Regel nu jouw stukadoor

Granol aanbrengen

Vanaf €25 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 627 stukadoors in jouw regio

Laat je granol aanbrengen door een goede stukadoor. Via Zoofy boek je een vakman zonder gedoe. Kies de dagen uit die jou het beste uitkomen en wij verzorgen de rest.

Regel nu jouw stukadoor
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Granol laten aanbrengen door een vakman van Zoofy

Wanneer je je wanden en/of plafonds wil voorzien van nieuw stucwerk, kun je hiervoor kiezen uit een aantal mogelijkheden. Één daarvan is granol. Granol is betaalbaar en levert een mooi resultaat. Wat het verder precies inhoudt, hoe het wordt aangebracht en verwijderd lees je allemaal hieronder! Ook lees je waarom de vakmannen van Zoofy deze klus perfect voor je kunnen realiseren.

Wat is granol

Zoals gezegd is granol een sierpleister die kan worden aangebracht op muren en plafonds. Het oppervlak krijgt allerlei groeven en putjes in een ongelijkmatig patroon wat een heel luxe en speciaal resultaat geeft. Het stucwerk heeft ook nostalgisch gevoel wanneer je het ziet, want in de jaren '70 en '80 is granol immens populair geworden. Maar het is langzaamaan weer terug aan het komen en kent dan ook verschillende voordelen.

Voor- en nadelen van granol

Het sierpleisterwerk kent natuurlijk ook zo zijn voor- en nadelen. Hieronder vind je ze kort en bondig uitgelegd. Aan de hand daarvan kun je voor jezelf bekijken of granol iets voor jou is of juist niet.

Voordelen

Granol is beschikbaar in talloze kleuren en patronen. Wat je wens ook is, met granol kan het. Zo is het altijd passend bij het interieur en jullie smaak. De intensiteit van de kleur is heel intens. Na jaren van gebruik zal de kleur dus weinig tot niet verkleuren of verminderen. Granol gaat dus ontzettend lang mee, zelfs als je er jaren schilderijen voor hangt of meubels tegenaan zet. Heb je toch liever een andere kleur? Dan kun je de muren en plafonds gemakkelijk overschilderen. Granol is ontzettend sterk en dus kun je met gemak schilderijen of foto's ophangen zonder dat de halve muur eraf komt. En door deze sterkte kan het stucwerk zowel binnen als buiten gebruikt worden. Tenslotte is het stucwerk al heel lang bekend en hebben stukadoors er ontzettend veel ervaring mee. Granol aanbrengen is in de meeste gevallen dan ook een simpel karweitje voor de professionals. En daardoor is de prijs van het stucwerk ook lekker laag; het is betaalbaar en gaat lang mee.

Nadelen

Granol is niet makkelijk te verwijderen. Daarover lees je later meer. En omdat het niet makkelijk te verwijderen is, is repareren ook lastiger. Dat komt ook door de kleurvastheid. De kleur verandert in de loop der tijd iets van kleur, waardoor je een reparatie altijd zal blijven zien. Bovendien kan granol erg oubollig overkomen, omdat het vroeger juist wel populair was en men nu liever strakke wanden heeft.

Granol op de juiste wijze aanbrengen

Het allerbelangrijkste is dat granol op de juiste wijze wordt aangebracht voor het mooiste en beste resultaat. Voor een onervaren persoon kan granol aanbrengen een erg lastige klus zijn. Wanneer je granol gaat aanbrengen moet je weten dat het sierpleister erg snel droogt, waardoor je ervoor moet zorgen dat je het meteen goed aanbrengt. Ook kun je erg veel last van je rug en nek krijgen, omdat je in een houding staat die je niet gewend bent. Wil je er liever niet zelf aan beginnen om het stucwerk aan te brengen? Schakel dan onze vakkundige stukadoors in die met alle liefde en plezier voor jou granol aanbrengen.

granol aanbrengen

Granol verwijderen/ repareren

Granol aanbrengen is één, maar je moet je dan ook beseffen dat je ooit ook eens granol moet verwijderen of repareren. Granol verwijderen kan op een aantal manieren. Zo kun je het gehele stucwerk van de muren schuren. Dit is echter wel een tijdrovende en zware klus. En het brengt ontzettend veel fijnstof met zich mee. Ook kun je granol verwijderen door middel van een grove plamuurmes of schrapper. Omdat het stucwerk heel hard en sterk is heb je hier behoorlijk wat kracht voor nodig. Het kan helpen om het sierpleister vochtig te maken zodat het wat zachter wordt en het makkelijker kan worden verwijderd. De makkelijkste manier om granol te verwijderen is om het door een vakman te laten egaliseren. Deze vult dan alle groeven en putjes op zodat je een strakke en egale wand krijgt.

Kosten granol

De kosten van granol worden bepaald door een aantal zaken. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het soort oppervlak waarmee er gewerkt moet worden. Het is makkelijker om op een gladde muur te werken dan op een muur met allerlei hoeken en randen. De prijs per vierkante meter hangt vooral af van de ervaring en kwaliteit van de vakman.
Daarnaast worden de kosten van granol ook bepaalt door de korreldikte en de kleurkeuze van het stucwerk. Hoe dikker het stucwerk, hoe hoger de prijs per vierkante meter. Bovendien brengt een andere kleur dan wit meestal een bepaalde meerprijs met zich mee. Let er bovendien op dat de btw correct is. Bij stucwerk in een huis dat ouder dan twee jaar oud is komt maar 9% btw bovenop in plaats van de gebruikelijke 21%. Ook kunnen extra werkzaamheden van de stukadoor, zoals het schuren van de muur of versteviging van de wand voor een hogere prijs zorgen. Om een prijsindicatie te geven vind je hieronder een schema van wat je ongeveer kwijt zal zijn voor een bepaalde oppervlakte:

Oppervlakte Prijsindicatie
15 m²  €450,- tot €750,-
30 m²  €500,- tot €650,-
60 m²  €1.000,- tot €1.700,-

Over Zoofy bij granol aanbrengen

Op Zoofy vind je altijd een geschikte vakman bij jou in de buurt voor jouw specifieke klus. Of het nu gaat om reparaties aan leidingen, verstoppingen, schilder- of onderhoudswerk of om granol te verwijderen; wij hebben alle kennis en ervaringen in huis die nodig is om je bij iedere klus bij te staan. Je kunt gemakkelijk je klusaanvraag indienen via de website. Onze vakmannen bij jou in de buurt zien jouw aanvraag en nemen direct contact met je op. De afspraak wordt ingepland op een moment wanneer het jou uitkomt en na de klus kun je de factuur gemakkelijk betalen met Qr-code of iDeal.

Waarom kiezen voor Zoofy bij granol stucwerk

Bij Zoofy leveren we alleen professioneel werk af. Je klussen zijn standaard verzekerd tot wel 2,5 miljoen euro. Daarnaast houden we de kosten laag door eerlijke prijzen af te spreken en geen voorrijkosten te rekenen. Er is altijd wel een geschikte vakman voor jouw klus in de buurt, dus zijn voorrijkosten ook helemaal niet nodig. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Daarom gaan we voor een 100% kwaliteitsgarantie. Al onze vakmannen ondergaan een uitgebreide screening en worden zorgvuldig aangenomen. Daarom kunnen wij de hoogste kwaliteit en de meeste professionaliteit aanbieden. 200.000 mensen zijn je al voor geweest, wanneer kunnen wij je helpen?

Andere stukadoorklussen op Zoofy
Leemstuc aanbrengen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af