Regel nu jouw tegelzetter

Tegels zetten

Vanaf €55 per uur incl. btw

Reken op het leggen van wand -en vloertegels op een gemiddelde prijs van €45,- per m2.

Het strak plaatsen van tegels is echt vakwerk. Laat het over aan een vakman zodat de tegels op gelijk hoogte liggen en de voegen waterdicht worden afgewerkt. Omschrijf je klus en maakt een afspraak met een tegelzetter bij jou in de buurt.

Regel nu jouw tegelzetter
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wat kost een tegelzetter

Als je je wand of vloer wilt bedekken met tegels dan zijn er verschillende opties. Laat bij Zoofy je tegels zetten. Denk hierbij aan verschillende prijzen, materialen en verschillende stijlen tegels. Zo kun je wandtegels zetten, maar ook vloertegels zetten. Een voordeel van het gebruiken van tegels is dat ze erg makkelijk zijn om schoon te maken én waterdicht zijn. Zo zijn tegels zeer geschikt in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Een badkamer betegelen kan soms moeilijk zijn, maar het is erg belangrijk dat het goed uitgevoerd wordt. Bovendien bestaat er een verschil tussen wandtegels zetten en vloertegels zetten. Wanneer je zelf niet erg handig bent, is het mogelijk om een tegelzetter in te schakelen. Daarnaast kan het zijn dat je het liever door een ervaren tegelzetter laat doen, geen tijd hebt om het zelf te doen, er geen vertrouwen in hebt dat je er zelf uit gaat komen, et cetera. Wanneer je het werk laat uitvoeren door een tegelzetter worden de tegels niet fout gezet, bijvoorbeeld scheef of met voegen die ongelijk zijn en wordt het netjes afgewerkt.

De kosten van tegels zetten

Het inzetten van een tegelzetter kost ongeveer €49,- tot €60,- euro per uur. Door vooraf een prijs per vierkante meter af te spreken met de vakman, voorkom je eventuele verassingen. Daarnaast weet je zo wat je kunt verwachten en kan het bedrag eventueel afstemmen op je eigen budget. Wanneer je erg veel tegels wilt laten zetten is het van belang om een prijs af te stemmen met de vakman wat betreft de complete klus. Door af te spreken wat de manier van het leggen van de tegels moet zijn, de stijl van de tegels én de kosten van de materialen weet je wat je te wachten staat.

Hieronder hebben we wat prijzen op een rijtje gezet. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke prijs voor jou van toepassing is. Er worden namelijk andere prijzen gehanteerd voor tegels zetten en wandtegels zetten.

Prijzen tegelzetter

Type Kosten per m²
Vloertegels zetten 35,- tot 50,- 
Wandtegels zetten 60,- tot 80,-

Boek nu een tegelzetter 

Waar hangt de prijs van de tegelzetter vanaf?

Je moet bij het zetten van tegels rekening houden met een aantal zaken. Hieronder wordt er ingegaan op wat deze zaken allemaal inhouden. Zo krijg je een volledig beeld van wat de klus inhoudt en waar de kosten allemaal op gebaseerd zijn.

Hoe ziet de huidige ondergrond eruit?

Bij het plaatsen van tegels is het van belang om een goed egale vloer te hebben. Kleinere oneffenheden van ongeveer 2 millimeter kunnen gecamoufleerd worden door de tegelzetter. Grotere oneffenheden daarentegen zijn lastiger te camoufleren, waardoor het daarbij belangrijk is om een stukadoor in te zetten. Deze zal de muur eerst egaliseren, waarna later de tegelzetter de tegels kan plaatsen. Wanneer je vermeldt dat je tegels op de muur wilt laten zetten, zal de stukadoor daar rekening mee houden. Op deze manier worden je tegels perfect gezet en krijg je een uitstekend resultaat.

Niet alleen de egaliteit van de ondergrond is van belang, maar ook de stevigheid van de ondergrond. Wanneer deze niet stevig genoeg is, kiest de tegelzetter er vaak voor om eerst de vloer aan te passen. Dit zal het resultaat verbeteren, doordat het steviger maken van de ondergrond leidt tot het beter hechten van de tegels. Dit kan een duurzamer resultaat geven.

Poreuze ondergrond

Wanneer er sprake is van een poreuze ondergrond, kan deze bewerkt worden met een laag die de vloer sterker kan maken. Wanneer de ondergrond niet hard is, kan je het beste de bovenste laag van ervan af halen en vervangen. Door het te vervangen met een sterk materiaal, zullen de tegels beter gelegd kunnen worden. Wanneer je erover twijfelt of de ondergrond hard genoeg is, is het goed om dit even met je tegelzetter te overleggen. De tegelzetter kan je namelijk goed adviseren over welke stappen je het beste kunt ondernemen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de locatie van eventueel elektrokabels of stopcontacten. Wanneer je dit doet voordat je muur geëgaliseerd is en de tegels geplaatst zijn, dan kun je nog bepalen waar de stopcontacten en elektrokabels precies zitten. Wanneer je dit niet doet en later elektrokabels of stopcontacten wilt aanleggen, dan is dit veel moeilijker. Zo wordt het lastig om kabels goed weg te werken of om de stopcontacten een andere plek te geven, wanneer de vloer al geëgaliseerd is en de tegels gelegd zijn.

