Regel nu jouw stukadoor

Plafond stucen

Vanaf €25 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1328 stukadoors in jouw regio

Voor een strak gestuct plafond, regel je hier met gemak jouw vakman. Omschrijf je klus en geef aan hoeveel m2 aangepakt moet worden. Maak vervolgens direct een afspraak met een stukadoor bij jouw in de buurt.

Regel nu jouw stukadoor
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Plafond stucen via Zoofy

Is je plafond niet langer om aan te zien door vlekken, scheuren of andere beschadigingen? Dan is het tijd om je plafond te stucen. Een plafond stucen doe je natuurlijk niet zomaar, het is belangrijk dat je op voorhand de nodige informatie hebt, om zo de juiste keuze te maken. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar informatie, want in onderstaand artikel ontdek je alles wat je moet weten over de plafond stucen kosten en de mogelijkheden!

Waarom plafond stucen?

Je plafond stucen is zeker geen overbodige luxe, want het zorgt ervoor dat je interieur een strakke en verzorgde uitstraling krijgt. Bovendien is het een absolute must als je van plan bent om je plafond te schilderen. Zowel je badkamer plafond stucen als je woonkamer plafond stucen is dus zeker een goed idee. Een goede afwerking is voor elke ruimte erg belangrijk als je de juiste sfeer in je interieur wilt creëren. Je plafond stucen heeft bovendien nog een extra voordeel: de stuclaag heeft een brandvertragend effect.

Plafond stucen: Wat is voor jou de beste optie?

Wil je je woonkamer plafond stucen of eerder je badkamer plafond stucen? Het maakt eigenlijk niet veel uit, want voor elke ruimte kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Het stucen van je plafond wordt namelijk niet altijd op dezelfde manier gedaan. Hieronder meer over de verschillende mogelijkheden!

Spuitwerk

Spuitwerk is de ideale keuze als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke manier om je plafond te verfraaien. Met behulp van een spuitmachine wordt er een pleisterlaag op je plafond aangebracht. Dit verloopt erg snel, waardoor de plafond stucen kosten niet zo fel zullen oplopen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de uitstraling, want spuitwerk is erg efficiënt. Er worden twee lagen aangebracht. Met de eerste laag worden oneffenheden weggewerkt en met de tweede laag wordt er een korrelstructuur op je plafond aangebracht, de dikte en de kleur kan je zelf bepalen. Schilderen is dus niet noodzakelijk!

Plafond glad maken

Je kan ervoor kiezen om je plafond glad te laten stucen. In dat geval wordt je plafond klaargemaakt voor een nabehandeling. Je kan je plafond nadien laten schilderen of behangen. Als je kiest voor het glad maken van je plafond, dan worden oneffenheden en scheurtjes mooi weggewerkt. Belangrijk om weten is dat de plafond stucen kosten sterk zullen afhangen van de optie die je kiest. Behangklaar stucwerk is namelijk heel wat goedkoper dan sausklaar stucwerk, dat komt omdat behangklaar stucwerk wat ruwer mag zijn. Voor sausklaar stucwerk is het belangrijk dat je plafond perfect glad is en dat kost meer tijd. Het is dus logisch dat deze optie duurder zal zijn!

Schuurwerk

Schuurwerk is een andere optie die je kunt kiezen. Deze optie is populair, waarschijnlijk omdat het een erg mooi en trendy resultaat geeft. Als je kiest voor schuurwerk, dan zal er een korrelige gipsmortel in halve slagen op je plafond worden aangebracht. De draaiende bewegingen maken het uniek. Hierdoor is afwerking niet nodig, het is eigenlijk al een afwerking op zich.

Sierpleister

Sierpleister bestaat in verschillende soorten. De meest populaire soort is spachtelputz. Deze methode wordt ook op muren gebruikt. In spachelsputz zijn steenkorrels verwerkt, dit geeft je plafond een korrelige, ruwe uitstraling. De dikte van de korrel en de kleur kan je zelf bepalen. Andere mogelijkheden zijn granol en rustiekputz. Deze hebben een iets andere uitstraling. Als je niet goed weet welke optie de beste is voor jou, kan je altijd raad vragen aan een van onze professionals!

Ornamenten

Als je je plafond een unieke uitstraling wilt geven, dan kan je kiezen voor ornamenten. Dit zijn sierlijsten die gemaakt zijn uit pleisterwerk. Je vindt ze vaak terug in oudere woningen, maar ook een nieuwe woning zullen ze een mooie, originele uitstraling geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat er keuze genoeg is voor elke woning.

plafond stucen

Plafond stucen kosten

Wil je je badkamer plafond stucen en/of je woonkamer plafond stucen? Dan ben je vast wel benieuwd naar de plafond stucen kosten. Deze kosten zullen afhangen van welke optie je kiest. Hieronder geven we je een overzicht van de prijs per vierkante meter.

Type stucwerk Kosten
Behangklaar stucen  12 - 15 euro 
Spackspuitwerk  5- 11 euro
Sausklaar stucen  14 - 23 euro
Schuurwerk  15 - 25 euro 
Sierpleister  15 - 23 euro

Zelf plafond stucen of laten doen?

Wil je graag je slaapkamer plafond of badkamer plafond stucen? Dan kan je dit misschien wel zelf doen, maar hou er dan rekening mee dat een plafond stucen niet zo makkelijk zal zijn als je denkt. Zelfs als je erg handig bent en je de meeste klusjes in je huis zelf uitvoert, zal het stucen van je plafond lastig zijn. Bovendien is het erg vermoeiend en als je het niet gewend bent, kan je last krijgen van krampen, spierpijn en andere lichamelijk klachten. Leuk is anders!

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: laat je stucwerk uitvoeren door een professional van Zoofy! Op die manier bespaar je jezelf de zorgen, tijd en moeite die gepaard gaan met stucwerk. Bovendien kan je zo veel sneller genieten van een mooi afgewerkt plafond. Over de kosten hoef jij je geen zorgen te maken, want bij Zoofy vind je eenvoudig een voordelige vakman uit je buurt!

Het mooiste resultaat met een vakman van Zoofy

Wil je je plafond stucen, maar wil je dit liever overlaten aan een betrouwbare professional? Dan ben je op de juiste site terecht gekomen! Bij Zoofy vind je erg eenvoudig de beste vakman uit je buurt. Dat is handig, want op die manier spaar je alvast voorrijkosten uit. Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken over het resultaat, want de vakmannen van Zoofy kennen een hoge klanttevredenheid.

Andere stukadoorklussen op Zoofy
Stukadoor hele dag
Stucwerk

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af