Schutting laten plaatsen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 682 timmermannen bij jou in de buurt

Wil je een nieuwe schutting laten plaatsen? Hier kun je terecht voor vakkundig advies, ontwerp en plaatsing. Er wordt zorg gedragen voor een goede fundering om een stabiele schutting te realiseren. Maak hier direct een afspraak met een lokale timmerman.

Nu regelen
28 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 198 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Schutting laten plaatsen

Schutting laten plaatsen

Wil je een schutting laten plaatsen? Je buurvrouw is vast een ontzettend leuk mens, maar waarschijnlijk wil toch een beetje privacy in je tuin. Als je een schutting wil laten plaatsen en deze schutting komt tussen jouw tuin en met die van je buren; zul je rekening moeten houden met dat ontzettend leuke mens. Overleg met je buren vooraf is belangrijk, alvorens je de schutting gaat laten plaatsen. Misschien kun je de kosten voor het laten plaatsen van een schutting zelfs wel delen. Het laten plaatsen van een schutting wordt dan goedkoper. Je kunt natuurlijk zelf een schutting plaatsen, maar het is een tijdrovende, en zeker geen gemakkelijke klus voor de gemiddelde doe-het-zelver. Je wil natuurlijk wel dat jouw paleis tuinhek recht en strak loopt, dus je doet er goed aan om een timmerman in te schakelen voor jouw tuinafscheiding. Ook veel van onze hoveniers kunnen binnen een mum van tijd, een tuinhek plaatsen. Een timmerman of kan vaak al binnen een dag een schutting voor je plaatsen. Waarom zou je het zelf proberen als de kosten van het plaatsen van een schutting binnen je budget vallen? Gemak dient de mens: Een Zoofy timmerman zorgt dat je schutting recht en geheel waterpas loopt. Daarnaast zorgt hij, in het geval van een aflopende tuin, er altijd voor dat schuttingdelen aangepast worden. dit zodat het voor het oog recht lijkt. Ook het plaatsen van de schutting gebeurt vakkundig. Met het wisselvallige klimaat in Nederland is het belangrijk dat je schutting wel tegen een stootje kan, en niet bij de eerste en de beste wind omwaait. Ben je er klaar voor om die tuinafscheiding te laten plaatsen? Dan nu nog een keuze maken in het materiaal wat je wilt gebruiken voor je schutting. Je hebt bijvoorbeeld houten schuttingen, maar ook beton houten schuttingen, betonnen schuttingen en kunststof schuttingen. De keuze is reuze. Zie je door de schuttingen je tuin niet meer? Wij helpen je graag. Zo kun je zelf een schutting kopen en daarna hem laten plaatsen. Hieronder vindt je alle voor- en nadelen van de materialen die zojuist opgenoemd zijn. Hopelijk helpen we je dan een beetje op weg voor het maken van de juiste keuze.

Houten schutting laten plaatsen

Houten schutting laten plaatsen

Hout is materiaal wat het meest wordt gebruikt bij het laten plaatsen van schuttingen. De voordelen van een houten schutting? Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling. Als je een houten schutting kiest, heb je een ruime keuze aan kant-en-klare schuttingdelen. Hout is over het algemeen goed betaalbaar. Je kunt kiezen voor een goedkopere variant zoals naaldhout (vuren of grenen), of een duurdere houten schutting van douglashout of hardhout. Houten schuttingen kun je gemakkelijk verven, lakken of beitsen, in een gewenste kleur of uitstraling. Hout is stevig en kan wel tegen een stootje wind. Om een houten schutting stevig te laten blijven, vergt het overigens wel het nodige onderhoud. We raden je aan om, indien mogelijk voor duurzaam hout te kiezen. Duurzaam hout kun je herkennen aan een duurzaamheidskenmerk. Je hebt dan mooi kwalitatief hout, wat tevens niet het milieu belast. Een houten schutting is licht, waardoor het gemakkelijker te plaatsen is. In tegenstelling tot de zwaardere broertjes van hout beton of geheel beton. De levensduur van een houten schutting is ongeveer 10 tot 15 jaar. Hoe lang de daadwerkelijke levensduur van een houten schutting is, is afhankelijk van verschillende factoren. Dit wordt bepaald door de locatie, het onderhoud wat je er aan doet en het soort hout wat je gekozen hebt. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een houten schutting van slechte kwaliteit of onderhoud je hem niet goed, zal deze logischerwijs een kortere levensduur hebben.

Hout beton schutting laten plaatsen

Hout beton schutting laten plaatsen

De voordelen van een hout beton schutting laten plaatsen? Het is the best of both worlds. Je geeft de stevigheid van beton en behoudt het natuurlijke karakter van je schutting, doordat de zichtbare onderdelen van je schutting van hout zijn. Hout beton schuttingen zijn een stuk stabieler dan schuttingen van anderen materialen. Het meest kwetsbare gedeelte van de schutting is namelijk van beton. Bij een houten schutting zal na verloop van tijd het gedeelte wat in de grond staat gaan rotten of krom trekken. Daar heb je met beton geen last van. Als je een shutting laat plaatsen met betonpalen, is deze bestand tegen hevige weersomstandigheden. De stevigheid draagt ook mee aan de veiligheid van je huis, gezien deze een obstakel vormt voor inbrekers. Wil je nog meer maatregelen nemen voor ongenodigde gasten? Lees dan het blog: 11 anti-inbraaktips - Hoe boeven denken. Hoewel een hout beton schutting op het eerste oog duurder lijkt, is dat niet het geval. Een hout beton schutting heeft vanwege de eerder beschreven betonpalen, een veel langere levensduur. Laat je een schutting van beton hout plaatsen, gaat deze gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar mee.

