de deur opengaat. Deze arm is het verbindingsstuk van de deurganger en zorgt ervoor dat de veer de deur weer dicht laat gaan. Het verschil tussen een schaararm of glijarm zit hem in het openen. De schaararm behoudt de bestaande weerstand van de deur bij het openen en sluiten. De glijarm daarentegen zorgt ervoor dat na een opening van ongeveer 25 graden het openen makkelijker gaat. Dit maakt de glijarm favoriet voor zwaardere deuren. Daarnaast wordt de glijarm ook vaker gekozen omdat bij een gesloten deur de arm wegvalt in de dranger of deur. Bij de schaararm blijf je altijd de arm zien. De prijs van de schaararm is daarentegen weer een stuk lager. Dat maakt het dat er vaak of esthetisch gekozen wordt of voor de prijs.

deurdranger plaatsen

Waarom zou je een deurdranger gebruiken

Er zijn verschillende redenen om een deurdranger te plaatsen. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk het automatisch sluiten van de deur. Zo heb je geen last meer van het ondoordacht open laten staan van een deur. Erg handig als er kleine kinderen in een woning zijn. Ook een goede reden van het automatisch sluiten van je deur, is het klimaat. Je eigen energierekening verlagen. Het scheelt extra stookkosten. Een automatisch sluitende deuren op een brandwerende deur is ook verstandig. Hierdoor is de ruimte voor en achter de deur altijd beveiligd. Ook een reden om een deurdranger te monteren is het behoud van je deur en muur. Een deur die elke keer met zijn harde deurklink in het zachte pleisterwerk gegooid wordt, raakt op den duur beschadigd, net als de muur. Door de dranger zo in te stellen dat hij het laatste stukje van de opening niet meer hard kan gaan of zelfs eerder stopt los je dit probleem op. Ben je ook meteen af van de ruzie met de buren over het geluidsoverlast van de slaande deuren.

Welke soorten deurdrangers zijn er

Er zijn drie typen die in principe allemaal hetzelfde kunstje doen. Ze zorgen dat de deur weer dicht valt na het openen. Er zijn ook andere apparaten die de deur opvangen of sluiten, maar die zijn allemaal niet zo breed inzetbaar als de deurdranger.

Deurveerschanier

De deurveerscharnier, dit is een scharnier die in de deur en kozijn is aangebracht. Bij het openen trekt de veer uit en door het ontspannen sluit de deur weer automatisch. Deze variant van deursluiter komt met zijn gebreken. Hij is namelijk alleen toepasbaar op lichte deuren, zoals een binnendeur. De veer en montage manier zorgt er namelijk voor dat de veer niet zo krachtig is als bij een deurdranger. Hierdoor kan hij geen zware deuren sluiten en sluit hij een deur ook niet gecontroleerd. Een andere type is de inbouw of opbouw deurveer. Hier gelden dezelfde nadelen voor als voor de deurveerscharnier.

Deuropvanger

Ook bestaat een deuropvanger, deze sluit geen deur maar vangt hem dus op. Dit betekent dat het laatste stukje van het sluiten overgenomen wordt door de opvanger. Hij remt als ware de sluiting en zorgt dat de deur gecontroleerd en langzaam sluit. Ideaal voor als je last hebt van dichtslaande deuren, minder praktisch als je het klimaatprobleem wilt helpen aanpakken. Goed, terug naar de deurdranger hier heb je dus drie opties voor; de inbouw deurdranger, de opbouw en de vrijloop deurdranger.

Inbouw 

De inbouw is de variant die het minst zichtbaar is. Hij zit namelijk verwerkt in de deur, hierdoor zie je alleen maar de arm van het systeem, de rest is verzonken in de deur. De inbouw deurdranger plaats je op deuren die maximaal 140 cm breed zijn en maximaal 120 graden open gaan. Vaak geeft het inbouw mechaniek ook een helpende factor bij het openen van de deur. Dit kan helpen bij zware deuren, of als de eigenaar of gebruiker van de deur moeite heeft met het openen van deur. De inbouw dranger monteer je over het algemeen op binnendeuren. Voor een buitendeur is het raadzaam een opbouw deurdranger te monteren. Doordat de inbouw deurdranger zo netjes weggewerkt kan worden, is deze variant het meeste in gebruik.

Opbouw

De opbouw is een variant die in het geheel zichtbaar is. Hij wordt namelijk bevestigd op de deur en het kozijn. Via een glij of schaararm wordt de deur weer dichtgetrokken na het openen. De opbouw deurdranger plaats je ook op deuren die je vaak open wilt laten staan. Meestal heeft deze variant in het mechanisme ook een stand om open te blijven ingebouwd. Hierdoor is deze variant dus ideaal voor openbare en of gebouwen waar veel mensen door de deur gaan. Op een zware of gewoon je schuurdeur bijvoorbeeld is het heel handig een deurdranger te monteren. Toch wel prettig als de deur automatisch dicht gaat, als je met je handen vol uit de schuur komt. Zo sluit je geen dieren per ongeluk op en houdt je de kleine kinderen weg bij het gevaarlijk gereedschap. De opbouw deurdranger plaats je op een deur met een maximale breedte van 140 cm. Er zijn ook deurdrangers die krachtig genoeg zijn voor een bredere variant. Mocht je dit nodig hebben, vraag dan onze Zoofy monteur voor meer informatie.

Vrijloop

De vrijloop wordt specifiek gebruikt bij het brandveilig maken van een gebouw. In geval van brand zal de vrijloop deurdranger de deur sluiten, om zo verdere brand te voorkomen. In het dagelijkse gebruik merk je dus niks van de vrijloop en kan je de deur gewoon open en sluiten.

Kosten deurdranger plaatsen

Dat verschilt natuurlijk per klus en per te gebruiken deurdranger. Op Zoofy beginnen de kosten van deurdranger plaatsen bij 50 euro. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de duur van de klus. De meeste klussen worden binnen 1 á 2 uur gefikst. 

Waarom zoofy

Voor het plaatsen geldt onze 100% kwaliteitsgarantie. Dat betekent dat je gebruik maakt van een echte Zoofy vakman. Voordat we een monteur in ons bestand opnemen, zorgen we eerst voor een uitgebreide screening. Dat betekent dat elke monteur ook echt een vakman is. Zo kan je hem met een gerust hart je deurdranger plaatsen laten. Naast onze garantie is de montage ook een verzekerde klus. Wij zijn namelijk verzekerd voor 2,5 miljoen euro gevolgschade. Kortom via Zoofy komt het dus wel goed met die klus.

Ga ook voor het Zoofy gemak

Ga dus niet zelf proberen met alle gevolgen van dien. Denk aan je bloeddruk en laat je deur heel en netjes. Het is zo vervelend als je moet uitleggen dat jij zelf de persoon was die deur vakkundig gesloopt heeft. Laat daarom ook jouw deurdrangers plaatsen door een Zoofy vakman. Dan ben je verzekerd van een nette en professionele klus. 

Andere timmermansklussen op Zoofy

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af