Welke klus moet worden gedaan?
Timmerman Kosten tussenwand plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een tussenwand plaatsen

dinsdag 04 juni 2024

Tussenwand plaatsen kosten

Wanneer jij twee rechter handen (én nog een paar extra handjes) hebt, kun je zelf een scheidingswand plaatsen. De gemiddelde prijs voor een scheidingskost gemiddeld €750 tot €950,-. Boek direct je klusjesman via Zoofy.

Boek een timmerman

Gaat het alleen om het plaatsen van de scheidingswand zelf of ga je een tussenwand plaatsen met deur? Moeten er ook nog data-of elektriciteitskabels in de tussenwand worden verwerkt? Dan is het toch verstandig deze klus aan een vakman uit te besteden. De vakman die je snel en eenvoudig via Zoofy boekt bijvoorbeeld. Dan ben je van een strakke, stevige en rechte scheidingswand verzekerd. Benieuwd naar de gemiddelde kosten van het plaatsen van een scheidingswand? In onderstaande tabel kun je enkele prijsvoorbeelden aflezen. De prijzen zijn exclusief btw maar inclusief arbeidsloon en inclusief materialen.

soort werkzaamheden Materiaal scheidingswand gemiddelde kosten
Scheidingswand plaatsen 450 x 250 cm Houten frame, gips en steenwol € 750
Meerkosten OSB platen € 150
Scheidingswand plaatsen 500 x 250 cm Inclusief stompe deur en kozijn en metalen stud € 950

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Waarom een scheindswand plaatsen

Heb je een grote ruimte, bijvoorbeeld een zolderruimte of een grote (slaap-)kamer die je in tweeën wilt delen? Wil je ergens een scheidingswand plaatsen om iets aan het zicht te onttrekken? Een tussenwand plaatsen is dan een eenvoudige oplossing. Een scheidingswand plaatsen is een overzichtelijk iets. Vaak is de klus al binnen een dag geklaard.
Wil je weten hoe het plaatsen van een scheidingswand in zijn werk gaat, welke mogelijkheden er zijn en waar je eventueel rekening mee dient te houden? Ben je benieuwd naar de kosten van een binnenwand plaatsen? Wil je weten wie je het beste voor een tussenwand plaatsen kunt inschakelen?
Hieronder lees je er alles over.

Boek een timmerman

Hoe is de prijs van een tussenwand plaatsen samengesteld?

Wil jij een binnenwand plaatsen of wil je een tussenwand plaatsen met deur? Wanneer je in contact komt de vakman via Zoofy die deze klus gaat uitvoeren, zal deze vakman je een indicatie van de kosten geven. Het prijsvoorstel van de vakman zal op de volgende onderdelen zijn gebaseerd:

 • De moeilijkheidsgraad van het plaatsen van de scheidingswand
 • De aan-/ of afwezigheid van een deur
 • Het materiaal van de scheidingswand
 • De afwerking van de tussenwand
 • Het trekken van kabels

De moeilijkheidsgraad van het plaatsen van de scheidingswand

Meestal duurt het plaatsen van een tussenwand een dag, maar hoeveel tijd de vakman er uiteindelijk aan kwijt is, hangt van de omstandigheden af. Wanneer er rare hoeken in de ruimte zitten of er moet met een schuin dak rekening worden gehouden, zal de vakman langer werk hebben dan wanneer er een volledig rechte scheidingswand kan worden geplaatst. Een tussenwand in een zolderruimte plaatsen is meer werk dan in een standaard (slaap-)kamer.

Boek een timmerman

De aan-/ of afwezigheid van een deur

Wil je de nieuw ontstane ruimte na het plaatsen van een tussenwand nog kunnen bereiken of via een tweede deur willen bereiken? Dan zal de vakman een kozijn en een deur in de scheidingswand moeten plaatsen. Het plaatsen van een tussenwand inclusief een kozijn en deur is natuurlijk duurder dan een tussenwand zonder deur. Voor deze laatste optie kun je wel kiezen als een smalle opening in jouw situatie volstaat, bijvoorbeeld wanneer je alleen spullen of installaties uit het zicht wilt hebben.

Twee soorten binnendeuren

Wil je een tussenwand plaatsen met deur? Dan heb je qua deuren twee mogelijkheden. Een opdekdeur valt over het kozijn. Daardoor zal een opdekdeur de tocht goed tegenhouden. Het plaatsen van een opdekdeur is tevens de goedkoopste optie. Een opdekdeur is goedkoper dan een stompe deur. Bovendien is de vakman van Zoofy met het plaatsen van een opdekdeur deur minder tijd kwijt dan met het plaatsen van stompe deur. Een stompe deur valt volledig binnen het kozijn. Stompe deuren zijn duurder in aanschaf dan opdekdeuren. Doordat de vakman ook nog het deurbeslag zal moeten plaatsen en de deur vaak nog moet bijschaven, ben je ook meer geld aan arbeidsloon kwijt.
Het vanaf uurloon van een timmerman, die je snel en eenvoudig via Zoofy regelt, is € 50 inclusief btw.

Het materiaal van de scheidingswand

Behalve de moeilijkheidsgraad en de aan- of afwezigheid van een deur, bepaalt het materiaal een deel van de kosten. De volgende opties zijn mogelijk:

1. Een tussenwand van gips en hout

Een scheidingsmuur met een houten balkenconstructie die met gipsplaten wordt afgewerkt, is de goedkoopste optie. Wanneer je iets aan je nieuwe scheidingsmuur wilt ophangen, bijvoorbeeld een plank, is het aan te raden om de constructie van de scheidingswand met OSB platen te verstevigen. Daarvoor brengt de timmerman extra kosten in rekening.
Bij een scheidingswand in een badkamer worden speciale, groene, vochtwerende gipsplaten toegepast. Die zijn duurder dan gewone gipsplaten.

2. Een tussenwand met een metalen constructie

In plaats van een houten constructie, wordt er vaak voor een zogenaamde stad wand van metaal gekozen. Die kan net als hierboven met gips, groene gips of OSB platen worden afgewerkt.
Ongeacht van welk materiaal de constructie is, de vakman zal isolatie in de holle ruimte van de scheidingswand aanbrengen. Dat is doorgaans glaswol, die behalve geluidswerende, ook brandwerende eigenschappen (30 minuten) heeft.

3. Een tussenwand van cellenbetonblokken

De duurste optie voor het plaatsen van een scheidingswand is die met cellenbetonblokken. Of dit wenselijk en uitvoerbaar is, kun je het beste met de vakman overleggen. Op een betonnen vloer zal dit geen problemen opleveren, op een houten vloer zal van te voren een rail moeten worden aangebracht waarop de cellenbetonblokken kunnen worden geplaatst. Dit soort tussenwand is wel de duurste optie, maar een dergelijke tussenwand heeft ook de beste eigenschappen (brandwerend, geluidsisolerend en vochtbestendig).

Boek een timmerman

De afwerking van de tussenwand

Na het plaatsen van de binnenwand, moet deze nog worden afgewerkt.. De twee meest voorkomende opties zijn het stucen van de tussenwand of het afwerken van de tussenwand met glasvezelbehang, een sterke behangsoort die tegelijkertijd oneffenheden wegwerkt.
Stucen is een duurdere optie dan het behangen van de tussenwand met glasvezelbehang.

Het trekken van kabels


Wil je je nieuwe scheidingswand van stopcontacten voorzien of wil je er datakabels in laten aanleggen, bijvoorbeeld voor je PC of televisie? Alles kan tijdens het plaatsen van de wand mooi hierin worden weggewerkt. Deze extra werkzaamheden zijn natuurlijk wel van invloed op de hoogte van de totaalprijs bij een binnenwand plaatsen.

Waarom een tussenwand plaatsen?

We haalden het eerder al even kort aan. Er zijn heel veel redenen waarom je een tussenwand zou kunnen laten plaatsen. Welke redenen dat zoals zijn?

Het realiseren van een extra kamer

Een goede reden om een tussenwand te plaatsen, is de behoefte aan een extra afgescheiden ruimte in de woning. Dat kan een extra slaapkamer zijn, bijvoorbeeld bij gezinsuitbreiding, maar ook als er behoefte is aan een thuiswerkplek of een hobbyruimte.

Uit het zicht

Een rommelig aanzicht is vaak een doorn in het oog. Door het plaatsen van een tussenwand verdwijnen alle spullen uit het zicht. Je kunt op deze manier ook een CV-installatie of de wasmachine en de droger uit het zicht laten verdwijnen.

Als inloopkast

Droom jij van een inloopkast maar ligt die ver boven jouw budget? Heb je een grote slaapkamer ter beschikking? Door het laten plaatsen vaneen tussenwand tussen je bed en de muur, heb je op eenvoudige wijze een inloopkast gerealiseerd. Een deur hoef je niet te plaatsen. Je kunt er aan een kant of desgewenst aan twee kanten inlopen.

Wegwerken van kabels

Losliggende kabels zijn geen mooi gezicht. Een mooie oplossing is het plaaten van tussenwand direct tegen de muur. Hierin kunnen alle kabels, bijvoorbeeld die van je stereo-installatie, televisie of playstation worden weggewerkt. Je kunt er ook voor kiezen de televisie in de nieuwe tussenwand weg te laten vallen in plaats van die op de wand te laten monteren.

tussenwand plaatsen kosten

In de badkamer

Heb je een badkamer zonder scheidingswandjes? Wil je meer privacy bij je toiletgang of wil je dat douchegordijn voor een scheidingswand vervangen? Met speciale vochtwerende platen is dat geen probleem. Tussenwanden in de badkamer zorgen bovendien ook voor optische ruimte.

Boek een timmerman

Waarom Zoofy voor het plaatsen van een tussenwand?

Bij het platform van Zoofy zijn alleen echte vakmannen aangesloten. Die scoren gemiddeld een 9,2. Daar zijn we bij Zoofy erg trots op. Je komt heel eenvoudig met een vakman bij jou in de buurt in contact. Het enige dat je hoeft te doen is aan te geven op welke drie momenten de vakman van Zoofy contact met jou kan opnemen. Van voorrijkosten hebben we bij Zoofy niet gehoord, die worden nooit in rekening gebracht. Betalen kan eenvoudig achteraf, via een Tikkie of iDeal, als jouw klus naar volle tevredenheid is geklaard.
Al ruim 200.000 tevreden klanten gingen je voor.

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code