Beton schutting laten plaatsen

Ben je benieuwd naar de voordelen van een beton schutting? Zonder twijfel is dit het onderhoud. Dit is namelijk nagenoeg niet nodig. Voor de extreem luie of lakse tuineigenaren, is dit ongetwijfeld de beste keuze. Betonnen schuttingen zijn bovendien geluidswerend en super stevig. Of woon je bijvoorbeeld dicht bij een spoorwegovergang? Ook dan is een betonnen schutting laten plaatsen, the way to go. Er is dan ook geen fundering nodig bij plaatsing. Daarentegen zijn de nadelen weer dat een schutting van beton erg zwaar is en minder natuurlijk oogt in je tuin. Je tuinhek van beton heeft een grauwe uitstraling, en mist het natuurlijke warme karakter, zoals je dat bij een houten schutting wel hebt. Vanwege het gewicht van de plaatsing van een betonnen schutting heb je zonder twijfel de hulp van een professional nodig. De levensduur? 25 tot 35 jaar gaat een betonnen schutting mee als je hem laat plaatsen.

Composiet schutting laten plaatsen

Composiet schutting laten plaatsen

Ben je op zoek naar een tuinscherm van composiet? Composiet is erg gemakkelijk in onderhoud. Schoonmaken is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen. Bovendien heeft composiet geen splintervormen, wat dit type schutting ideaal maakt als je spelende kinderen in je tuin hebt. Vaak wordt composiet met kunststof tuinschermen door elkaar gehaald. Een schutting van composiet is echter niet hetzelfde als één van kunststof. Composiet bestaat uit 50% houtvezels en 50 uit kunststof. Daardoor heeft het de voordelen van zowel hout als kunststof. Een composiet schutting is bovendien goedkoper dan een kunststof tuinscherm. Kunststof geeft ook meer een plastic uitstraling ten opzichte van composiet. Krassen kunnen niet weggeschuurd worden zoals bij een houten schutting. Composiet is lichter dan hout en dat maakt het minder stabiel. Heb je een tuin op het noorden en staat deze onbeschut? Een houten, of hout beton tuinschutting is dan een veiligere keuze. Deze types schuttingen raken minder snel beschadigd door weersinvloeden.

Schutting onderhoud

Goedkoop je schutting laten plaatsen

Als je een handige harry bent en veel tijd om handen hebt, kun je overwegen om zelf je schutting te plaatsen. Uiteraard is dat goedkoper dan het laten plaatsen van een schutting. Ben je echter geen Harry die met vervroegd pensioen is, raden we je zeker aan deze klus uit te besteden. Als de schutting niet waterpas staat doordat de schuttingdelen niet perfect opklaar aansluiten, komt die investering je uiteindelijk duur te staan. Laat je je schutting plaatsen door een timmerman of hovenier van ons? Dan heb je een extra garantie: Door een professional bij Zoofy in te huren, weet je zeker dat het goed gebeurt. Is dat niet het geval? Meldt dit direct bij de vakman in kwestie, of uiterlijk 72 uur na de uitvoering van de klus bij de klantenservice. We zoeken dan altijd samen naar  een oplossing, tot je wel tevreden bent. Hoe goedkoop je de schutting kan laten plaatsen, is uiteindelijk afhankelijk van de omvang van je tuin. Maar het hangt er bijvoorbeeld ook vanaf, of er nog een oude schutting verwijderd moet worden. Dat kost de timmerman of hovenier meer tijd. De kosten voor het laten plaatsen van een schutting begint bij ons vanaf 50 euro per uur. Als je je schutting met spoed wil laten plaatsen, zal dit meer kosten dan wanneer het geen haast heeft. Het lijkt misschien aantrekkelijk om een schutting zelf te plaatsen. Maar op lange termijn betaalt het inhuren van een vakman zich snel terug. Onze vakmannen weten precies welk materiaal geschikt is voor jouw tuin. Ook zorgt onze timmerman voor een goede fundering. Een schutting van hout of composiet is gemiddeld binnen een dag geplaatst. Kan jij dat even snel? Bij een betonnen of hout beton schutting is het afhankelijk van de uithardtijd van het beton. Goedkoop je schutting laten plaatsen kan altijd door de kosten te delen met de buren. Of bijvoorbeeld al wat voorwerk te doen, zoals het verwijderen van de oude schutting.

Zoofy heeft een landelijke dekking

Heb je je schutting laten plaatsen en wil je nu lekker met de beentjes omhoog? Lees hier de blog over hoe je zelf een palletbank maakt. Of staat je vers geplaatste shutting in de tuin te shinen, maar kan deze nog wel een likje verf gebruiken? Een schutting verven doet één van onze schilders graag voor je. Zoofy heeft verder een vakman voor je klaar staan in elk deel van Nederland, voor iedere klus. Zoek je een hovenier of een timmerman voor het plaatsen van een schutting? Got it! Of je nou een klusjesman in Amsterdam, een loodgieter in Rotterdam, een elektricien in Utrecht zoekt of een cv monteur in Den haag zoekt…. Bij Zoofy is het zo gefikst!

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af