Regel nu jouw timmerman

Dakraam plaatsen

Vanaf €499 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4135 timmermannen in jouw regio

Wanneer jouw dakraam aan vervanging toe is of je een nieuw dakraam wil laten plaatsen dan maak je hier direct een afspraak met een timmerman uit de buurt. De vakman meet in, maakt een gat precies op maat, plaats het raam en zorgt ervoor dat alles netjes wordt afgedicht. Vakkundig advies en plaatsing van alle typen en merken.

Regel nu jouw timmerman
35 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Dakraam laten plaatsen

Als je je zolder als leefruimte gebruikt, dan is het een goed idee om een dakraam te laten plaatsen. Op die manier wordt de ruimte gezelliger, want er komt meer daglicht naar binnen. Bovendien zorgt een dakraam ervoor dat de zolderkamer regelmatig verlucht kan worden en dat is niet alleen aangenaam, maar ook gezond. Wil jij graag een dakraam plaatsen in je zolderkamer? Dan is het handig om meer te weten over de prijzen van een dakraam laten zetten en de mogelijkheden. Hieronder geven we je de info die je nodig hebt!

Boek nu een timmerman

De mogelijkheden

Als je een dakraam in je zolderkameer wilt laten plaatsen, dan kun je kiezien uit tal van mogelijkheden. Zo zijn er verschillende merken en soorten dakramen om uit te kiezen en kan je indien gewenst ook kiezen voor extra opties. Dakramen laten plaatsen kan je pas doen, als je goed geinformeerd bent over de mogelijkheden. Daarom geven we je een overzicht:

Diverse merken

Heel vaak kiezen mensen voor Velux dakraam plaatsen, maar wist je dat er nog veel meer opties zijn? Zo kan je ervoor kiezen om een Luxtra, Winstar of Fakro dakraam te laten plaatsen. Welk merk dakraam je het best kiest, hangt af van je voorkeur en je budget. Kies je voor een Velux dakraam plaatsen, dan zal dit je dit merken in de prijzen. Velux is door zijn populariteit best een prijzig merk, maar daarvoor krijg je goede kwaliteit terug. Kies voor Velux dakraam plaatsen als je op zoek bent naar een dakraam van uitstekende kwaliteit.

De andere dakraam merken zijn zeker ook een goede optie, maar ze zijn net iets anders, vooral in de manier waarop je ze kan openen. Zo kan je een Fakro dakraam langs de onderzijde openen in plaats van in het midden. Als je het juiste dakraam voor je zolderkamer wilt vinden, dan is het belangrijk om te kiezen voor een raam dat mooi in je interieur past en een openingssysteem heeft dat voor jou handig is!

Type dakramen

Naast tal van merken, zal je ook kunnen kiezen uit tal van soorten. Allereerst is er een groot verschil tussen dakramen voor hellende daken en dakramen voor platte daken. Dakramen voor platte daken zijn dakkoepels, lichtstraten en lichttunnels, deze laten veel meer licht binnen dan om het even welk dakraam voor een hellend dak.

Ook als je op zoek bent naar een dakraam voor een hellend dak, zijn er verschillende opties. Er zijn tuimelramen, valramen en uitzetramen. Wat is voor jou de beste optie? Een tuimelraam is een raam dat 180 graden rond zijn centrale as gedraaid kan worden. Dit dakraam kan geplaatst worden op een dak met een dakhelling tussen de 15 en 90 graden. Het voordeel van dit soort dakramen is dat je ze makkelijk kan schoonmaken. Bovendien zijn ze erg veilig. Velux dakramen zijn een voorbeeld van tuimelramen.

Valramen kunnen slechts 45 graden naar buiten toe draaien, maar zijn de beste optie om het meeste licht naar binnen te krijgen en om zo meer ruimtegevoel te creëren. Deze ramen kunnen bovendien opengezet worden zonder dat het binnen regent. Dat is handig! Een variant hierop is het uitzetraam. Het verschil met een valraam is dat een uitzetraam de andere kant op draait. Ze worden minder vaak gekozen, omdat ze moeilijk schoon te maken zijn.

Materialen

Dakramen, vooral tuimelvensters, kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden. Je kan kiezen uit hout, aluminium of kunststof. Hout is de goedkoopste optie, maar aluminium gaat langer mee. De juiste keuze voor jou, is afhankelijk van je interieur en je budget!

Verschillende afmetingen

Dakramen zijn er in ontzettend veel formaten. Het ideale dakraamformaat is afhankelijk van je voorkeuren. Als je graag een groot dakraam hebt, dan moet je ermee rekening houden dat je dakraam het best 10 tot 15% van het vloeroppervlakte van je zolderkamer bedraagt.

Extra opties

Weet je welk merk en/of soort dakraam je wilt kiezen? Dan kan je, als je dat wenst, kiezen voor extra opties. Er zijn tal van mogelijkheden! Als je het jezelf makkelijk wilt maken, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dakraam dat je elektrisch kan bedienen. Hou er wel rekening mee dat de dakraam plaatsen kosten serieus zullen oplopen als je voor deze optie kiest.

