Regel nu jouw timmerman

Kozijnen vervangen of plaatsen

Vanaf €390 incl. btw

Het demonteren van het oude kozijn kost gemiddeld €200,-. Reken bij het plaatsen op zo'n €150,- per m2.

Wil je een oud kozijn laten vervangen of een nieuwe laten plaatsen? Maak hier een afspraak met een lokale timmerman voor het hele totaalpakket. Advies, inmeten en montage kan voor alle merken en type kozijn worden voorzien.

Regel nu jouw timmerman
50 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Kozijnen vervangen of plaatsen

Wil je jouw kozijnen vervangen? Dan zal je heel wat keuzes moeten maken. Zo zal je moeten bepalen welke nieuwe kozijnen je wilt laten plaatsen en of kozijnen vervangen voor jou de beste optie is. Daarnaast is het handig om meer te weten over de kozijnen vervangen kosten. Alleen met voldoende informatie kan je de juiste keuze maken. Daarom vind je hieronder alle info die je nodig hebt!

Wanneer kozijnen vervangen?

Kozijnen vervangen is vooral nodig wanneer je oude versleten zijn. Houten kozijnen vervangen doe je bijvoorbeeld wanneer er sprake is van houtrot. Zo kan je houten kozijnen vervangen het best doen als de verf gaat afbladderen en de beglazing gaat tochten. Aluminium en kunststof kozijnen zullen iets minder snel verslijten, maar ook zij kunnen na verloop van tijd hun charme verliezen. Maar er zijn nog meer redenen om je kozijnen te laten vervangen

Betere isolatie

Kozijnen vervangen kan je ook als je je woning wilt isoleren. Nieuwe kozijnen plaatsen is de beste oplossing om te genieten van betere isolatie, omdat de oudere modellen nog geen HR+++ glas bevatten. Nu is die keuze er wel en dat is fijn, want op die manier spaar je heel wat geld uit!

Veiligheidsredenen

Je kan ook je kozijnen vervangen voor veiligheidsredenen. Veel inbrekers breken een woning in via kozijnen. Het is dan ook belangrijk dat deze genoeg beveiligd zijn. Je kan het best kiezen voor nieuwe kozijnen met beveiliging dat voorzien is van het politiekeurmerk.

Nieuw interieur

Je kan nieuwe kozijnen plaatsen als je een aantal veranderingen wilt brengen aan je interieur. De kans is dan groot dat je nieuwe kozijnen hier niet langer bij passen en niet elk materiaal kan overschilderd of bewerkt worden.

Kozijnen plaatsen of vervangen

Nieuwe kozijnen plaatsen? Dit zijn de mogelijkheden!

Als je nieuwe kozijnen wilt plaatsen, dan is het wel zo handig om eerst te weten wat je mogelijkheden zijn. Hieronder vind je een overzicht!

Kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof is het meest gekozen materiaal voor kozijnen. Dat komt waarschijnlijk omdat kunststof goedkoop is, maar toch duurzaam. Bovendien is het verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen, waardoor het mooi past in élk interieur. Kunststof kozijnen plaatsen zal je tijd besparen, want dit materiaal vergt geen onderhoud en is makkelijk te reinigen. Dit materiaal lijkt op het eerste zicht dus perfect, maar net als andere materialen heeft het ook zo zijn nadelen. Kunststof is niet bewerkbaar en ziet er goedkoper uit dan andere materialen. Ondanks deze nadelen zal je, als je kiest voor kunststof kozijnen plaatsen, zeker niet teleurgesteld zijn!

Houten kozijnen plaatsen

Vind je kunststoffen kozijnen maar niets? Dan kan je kiezen voor kozijnen uit hout. Houten kozijnen hebben een warme en gezellige uitstraling en zijn de ideale keuze voor een landelijk interieur. Maar ze passen ook mooi in andere interieurstijlen. Het leuke van houten kozijnen is dat je ze makkelijk kan overschilderen. Houten kozijnen vervangen is dus niet nodig als je ze beu gezien bent. Dat bespaart je heel wat tijd! Het nadeel is dat hout veel onderhoud vergt. Ook is hout niet het goedkoopste materiaal, maar het gaat wel lang mee.

