Regel nu jouw timmerman

Trap plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2196 timmermannen in jouw regio

Een trap plaatsen is een klus die sfeerbepalend is voor jouw woning. Hier ontvang je vakkundig advies, ontwerp en ook de uitvoering is mogelijk. Daarnaast zijn ook traprenovaties mogelijk. Boek hier direct een lokale timmerman.

Regel nu jouw timmerman
28 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je nieuwe vaste trap plaatsen plaatsen

De trap die je kiest voor je interieur is belangrijker dan je in de eerste instantie zou denken. Door de juiste trap te kiezen zorg je namelijk voor de juiste sfeer in je interieur. Wil je een trap plaatsen? Dan zal je kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Om de beste keuze te kunnen maken is het belangrijk om op voorhand meer informatie te verkrijgen. Ver hoef je niet te zoeken, want hieronder vind je de informatie die je nodig hebt!

De verschillende soorten

Wil je een nieuwe trap plaatsen? Dan zal je eerst op zoek moeten gaan naar de geschikte trap voor jouw interieur. Hierbij is het model van de trap een van de belangrijkste keuzes die je in je zoektocht gaat maken. Er zijn verschillende mogelijkheden met elk hun voor- en nadelen.

Draaitrap

Een draaitrap op maat wordt ook weleens spiltrap genoemd. Deze draait rond één centrale as. Het is de ideale trap om te plaatsen in kleinere ruimtes, omdat het weinig plaats inneemt. Als je kiest voor een draaitrap dan kan je de treden vrij houden of laten ondersteunen door een muur. Een draaitrap geeft je interieur een speelse uitstraling. Het nadeel van dit soort trap is dat hij minder comfortabel is om op te lopen.

Wenteltrap

Een andere mogelijkheid is de wenteltrap. Dit soort trap heeft iets weg van de draaitrap. Het verschil is dat hij niet altijd rond één centrale as loopt en dat hij geen fysieke spil heeft. Een wenteltrap heeft een luxueuze uitstraling en past daarom prachtig in lofts en andere grote, open ruimtes. Het is echter niet de beste keuze als je een beperkte ruimte beschikbaar hebt.

Steektrap

Schoonheid zit soms in eenvoud. Daarom wordt er nog steeds vaak gekozen voor een streektrap. Deze trap loopt recht en is tamelijk eenvoudig. Het grote voordeel van dit soort trap is dat het mooi past in elk interieur, doordat er veel keuzemogelijkheden zijn. Zo kan je kiezen voor een rechte trap op maat met treden die open zijn, rechte trappen die zwevend zijn of een gesloten trap. Een streektrap kan je kiezen voor bijna elke ruimte in je woning, maar doordat hij veel plaats inneemt plaats je hem beter niet in kleinere ruimtes.

Kwartdraaitrap

Een kwartdraaitrap kan je een beetje zien als een combinatie tussen de steektrap en wenteltrap. Dit soort trap heeft boven- of onderaan een kwartdraai van 90 graden. In de bocht zijn niet alle treden even breed. Dit zorgt voor een unieke look, maar erop stappen is wel eventjes wennen. Voor kleinere ruimtes is dit een goede keuze.

Bordestrap

Een bordestrap kan je zien als een onderbroken streektrap. Bij dit soort trap zijn er twee of meer rechte streektrappen die onderbroken worden door een groter horizontaal oppervlak. Deze trap neemt veel plaats in, maar heeft wel een stijlvolle uitstraling.

Molenaarstrap

Wil je een vaste trap plaatsen naar je zolderkamer toe? Dan is een molenaarstrap een goede keuze. Het is een soort steektrap speciaal voor de kleinere ruimtes. Op deze trap kan je in het begin wat onwennig lopen, want de treden van de trap zijn oneven. De ene kant is wat smaller dan de andere. Ook kenmerkend aan dit soort trap is dat hij weinig lawaai maakt als je erop loopt.

Welk materiaal kies jij?

Als je ongeveer weet welk soort trap je wilt kiezen, dan is het nog lang niet gedaan met kiezen. Een andere belangrijke keuze die je zal moeten maken is het soort materiaal voor je trap. De beste keuze voor jou is afhankelijk van je interieurstijl en budget.

Charmant en gezellig: een houten trap

Als je een landelijk interieur hebt dan is een houten trap een goede keuze, maar ook voor vele andere interieurstijlen is hout de beste keuze. Dat komt omdat heel wat interieurstijlen draaien rond gezelligheid en er is geen materiaal zo gezellig als hout! Wil je een houten trap plaatsen? Dan moet je er wel rekening mee houden dat hout een materiaal is dat veel onderhoud nodig heeft.

Stevig en trendy: een metalen trap

Wil je een nieuwe trap plaatsen die lang meegaat? Kies dan voor metaal. Een metalen trap is ontzettend stevig en duurzaam. Als je denkt dat het uiterlijk van een metalen trap eentonig is, dan denk je verkeer. Er zijn verschillende soorten metalen waaruit je kan kiezen en je kan kiezen uit verschillende kleuren en uitvoeringen. Een metalen trap is een goede keuze voor een modern interieur, maar past ook in een industrieel interieur.

Metalen trap plaatsen

Voordelig en makkelijk: een betonnen trap

Als je op zoek bent naar de voordeligste oplossing dan kan je het best een betonnen trap plaatsen. Niet alleen is een betonnen trap goedkoop, het is ook makkelijk om te plaatsen. Ondanks de scherpe prijs is het erg duurzaam. Een betonnen trap past niet in elk interieur, maar is wel een uitstekende keuze voor een industrieel interieur, omdat er daarin vaak gebruik gemaakt wordt van materialen zoals beton.

Kosten nieuwe trap

Wil je een nieuwe trap plaatsen? Dan is het een goed idee om eerst meer te weten over de trap plaatsen kosten. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. We geven je een overzicht van de trap plaatsen kosten per materiaal.

Prijzen per materiaal en soort

De kosten van je trap zullen afhangen van het materiaal waaruit hij gemaakt werd. Hieronder een overzicht:

Type trap Kosten
Metalen trap  3.000,- tot 6.000,-
Houten trap  800,- tot 8.000,-
Betonnen trap  1.500,- tot 4.000,-


Je ziet dus dat de prijzen erg uiteenlopen. Dat komt omdat de prijs ook sterk afhankelijk is van het soort trap dat je kiest. Kies je voor een eenvoudige rechte trap uit hout, dan zal dit een van de voordeligste keuzes zijn die je kan maken. Al is het wel afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Voor het uurloon van de vakman kan je gemiddeld op zon 50 tot 70 euro per uur rekenen.

Een goed alternatief: traprenovatie

Een nieuwe trap plaatsen? Dat hoeft niet altijd! Soms is een volledig nieuwe trap niet nodig en kan je kiezen voor een traprenovatie. Ook hiermee kunnen onze professionals je helpen. Als je kiest voor traprenovatie, dan zijn er enkele mogelijkheden.

Overzettreden

Je kan je oude, beschadigde trap laten maken met behulp van overzettreden. Dat wil zeggen dat je nieuwe traptreden op de oude laat plaatsen. Dit is ook een leuke manier om je trap eenvoudig van een nieuw uiterlijk te voorzien. Overzettreden bestaan namelijk in verschillende materialen.

Schilderen

Als je trap nog in goede staat verkeert, dan kan je er ook gewoon voor kiezen om je trap opnieuw te schilderen. Dit is de eenvoudigste manier om je trap op te frissen!

Zandstralen

Je kan je trap ook laten zandstralen. Dit is enkel mogelijk bij houten trappen. Doormiddel van een straalmiddel wordt je trapoppervlakte geschuurd en worden hoekjes weer mooi egaal gestraald. Dit is de ideale manier om je houten trap er weer als nieuw te laten uitzien!

Stofferen

Voor een originele uitstraling van je trap, kan je hem laten stofferen. Dat wil zeggen dat je hem laat bekleden met tapijt. Hiermee kan je oneffenheden verstoppen. Bovendien straalt een gestoffeerde trap luxe uit en werkt het tapijt geluiddempend.

Vaste trap laten plaatsen of zelf doen?

Een vaste trap of trap op maat is waarschijnlijk wel een van de meest intensieve klussen die er is. Het is praktisch onmogelijk om zelf een trap te plaatsen, hoe handig je ook bent. Een trap vereist ontzettend veel kennis en expertise. Bovendien komt er heel wat werk bij kijken en is een juiste plaatsing uiterst belangrijk voor jouw veiligheid en die van je dierbaren. Je kan dus beter een vaste trap laten plaatsen door een vakman. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar de ideale vakman, want bij Zoofy vind je in enkele klikken de beste vakman uit je regio.

Trap op maat plaatsen? Dat kan voordelig dankzij Zoofy!

Misschien droom jij al enige tijd van een mooie nieuwe trap, maar blijf je deze droom uitstellen omdat je denkt dat het je teveel zal kosten. In dat geval hebben we goed nieuws, want bij Zoofy vind je eenvoudig de goedkoopste vakman. Kies voor een van onze experts en laat je dromen eindelijk werkelijkheid worden!

Andere timmermansklussen op Zoofy
Trap plaatsen
Carport bouwen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af