Regel nu jouw timmerman

Kast op maat maken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2931 timmermannen in jouw regio

Laat een kast op maat maken door een lokale timmerman. Zowel advies, inmeten als montage is mogelijk. Alle typen en soorten kasten worden op maat gemaakt en geplaatst voor een professionele totaalervaring.

Regel nu jouw timmerman
48 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Kastenwand maken geheel op maat

Heb je de voorbije weken al tientallen meubelwinkels afgeschuimd in de hoop van die ene, beeldschone kast die bij jouw interieur past te vinden? Tot nu toe ben je er echter niet in geslaagd jouw smaak te vinden en je voelt je een beetje radeloos? Wat dacht je van een kast laten maken? Wij, bij Zoofy zien erop toe dat jouw inbouwkast er volledig naar jouw persoonlijke voorkeur, uit komt te zien!

Boek nu een timmerman

Waarom zou je een kast laten maken?

Zelf een kast maken of een kast laten maken biedt de ideale uitweg wanneer je, in geen enkele meubelzaak, gevonden kan krijgen waar je nou eigenlijk precies naar op zoek bent. Een wandkast maken, een kledingkast maken, een trapkast maken, ... absoluut alle soorten inbouwkasten, kunnen door onze vakmannen, in alle vormen en kleuren, gemaakt worden.

Voordelen van een kast laten maken?

 • Originaliteit: met een op maat gemaakte kast, haal je een uniek meubelstuk in huis. Niemand, absoluut niemand, heeft net dezelfde kast als jij.
 • Personal touch: een kast maken in plaats van er eentje te kopen, straalt zoveel meer persoonlijkheid uit dan een vooraf vervaardigde kast. Een wandkast maken met verlichting binnen in de kast of een kledingkast maken met spiegels aan de buitenkant? Dit kan allemaal wanneer je ervoor kiest een kast te laten maken door onze timmermannen.
 • Perfect formaat: de naam zegt het eigenlijk al: een "op maat gemaakte kast" heeft steeds de door jou gewenste grootte opdat al jouw accessoires of al jouw schoonmaakartikelen zonder problemen in jouw uniek, nieuw meubelstuk passen.
 • Optimale ruimtebenutting: Een kledingkast maken voor jouw slaapkamer of voor jouw dressing, benut de ruimte die jij beschikbaar hebt, automatisch veel beter. Traditionele, vooraf gefabriceerde kasten, zijn bijna altijd enkel in standaardafmetingen verkrijgbaar. Een kast laten maken, helpt dit probleem van de baan.
 • Kastdeuren op maat: Kastdeuren die precies op maat zijn, zodat je exact passen bij jouw wensen. 

Zelf een kast op maat maken of uitbesteden?

Een kast maken is veel ingewikkelder dan velen misschien wel denken. Als je bijvoorbeeld graag een houten TV-kastje maakt, zou je moeten weten welk soort hout hiervoor het meest geschikt is. Overigens is het ook allesbehalve vanzelfsprekend te bepalen hoeveel materiaal je precies nodig hebt voor een bepaalde kast. De moeilijkheidsgraad en de tijd die bij zelf een kast maken komen kijken, vragen om gespecialiseerd handwerk. Daarom is het raadzaam een beroep te doen op een ervaren vakman voor deze klus. Wij, van Zoofy werken met de beste, zorgvuldig geselecteerde vakmensen, die reeds jarenlange ervaring in de vervaardiging van meubilair kunnen voorleggen. Een draaibare wandkast maken, een op maat gemaakte kledingkast maken, een verlicht badkamermeubel in elkaar zetten, ... niets heeft nog geheimen voor hun!

Kast op maat onder de trap

Wat kost een kast op maat?

Een op maat gemaakte inbouwkast, zal normaal gezien een beetje duurder uitvallen dan een gewone kast, die in de standaardafmetingen geleverd wordt, omwille van zijn uniek ontwerp. Hoeveel een kast laten maken precies kost, is moeilijk om te zeggen, aangezien dit afhankelijk is van meerdere factoren. De volgende elementen hebben invloed op de kosten van een kast op maat:

Soort kast

Eerst en vooral moeten we weten wat voor kast jij graag op maat wil laten maken. Het is immers zo dat een wandkast maken bijvoorbeeld om heel ander materiaal vraagt dan een kastje in de gang. Een kledingkast maken zal dikwijls om meer materiaal vragen, omdat de meeste mensen maar al te graag veel ruimte voor hun garderobe willen. Logischerwijze zijn de kosten voor een kast op maat sterk afhankelijk van het soort kast. Een Tv-meubel is bijvoorbeeld veel kleiner dan een badkamerkast met als gevolg dat er minder materiaal voor gebruikt zal worden. Meer materiaal resulteert automatisch in een hogere prijs.

