Regel nu jouw vakman

Binnenwand plaatsen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1456 timmermannen bij jou in de buurt

Wil je de ruimte in je woning op een functionele manier laten opdelen? Schakel dan een lokale timmerman in voor het plaatsen van een binnenwand. Dit zorgt ervoor dat je de ruimte optimaal benut. Maak direct een afspraak met een timmerman bij jou in de buurt.

Regel nu jouw vakman
11 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Binnenwand plaatsen

Scheidingswand laten maken

Ben je pas overgeschakeld op een job van thuis uit maar heb je geen beschikbare kantoorruimte in jouw woning? Of is er een kindje op komst en heb je daarom een extra kinderkamer nodig maar de indeling van jouw huis is daar niet op voorzien? Een scheidingswand maken biedt dé ideale oplossing voor het creëren van een extra ruimte in jouw woning. Weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? De vakmannen van Zoofy helpen je graag verder!

Het nut van een tussenwand plaatsen

Een scheidingswand plaatsen kan om meerdere redenen gedaan worden:

 • Creatie van extra ruimte: In de meeste gevallen wordt een tussenwand plaatsen gedaan met het oog op het ontstaan van een nieuwe, extra ruimte. Een extra slaapkamer bijvoorbeeld, komt maar al te goed van pas wanneer je aan gezinsuitbreiding denkt. Vooral wanneer één van de slaapkamers in je woning redelijk groot is, is het vrij simpel deze ruimte in twee te verdelen. Ook voor diegenen die (soms) van thuis uit werken, is een kantoor echt geen overbodige luxe. Hiervoor kan evenzeer een gedeelte van een (te) grote slaapkamer benut worden. Heb je studenten in huis? In dat geval kan een extra studieruimte ook enorm behulpzaam zijn.
 • Opbergen van spullen: We hebben allemaal tal van spullen in huis die we niet al te vaak gebruiken. Denk maar aan reserve tafellakens, oude kasten, kerstdecoratie...enzovoort. De meesten onder ons willen liefst niet de hele tijd met al deze spullen geconfronteerd worden. Een scheidingswand plaatsen, kan deze spullen als het ware afzonderen van de rest van je woning. Op basis van dit motief, wordt een tussenwand plaatsen vooral toegepast op zolder of in de kelder.
 • Een tussenwand plaatsen ten gunste van een inloopkast: Droom jij, net zoals iedereen, van een comfortabele dressing zodat je je complete garderobe in één oogopslag kunt zien? Een scheidingswand plaatsen in je slaapkamer ten voordele van de constructie van een inloopkast kan hier hulp bij bieden.
 • Verbergen van kabels: In de 21e eeuw beschikken we allemaal over veel elektronische huishoudapparatuur, denk maar aan de tv, de radio, de PlayStation...enzovoort. Het uitzicht van alle kabels hiervoor benodigd, is niet bepaald ordelijk en daarom wil je deze dan ook liefst niet meer zien. Ook hiervoor kan je simpelweg een scheidingswand plaatsen. Deze wand komt dan vlak voor de echte muur, door middel van een valse wand.
 • Scheidingswand plaatsen in de badkamer: Niet alle huizen zijn uitgerust met een balzaal van een badkamer. Wanneer jouw woning over een relatief kleine, sanitaire ruimte met een inloopdouche beschikt, is het waarschijnlijk dat het water afkomstig van de douche, zich binnen de kortste keren over de hele badkamer verspreidt. Dit kan voorkomen worden door een tussenwand te plaatsen. Naast het tegengaan van wateroverlast heeft een tussenwand plaatsen in de badkamer ook het grote voordeel van meer optische ruimte te creëren.

Waar moet ik op letten bij het maken van een scheidingsmuur?

Wanneer je van plan bent om zelf een tussenwand te plaatsen in je woning zijn er verschillende punten die je op voorhand goed moet overwegen.

 • Benodigd gereedschap: Je zal o.a. potloden, spijkers, balken, gipsplaten... en zoveel meer nodig hebben om een tussenmuur te kunnen maken.
 • Materiaal: Denk goed na over welk materiaal je precies wenst. Hou jij de prijs graag redelijk? Ga dan voor gips- of gipsvezelplaten. Heb jij een groter budget? Dan kan je ook kiezen voor glazen bouwstenen of beton. Eens je het materiaal gekozen hebt, moet je je ook een idee vormen van de benodigde hoeveelheid om onnodige kosten te vermijden.

Een scheidingswand maken is geen eenvoudige klus er kan van alles mislopen wanneer je onvoldoende kennis hebt. Door het toedoen van onze vakmannen is deze klus zo gepiept. Zij beschikken tenslotte stuk voor stuk over jarenlange, erkende ervaring en weten daarom beter dan wie ook, waar precies op gelet moet worden.

Kosten scheidingswand bij Zoofy?

Wat jou als klant ongetwijfeld het meest interesseert is het onderwerp "Kosten scheidingswand". Het bedrag dat je moet neertellen voor een tussenwand te plaatsen is afhankelijk van meerdere factoren. Wij berekenen de prijs op basis van de volgende criteria:

 • Moeilijkheidsgraad: Vaak is het zo dat een tussenwand plaatsen een klus is die door onze vakmannen in één dag geklaard kan worden. De exacte tijdsduur hiervoor wordt echter bepaald door het soort tussenwand. Wanneer jij ons belt voor een tussenwand te komen plaatsen op jouw zolder, vlak onder een schuin dak, zal dit logischerwijze iets meer tijd in beslag nemen dan een rechte tussenwand op de benedenverdieping. Een klusser die meer uren werkt, zal uiteraard ook meer kosten.
 • Gebruikt materiaal: Een scheidingswand maken kan met meerdere materialen gedaan worden. De goedkoopste, en daarom meest gekozen optie, is een gipswand plaatsen. Ter versteviging van de wand, wordt hier meestal een houten frame onder geplaatst. Zo'n frame brengt wel extra kosten met zich mee. In plaats van een houten frame, kan je ook gaan voor eentje vervaardigd uit metaal die gedurende 30 minuten brandwerend is. Een gipswand plaatsen in je badkamer behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval zullen onze vakmannen groene gipsplaten aanbrengen aangezien deze waterbestendig zijn. Wil jij graag een volledig brandwerende, vochtbestendige én geluiddempende scheidingswand maken? Dan kan je kiezen voor cellenbetonblokken. Omdat deze optie veel tijd in beslag neemt voor onze vakman(nen), is dit automatisch ook de duurste mogelijkheid.
 • Een scheidingswand maken met een deur: Wanneer je scheidingsmuur bedoeld is voor het opbergen van spullen of als afsluiting voor je inloopkast, is een deur totaal overbodig en spaar je je deze extra kost beter uit. Maar wanneer het gaat om een extra kamer, is een deur uiteraard wél van harte welkom! De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort deur dat jij verkiest. Wil je een stompe, op maat gemaakte binnendeur? Dit zal onze klusjesman meer tijd kosten dan een opdek binnendeur en daarvoor zal je dan ook meer betalen.
 • Afwerkingsmateriaal: Een scheidingswand maken houdt niet op met het plaatsen van de muur alleen. Onze vakmannen voorzien de nieuwe muur van een cement - of gipslaag zodat jij daarna makkelijk kan schilderen of behangen. Een iets goedkopere optie is glasvezelbehang. Ook dit is nadien perfect overschilderbaar.
 • Trekken van kabels: De laatste, kostbepalende factor voor een scheidingswand te maken, is het trekken van kabels. Voor een werk- of studeerruimte bijvoorbeeld, kunnen een aantal extra stopcontacten goed van pas komen. Het is vanzelfsprekend dat deze optie een hogere kostprijs in de wacht sleept.

Scheidingswand door Zoofy

Een scheidingswand laten maken door een Zoofy vakman, kan al vanaf 50 euro per uur inclusief btw. Op zoek naar een degelijke tussenwand die binnen een vrij korte tijdspanne op vakkundige wijze geplaatst kan worden? Zoofy helpt jou hier graag direct mee verder!

Zelf een binnenwand plaatsen

Als je zelf een binnenwand gaat plaatsen moet eerst rachelwerk van metaal of hout gemaakt worden, waarna je de gipsplaten kan bevestigen. Hieronder in het stppenplan wordt duidelijk uitgelegd welke stappen hierin genomen moeten worden. Kom je er zelf niet uit, regel dan een van onze timmermannen voor hulp. Met gemak kun je de binnenwand dan laten plaatsen. 

Creëer een extra kamer door een scheidingswand te maken.
Is er een nieuw gezinslid op komst en moet er een extra kamer gecreëerd worden door een scheidingswand te plaatsen? Daarbij kunnen wij je helpen. Ten eerste moet je bedenken welk materiaal je hiervoor gaat gebruiken, om vervolgens de juiste stappen te kunnen volgen. Je kunt bij een babykamer bijvoorbeeld denken aan gipsvezelplaten om het geluid te dempen. Maar gaat het om een douchewand plaatsen, dan kan je beter voor materiaal kiezen dat waterafstotend is. Hierbij kun je denken aan gipsplaten. Geef je dit werk liever uit handen, omdat je bijvoorbeeld nog zoveel moet regelen voor de komst van je kind of simpelweg twee linkerhanden heeft. Dan helpen onze vakmannen je graag verder. Zij kunnen in overleg ook zorgen voor het materiaal, zodat jij verder nergens meer aan hoeft te denken. Je betaalt voor deze klus een vast bedrag per uur en komt achteraf niet voor onverwachte kosten te staan. De btw is inclusief en er worden geen voorrijkosten gerekend. Je kunt de klus gemakkelijk betalen, door ervoor te kiezen dit achteraf via iDeal te betalen. Ga je het zelf doen, lees dan verder.