Daarnaast kan je kiezen voor zonwering. Dat is een handige optie voor tijdens zonnige dagen. Er zijn verschillende soorten zonwering waaruit je kan kiezen, zoals een rolgordijn of jaloezieën. Ook kan je kiezen voor een insectenhor, zodat je niet langer last hebt van vervelende beestjes.
Een derde optie is de beglazing van je raam. Je zal de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor HR++ glas. Dit glas is wat prijziger, maar heeft als voordeel dat het zorgt voor een goede isolatie van je huis. Hierdoor bespaar je uiteindelijk heel wat geld op je energiefactuur. Zeker de moeite waard om te overwegen!

Dakraam plaatsen

Dakraam plaatsen kosten

Het is moeilijk om een exact bedrag te plaatsen op dakramen. De prijzen zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de raamafmetingen, het soort raam dat je kiest, enzovoort. Over het algemeen kan je voor een wentelend dakraam met standaardafmetingen rekenen op een prijs van rond de 400 euro, zonder btw en plaatsingskosten. Deze prijs kan sterk oplopen naargelang het soort dakraam dat je kiest. Gemiddeld gezien kost een dakraam je tussen de 200 en 800 euro. Als je kiest voor een elektrisch systeem, dan zal je al snel tussen de 200 en 300 euro meer betalen.

Dakraam laten plaatsen prijzen

Wat kost een dakraam plaatsen? De dakraam laten plaatsen prijzen zijn anders dan de prijzen voor een dakraam. Logisch, want bovenop de kosten voor je dakraam, zal je plaatsingskosten moeten betalen. Deze zijn verschillend per professional. Over het algemeen kan je rekenen op zo'n 200 tot 300 euro extra, afhankelijk van de grootte van je dakraam. Je kan er ook voor kiezen om je dakraam zelf te plaatsen, maar dat is een ontzettend moeilijke en tijdrovende klus. Je moet jezelf dus afvragen of dit het waard is. Er wordt niet voor niets aangeraden om je dakraam te laten plaatsen door een professional.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Een dakraam plaatsen is over het algemeen niet goedkoop, maar het hang er een beetje vanaf, want er zijn heel wat factoren die de prijzen van een dakraam beïnvloeden

Afwerking

Welke afwerking je voor je dakraam zal kiezen, zal een groot effect hebben op de kostprijs van je dakraam. Er zijn heel wat opties op vlak van afwerking. Zo kan je ervoor kiezen om je dakraam vochtbestendig te maken of mooi af te laten lakken. Als je graag wilt weten wat voor jou de beste optie is, kan je raad vragen aan een van de vele professionele timmermannen die je terugvindt op onze site.

Afmetingen

De kostprijs van het plaatsen van je dakraam zal ook sterk afhangen van de afmeting van het raam. Hoe groter het raam, hoe meer je zal betalen. Dat is logisch! Maar wist je dat je ook meer plaatsingskosten zal betalen als je kiest voor een groter raam? Dat komt omdat het plaatsen van een groot raam moeilijker is en meer tijd in beslag neemt.

Moeilijkheidsgraad

Hoeveel de plaatsing van je dakraam je zal kosten, zal ook afhangen van hoe moeilijk het is om op jouw dak een raam te monteren. Je dakbedekking bepaalt in grote mate de moeilijkheidsgraad. Een dakvenster plaatsen bij dakpannen is veel makkelijk dan bij leien of shingles.

Dakraam laten plaatsen door een professional of zelf plaatsen?

Om kosten te besparen wil je misschien zelf je dakraam plaatsen. Toch is dat in de meeste gevallen geen goed idee. Een dakraam plaatsen vereist veel vakkennis en precisie. Als je dit niet hebt, dan loop je het risico dat de plaatsing van je dakraam niet goed wordt uitgevoerd. Hierdoor zal je uiteindelijk meer moeten betalen. Bovendien is een dakraam plaatsen erg gevaarlijk. Als je dan toch geld wilt sparen, dan kan je er beter voor kiezen om een van de beste vakmannen op onze site in te huren. Zo ben je altijd zeker van een mooi resultaat en loop je zelf geen risico! Want Zoofy levert garantie.

Waarom Zoofy voor dakraam plaatsen?

De juiste vakman vinden kan soms een hele klus zijn. Gelukkig hoef je niet langer te zoeken, want bij ons vind je een selectie van de beste vakmannen uit je buurt. De vakmannen die je via Zoofy kan vinden zijn stuk voor stuk betrouwbaar en kennen een hoge klanttevredenheid. Bespaar jezelf de moeite en kosten en laat je dakraam op een professionele manier plaatsen door een van de experts op onze site!

Boek nu een timmerman

Andere timmermansklussen op Zoofy
Kruipluik maken
Carport bouwen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach