Regel nu jouw stukadoor

Stucwerk

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 923 stukadoors in jouw regio

Mooi stucwerk geeft jouw woning een strakke uitstraling. Ook na het infrezen van leidingen komt er stucwerk aan te pas om de muur weer strak en glad te krijgen. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een vakman bij jou in de buurt. Voor kleine oppervlakten geldt een minimale afname van 50 euro.

Regel nu jouw stukadoor
143 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Stucwerk in huis

Wat maakt goed stucwerk belangrijk

Door middel van van stucwerk is het mogelijk om een plafond of wand recht te maken of om lelijke plekjes weg te werken. Wanneer je gebruik maakt van een sierpleister, dan is een goed gestucte muur zeer belangrijk. Vaak wordt stucwerk gedaan door een professionele stukadoor, omdat het geen makkelijke klus is. Het is vaak het geval dat de wanden of het plafond van een woning moet worden gestuct, waardoor je de werkzaamheden zo nauwkeurig mogelijk wilt verrichten. Het is namelijk van belang dat je plafond of wanden netjes zijn, want zij worden altijd gezien. Ook in andere situaties is goed stukwerk belangrijk. Denk hierbij aan het behangen van een muur. In dit geval is het belangrijk dat er sprake is van een rechte ondergrond, zodat het uiteindelijke resultaat netjes is.

Stucwerk uitbesteden, huis wit stucen

Wanneer je weinig of geen ervaring hebt met stucwerk verrichten, is het wellicht een goed idee om het werk uit te besteden aan een professionele stukadoor. Er is namelijk kennis en ervaring voor nodig om waterpas te kunnen stucen en het gelijkmatig op de muur aan te kunnen brengen. Wanneer je een stukadoor inhuurt, kun je er zeker van zijn dat het werk nauwkeurig is en het resultaat uitstekend is. Een stukadoor kost misschien meer geld dan wanneer je het zelf zou doen, maar het kost veel minder moeite en resultaat. Bovendien is het risico kleiner dat het stucwerk mislukt, wat alleen maar meer geld zou kosten om het weer te herstellen.

Wat kost een stukadoor?

Vraag je je af hoeveel een stukadoor kost? In dit artikel wordt antwoord gegeven op eventuele zaken die je je afvraagt over het inzetten van een stukadoor. De kosten van een stukadoor verschillende per situatie, omdat sommige klussen meer tijd in beslag nemen en meer moeite vergen. Toch kan het inhuren van een professionele vakman vele voordelen opleveren, zoals een verbluffend resultaat. Bovendien neemt het minder tijd in beslag en kost het een ervaren stukadoor minder moeite dan wanneer je zelf aan de slag zou gaan met stucen.

Prijzen die onze stukadoors rekenen

Hoeveel het stucen kost, hang af met de oppervlakte die je wilt laten stucen. Wanneer je een grote oppervlakte wilt laten stucen, zullen de kosten per vierkante meter lager zijn dan wanneer het een kleine oppervlakte betreft. Bovendien zit er een verschil tussen verschillende soorten stucwerken. Houd er hierbij wel rekening mee dat de prijs afhangt van de regio waarin de werkzaamheden worden verricht en het soort werk dat gedaan moet worden.

Stucwerk Kosten per m²
Kleine omvang stucen  tussen de 14,- en 26,-.
Middelgrote omvang stucen  tussen de 12,- en 23,-.
Grote omvang stucen  tussen de 9,- en 19,-

Welke verschillende prijzen zijn er voor je stucwerk?

Hieronder staat duidelijk weergegeven hoeveel stucwerk kost per soort stucwerk. Ook deze prijzen zijn gebaseerd op de kosten per de vierkante meter. Let er hierbij ook op dat alle prijzen kunnen afwijken per regio, naar per stukadoorsbedrijf. Daarnaast is het type stucwerk ook van grote invloed op de m² prijs.

Prijzenoverzicht per stucwerk

Type stucwerk

Prijzen

Stucen muur (sausklaar)

€9,- en €21,-

Stucen muur (behandelaar)

€8,- en €14,-

Plafond stucen

€14,- en €26,-

Spuitwerk

€6,- en €14,-

Beton cire

€99,- en €201,-

Tadelakt

 €134,- en €201,-

Hoe kun je de kosten van een stukadoor exact inschatten?

Wanneer je de kosten van een stukadoor wilt uitrekenen moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk hierbij aan de oppervlakte van het stucwerk wat verricht gaat worden, maar ook aan waar het stucwerk er gedaan moet worden. Er zit namelijk een verschil tussen het stucwerk op een plafond en op een wand. Het is vermoeiender en het duurt langer om een plafond te stucen dan een wand, omdat de stukadoor boven zich kijken en werken. Hierdoor is er een prijsverschil tussen een plafond laten stucen en een man laten stucen. Daarnaast is het makkelijker om grotere oppervlakten te stucen dan om kleine plekken te stucen zoals nissen. Ook kun je een hogere prijs verwachten bij decoratief stucwerk of waterdicht stucwerk.

Verschillende soorten stucwerk in huis

Hieronder lees je meer over de verschillende oppervlaktes en stuctechnieken die je kunt toepassen. 

Een muur laten stucen

Wanneer je gemakkelijk over een muur heen wilt schilderen dan is het aan te raden om een muur sausklaar af te werken. Op deze manier wordt de muur egaler en kan de verf zich goed aan de muur hechten. Daarnaast kan de verf langer blijven zitten. In vergelijking met behangklaar stucwerk wordt het sausklaar afwerken van een muur professioneler aangepakt en het is tijd intensiever. Daardoor zijn de kosten van sausklaar stucwerk hoger. Bij behangklaar stucwerk wordt het werk minder nauwkeurig verricht.

Een plafond laten stucen

De verschillende soorten stucwerk in huis bedragen verschillende kosten. Zo ook het afwerken van een plafond. In vergelijking met het afwerken van een muur kost het afwerken van een plafond meer geld. Hier is een eenvoudige verklaring voor. Een plafond stucen kost meer moeite dan een muur stucen. Daarnaast kost het meer tijd. Dit komt omdat de stukadoor boven zich aan het werk is. De prijs per vierkante meter ligt daarom een stukje hoger.

Spuitwerk

De goedkoopste soort stucwerk in huis is het laten doen van spuitwerk. Spuitwerk wordt met een spuitmachine gedaan, waardoor een stukadoor zijn werk snel kan verrichten. Zo betaal je minder voor de werkzaamheden van de stukadoor. Het is mogelijk om het spuitwerk in verschillende kleuren aan te brengen. Denk hierbij aan wit, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Door middel van spuitwerk zullen beschadigingen minder opvallen en hoef je niet zelf te schilderen.

Behangklaar stucwerk

Ook dit soort stucwerk in huis kost veel minder dan het laten stucen van een plafond of van een muur. Het kost de stukadoor namelijk ook minder moeite en tijd. Behang klaar stucwerk komen minder nauwkeurig worden gedaan dan andere soorten stucwerk in huis. Aan de hand van behangklaar stucwerk kun je behang aanbrengen op de muur of wellicht een sierpleister plakken. Hoewel je over het stucwerk behang kunt aanbrengen, is het niet mogelijk om te schilderen over het stucwerk. De muur is namelijk niet egaal, waardoor je lelijke plekjes krijgt als je het zou verven. Hierna is je muur klaar om te behangen.

Waterdicht stucwerk en decoratief stucwerk?

Maar, wat kost een stukadoor wanneer je het decoratief stucwerk of water dicht stucwerk wilt laten verrichten? De kosten van decoratief of waterdicht stucwerk liggen hoger dan andere soorten stucwerk. De kosten hangen af van wat voor soort stucwerk je wilt laten doen, maar ook hoe dik het stucwerk moet worden. Wanneer stucwerk bijvoorbeeld 3 cm dik moet worden, zal hiervoor meer materiaal nodig zijn. Daarnaast neemt het meer tijd in beslag voor de stukadoor. Hierdoor betaal je dus meer voor het stucwerk.

Kosten verschillende soorten stucwerk

Hoeveel kost het aanbrengen van beton cire?

Hieronder wordt weergegeven hoeveel het aanbrengen van beton cire kost. Deze kosten kunnen afwijken wanneer je gaat kijken naar verschillende eisen en de persoonlijke situatie. Zo kunnen er andere prijzen tot stand komen.

 • Kosten: tussen de €80,- en €180,- per vierkante meter.

Hoeveel kost het aanbrengen van spachtelputz?

Voor het aanbrengen van Spachtelputz woorden verschillende prijzen verrekend per vierkante meter. De prijzen hangen er ook al van je persoonlijke eisen en de toestand van jouw muren. Wanneer de muren in goede staat zijn zullen de kosten lager zijn omdat er minder intensief werk moet worden verricht. Hieronder worden de geschatte prijzen weergegeven.

 • Oppervlakte van 10 vierkante meter: tussen de €300,- en €500,-.
 • Oppervlakte van 30 vierkante meter: tussen de €450,- en €600,-.
 • Oppervlakte van 60 vierkante meter: tussen de €1.000,- en €1.700,-.

Hoeveel kost het aanbrengen van leemstuc?

Leemstuc is geen dure soort stucwerk. Het wordt gemaakt van zand, klei en silt. Omdat leenstuc zo eenvoudig te krijgen is, kost leemstuc niet erg veel. Hieronder worden de geschatte prijzen per vierkante meter weergegeven. De hoogte van de prijs want wel af van de afwerking van het stucwerk.

 • Geschatte kosten per vierkante meter: tussen de €35,- en €65,-.
Andere stukadoorklussen op Zoofy
Hoe lang moet stucwerk drogen?
Plafond stucen
Plafond stucen

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af