Welk gereedschap moet ik gebruiken?

 • Vuren balken van 44 bij 67 mm
 • Potlood
 • Waterpas en schietlood
 • Schroeven
 • Slagpluggen
 • Hamer
 • Schroeftol
 • Lange spijkers
 • Stanleymes
 • (Gips)platen
 • Stalen liniaal
 • Vulmiddel
 • Kit (+kitspuit)

Welk materiaal moet ik gebruiken?

Je hebt verschillende soorten materiaal om een binnenwand te maken.

 • Je kunt dit doen met gipsplaten die brandwerend en gemakkelijk te plaatsen zijn. Ze bestaan ook in een waterafstotende variant voor vochtige ruimtes.
 • Je kunt de binnenwand ook maken van gipsvezelplaten, wat in principe lijkt op gipsplaten, maar wel extra stabiel, stootvast en geluidsisolerend is.
 • Ook heb je de mogelijkheid om spaanplaten te gebruiken. Deze zijn gemaakt van samengeperste houtspanen, waardoor het materiaal stevig en ruw aanvoelt.
 • Multiplex dat bestaat uit meerdere lagen fineer dat op elkaar gelijmd is, is ook goed materiaal om een scheidingswand te plaatsen.
 • Net als MDF dat bestaat uit samengeperste houtvezels, wat dit materiaal duurzaam maakt, maar minder vochtbestendig.
 • Tot slot heb je ook nog de keuze uit glazen bouwstenen of betonblokken.

Wat moet ik me van te voren bedenken?

 • Met welk materiaal ga ik werken? Dit hangt af van je plek waar je de binnenwand plaatst en het doel van de binnenwand. Wanneer het geplaatst wordt om een kinderkamer te creëren, is het bijvoorbeeld raadzaam om gipsvezelplaten te gebruiken, omdat deze geluid dempen.
 • De hoeveelheid balken voor het rachelwerk is afhankelijk van de afstand die er tussen de balken komt. Dit is afhankelijk van de afmetingen van de platen.


Voor het bevestigen van de platen moet er eerst rachelwerk van metaal of hout gemaakt worden. Voor een houten rachelwerk kun je het beste vuren balken gebruiken.

 1. Markeer waar de wand moet komen, zowel op de vloer, de muur en het plafond.
 2. Bevestig de balken voor het frame aan de muur, op de grond en het plafond. Zorg dat dit waterpas gebeurd en exact tegenover elkaar, zodat je geen schuine muur krijgt. Gebruik voor het bevestigen van de balken, schroeven en eventueel pluggen voor betonnen wanden. De schroeven moeten minimaal om de meter erin geschroefd worden, zodat de balk stevig vastgemaakt wordt.
 3. Plaats de horizontale en verticale balken in het rachelwerk, zodat je hierop de gipsplaten kunt bevestigen. Deze maak je vast aan het frame met lange spijkers die je er schuin in slaat.

Het rachelwerk is klaar. De (gips)platen kunnen worden bevestigt aan het rachelwerk. Werk eerst de ene kant van de wand af en begin vervolgens pas aan de andere kant van de wand.

 1. Bepaal de maat voor de plaat. Snijd deze diep af langs de liniaal, zodat je een rechte lijn hebt. Vervolgens kun je de plaat voorzichtig bij de snijlijn breken. Tot slot snijd je de kartonnen laag aan de achterkant nog door.
 2. Meet waar de gipsplaatschroeven moeten komen, zodat deze in het rachelwerk geschroefd worden.
 3. Plaats de platen met gipsplaatschroeven met een maximale afstand van 25cm. Zorg ervoor dat de plaat goed tegen het plafond aan bevestigd wordt, want de overgebleven ruimte aan de onderkant kun je nog altijd wegwerken met een plint.
 4. De ene kant van de wand is nu klaar. Je kunt nu ervoor kiezen om isolatie aan de andere kant van de muur te plaatsen, voordat je deze dichtmaakt.
 5. Maakt vervolgens de andere kant van de wand op dezelfde manier dicht.
 6. Vul de schroefgaten en gleuven op met vulmiddel.
 7. Kit de aansluiting van de binnenwand met de bestaande wand met elastische kit.
 8. Nu kun je de wand afwerken, door deze bijvoorbeeld te schilderen of behangen. Je kunt er ook voor kiezen om de wand te laten stucen.

Wat moet ik vooral niet doen?

Plaats de balken voor het rachelwerk nooit zonder gebruik te maken van een waterpas. Het moet exact boven elkaar uitkomen, anders heb je een scheve muur. Maak de gipsplaten niet te klein, waardoor er grote kieren ontstaan. Zorg ervoor dat deze ongeveer 1 cm kleiner is dan de afmeting van de grond tot het plafond.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af