Ontwerp

Wanneer onze klusjesmannen weten wat voor kast jij wenst, moet er om te beginnen, naar het ontwerp gekeken worden, bijvoorbeeld een inloopkast. Ben jij erg creatief en heb je zelf al een duidelijk ontwerp uitgetekend? Dan zal je uiteraard minder betalen dan wanneer onze meubelmakers dit voor jou doen. Als je zelf niet goed weet hoe hieraan te beginnen, gaan onze timmermannen met jou samenzitten, om tot een ontwerp dat volledig naar jouw wens is, te komen.

Voor het design van jouw inbouwkast, bestaan er verschillende soorten tekeningen. Sommige mensen kiezen ervoor om een 3D-ontwerp te zien, vooraleer er gestart wordt met de werken. Op deze manier krijg je meteen een reëel beeld van hoe je gloednieuwe kast eruit zal zien in relatie tot de ruimte. Heb jij ook graag zo'n volledig, gedetailleerd 3D-ontwerp? Dan zal je rekening moeten houden met de extra kost die hiermee gepaard gaat. Spaar je graag een beetje meer uit? Dan kan je gaan voor een standaardontwerp.

Materiaal

Een ander, prijsbepalend element voor een op maat gemaakte kast, is het materiaal. Wil jij een eiken kast of ben jij tevreden met een kast vervaardigd uit een goedkopere houtsoort? Heb jij voor de wasplaats bij jou thuis graag een metalen inbouwkast in plaats van een houten kast? Al deze zaken hebben een grote invloed op de kosten voor een kast op maat.

Afmetingen

Zoals met alles in het leven, betaal je ook in het geval van inbouwkasten, meer voor meer. Wil jij graag een kast maken die over de volledige breedte van de muur loopt? Dan ga je hier uiteraard meer voor moeten neertellen dan wanneer je gaat voor een meubel van de helft van de grootte. Geef jij de voorkeur aan extra veel plankjes of juist heel veel deurtjes? Ook deze supplementen, slepen extra kosten in de wacht. Daarnaast kun je ook je kastdeuren op maat laten maken. 

Complexiteit

Een op maat gemaakte, schuine kast onder de trap, is moeilijker om te maken dan een klein, recht TV-meubeltje en zal ten gevolge daarvan, ook veel meer tijd in beslag nemen voor onze vakmensen. Hoe eenvoudiger de gewenste kast, hoe lager de prijs.

Zoofy kasten op maat prijs

Bij ons, kan je al vanaf 50,- per uur inclusief btw, een vakman boeken voor de constructie van jouw inbouwkast.

Extra Zoofy voordelen

 • Lokale vakmannen: Onze vakmannen bevinden zich in heel Nederland. Ook bij jou in de buurt, is er dus altijd binnen een mum van tijd een ervaren klusjesman beschikbaar.
 • Géén voorrijkosten: Voorrijkosten worden door ons niet doorgerekend.
 • Verzekering tot 2.5 miljoen euro voor gevolgschade: Hoewel wij het volste vertrouwen hebben in de vakmannen die zijn aangelosten op ons platform, zijn wij ook realistisch en beseffen wij dat er altijd iets kan voorvallen. Mocht je een probleem hebben met één van de door ons uitgevoerde werken, hoe klein dan ook, laat het ons dan alsjeblieft zo snel mogelijk weten. 

Ben jij ook zo iemand die, ondanks het uitgebreide aanbod in de meubelwinkels, er maar niet in slaagt een kast die geheel naar jouw smaak is, te vinden? Contacteer ons dan telefonisch of dien online een aanvraag in, voor een op maat gemaakte inbouwkast die volledig aan jouw wensen beantwoordt!

Boek een vakman via Zoofy

Ze beheersen het meetwerk als geen ander en kunnen je bovendien voorzien van advies bij het kiezen van materiaal en de manier van inrichten. Heb je dat zelf al helemaal uitgedacht? Ook geen probleem! De vakmannen assisteren ook graag bij het uitvoeren van jouw droomplan. Dit vergt uiterste precisie en vakmanschap en is dus ook niet voor elke huis-tuin-en-keukenklusser weggelegd. Gelukkig hebben wij vaklui van de bovenste plank om hier direct mee aan de slag te gaan.

Laat een kundig vakman langskomen en bespreek met hem hoe jij het in gedachten hebt. Belangrijk is in ieder geval dat het naar jouw idee wordt uitgevoerd. Naast een kast op maat verzorgen wij dus ook advies op maat!

Boek nu een timmerman

Andere timmermansklussen op Zoofy
Kozijnen vervangen
Kast op maat

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af