Regel nu jouw timmerman

Schutting plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2000 timmermannen in jouw regio

Wil je een nieuwe schutting laten plaatsen? Hier kun je terecht voor vakkundig advies, ontwerp en plaatsing. Er wordt zorg gedragen voor een goede fundering om een stabiele schutting te realiseren. Maak hier direct een afspraak met een lokale timmerman.

Regel nu jouw timmerman
276 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Schutting laten plaatsen

Wil je een schutting laten plaatsen? Je buurvrouw is vast een ontzettend leuk mens, maar waarschijnlijk wil toch een beetje privacy in je tuin. Als je een schutting wil laten plaatsen en deze schutting komt tussen jouw tuin en met die van je buren; zul je rekening moeten houden met dat ontzettend leuke mens. Overleg met je buren vooraf is belangrijk, alvorens je de schutting gaat laten plaatsen. Misschien kun je de kosten voor het laten plaatsen van een schutting zelfs wel delen. Het laten plaatsen van een schutting wordt dan goedkoper. Je kunt natuurlijk zelf een schutting plaatsen, maar het is een tijdrovende, en zeker geen gemakkelijke klus voor de gemiddelde doe-het-zelver. Je wil natuurlijk wel dat jouw paleis tuinhek recht en strak loopt, dus je doet er goed aan om een timmerman in te schakelen voor jouw tuinafscheiding. Ook veel van onze hoveniers kunnen binnen een mum van tijd, een tuinhek plaatsen. Een timmerman of kan vaak al binnen een dag een schutting voor je plaatsen. Waarom zou je het zelf proberen als de kosten van het plaatsen van een schutting binnen je budget vallen? Gemak dient de mens: Een Zoofy timmerman zorgt dat je schutting recht en geheel waterpas loopt. Daarnaast zorgt hij, in het geval van een aflopende tuin, er altijd voor dat schuttingdelen aangepast worden. dit zodat het voor het oog recht lijkt. Ook het plaatsen van de schutting gebeurt vakkundig. Met het wisselvallige klimaat in Nederland is het belangrijk dat je schutting wel tegen een stootje kan, en niet bij de eerste en de beste wind omwaait. Ben je er klaar voor om die tuinafscheiding te laten plaatsen? Dan nu nog een keuze maken in het materiaal wat je wilt gebruiken voor je schutting. Je hebt bijvoorbeeld houten schuttingen, maar ook beton houten schuttingen, betonnen schuttingen en kunststof schuttingen. De keuze is reuze. Zie je door de schuttingen je tuin niet meer? Wij helpen je graag. Zo kun je zelf een schutting kopen en daarna hem laten plaatsen. Hieronder vindt je alle voor- en nadelen van de materialen die zojuist opgenoemd zijn. Hopelijk helpen we je dan een beetje op weg voor het maken van de juiste keuze.

Houten schutting laten plaatsen

Boek nu een timmerman

Houten schutting laten plaatsen

Hout is materiaal wat het meest wordt gebruikt bij het laten plaatsen van schuttingen. De voordelen van een houten schutting? Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling. Als je een houten schutting kiest, heb je een ruime keuze aan kant-en-klare schuttingdelen. Hout is over het algemeen goed betaalbaar. Je kunt kiezen voor een goedkopere variant zoals naaldhout (vuren of grenen), of een duurdere houten schutting van douglashout of hardhout. Houten schuttingen kun je gemakkelijk verven, lakken of beitsen, in een gewenste kleur of uitstraling. Hout is stevig en kan wel tegen een stootje wind. Om een houten schutting stevig te laten blijven, vergt het overigens wel het nodige onderhoud. We raden je aan om, indien mogelijk voor duurzaam hout te kiezen. Duurzaam hout kun je herkennen aan een duurzaamheidskenmerk. Je hebt dan mooi kwalitatief hout, wat tevens niet het milieu belast. Een houten schutting is licht, waardoor het gemakkelijker te plaatsen is. In tegenstelling tot de zwaardere broertjes van hout beton of geheel beton. De levensduur van een houten schutting is ongeveer 10 tot 15 jaar. Hoe lang de daadwerkelijke levensduur van een houten schutting is, is afhankelijk van verschillende factoren. Dit wordt bepaald door de locatie, het onderhoud wat je er aan doet en het soort hout wat je gekozen hebt. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een houten schutting van slechte kwaliteit of onderhoud je hem niet goed, zal deze logischerwijs een kortere levensduur hebben.

Hout beton schutting laten plaatsen

Hout beton schutting laten plaatsen

De voordelen van een hout beton schutting laten plaatsen? Het is the best of both worlds. Je geeft de stevigheid van beton en behoudt het natuurlijke karakter van je schutting, doordat de zichtbare onderdelen van je schutting van hout zijn. Hout beton schuttingen zijn een stuk stabieler dan schuttingen van anderen materialen. Het meest kwetsbare gedeelte van de schutting is namelijk van beton. Bij een houten schutting zal na verloop van tijd het gedeelte wat in de grond staat gaan rotten of krom trekken. Daar heb je met beton geen last van. Als je een shutting laat plaatsen met betonpalen, is deze bestand tegen hevige weersomstandigheden. De stevigheid draagt ook mee aan de veiligheid van je huis, gezien deze een obstakel vormt voor inbrekers. Wil je nog meer maatregelen nemen voor ongenodigde gasten? Lees dan het blog: 11 anti-inbraaktips - Hoe boeven denken. Hoewel een hout beton schutting op het eerste oog duurder lijkt, is dat niet het geval. Een hout beton schutting heeft vanwege de eerder beschreven betonpalen, een veel langere levensduur. Laat je een schutting van beton hout plaatsen, gaat deze gemiddeld zo’n 20 tot 25 jaar mee.

Beton schutting laten plaatsen

Ben je benieuwd naar de voordelen van een beton schutting? Zonder twijfel is dit het onderhoud. Dit is namelijk nagenoeg niet nodig. Voor de extreem luie of lakse tuineigenaren, is dit ongetwijfeld de beste keuze. Betonnen schuttingen zijn bovendien geluidswerend en super stevig. Of woon je bijvoorbeeld dicht bij een spoorwegovergang? Ook dan is een betonnen schutting laten plaatsen, the way to go. Er is dan ook geen fundering nodig bij plaatsing. Daarentegen zijn de nadelen weer dat een schutting van beton erg zwaar is en minder natuurlijk oogt in je tuin. Je tuinhek van beton heeft een grauwe uitstraling, en mist het natuurlijke warme karakter, zoals je dat bij een houten schutting wel hebt. Vanwege het gewicht van de plaatsing van een betonnen schutting heb je zonder twijfel de hulp van een professional nodig. De levensduur? 25 tot 35 jaar gaat een betonnen schutting mee als je hem laat plaatsen.

Composiet schutting laten plaatsen

Composiet schutting plaatsen

Ben je op zoek naar een tuinscherm van composiet? Composiet is erg gemakkelijk in onderhoud. Schoonmaken is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen. Bovendien heeft composiet geen splintervormen, wat dit type schutting ideaal maakt als je spelende kinderen in je tuin hebt. Vaak wordt composiet met kunststof tuinschermen door elkaar gehaald. Een schutting van composiet is echter niet hetzelfde als één van kunststof. Composiet bestaat uit 50% houtvezels en 50 uit kunststof. Daardoor heeft het de voordelen van zowel hout als kunststof. Een composiet schutting is bovendien goedkoper dan een kunststof tuinscherm. Kunststof geeft ook meer een plastic uitstraling ten opzichte van composiet. Krassen kunnen niet weggeschuurd worden zoals bij een houten schutting. Composiet is lichter dan hout en dat maakt het minder stabiel. Heb je een tuin op het noorden en staat deze onbeschut? Een houten, of hout beton tuinschutting is dan een veiligere keuze. Deze types schuttingen raken minder snel beschadigd door weersinvloeden.

Schutting onderhoud

Schutting plaatsen kosten

Wat de kosten zijn voor een schutting plaatsen? Voordat je aan het klussen slaat, is het verstandig om te bedenken wat je schutting plaatsen mag kosten. De keuze in materiaalsoorten is namelijk enorm. De kosten van een schutting maken zijn afhankelijk van de grootte van je tuin. Maar de kosten van een schutting plaatsen per meter, hangt ook af van het materiaal dat je kiest. Wil je meer informatie over de materiaal soorten? Dat lees je op de pagina schutting laten plaatsen pagina. De informatie op deze pagina geeft je gelijk een beeld over de kwaliteit van de verschillende soorten materialen en de prijs hiervan. Naast de tuinschermen, heb je ook palen nodig om de schermen aan te bevestigen. Wat voor palen dit zijn, hangt af van het materiaal wat je wilt gaan gebruiken. Wil je een betonpalen schutting plaatsen? Of één van hout? Als je een schutting zelf gaat plaatsen zijn dit handige dingen om vooraf over na te denken. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Welke materialen passen goed bij het huis en de tuin?
 • Wil je zelf een tuinafscheiding maken? Bepaal dan goed van te voren wat je budget wordt.
 • Hoe breed, hoog en lang wordt de schutting?
 • Hoeveel materiaal is daarvoor nodig?
 • Waar komt de poort?

Wil jij zelf een schutting plaatsen? Aankomende week wordt het weer mooier weer. Een goed moment om je schutting te vervangen, nog net even voordat het échte gure weer weer intrede doet. Een schutting plaatsen is een aardig doe-het-zelf klusje. Maar uiteraard helpen wij jou graag met aan de weg timmeren om die schutting zelf op poten te zetten. Daarom hebben we een stappenplan en doe-het-zelf tips voor het plaatsen van een schutting. Daarnaast kun je op deze pagina terug vinden wat de kosten gaan zijn voor een schutting plaatsen. Hoe plaats je een schutting? Lees snel verder!

Boek een vakman

 

Tuinscherm plaatsen zelf

Schuttingen plaatsen tips

We geven je graag wat tips als je zelf schuttingen gaat plaatsen. Omdat we graag open schuttingdeuren intrappen: bereid de klus om schuttingen te plaatsen goed voor. Zorg dat je alle materialen in huis hebt voor je begint. Overleg bovendien ook met je omliggende buren. Zij hebben hier ook een zeggenschap in. In je eentje een schutting plaatsen is mogelijk als je opzoek bent naar wat uitdaging in je leven, maar met zijn tweeën gaat de klus echt sneller en gemakkelijker. En dan nog een laatste tip… maak even een tekening van hoe je de schutting wilt plaatsen. Dat is voor jezelf prettig qua beeldvorming waar je de schutting gaat zetten. Niet alleen voor jou, maar ook voor degene die meehelpt en komt óók van pas, wanneer je gaat overleggen met de buren.

Hout beton schutting plaatsen

Het plaatsen van een hout beton schutting is tegenwoordig erg populair. En dat is ook niet zo gek, gezien een schutting van hout beton een stuk duurzamer is dan wanneer je een houten schutting plaatst. Het onderste gedeelte van de schutting (en de palen) is van beton. Hierdoor voorkom je houtrot en verhoog je de levensduur van je schutting aanzienlijk. Als je een betonpalen schutting gaat plaatsen, kun je in tegenstelling tot aan houten schutting - met een gemiddelde levensduur tussen de 10 tot 15 jaar-, rekenen op een levensduur van 25 tot 35 jaar. Dit gaat natuurlijk alleen op als je lief bent voor je schutting en hem goed onderhoud. Zo heb je toch het mooie robuuste uiterlijk van een houten schutting, maar de stevigheid van beton. Top! Waar wacht je nog op? Ga aan de slag met een hout beton schutting zelf plaatsen!

Schutting plaatsen stappenplan

Wat heb ik voor deze klus nodig?

 • Waterpas
 • Houten of betonnen palen
 • Schroeven en L-beslag
 • Tuinschermen
 • Hamer
 • Boormachine
 • Zaag
 • Grondboor
 • Touw
 • Een tuinpoort
 • Hulplat ter grootte van de breedte van de schuttingschermen

Stap 1: Opmeten en tekenen

Meet de lengte van tuin op, waar je de schutting wil maken. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk. Dit is altijd van belang, of je nou een schutting wil plaatsen met losse planken of met schuttingonderdelen werkt. Meet uit hoe lang de schutting moet worden en waar je de schuttingpalen wil gaan plaatsen. Verdeel de oppervlakte van de schutting in gelijke delen. Teken het, in Jip en Janneke stijl uit. Vergeet de poort niet. Hierna weet je precies hoeveel je van wat moet hebben. Het is belangrijk dat je schutting waterpas komt te staan. Wil je een schutting van 2 meter hoog? Koop dan palen van 2 meter 90, zodat de palen 90 cm diep in de grond komen te staan.  Koop de schutting naar jouw keuze en ga aan de slag!

Stap 1 schutting zelf plaatsen

Stap 2: Schuttingpalen plaatsen

Daarna begin je met het plaatsen van de eerste schuttingpaal. Je kunt met een grondboor hier gaten voor boren. Tip! Plak een plakbandje op de boor op de diepte die je gaat boren. Zo weet je bij elke paal precies hoe diep je in de grond moet boren. Hoe diep moet je gaan? Het is belangrijk dat je de schuttingpalen minimaal voor een derde van de paallengte in de grond zet. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de schutting met het eerste beste Zoofje wind omwaait. Gebruik vervolgens het touw om een lijn te spannen van paal tot paal, zodat de schutting recht komt te staan.

Stap 2 schutting plaatsen zelf

Stap 3: Schuttingpalen verstevigen

Met het Nederlandse klimaat doe je er verstandig aan om je schuttingpalen te verstevigen. Dit kun je doen door snelbeton rondom de palen te storten. Houd tijdens het drogen van het snelbeton de paal in de gaten, deze kan scheef gaan staan. Ga je een houten schutting plaatsen? Dan kun je een postsaver gebruiken op je schuttingpalen. Een postsaver beschermt de houten schuttingtaal tegen vocht, bacteriën en houtrot. Daarmee verdubbel je de levensduur van de schutting. Een postsaver leg je om het uiteinde van de schuttingpaal. Vervolgens verhit je dit gedeelte met een gasbrander, waardoor het materiaal om de paal krimpt.

stap 3 schutting zelf plaatsen

Stap 3: Tuinschermen aan de schuttingpalen bevestigen

Als je een schutting gaat maken, is het belangrijk dat je per schuttingdeel werkt. Dus zet niet gelijk alle schuttingpalen in de grond, maar doe het paal voor paal. Er is namelijk altijd een kans dat je een fout maakt met meten. Daardoor komt je schuttig niet helemaal recht komt te staan. Als je daar pas achter komt wanneer alle palen al in de grond staan, zul je waarschijnlijk menig traantje laten. Want als je schutting niet recht staat, is hij minder stabiel. Gebruik altijd een hulplat ter grootte van de breedte van het schuttingdeel, zodat elk gat op dezelfde afstand wordt geboord. Bevestig nu eerst de schermen aan de beugels. Zorg dat de schuttingschermen van de grond af hangen, zo voorkom je houtrot. Je kunt een steen eronder zetten tijdens het plaatsen, om zo steeds dezelfde afstand tussen de grond en het schuttingdeel. Herhaal deze stappen, totdat je gehele tuin is voorzien van en schutting. Tik em aan, jij kan dit.

Stap 4 schutting zelf plaatsen

Nog een aantal schutting plaatsen tips

 • Ga je een hardhouten tuinschutting plaatsen? Dan is het voorboren van de schutting van belang.
 • Koop hout met het FSC keurmerk, dat is duurzaam hout waarmee je het milieu niet mee belast.
 • Je doet er verstandig aan op je tuinschutting te plaatsen met rustig weer, wanneer het droog is.
 • Gebruik eindkapjes op de schuttingpalen, daar voorkom je inregenen en houtrot.

Wil je een tuinhek plaatsen?

Tuinhekken worden meestal geplaatst in voortuinen, en zijn een stuk kleiner dan schuttingdelen. Het voordeel van tuinhekken is, dat je minder rekening hoeft te houden met weersinvloeden. De meeste tuinhekjes hebben openingen waardoor de wind makkelijk heen kan, waardoor er minder druk op het tuinhek komt te staan.

Tuinhek

Boek een vakman

Schutting laten plaatsen door een vakman van Zoofy

Is het je gelukt om met dit stappenplan zelf een schutting te bouwen? Of is zelf een schutting plaatsen toch nog steeds een ver van je bed show? Gelukkig hebben wij heel wat mannetjes in ons Zoofy team die deze klus graag voor je doen. Met het gemak van een timmerman staat die nieuwe tuinafscheiding binnen een mum van tijd! Kan je verder nog help gebruiken in de tuin? Kan je nieuwe shutting wel een likje verf gebruiken? Een schilder kan je hierbij helpen. Of zit je de dubben over je tuinindeling? Een hovenier kan je helpen met een persoonlijk tuinontwerp. Helemaal uitgepuft van het doe-het-zelven? Ben je gesetteld en wil je nu nog alleen met je beetjes omhoog?

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af