Regel nu jouw tegelzetter

Toilet betegelen

Vanaf €40 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1038 tegelzetters in jouw regio

Wil jij jouw toilet betegelen? Regel via Zoofy eenvoudig een tegelzetter die jouw toiletruimte kan betegelen. Betaal géén voorrijkosten.

Regel nu jouw tegelzetter
5 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Partners met: Gamma, Praxis, IKEA & Bol
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Toilet betegelen door een tegelzetter van Zoofy

Een wc betegelen is precisie werk. Een toilet betegelen moet secuur en netjes gebeuren, daarom wordt deze klus vaak uitbesteed aan een vakman. Mensen met weinig of geen ervaring in betegelen van wanden of vloeren, kunnen problemen veroorzaken tijdens het tegelen. Verkeerd aangebrachte tegels moeten eraf gehakt worden en de muur moet dan opnieuw geëgaliseerd worden. Tegels moeten strak en recht aangebracht worden, goed vastgezet worden, de voegen moeten van gelijke dikte zijn en er mogen bijvoorbeeld ook geen ongelijke ribbels ontstaan tussen tegels onderling. Daarom is de wc betegelen een klus die vaak uit handen gegeven wordt aan een klusjesman met ervaring. Met behulp van een vakman die je via Zoofy vindt, krijg je mooie strak betegelde wanden waar je jaren plezier van zal hebben. Hoe vind je een vakman? Er zijn verschillende manier om een vakman te vinden voor het betegelen van een wc, maar de prijzen kunnen nogal eens uiteenlopen. Bij Zoofy krijg je vooraf de prijs te zien en kan er dus geen onduidelijkheid over het tarief ontstaan. Je wordt in contact gebracht met vakmannen die in jouw regio werken. De totaalprijs wordt vastgelegd voordat de klus wordt uitgevoerd. Je weet dus vanaf het begin af aan waar je aan toe bent en wat je uit gaat geven.

Toilet betegelen, kun je het zelf doen

Als je handig bent kun je zelf een toiletruimte betegelen. Als je ervaring hebt met tegelen weet je waar je op letten moet. Iemand met weinig ervaring krijgt meestal niet zo'n mooi eindresultaat als een vakman. Wil je zelf het toilet betegelen, lees dan eerst informatie over de juiste aanpak. Bekijk verschillende instructievideo's en oefen met oude tegels en een tegelsnijder, voordat je aan de slag gaat. Er komt veel bij kijken en er kan iets misgaan. De ondergrond is om te beginnen belangrijk. Als je op een kale muur tegels aanbrengt moet de muur geschikt zijn om te betegelen. De muren moeten volledig glad zijn, zonder onregelmatigheden. Op een muur die niet recht en vlak is, kun je niet strak tegelen. Ook is het belangrijk te voorkomen dat de ondergrond alle vocht uit de tegellijm opzuigt, want dan komen de tegels na korte tijd weer los te zitten omdat de lijm dan hechting verliest. Er wordt gebruikgemaakt van een geschikte voorstrijk. Ervaring zorgt voor het beste resultaat. Een toilet betegelen vergt kennis van tegelen. Hoe meer ervaring je hebt hoe mooier het resultaat zal worden. Zoofy zal je in contact brengen met ervaren vakmannen in je regio.

Goede tegelzetter vinden

Tegels snijden is niet gemakkelijk. Je moet passen en meten. Een vakman probeert zoveel mogelijk met volledige tegels te werken voor het mooiste effect. Met een tegelsnijder worden tegels op maat gezaagd. Als je zelf tegels op maat probeert te maken moet je er rekening mee houden dat je in het begin tegels zal verliezen door verkeerd snijden en afbreken. Het afmeten is niet voor iedereen even eenvoudig en het zagen en breken op de zaaglijn lukt niet altijd. Voor mensen zonder ervaring is het uitbesteden van een toiletruimte betegelen aanbevolen. Het resultaat is dan gegarandeerd goed. Een goede klusjesman vinden is niet moeilijk als je via Zoofy zoekt. Je wordt dan direct in contact gebracht met vakmannen die in je regio werken of die regelmatig in je regio komen werken. Een paar grote voordelen zijn:

  • Zoofy zoekt contact met klusjesmannen
  • Je kunt recensies lezen over het bedrijf of de vakman
  • Duidelijkheid over de prijs en geen voorrijkosten
  • Zoofy kan je in contact brengen met klusjesmannen voor vrijwel elke klus

Voordelen toilet tegelen

Je wc laten betegelen geeft je toiletruimte een mooie opfrisbeurt. Door het opknappen van een wc wordt een eigen huis ook iets meer waard. Vooral als het werk erg goed gedaan is, word je huis waardevoller door goed onderhoud. Een mooi toilet oogt veel hygiënischer dan een oud toilet met vergeelde tegels. Een net betegelde wc is beter schoon te houden.

toilet betegelen

Welke tegels zijn geschikt

Er zijn veel wandtegels te koop. Van eenvoudig en goedkoop tot super-deluxe duurdere wandtegels. De kwaliteit wordt bepaald soort de kwaliteit van de tegel zowel qua materiaal als glazuurlaag. Kies voor een tegel die helemaal je smaak is en het liefst voor een goede kwaliteit. Een toilet betegelen is een klus die je hooguit eens in de 10 a 20 jaar laat doen dus kies tegels met zorg. Je hebt wandtegels nodig voor de muren en plavuizen of vloertegels voor de vloer. Wandtegels en vloertegels hebben andere eigenschappen. Wandtegels zijn niet geschikt als vloertegels.

