Regel nu jouw timmerman

Schuifpui plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2318 timmermannen in jouw regio

Het plaatsen van een schuifpui kan een hoop frustraties met zich meebrengen. Hier wordt de schuifdeur vakkundig voor je geplaatst. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en eisen en alle merken en typen zijn mogelijk. Maak hier een afspraak met een timmerman uit de buurt voor het moment dat het jou uitkomt.

Regel nu jouw timmerman
13 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je schuifpui plaatsen via Zoofy

Wil jij graag een schuifpui plaatsen? Dan is het handig om eerst meer informatie te hebben. Gelukkig moet je niet ver zoeken, want hieronder vind je al de info die je nodig hebt! Een schuifpui brengt licht in je woning en zal zo je huis weer laten stralen. 

Waarom een schuifpui plaatsen?

Ben je nog aan het twijfelen of een schuifpui plaatsen voor jou de beste keuze is? Dan is het de moeite waard om de voordelen te ontdekken. Wedden dat je niet meer zal twijfelen!

Gezellige sfeer

Met een schuifpui breng je veel licht in je interieur, hierdoor zal de huiselijke sfeer heel wat gezelliger worden. Een goede lichtval zorgt niet alleen voor de perfecte sfeer, maar laat een ruimte ook optisch groter lijken. Daarnaast zal je minder verlichting moeten gebruiken en kan je ook de verwarming een paar graadjes lager zetten. Daar zal je portemonnee blij van worden!

Makkelijke toegang tot je woning

Met een schuifpui wordt het makkelijker om grote toestellen je woning binnen of buiten te krijgen. Sommige meubels of toestellen zijn zodanig groot dat het je ze amper door je deurgat krijgt. Dankzij een schuifpui hoef je niet langer te sukkelen!

Waardeverhoging van je huis

De verkoopwaarde van je huis zal aanzienlijk naar omhoog gaan wanneer je een schuifpui laat plaatsen. Dat komt omdat je interieur plots een veel strakkere uitstraling krijgt. Daarnaast zijn er heel wat mensen die op zoek gaan naar een woning met een goede lichtinval. Dit is een groot voordeel als je ooit van plan bent om je woning te verkopen!

Contact met de natuur

Niet alleen het zonlicht dat door de schuifpui je huis binnenkomt zorgt voor een gezellige sfeer in je woning, maar ook de mooie overgang naar je tuin. Je hebt altijd zicht op een stukje natuur en dit werkt rustgevend.

Welke schuifdeur kies jij?

Ben jij er helemaal van overtuigd dat een schuifpui plaatsen voor jou de beste keuze is? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar de ideale schuifpui. Een schuifpui kiezen is niet zo evident, want er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Schuifpuien kunnen gemaakt worden uit diverse materialen, maar er zijn ook verscheidene modellen. Kan je moeilijk kiezen? Ontdek hieronder wat dé ideale schuifpui is voor jouw interieur.

Schuifpui materialen

Schuifpuien kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden. De beste keuze voor jou is afhankelijk van je smaak en je interieurstijl. Laten we de mogelijkheden even overlopen:

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifdeur is een goede keuze als je een modern of industrieel interieur hebt. Schuifpuien uit aluminium ogen strak en trendy. Bovendien is aluminium een stevig materiaal waardoor je het profiel van de schuifpui erg dun kan laten maken. Het nadeel van een aluminium schuifpui is dat het tamelijk prijzig is, maar het gaat lang mee. Het is dus zeker een goede investering! Wellicht dat deze schuifpui ook goed past bij je stalen deuren

Kunststof schuifpui

Naast aluminium kan je ook kiezen voor een schuifpui uit kunststof. Deze keuze is vooral populair, omdat kunststof zo goedkoop is. Een kunststof schuifpui heeft nog een ander groot voordeel: het is verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen. Hierdoor is er altijd wel een schuifpui die precies bij je interieurstijl past. Het nadeel is dat je kunststof niet kan overschilderen.

Houten schuifpui

Draait het in jouw interieur voornamelijk rond sfeer en gezelligheid? Dan is een houten schuifpui voor jou de beste keuze. Houten schuifpuien hebben een charme die niet te evenaren is door schuifpuien uit een ander materiaal. Daarnaast kan je hout ook makkelijk van kleur veranderen. Het nadeel van een houten schuifpui is dat je het vaak moet laten onderhouden en schilderen.

schuifpui plaatsen

Schuifpui modellen

Wil je een schuifpui plaatsen? Dan zal je niet alleen kunnen kiezen uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende modellen.

