Binnenwand plaatsen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 463 timmermannen bij jou in de buurt

Wil je de ruimte in je woning op een functionele manier laten opdelen? Schakel dan een lokale timmerman in voor het plaatsen van een binnenwand. Dit zorgt ervoor dat je de ruimte optimaal benut. Maak direct een afspraak met een timmerman bij jou in de buurt.

Nu regelen
6 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 99 klusaanvragen.
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Binnenwand plaatsen

Als je zelf een binnenwand gaat plaatsen moet eerst rachelwerk van metaal of hout gemaakt worden, waarna je de gipsplaten kan bevestigen. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd welke stappen hierin genomen moeten worden. Kom je er zelf niet uit, regel dan een van onze timmermannen voor hulp. Met gemak kun je de binnenwand dan laten plaatsen. 

Creëer een extra kamer door een scheidingswand te maken.
Is er een nieuw gezinslid op komst en moet er een extra kamer gecreëerd worden door een scheidingswand te plaatsen? Daarbij kunnen wij je helpen. Ten eerste moet je bedenken welk materiaal je hiervoor gaat gebruiken, om vervolgens de juiste stappen te kunnen volgen. Je kunt bij een babykamer bijvoorbeeld denken aan gipsvezelplaten om het geluid te dempen. Maar gaat het om een douchewand plaatsen, dan kan je beter voor materiaal kiezen dat waterafstotend is. Hierbij kun je denken aan gipsplaten. Geef je dit werk liever uit handen, omdat je bijvoorbeeld nog zoveel moet regelen voor de komst van je kind of simpelweg twee linkerhanden heeft. Dan helpen onze vakmannen je graag verder. Zij kunnen in overleg ook zorgen voor het materiaal, zodat jij verder nergens meer aan hoeft te denken. Je betaalt voor deze klus een vast bedrag per uur en komt achteraf niet voor onverwachte kosten te staan. De btw is inclusief en er worden geen voorrijkosten gerekend. Je kunt de klus gemakkelijk betalen, door ervoor te kiezen dit achteraf via iDeal te betalen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om dit contant bij de vakman af te rekenen. Vele vakmannen hebben een draadloos pinautomaat bij zich, waardoor je zelf ervoor kunt kiezen om gelijk te pinnen. Ga je het zelf doen, lees dan verder.

Welk gereedschap moet ik gebruiken?

 • Vuren balken van 44 bij 67 mm
 • Potlood
 • Waterpas en schietlood
 • Schroeven
 • Slagpluggen
 • Hamer
 • Schroeftol
 • Lange spijkers
 • Stanleymes
 • (Gips)platen
 • Stalen liniaal
 • Vulmiddel
 • Kit (+kitspuit)

Welk materiaal moet ik gebruiken?
Je hebt verschillende soorten materiaal om een binnenwand te maken.

 • Je kunt dit doen met gipsplaten die brandwerend en gemakkelijk te plaatsen zijn. Ze bestaan ook in een waterafstotende variant voor vochtige ruimtes.
 • Je kunt de binnenwand ook maken van gipsvezelplaten, wat in principe lijkt op gipsplaten, maar wel extra stabiel, stootvast en geluidsisolerend is.
 • Ook heb je de mogelijkheid om spaanplaten te gebruiken. Deze zijn gemaakt van samengeperste houtspanen, waardoor het materiaal stevig en ruw aanvoelt.
 • Multiplex dat bestaat uit meerdere lagen fineer dat op elkaar gelijmd is, is ook goed materiaal om een scheidingswand te plaatsen.
 • Net als MDF dat bestaat uit samengeperste houtvezels, wat dit materiaal duurzaam maakt, maar minder vochtbestendig.
 • Tot slot heb je ook nog de keuze uit glazen bouwstenen of betonblokken.

Wat moet ik me van te voren bedenken?

 • Met welk materiaal ga ik werken? Dit hangt af van je plek waar je de binnenwand plaatst en het doel van de binnenwand. Wanneer het geplaatst wordt om een kinderkamer te creëren, is het bijvoorbeeld raadzaam om gipsvezelplaten te gebruiken, omdat deze geluid dempen.
 • De hoeveelheid balken voor het rachelwerk is afhankelijk van de afstand die er tussen de balken komt. Dit is afhankelijk van de afmetingen van de platen.Voor het bevestigen van de platen moet er eerst rachelwerk van metaal of hout gemaakt worden. Voor een houten rachelwerk kun je het beste vuren balken gebruiken.

 1. Markeer waar de wand moet komen, zowel op de vloer, de muur en het plafond.
 2. Bevestig de balken voor het frame aan de muur, op de grond en het plafond. Zorg dat dit waterpas gebeurd en exact tegenover elkaar, zodat je geen schuine muur krijgt. Gebruik voor het bevestigen van de balken, schroeven en eventueel pluggen voor betonnen wanden. De schroeven moeten minimaal om de meter erin geschroefd worden, zodat de balk stevig vastgemaakt wordt.
 3. Plaats de horizontale en verticale balken in het rachelwerk, zodat je hierop de gipsplaten kunt bevestigen. Deze maak je vast aan het frame met lange spijkers die je er schuin in slaat.

Het rachelwerk is klaar. De (gips)platen kunnen worden bevestigt aan het rachelwerk. Werk eerst de ene kant van de wand af en begin vervolgens pas aan de andere kant van de wand.

 1. Bepaal de maat voor de plaat. Snijd deze diep af langs de liniaal, zodat je een rechte lijn hebt. Vervolgens kun je de plaat voorzichtig bij de snijlijn breken. Tot slot snijd je de kartonnen laag aan de achterkant nog door.
 2. Meet waar de gipsplaatschroeven moeten komen, zodat deze in het rachelwerk geschroefd worden.
 3. Plaats de platen met gipsplaatschroeven met een maximale afstand van 25cm. Zorg ervoor dat de plaat goed tegen het plafond aan bevestigd wordt, want de overgebleven ruimte aan de onderkant kun je nog altijd wegwerken met een plint.
 4. De ene kant van de wand is nu klaar. Je kunt nu ervoor kiezen om isolatie aan de andere kant van de muur te plaatsen, voordat je deze dichtmaakt.
 5. Maakt vervolgens de andere kant van de wand op dezelfde manier dicht.
 6. Vul de schroefgaten en gleuven op met vulmiddel.
 7. Kit de aansluiting van de binnenwand met de bestaande wand met elastische kit.
 8. Nu kun je de wand afwerken, door deze bijvoorbeeld te schilderen of behangen. Je kunt er ook voor kiezen om de wand te laten stucen.

Wat moet ik vooral niet doen?
Plaats de balken voor het rachelwerk nooit zonder gebruik te maken van een waterpas. Het moet exact boven elkaar uitkomen, anders heb je een scheve muur. Maak de gipsplaten niet te klein, waardoor er grote kieren ontstaan. Zorg ervoor dat deze ongeveer 1 cm kleiner is dan de afmeting van de grond tot het plafond.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af