dak vervangen kosten
Dakdekker Kosten dak vervangen kostenoverzicht

Wat kost het dak vervangen

dinsdag 04 juni 2024

Is je dak aan vervanging toe? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar wat je dat precies gaat kosten. Alles wat je moet weten over de hellend en plat dak vervangen kosten per m² ontdek je hieronder. Zo ben je alvast goed voorbereid!

Wanneer je dak vervangen?

Voordat je je dak laat vervangen, moet je er natuurlijk eerst zeker van zijn of het wel degelijk nodig is. Als je hierin niet gespecialiseerd bent, is het soms moeilijk om dit te bepalen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kan letten.

Wanneer je bijvoorbeeld een lek opmerkt, is het mogelijk dat je dakbedekking niet goed meer functioneert. In dat geval is een dringende vervanging van je dak noodzakelijk. Elk soort dakbedekking heeft bovendien een levensduur waar je rekening mee moet houden. Wil je er echt helemaal zeker van zijn dat je dak aan vervanging toe is? Laat het dan onderzoeken door een dakspecialist van Zoofy. Wacht er bij twijfel niet te lang mee, zodat je grote kosten vermijdt!

Boek een dakdekker

Kosten bitumen dak vervangen

Gemiddelde kosten dak vervangen

De kosten om je dak te vervangen, zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de dakbedekking die je kiest, het soort isolatie en de bereikbaarheid van het dak. Ook liggen de plat dak vervangen kosten per m² lager dan de kosten van het vervangen van een dak met een helling. Over het algemeen kan je echter rekenen op zo'n 75 tot 150 euro voor een nieuw dak per m². Het gaat hier enkel over de kosten van dakbedekking vervangen.

Als de fundering van je dak aan vervanging toe is, komen er bovenop de kosten van dakbedekking vervangen, nog enkele andere kosten. In onderstaande tabellen vind je meer info over de exacte kosten van een nieuw dak per m² en de totaalprijs. Je vindt er zowel de kosten van een plat dak vervangen als de prijzen van een hellend dak vervangen. Houd er rekening mee dat je in de eerste 2 tabellen de gemiddelde prijzen vind voor een dak van 50 vierkante meter. De werkuren en btw zijn in deze prijzen inbegrepen.

Kosten hellend dak vervangen

Hellend dak vervangen Kosten obv 50 m²
Dakpannen  4.300 euro
Rieten dakbedekking  4.300 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten plat dak vervangen

Plat dak vervangen dakbedekking Kosten obv 50 m²
Bitumen  2.300 euro
EPDM  3.300 euro
PVC  4.000 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten dak vervangen per m²

Type dakbedekking Kosten per m²
Bitumen  45 euro
EPDM  65 euro
PVC  80 euro
Riet  85 euro
Dakpannen  85 euro

Prijsbepalende factoren nieuw dak

De kosten van de dakbedekking vervangen hangen af van enkele factoren, waaronder het type dakbedekking en het isolatiemateriaal. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je een zo goed mogelijk zicht wilt hebben op de exacte kosten van een nieuw dak per m². Hieronder ontdek je de belangrijkste prijsbepalende factoren!

Type dakbedekking

Het type dakbedekking is één van de meest belangrijke prijsbepalende factoren. Tussen de verschillende materialen zit er namelijk een groot prijsverschil. Maar ook de levensduur is sterk afhankelijk van het materiaal. Zo zal een PVC dak je bijvoorbeeld maar liefst 80 euro per vierkante meter kosten, maar gaat het dubbel zo lang mee dan bitumen. Een duurder type dakbedekking komt dus vaak goedkoper uit. Iets om rekening mee te houden!

Isolatiemateriaal

Wanneer je je dak laat vervangen, is het een goed idee om ook meteen isolatiemateriaal te laten aanbrengen. Op die manier spaar je veel geld uit. Een dak zonder isolatie zorgt er namelijk voor dat maar liefst 30% van de warmte in je huis verloren gaat.

Voor het laten aanbrengen van isolatiemateriaal betaal je gemiddeld zo'n 45 euro per vierkante meter. Dat is niet weinig, maar je verdient dit bedrag meestal in zo'n 4 tot 6 jaar terug. Soms kan je zelfs beroep doen op een subsidie van de gemeente waardoor het je heel wat minder kost. Het loont de moeite om je hierover te informeren!

Extra opties

Er zijn nog een aantal andere zaken die je kan laten uitvoeren wanneer je je dak laat vervangen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je dakpannen van een coating te laten voorzien waardoor het beter bestand is tegen allerlei weersinvloeden.

Hiervoor betaal je 20 euro per vierkante meter. Wil je een groendak? Dan betaal je daarrvoor 75 euro per vierkante meter. Het plaatsen van zonnepanelen kost je dan weer 560 euro per stuk.

Tips om geld te besparen

De kosten van je dak vervangen, zijn niet min. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je geld kan besparen. Door voor een vakman van Zoofy te kiezen, zorg je er bijvoorbeeld voor dat je geen voorrijkosten moet betalen. Daarnaast is het mogelijk om samen met je buren je dak te laten vernieuwen. In dat geval deel je de kosten van de huur van het materiaal waardoor je veel minder betaalt.

Zelf dak vervangen of laten doen?

Het vervangen van je dak is niet iets dat je eenvoudig zelf doet. Zeker niet als je hier geen kennis van hebt. In dat geval kan er zelfs iets mislopen waardoor je uiteindelijk toch een vakman moet inschakelen en meer moet betalen. Bovendien is het vervangen van een dak nooit zonder risico. Door voor een vakman te kiezen bespaar je dus een hoop ellende én geld!

Laat je nieuw dak plaatsen door een specialist van Zoofy

Wil je liever zelf je dak niet vervangen? Dan moet je natuurlijk nog de juiste specialist vinden. Gelukkig is dat niet moeilijk. Bij Zoofy duurt het namelijk slechts enkele minuten om de perfecte match te vinden. Je hoeft hiervoor alleen maar je gegevens in te vullen en je wordt automatisch aan de beste vakman uit je buurt gekoppeld.

Kiezen voor een dakspecialist van Zoofy heeft als groot voordeel dat je geen voorrijkosten moet betalen. Daarnaast ben je altijd zeker van het mooiste resultaat, omdat onze vakmannen steeds grondig gescreend worden!

Boek een dakdekker

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Dakgoot repareren kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
Kosten gasleiding aanleggen
Kosten ruit vervangen
Kosten keuken demonteren
Kosten groen dak

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code