Toilet betegelen tot plafond

Bij Zoofy kun je op verzoek een toilet tot plafond laten betegelen. De voordelen van betegelen tot plafond zijn onder andere dat het toilet dan goed schoon te houden is en je hoeft de muren niet meer te schilderen omdat alles betegeld is. Het geeft een mooie moderne look aan een toilet, maar het blijft alsnog een kwestie van smaak. Geheel betegelde muren hebben een bepaalde uitstraling. Veel mensen vinden het mooi maar er zijn ook mensen die half betegelde muren mooier vinden staan. Een vakman van Zoofy kan je adviseren over de mogelijkheden als je kiest voor toilet betegelen tot plafond.

De mogelijkheden van wc betegelen

Een wc betegelen kan op verschillende manieren aangepakt te worden. De een gaat voor één muur in één bepaalde kleur, en de andere muren juist in een andere kleur. Een ander kiest voor rust, en laat alle wc muren in één vaste kleur betegelen. Een wc die helemaal wit betegeld wordt komt snel steriel over. Maak een afweging of je hier end aar wat kleur in je tegels wilt.

Een wc betegelen over oude tegels heen vergt een andere voorbereiding dan tegelen op een kale muur. Als er oude tegels in een wc zitten en deze zitten nog goed vast, hoeven ze niet weggebroken te worden. Er kan dan over de tegels heen betegeld worden. De oude tegels moeten eerst goed ontvet worden en daarna met een speciale voorstrijk bewerkt. De voorstrijk wordt van onder naar boven gerold om tranen in de voorstrijk te voorkomen. De voorstrijk moet drogen volgens voorschrift op de verpakking. Op een tegelwand met voorstrijk hecht tegellijm een stuk beter. Op de gedroogde laag voorstrijk worden tegellijm en wandtegels aangebracht. Meestal wordt er gebruikgemaakt van tegelhoekjes om te zorgen dat de voegen tussen de tegels overal gelijk zijn. Je kunt kiezen voor smalle of bredere voegen.

Kleuren om te betegelen

Bij een toiletruimte betegelen is de kleur van de tegels een belangrijke keuze. De kleur bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in een wc ruimte. Kies je voor stijlvol of neutraal. Wel of geen kleur. Ook het materiaal van de tegel maakt verschil. Marmeren tegels hebben een totaal andere uitstraling dan zwarte wandtegels van keramiek. Dit is uiteraard een kwestie van smaak. Donker gekleurde tegels maken een toilet optisch kleiner. Lichte kleuren maken een wc ruimte optisch ruimer. Voor het betegelen een kleine wc ruimte kan het daarom beter zijn om te kiezen voor lichte kleuren.

Kosten toilet tegelen

Wat kost het tegelen van een toilet? Naast het tarief (tarief prijsindicatie augustus 2020) van ongeveer 50-75 euro per uur, komen er materiaalkosten bij. De tegels kun je het beste zelf aanschaffen of in overleg met je Zoofy vakman laten meebrengen door de tegelzetter. Als je duidelijk je klus omschrijft, zal de vakman rekening houden met je wensen. De wanden en vloer bij toilet betegelen wordt per m² berekend. De klusjesman weet hoeveel tijd hij ongeveer nodig heeft per m² en op die manier zal hij berekenen wat de prijs is. Je krijgt vooraf een totaalprijs, dus geen verrassingen achteraf. Ook worden er geen voorrijkosten gerekend. Een vakman kan om foto's vragen. Het kan ook voorkomen dat de klusjesman een en ander ter plaatse pas goed kan beoordelen. In vrijwel alle gevallen wordt de prijs die online wordt afgesproken voor het afgesproken bedrag uitgevoerd. Er kunnen altijd uitzonderingen zijn. Als je muren bijvoorbeeld heel slecht zijn en eerst aangesmeerd zouden moeten worden, of als de tegels die op je muur zitten los blijken te zitten en niet betegeld kunnen worden, dan kun je in overleg met de vakman een meerprijs afspreken voor bijkomend werk.

Bespaar op de kosten om de wc te laten betegelen

Een wc laten betegelen hoeft geen grote klus te zijn. Zoals eerder genoemd is de ondergrond belangrijk. Als dit in orde is, is het tegelen voor een vakman overzichtelijk werk. De kosten toilet betegelen kunnen wel beperkt worden als je zelf het voorbereidend werk doet. Verwijder schroeven en andere uitsteeksels die je niet meer nodig hebt. Maak de wc ruimte goed schoon en ontvet tegels die moeten worden betegeld, met een speciale reiniger voor wandtegels. Zet de ontvette tegels in de voorstrijk zodat de tegellijm goed zal hechten. De tegelzetter kan dan direct beginnen met tegelen. Noem het voorbereidend werk wat je gedaan hebt duidelijk in de aanvraag bij Zoofy, zodat een vakman precies weet wat er van hem/haar verwacht wordt. 

Klus aanvragen bij Zoofy, hoe doe je dat

Om een idee te krijgen van de kosten toilet betegelen is het verstandig om eerst een plan te maken. Hoeveel m² wil je (laten) betegelen? Welke tegelsoort kies je? Geef bij Zoofy in de aanvraag van de klus al duidelijk op om hoeveel m² tegelwerk het gaat. Meet de exacte afmeting van de muren, breedte en hoogte van alle te betegelen delen. Zet er in de omschrijving bij welke tegels je in huis hebt (ook de afmeting van de tegels is belangrijk) en geef duidelijk aan dat de vakman zelf gereedschap en (bijvoorbeeld) tegellijm moet meebrengen. Een toiletruimte betegelen zal ongeveer 1 a 2 dagen werk zijn. Afhankelijk van de afmeting van de muren van de wc. Plaats gratis een klus op Zoofy en boek direct een vakmannen account aan bij Zoofy en ga direct op zoek naar vakmannen in jouw regio.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af