Regel nu jouw klusjesman

Tochtstrips plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3069 klusjesmannen in jouw regio

Laat je tochtstrips plaatsen via Zoofy. Boek eenvoudig een geschikte klusjesman zonder gedoe met offertes & altijd zonder voorrijkosten.

Regel nu jouw klusjesman
8 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tochtstrips plaatsen via Zoofy

Tochtstrips laten plaatsen 

Jij bent op zoek naar een manier om je deuren en ramen te beschermen tegen tocht. Tochtstrips plaatsen is een goede oplossing. Tochtstrips zijn dunne strips die je aan de binnenkant van je deuren en ramen plaatst. Ze voorkomen dat er lucht door de kieren stroomt, waardoor je huis beter geïsoleerd wordt.

Het voordeel van tochtstrips plaatsen is dat je hiermee je huis beter geïsoleerd krijgt. Hierdoor kun je energie besparen en je huis comfortabeler maken. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om je huis te isoleren.

Het plaatsen van tochtstrips is een klus die je zelf kunt doen. Je hebt hiervoor alleen wat tochtstrips en een schaar nodig. Je kunt de strips kopen bij een bouwmarkt of online. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het aantal strips dat je nodig hebt.

Het nadeel van tochtstrips plaatsen is dat het een tijdrovende klus is. Je moet de strips precies op de juiste plekken plaatsen om het beste resultaat te krijgen. Als je hier geen ervaring mee hebt, is het beter om een vakpersoon in te schakelen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de grootte van je huis.

Hoe kies je de juiste tochtstrips?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van tochtstrips:

 1. Type deur of raam: Het type deur of raam waar je de tochtstrip op wilt plaatsen, bepaalt welke tochtstrip je nodig hebt. Er zijn tochtstrips verkrijgbaar voor bijvoorbeeld houten, metalen en PVC-deuren en -ramen. Kies een tochtstrip die geschikt is voor het materiaal van jouw deur of raam.
 2. Afmetingen: Meet de afmetingen van de deur of het raam waar je de tochtstrip op wilt plaatsen, zodat je de juiste maat kunt kiezen. Controleer ook of de tochtstrip lang genoeg is om de hele deur of het hele raam af te dichten.
 3. Soort tochtstrip: Er zijn verschillende soorten tochtstrips verkrijgbaar, zoals compressietrips, zelfklevende strips en magnetische strips. Compressietrips worden in een speciale U-vormige groef in de deur of het raam geplaatst en zorgen voor een stevige afdichting. Zelfklevende strips zijn gemakkelijk te plaatsen en verwijderen, maar kunnen minder stevig afdichten. Magnetische strips zijn geschikt voor metalen deuren en ramen en werken door middel van magnetische kracht.
 4. Kwaliteit: Tochtstrips kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals rubber, kurk, nylon en polyethyleen. Kies een tochtstrip van goede kwaliteit die lange tijd meegaat en goed afdicht.
 5. Prijs: Tochtstrips zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bedenk hoeveel je bereid bent te betalen voor een tochtstrip en zoek een tochtstrip die binnen je budget past, zonder te veel afbreuk te doen aan de kwaliteit en de afdichting.
Andere Klusjesmanklussen op Zoofy
Dakpannen schoonmaken
Inbraakpreventie voordeur
Kattenluik in glas
Halve week
Wandrails monteren
Schaduwdoek ophangen
Kelder renoveren
Meubels stofferen
Garagedeur plaatsen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af