Regel nu jouw tegelzetter

Badkamer betegelen

Vanaf €49 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2878 tegelzetters in jouw regio

Laat je badkamer (opnieuw) betegelen door een tegelzetter van Zoofy. Wij hebben goede locatie vakmannen door heel Nederland die jou kunnen helpen bij de realisatie van jouw droombadkamer.

Regel nu jouw tegelzetter
16 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tegelzetters vind je eenvoudig via Zoofy

Een nieuwe badkamer creëer je niet alleen door nieuwe badkamermeubels te plaatsen, maar ook door je badkamer te betegelen. Nieuwe tegels geven je badkamer meteen een nieuwe uitstraling. Dit geldt zowel voor vloer- als wandtegels. Ben jij ook van plan om je badkamer te betegelen? Dan vind je hieronder alvast meer info over de badkamer betegelen kosten en de mogelijkheden!

Badkamer opnieuw betegelen

Je badkamer betegelen als er nog geen tegels op de wanden zijn is uiteraard veel simpeler dan je badkamer opnieuw betegelen. In dat geval moet er rekening gehouden worden met de tegels die er al zijn. Het uitbreken van de tegels kan heel wat tijd en moeite kosten en kan de badkamer betegelen kosten sterk doen oplopen. Gelukkig is er ook een alternatief: nieuwe tegels over de oude tegels aanbrengen.

Weet wel dat je dit niet in elke situatie kan doen. Het is enkel een mogelijkheid als je oude tegels nog goed vast zitten en in goede staat zijn. Deze methode heeft als voordeel dat je tijd bespaart en dat de badkamer betegelen kosten minder hoog zullen oplopen. Als je van plan bent om dit te doen dan is het wel nodig om objecten uit de weg te ruimen. Dat wil zeggen dat je spiegels, kastjes en douchewanden tijdelijk moet verwijderen. Soms kan het ook betekenen dat je de wastafel en/of het toilet moet weghalen. Voor de rest komen er geen zware taken bij kijken.

In plaats van je badkamer opnieuw te laten betegelen kan je er ook voor kiezen om stucwerk op de tegels aan te brengen. Deze methode is nog iets eenvoudiger en zal je veel sloopwerk besparen. Wil je toch liever je badkamer opnieuw betegelen nadat je de oude tegels eraf hebt gehaald? Dan moet je er rekening mee houden dat in vele gevallen de ondergrond beschadigd raakt en je dus ook deze zal moeten laten vervangen.

badkamer tegels

Badkamer stucen ipv betegelen

Je badkamer betegelen is slechts één optie. Je kan er ook voor kiezen om je badkamer te stucen. Dit heeft een heel ander resultaat. Weet je niet goed of je je badkamer nu moet laten stucen of betegelen? Hieronder ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

Waarom badkamer betegelen?

Het betegelen van je badkamer is een goede keuze als je houdt van de charmante uitstraling van tegels. Doordat er keuze is uit verschillende vormen, materialen en kleuren is het nog iets makkelijker om de juiste sfeer te scheppen. Wandtegels worden het vaakst gebruikt door hun waterdichtheid. Stucwerk is ook waterdicht, maar tegels doen het toch heel wat beter.

Wat zijn de badkamer betegelen kosten?

Voordat je je badkamer gaat betegelen is het verstandig eerst meer te weten over de badkamer betegelen kosten. Het spreekt voor zich dat de badkamer betegelen kosten hoger zullen zijn als je je badkamer opnieuw gaat betegelen en de oude dus eerst moet laten verwijderen. Er zijn daarnaast nog tal van andere factoren die een grote invloed hebben op de prijs. Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende kosten!

Kosten badkamertegels plaatsen

  Kosten
Tegels  9 tot 160 euro per m²
Wandtegels  9 tot 70 euro per m²
Vloertegels  13 tot 160 euro per m²
Tegellegger  25 tot 40 euro per m²
Lijm, voegmiddel.  8 tot 20 euro per m²

Gemiddeld gezien zal je dus tussen de 1.100 en 5.000 euro betalen voor het betegelen van je badkamer. De keuze hangt vooral af van hoe groot je badkamer is en welke tegels je kiest. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan natuurtegels. Wil je nog een beter idee krijgen van wat je ongeveer zal moeten betalen? Hieronder geven we je een overzicht van de kosten per tegelsoort!

Kosten per tegelsoort

Tegelsoort Kosten
Grestegels  13 tot 65 euro per m²
Faience tegels  9 tot 45 euro per m²
Cementtegels  60 tot 82 euro per m²
Leisteen  25 tot 160 euro per m²
Hardsteen  30 tot 130 euro per m²
Kalksteen  35 tot 135 euro per m²
Kwartsiet  40 tot 150 euro per m²
Graniet  50 tot 105 euro per m²
Marmer  50 tot 130 euro per m²

Welke wandtegels zijn er?

Als je je badkamer gaat betegelen kan je zowel de wand als de vloer opnieuw van tegels voorzien. Zowel in muur- als vloertegels zijn er verschillende opties. Welke keuze je maakt is belangrijk, want het zal de sfeer in je badkamer bepalen. Hieronder bespreken we de verschillende soorten wandtegels voor in je badkamer en ontdek je welke voor jou de beste keuze zijn!

Traditionele faiencetegels

Ben je iemand die dol is op een mooie, authentieke look? Dan zullen faiencetegels je wel kunnen bekoren. Deze traditionele tegels zien er sfeervol uit en passen zowel mooi in een klassieke als landelijke badkamer, afhankelijk van hoe je ze combineert. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motieven waardoor je precies de uitstraling kan creëren die je wil. Het nadeel van dit soort tegels is dat je ze enkel kan laten plaatsen op je muur, waardoor je niet 100 procent dezelfde tegels voor je vloer kan kiezen. Maar er zijn gelukkig wel vloertegels die er mooi bij passen!

Sfeervolle keramische tegels

Een tweede optie zijn keramische tegels. Deze worden het vaakst gebruikt in een badkamer. Ze hebben hun populariteit waarschijnlijk te danken aan de verschillende uitvoeringen waarin ze komen. Als je kiest voor keramische tegels kan je kiezen voor tegels met houtlook, metaallook, natuursteenlook en nog veel meer. Hierdoor passen ze mooi in élk interieur! Een ander voordeel is dat ze ook op de vloer kunnen gebruikt worden en je zo een mooi geheel kunt creëren. De meeste mensen kiezen er wel voor om slechts één wand in dezelfde tegels als de muur te doen, omdat het anders te veel wordt.

Unieke mozaïektegels

Als je je badkamer een mooie, unieke uitstraling wilt geven is er geen betere keuze dan mozaïektegeltjes. Dit zijn kleine tegeltjes met een hoge slipvastheid. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken voor inloopdouches. Maar de tegeltjes kunnen voor alle wanden en zelfs de vloeren gebruikt worden.

Stijlvolle natuursteentegels

Hoewel keramische badkamertegels erg populair zijn, moeten natuursteentegels zeker niet onderdoen. Voor moderne badkamers zijn ze zelfs veel geliefder. Dit komt omdat natuursteentegels de badkamer een luxueuze uitstraling geven. Natuursteen is daarnaast een goede keuze voor landelijke badkamers, omdat het een natuurproduct is. In dat geval zal er gekozen worden voor zachtere tinten. Natuursteentegels stralen zowel luxe als charme uit en zijn tijdloos. Je kan ze gebruiken voor zowel je wanden als muren.

Zelf badkamer betegelen of laten doen?

Een badkamer betegelen is misschien niet de moeilijkste klus die er is, maar het vereist zeker de nodige kennis. Als het verkeerd gedaan wordt is de hele uitstraling van je badkamer verpest en zal je meer geld moeten uitgeven om het opnieuw te laten doen. Betegel dus enkel je badkamer zelf als je weet wat je doet. In andere gevallen kan je beter beroep doen op een ervaren professional. Op die manier ben je altijd zeker van een perfect resultaat!

Kiezen voor een vakman van Zoofy is kiezen voor zekerheid

Zoek niet langer naar de beste vakman voor het creëren van je ideale badkamer, want bij Zoofy vind je precies wat je zoekt. Kiezen voor een vakman van ons komt met een aantal grote voordelen: het is makkelijk, je bespaart tijd en doordat je verbonden wordt met een vakman uit je buurt, bespaar je ook voorrijkosten. Daarnaast kennen al onze professionals een hoge klanttevredenheid waardoor je altijd zeker kan zijn van het mooiste resultaat. Beter wordt het niet!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af