Voordelen van tegelzetters

De voordelen van een tegelzetter inschakelen is uitstekend vakwerk. Hoewel een badkamer betegelen wellicht als een eenvoudige klus klinkt, hoeft dit niet het geval te zijn. Er moet namelijk in sommige gevallen rekening worden gehouden met bepaalde patronen en mozaïeken, wat nog wel eens een werkje kan zijn. Door een tegelzetter in te schakelen hoef je je geen zorgen te maken over de tegels, maar wordt het allemaal zorgvuldig voor je gedaan.

Een tegelgzetter levert mooi resultaar. Zeker wanneer je een bepaald patroon wil leggen. Laat het daarom over aan de professional dan weet je zeker dat je snel kan genieten van een mooi resultaat. 

Wat is het verschil tussen wandtegels zetten en vloertegels zetten?

Het verschil tussen het plaatsen van wandtegels en vloertegels is dat het een tegelzetter minder moeite vergt om vloertegels te zetten. Daarnaast is het sneller gedaan dan wandtegels en betaal je voor het zetten van wandtegels een iets hogere prijs. Het kost de tegelzetter meer moeite om de vloertegels te plaatsen, omdat de tegels op de juiste afstand moeten worden gelegd. In vergelijking met de wandtegels kost het dus meer moeite. Toch is het bij het plaatsen van wandtegels ook belangrijk om zeer secuur te werk te gaan, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een waterpas. Op deze manier kun je voorkomen dat de tegels op ongelijke afstand worden geplaatst en ze niet te snel naar beneden kunnen zakken. Tegels zakken vooral naar beneden wanneer de lijm niet effectief genoeg is. Hoewel het leggen van vloertegels iets duurder kan zijn, zijn wandtegels wel iets goedkoper om aan te schaffen. Dit komt doordat wandtegels vaak dunner en kleiner zijn dan vloertegels.

tegels zetten

Kosten tegels

Niet alleen een tegelzetter kost geld, maar ook de materialen die je aan moet schaffen voor . Denk hierbij aan materialen zoals voegmiddel en tegellijm. Soms is het ook nodig om kit of specie aan te schaffen. Het kopen van de materialen kun je laten doen door je tegelzetter, maar je zou het ook zelf kunnen doen. In het geval dat je de materialen laat aanschaffen door de tegelzetter dan zal hij de kosten naar je doorschakelen. Dit is een zaak om te overleggen met de tegelzetter die je inschakelt.

Het aanschaffen van tegels

Er zijn verschillende maten, materialen, stijlen en soorten tegels te koop. Doordat iedereen een andere voorkeur heeft en een ander bedrag dat diegene wil uitgeven, zijn er verschillende opties. Het is mogelijk om twee verschillende soorten tegels aan te schaffen:

1. Keramische tegels

Voorbeelden van keramische tegels zijn cementtegels, terracotta of faience. Dit zijn erg goedkope opties, maar de prijzen kunnen sterk variëren. Zo heb je al tegels voor een bedrag van €9,- per vierkante meter, maar kun je ook tegels voor een bedrag van €82,- per vierkante meter aanschaffen. Het is maar net wat je persoonlijke voorkeur is. Een belangrijk kenmerk van keramische tegels is dat ze een glazuurlaag bevatten. Op deze manier beschadigen de tegels minder snel en zijn ze eenvoudig om schoon te maken.

2. Natuurstenen tegels

Voorbeelden van natuurstenen tegels zijn graniet, leisteen of marmer. In tegenstelling tot keramische tegels, zijn natuurstenen tegels vrij prijzig. Je zult hierbij rekening moeten houden met een bedrag tussen de €25,- en €160,- per vierkante meter. Deze prijs wordt gerekend, omdat de tegels afkomstig zijn uit de natuur. Hierdoor is een tegel origineel en kun je op deze manier een zeer unieke touch geven aan een ruimte in je huis. Denk hierbij aan een unieke woonkamer of keuken. Ook worden natuurstenen tegels steeds meer gebruikt in de badkamer, bijvoorbeeld als wandtegels. Een kenmerk van natuurstenen tegels is dat ze erg stevig zijn, waardoor ze uiterst geschikt zijn om te gebruiken als vloertegels. Hoewel ze daar erg geschikt voor zijn, is het natuurlijk ook mogelijk om ze als wandtegels te gebruiken. De keuze is aan jou.

Boek nu een tegelzetter

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach