Regel nu jouw stukadoor

Spackspuitwerk stucwerk aanbregen

Vanaf €12 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1256 stukadoors in jouw regio

Wil jij spackspuitwerk laten aanbrengen? Regel dan via Zoofy een goede stukadoor bij jou in de buurt. Je boekt je vakman eenvoudig in op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw stukadoor
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Spackspuitwerk aanbrengen

Is je interieur aan vernieuwing toe? Dan is spackspuitwerk een goede optie. Uiteraard is het handig om hier eerst meer over te weten te komen. Hieronder ontdek je meer over de kosten van spackspuitwerk per m2, spackspuitwerk repareren, de mogelijkheden, enzovoort!

Wat is spack?

Spackspuiten is een manier om je muren en plafonds te stucen. Deze afwerkingsmethode is populair, omdat het erg voordelig is en snel kan worden toegepast. Daarom wordt het ook vaak toegepast in grotere ruimtes. Met behulp van een spuitmachine kan de stukadoor je muren en plafonds van een mooi laagje pleisterwerk voorzien. Het spackspuiten wordt altijd in twee lagen gedaan: een meslaag en een afkorrellaag. De meslaag dient om je muur te egaliseren en de afkorrellaag zorgt voor een mooie afwerking. Doordat het vochtbestendig is, is het ook toepasbaar in vochtige ruimtes.

spackspuitwerkspackspuitwerk

Toepassingen en mogelijkheden van spack spuitwerk

Als je kiest voor spackspuitwerk dan zijn er verschillende toepassingen en mogelijkheden. Welke optie kies jij?

Muren en plafonds

Spackspuiten wordt vooral toegepast op muren en plafonds. Het is een goedkope en snelle manier om ze in een nieuw jasje te steken. Zowel de muren als het plafond hebben een grote invloed op de uitstraling van je interieur. Als je ervoor kiest om je plafonds te laten spackspuiten, dan zal je subtiele accenten in je interieur kunnen aanbrengen, terwijl als je je muren onder handen laat nemen, je je volledige interieur van uitstraling kan veranderen. Wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van hoe sterk je de uitstraling van je interieur wilt veranderen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om zowel je muren als plafonds te laten spackspuiten, voor een volledig nieuw interieur.

Korreldikte kiezen

Eens je weet welke oppervlakten je wilt laten spackspuiten moet je nog kiezen voor een bepaalde uitvoering. Bij spackspuitwerk kan je namelijk kiezen uit verschillende korreldiktes. Als je houdt van een elegante uitstraling dan is een fijne korrel de beste optie en als het wat stoerder mag, kies je beter voor een dikke korrel. Een grove korrel is ook een betere keuze als je ondergrond niet helemaal egaal is. Op die manier valt het minder op.

Kleur in je interieur

Met spackspuiten breng je eenvoudig kleur in je interieur, want het is verkrijgbaar in heel wat verschillende kleurtjes. Kies voor een lichte kleur als je de ruimte optisch groter wilt laten lijken en kies voor een opvallende kleur als je interieur sfeer mist. De kosten van spackspuitwerk zullen wel duurder zijn als je kiest voor een kleurtje, maar op die manier moet je de muren of plafonds niet meer laten schilderen. Je kan kiezen uit alle RAL en NCS kleuren. Keuze genoeg dus!

Spackspuitwerk repareren

Als je je muren of plafonds al laten spackspuiten hebt, maar deze beschadigd zijn, dan kan je ervoor kiezen om spackspuitwerk te repareren. Spackspuitwerk is wel stootvast, maar het kan altijd voorkomen dat de muur toch beschadigd raakt. Als dat het geval is dan kan je het spackspuitwerk snel en goedkoop laten oplappen. Spackspuitwerk repareren zal je slechts tussen de 5 en 11 euro per vierkante meter kosten en zal niet veel tijd in beslag nemen. Spackspuitwerk repareren is dus dé ideale oplossing om opnieuw te genieten van een stralend interieur zonder veel te moeten betalen.

Wat is het verschil tussen spackspuitwerk en spachtelputz?

Als je kiest voor stuckwerk is spackspuitwerk niet de enige optie, maar het is wel een van de goedkoopste. Naast spackspuitwerk kan je ook kiezen voor pleisterwerk in combinatie met behang of latexspuiten, sierpleister zoals granol, rustiekputz of spachtelputz. Vooral spachtelputz is een populaire keuze wanneer er voor stucwerk gekozen wordt. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen spackspuitwerk en spachtelputz?

Het verschil zit hem vooral in de samenstelling. Spachtelputz is een sierpleister en bestaat uit marmelkorreltjes. Deze korreltjes zorgen voor een grove structuur op de wanden. Spack is eerder een kleiachtige pasta. De structuur hiervan wordt bepaald door lucht in de spackspuitkop. Aan de hand daarvan wordt de korrelgrootte bepaald. Daarom is het makkelijker om van korrelgrootte te veranderen tijdens het spuiten. Daarnaast is de uitstraling anders en zal spackspuiten je goedkoper uitkomen dan spachtelputz.

Wat zijn de kosten van spackspuitwerk?

Voordat je je muren en/of plafonds laat spackspuiten zal je waarschijnlijk wel de kosten van spackspuitwerk per m2 willen weten. Hieronder geven we je een overzicht van de kostprijs van spackspuiten inclusief materiaal, arbeidskosten en btw!

Type spackspuitwerk Kosten per m²
Spackspuitwerk wit  5 tot 10,-
Spackspuitwerk kleur  7 tot 11,-


De kosten van spackspuitwerk hangen dus af van de kleur die je kiest, maar over het algemeen is er niet zo'n groot prijsverschil. Spackspuitwerk repareren kost ongeveer evenveel als het spackspuiten, met dat verschil dat een reparatie minder lang duurt. Als je muren dus al spackgespoten zijn, dan is het beter om het te laten repareren.

Zelf spackspuiten of uitbesteden aan een stukadoor?

Spackspuiten is niet erg moeilijk, maar je doet het niet zomaar zelf. Voor het spackspuiten heb je namelijk een speciale spuitmachine nodig. Die heb je meestal niet zomaar eventjes in huis liggen. Als je kiest voor een stukadoor dan ben je bovendien altijd zeker van een mooi resultaat. Daarnaast is het spackspuiten van je plafond een lastig klusje als je dit niet gewoon bent. Je kan jezelf tijd en frustraties uitsparen door te kiezen voor een ervaren stukadoor uit je buurt!

Maak het jezelf makkelijk en kies voor een stukadoor van Zoofy

Zelf je muren spackspuiten is niet onmogelijk, maar de kans is groot dat je het na enige tijd zal opgeven. Als alles niet loopt zoals gepland dan zal het je namelijk ontzettend gaan frustreren. Gelukkig kan het veel eenvoudiger. Bij Zoofy vind je erg makkelijk de beste stukadoor uit jouw buurt. Dat zal jou niet alleen veel tijd uitsparen, maar het zal er ook voor zorgen dat je geen voorrijkosten moet betalen!

Andere stukadoorklussen op Zoofy
Stukadoor gezocht in Zaandam
Plafond stucen

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af