Aluminium kozijnen plaatsen

Een derde mogelijkheid is aluminium kozijnen. Dit is een goede keuze als je op zoek bent naar kozijnen die erg duurzaam zijn. Aluminium mag dan wel duur zijn, maar het zal je veel geld besparen na verloop van tijd, omdat het zorgt voor een goede thermische isolatie. Daarnaast hebben aluminium kozijnen een strakke en elegante uitstraling. Ze worden dan ook vaak gekozen voor een modern of industrieel interieur. Aluminium kozijnen zijn ook onderhoudsarm en makkelijk te reinigen. Erg handig!

Wat is voor jou de beste keuze?

Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De beste keuze voor jou zal voornamelijk afhankelijk zijn van je smaak en je budget. Als je weinig geld hebt, maar je hout erg mooi vindt, dan kan je kiezen voor kunststof kozijnen. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in een uitvoering die lijkt op hout. Als je kozijnen wilt die een luxueuze uitstraling aan je woning geven, dan is aluminium de beste keuze die je kan maken. Hout is dan weer ideaal als je houdt van verandering, want je kan het makkelijk bewerken.

Kozijnen vervangen kosten

Wanneer je je kozijnen wilt laten vervangen, zal je waarschijnlijk wel benieuwd zijn naar de kozijnen vervangen kosten. Het is echter niet eenvoudig om hier één vaste prijs op te plakken. De kozijnen vervangen kosten hangen af van het soort materiaal dat je kiest. Daarom geven we je hieronder een overzicht per materiaal

Type Kosten
Kunststof kozijnen  650 - 700 euro
Houten kozijnen  700 - 850 euro
Aluminium kozijnen  750 - 900 euro

Kozijnen vervangen alternatief: kozijnen repareren

Als je geen groot budget hebt dan kan je er ook voor kiezen om je kozijnen te laten repareren. Dit komt vaak veel goedkoper uit dan kozijnen vervangen. Hou er wel rekening mee dat dit niet in elk geval mogelijk is. Kozijnen laten repareren is vooral een optie als je houten kozijnen hebt waar er houtrot opgetreden is. In dat geval kan een van onze professionals de houtrot bestrijden waardoor je kozijnen er weer als nieuw uitzien. Wil je weten of dit voor jou een optie is of dat je beter kiest voor kozijnen vervangen? Vraag dan raad aan een van onze professionals!

Kozijnen plaatsen zelf doen of kiezen voor een professional?

Als je kozijnen vervangen moeten worden, dan kan je dit zelf doen, maar dat is niet altijd aangeraden. Bij het vervangen van kozijnen komt heel wat kijken. Zo zullen de kozijnen verwijderd moeten worden en zullen de nieuwe kozijnen op een zorgvuldige manier geplaatst moeten worden. Voor het mooiste en veiligste resultaat kan dit best erg nauwkeurig gebeuren. Het is daarom altijd beter dat je de hulp van een ervaren professional inschakelt. Gelukkig zal dit je niet veel moeite kosten. Dankzij Zoofy is het erg eenvoudig om de beste professional in de buurt te vinden!

Kies voor een professional van Zoofy voor het mooiste resultaat

Kozijnen laten plaatsen doe je niet zomaar. Je wilt namelijk de beste professional vinden voor de klus. Dat is logisch, want het is belangrijk dat je kozijnen mooi geplaatst worden. Ze bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van je woning. Vind je het moeilijk om een ervaren professional te vinden? Dan heb je geluk dat je op Zoofy terechtgekomen bent, want in slechts enkele klikken vind je bij ons de beste professional uit de buurt!

Andere timmermansklussen op Zoofy
Lichtkoepel maken
Carport bouwen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach