Regel nu jouw timmerman

Plafond maken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2200 timmermannen in jouw regio

Er kunnen meerdere redenen zijn om een plafond te laten plaatsen. Een plafond verlagen zorgt voor energiebesparing maar een totaal nieuw plafond is een optie. Zowel advies, ontwerp als montage is hier mogelijk. Maak direct een afspraak met een timmerman uit de buurt.

Regel nu jouw timmerman
29 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Plafond laten maken via Zoofy

Wil jij graag een nieuw plafond laten plaatsen? Dan is het fijn om eerst al je mogelijkheden te kennen. Gelukkig vind je alle informatie die je nodig hebt over plafond maken hieronder terug. We vertellen je onder andere over rachelwerk plafond maken, badkamer plafond en de kosten!

Wanneer plafond maken?

Een nieuw plafond is een goed idee als je oud plafond dringend aan vervanging toe is. Zo kan je kiezen voor een badkamer plafond maken als deze door de jaren heen aangetast werd of je kan ook je woonkamer of slaapkamer plafond. Slijtage is niet de enigste reden om een plafond te laten plaatsen. Misschien wil jij je plafond wel beter laten isoleren? Of misschien wil jij een MDF plafond maken gewoon omdat je dat mooier vindt of omdat dit beter aansluit bij je interieurtype. Redenen genoeg om je plafond te vernieuwen!

Boek nu een klusjesman

Plafond maken: mogelijkheden

Als je een nieuw plafond wilt laten maken dan zal je kunnen kiezen tussen heel wat mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gipsplaten plafond maken waarbij je ook moet denken aan het rachelwerk plafond. Maar een gipsplaten plafond is niet de enige mogelijk optie. Er kan ook gekozen worden voor kurk of een spanplafond. Hieronder ontdek je wat voor jou de beste oplossing is!

Plafond maken kosten

Als je een plafond wilt laten maken, dan is het handig dat je eerst weet wat dit je zal kosten. De prijs van het plafond zal voornamelijk afhangen van het oppervlakte, het soort plafond, de moeilijkheidsgraad en of je kiest voor isolatie of niet. Hieronder vind je een overzicht van de prijs per type plafond per vierkante meter!

Type plafond

Kosten per m²

Spanplafond

 70 - 85 euro  

Gipsplaten

 55 - 70 euro  

Kurkplafond

 40 - 70 euro  

Aluminium plafond

 200 euro 

Kunststof plafond

 35 - 70 euro 

Houten plafond

 50 - 70 euro

plafond maken

Gipsplaten plafond plaatsen

Als je kiest voor een gipsplaten plafond, dan kies je een van de goedkoopste opties. Gipsplaten zijn niet duur en als ze mooi afgewerkt worden geven ze je interieur vast en zeker een prachtige uitstraling. Als je gipsplaten laat plaatsen moet je wel rekening houden met het rachelwerk plafond . Een rachelwerk plafond is noodzakelijk om de gipsplaten goed aan het plafond te kunnen bevestigen. Hieronder wat meer uitleg!

Rachelwerk plafond 

Het rachelwerk plafond houdt in dat er een rasterwerk gemaakt wordt. Dit wordt gemaakt van tengels en balkjes. De gipsplaten worden op dit regelwerk bevestigd met speciale gipsplaatschroeven. Het rachelwerk kan gemaakt worden uit aluminium of hout.

Spanplafond plaatsen

Een spanplafond wordt steeds populairder. Het is dan ook de ideale manier om je creativiteit de vrije loop te laten. De plafond kosten voor het plaatsen bij een spanplafond liggen hoger dan die van een plafond uit gipsplaten. Een spanplafond is in principe een soort kunstdoek dat door middel van warmte wordt opgespannen tegen profielen aan de muren. Dit soort plafond weegt niet veel, waardoor ze een goede optie zijn als de draagconstructie beperkt is. Een spanplafond is ook makkelijk om af te kuisen. Het nadeel is dat er scheuren in het doek kunnen ontstaan.

Kurk plafond plaatsen

Een andere optie dat de laatste tijd ook steeds populairder wordt is een kurkplafond. Als je voor een kurkplafond kiest dan zullen de plafond kosten beter meevallen dan je denkt. Kurk is geen goedkoop materiaal, maar de prijs van een kurkplafond valt over het algemeen goed mee. Wil je een nieuw badkamer plafond ? Dan is kurk een goede optie, want dit materiaal is erg waterbestendig. Ook in de woon- of slaapkamer zorgt een kurkplafond voor een mooie uitstraling. Een plafond uit kurk is ook makkelijk te onderhouden en zorgt voor een goede thermische en akoestische isolatie en dat zal je merken op je energiefactuur! Het nadeel van kurk is dat het soms kan verkleuren.

Aluminium plafond plaatsen

Je kan ook kiezen voor een aluminium plafond. Dit soort plafond geeft je ruimte een unieke sfeer. Voornamelijk voor de badkamer is dit een goede keuze, omdat het erg vochtbestendig is. Aluminium is tevens een materiaal dat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is en dat is zeker mooi meegenomen! Een aluminium plafond is een goede keuze voor een modern of industrieel interieur. Het nadeel is dat dit soort plafond erg prijzig is.

MDF plafond plaatsen

Een andere keuze is het MDF plafond. Dit soort plafond bestaat uit MDF plinten en is vaak afgewerkt met vochtwerende kunststoffolie. Hierdoor kan je ook dit type plafond gebruiken in vochtige ruimtes. Een MDF plafond bestaat in heel wat verschillende uitvoeringen en past daarom goed bij élk interieur. De prijs van een MDF plafond hangt sterk af van de uitvoering die je kiest.

Houten plafond plaatsen

Dé beste manier om een charmante woning te creëren? Door gebruik te maken van een houten plafond natuurlijk! Hout heeft een uitstraling dat niet te evenaren is door een ander materiaal. Er zijn verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen voor het maken van je plafond. De juiste keuze is afhankelijk van je smaak, maar als je een houten plafond in je keuken of badkamer wilt laten plaatsen is het we belangrijk dat je voor een houtsoort kiest die vochtbestendig genoeg is, zoals exotisch hout. Of je kan er ook voor kiezen om je houten plafond te bewerken met een vochtwerende laag.

Badkamer plafond vernieuwen

Wil je een nieuw badkamer plafond ? Dan zal je voorzichtig moeten zijn over je keuze, want je badkamer is de vochtigste ruimte in je huis. Een badkamer plafond doe je dus niet zomaar met eender welk materiaal. Zoals hierboven werd vermeld is kurk een goede optie voor de badkamer. Daarnaast kan je ook kiezen voor een kunststof plafond of een aluminium plafond. Deze zijn vochtbestendig en makkelijk om te reinigen. Soms wordt een plafond ook gewoon afgewerkt met stucwerk om het vochtbestendig te maken. Als je kiest voor een vochtwerende afwerking kan nagenoeg elk plafond in de badkamer geplaatst worden.

Plafondisolatie

Wanneer je een nieuw plafond laat plaatsen, is dit het ideale moment om je plafond te voorzien van isolatie. Op die manier blijft de warmte lekker binnen en zal je ook minder te maken hebben met geluidsoverlast. Plafondisolatie is zeker geen overbodige luxe. Er is keuze uit verschillende soorten materiaal voor de isolatie van je plafond. Voor een goede akoestische isolatie kan je bijvoorbeeld glaswol of steenwol gebruiken. Als je niet goed weet welk soort isolatiemateriaal voor jou de beste keuze is, dan kan je natuurlijk altijd raad vragen aan een van onze vakmannen!

De afwerking

Wanneer een plafond geplaatst wordt, kan het ook mooi afgewerkt worden. Een mooie afwerking is belangrijk voor de uitstraling van het plafond. Er zijn verschillende mogelijkheden. Hieronder overlopen we er enkele van.

Inbouwspots plaatsen

Een mooie hanglamp heeft heel wat charme, maar in plaats daarvan kan je ook kiezen voor leuke inbouwspots. Inbouwspots worden steeds populairder. Dat is zeker geen verrassing, want ze geven je woning een stijlvolle uitstraling en zorgen voor een gezellige sfeer. Inbouwspots zijn een goede keuze voor de badkamer, omdat dit toch de ruimte is waar een gezellige sfeer uiterst belangrijk is. De badkamer is namelijk de plaats waar je tot rust komt na een lange, vermoeiende dag. Daarnaast zijn inbouwspotjes ook aangeraden voor in de woonkamer, maar in principe zorgen ze overal voor een mooie uitstraling. Als je niet zo'n fan bent van spotjes, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor ledverlichting of halogeenverlichting. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Onze vakmannen helpen je graag!

Plafond stucwerk

Als je kiest voor een plafond uit gipsplaten, is het belangrijk dat je dit mooi laat afwerken. Alleen zo zal je de juiste sfeer in je woning creëren. Een mooi, strak plafond krijg je door je plafond te laten stucen. Door stucwerk wordt de oppervlakte van je plafond één mooi geheel. Deze optie is ook aangeraden als je je plafond wilt laten schilderen

Vind eenvoudig een goede timmerman, dankzij Zoofy

Een nieuw plafond laten steken is niet heel erg goedkoop. Gelukkig maakt Zoofy je het makkelijk om in contact te komen met de beste vakmannen uit jouw regio. Op onze site vind je eenvoudig de beste professionals uit je buurt terug zonder er veel moeite voor te moeten doen. Op die manier spaar je eenvoudig heel wat tijd uit.

Zelf een plafond plaatsen

Je wil van die hippe inbouwspots verwerken in je plafond. Daarnaast ook alle elektriciteitskabels en leidingen mooi wegwerken. Zelf eraan beginnen lijkt een lastig klusje, want naast elektricien skills, moet je ook een plafond kunnen verlagen. Dit is een klus van gemiddelde moeilijkheidsgraad en wat klus ervaring en extra paar handen is zeker gewenst. Graag helpen we je met een stappenplan! Mocht je ervaring toch net te kort schieten, staan de vakmannen van Zoofy je graag bij met raad en daad!

Benodigdheden

  • Touw of koort
  • Werkhandschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Stofmasker
  • Beschermende kleding
  • Schroef- en boormachine
  • Zaag
  • Stanleymes
  • Potlood en gum
  • Plamuurmes
  • (Plafondsteun)

Materiaal

  • Houten of metalen stijlprofielen (draagvlak)
  • Latten
  • Staanders
  • Frame latten
  • Gipsplaten
  • Eventueel extra issolatieplaten (60cmx120cm)
  • Voegpasta

Stappenplan

  1. Schroef de latten op het plafond ongeveer 40 cm uit elkaar.
  2. Bepaal hoe hoog je “ nieuwe” plafond wordt aan de hand van de staanders.
  3. Monteer de staanders op het lattenwerk. Ongeveer 60cm uit elkaar i.v.m. de breedte van de isolatieplaten.
  4. Plaats de framelatten op de muur  behulp van de waterpas. Ze lopen evenwijdig met de onderzijde van de staanders.
  5. Trek beschermende kleding aan. Daarnaast de veiligheidsbril, handschoenen en het stofmasker.
  6. Nu kun je eventueel de isolatie aanbrengen tusen de framelatten.
  7. Schroef de eerste plafondpanelen (gipsplaten) vast aan de linker muurzijde met behulp van gipsplaatschroeven. Hou rekening aan de muurzijde met 8mm uitzetruimte.
  8. De volgende panelen komen eerst de korte zijde tegen elkaar, daarna de lange zijde.
  9. De resterende lente zet over op het nieuwe paneel. Om af te korten kun je het stanleymes gebruiken.
  10. Je kunt uieindelijke de naden afwerken met voegpasta en een plamuurmes.
  11. Om de 8mm uitzetruimte weg te werken, lijm je met kit de afwerklatten vast.

Zoals je ziet is het best een pittige klus, zelfs zonder de spotjes te plaatsen. Dus mocht je hulp nodig hebben en niet de hele tijd met de handen boven het hoofd willen werken. Maak dan gebruik van een vakman van zoofy.nl.

Boek nu een klusjesman

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af