Enkele of dubbele schuifpui

Allereerst zal je moeten kiezen tussen een enkele en dubbele schuifpui. De dubbele schuifpui is groter en bestaat uit twee deuren die elk een eigen richting uit kunnen draaien. Dit is een goede keuze als je plaats genoeg hebt. Is de ruimte in je interieur beperkt? Dan kies je beter een enkele schuifpui.

Kiepschuifpui of hefschuifpui

Schuifpuien bestaan in verschillende modellen. De meest bekende zijn de kiepschuifpuien en de hefschuifpuien. Wat is voor jou de beste keuze? Een hefschuifpui moet je lichtjes opheffen voor je hem open kan trekken. Hierdoor zorgt hij voor een goede isolatie en inbraakveiligheid. Met dit type schuifdeur heb je minimaal ruimteverlies. Ideaal dus voor kleinere ruimtes!

Een kiepschuifpui kan je in kiepstand plaatsen. Zo kan je makkelijk genieten van de ideale hoeveelheid frisse lucht zonder het te koud te hebben. Kiepsystemen zijn vaak ook goedkoper.

Extra opties

Als je besloten hebt welk materiaal en model dat je wilt kiezen, dan kan je daarbovenop enkele extra opties kiezen als je dat wenst. Extra opties die je kan nemen zijn bijvoorbeeld HR+++ glas, zonnewering, een hor en een ventilatierooster. Deze extra opties zijn geen must, maar kunnen je wel nog meer van de schuifpui laten genieten.

Een extra optie die zeker een aanrader is, is het HR+++ glas. Dit isolatieglas houdt de koude zo goed buiten dat je jaarlijks heel wat geld zal besparen. De meerprijs heb je dus snel terugverdient!

Schuifpui op maat laten maken

Als je er helemaal zeker van wil zijn dat je een schuifpui hebt die volledig naar je wens is, dan kan je het best een schuifpui op maat laten maken. Dit is ook een goede keuze in het geval van afwijkende afmetingen. Wil je hier graag meer over weten? Vraag dan gerust raad aan een van onze professionals!

Schuifpui kosten

Waarschijnlijk vraag jij je al de hele tijd af "Wat kost een schuifpui nu precies?". Als dat het geval is, dan heb je geluk want hieronder ontdek je de mogelijke schuifpui kosten!

Schuifpui kosten per materiaal

De schuifpui kosten hangen van verschillende factoren af, maar voornamelijk ook van het type materiaal dat je zal kiezen. .

Type schuifpui Kosten (afmeting 200 x 220 cm incl. montage)
Kunststof schuifpui  1.200,- tot 2.300,-
Houten schuifpui 1.400,- tot 3.000,-
Aluminium schuifpui 1.500,- tot 2.500,-

Toch liever wat anders dan een schuifpui? Bekijk hier de kosten voor openslaande deuren.

Schuifpui kosten per soort

Een schuifpui uit 2 delen zal je tussen de 2500 en 3200 euro kosten, een 3-delige schuifpui tussen de 3800 en 4400 euro en een 4-delige schuifpui tussen de 4600 en 5800 euro. Ook deze prijzen zijn inclusief btw en plaatsingskosten.

Schuifpui kosten montage

Wat kost een schuifpui plaatsing? Heb je al een schuifpui gekocht en wil je hem alleen nog laten plaatsen? Dan zal de kostprijs vooral afhankelijk zijn van de intensiteit van de werken. Als de vakman een oude schuifpui moet vervangen door een nieuwe, dan zal dit je veel minder kosten dan wanneer er een muur moet opengebroken worden. Dat is maar logisch. Voor het inmeten van de schuifpui zal je gemiddeld tussen de 100 en 150 euro betalen en voor het plaatsen zelf tussen de 800 en 4000 euro.

Schuifdeur plaatsen: zelf doen of kiezen voor een vakman?

Het plaatsen van een schuifdeur is niet iets dat je zomaar zelf kan doen als je hier geen verstand van hebt. Ook als je zelf best handig bent, is het beter om de hulp in te schakelen van een professional. Zo ben je er tenminste zeker van dat alles op een correcte manier gebeurt. Bovendien bespaar je jezelf op die manier een hele hoop frustratie!

Schuifpui plaatsen? De beste vakman vinden is kinderspel dankzij Zoofy!

Wil jij graag je schuifpui laten plaatsen door een ervaren professional, maar weet je niet goed waar zoeken? Dan heb je geluk, want bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman uit je buurt. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

Andere timmermansklussen op Zoofy
Dorpel plaatsen
Stalen bint plaatsen
Verlaagd plafond maken
Trap plaatsen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach