Muren sauzen

Vanaf €15 per m2 incl btw

Gebaseerd op prijzen van 209 Schilders bij jou in de buurt

Geen zin om zelf met de roller aan de slag te gaan, schakel dan de hulp in van een schilder in de buurt. Deze plakt de ruimte netjes af en brengt de nieuwe laag verf streeploos aan. De getoonde prijs is incl arbeid, btw, en standaard muurverf. Let op: is de muur in slechte staat, nog onbewerkt of zijn er meerdere lagen nodig, dan kan de schilder een meerprijs rekenen. Minimale afname is 1 uur arbeid a €50,- incl btw.

Nu regelen
4 recensies
Waarom Zoofy?
 • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 216 klusaanvragen.
 • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
 • Geen voorrijkosten.
 • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Schilders die gewerkt hebben aan Muren sauzen

Muren sauzen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 4 recensies

Marieke uit Berkel en Rodenrijs
donderdag 16 mei 2019

Hij was erg aardig, werkte netjes en was beleefd. Hij heeft zijn werk prima gedaan. Ik zou hem aanraden aan een ander.

Onze Schilders zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Muur schilderen

Ben je de kleur op de muur helemaal zat? Is verf toevallig in de aanbieding? Onze schilders kunnen het nieuwe kleurtje super strak en zonder te veel gedoe voor jou aanbrengen! Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de verfroller en de muur te sauzen, hiervoor kan je het onderstaande stappenplan volgen.

Benodigdheden

 • Muurverf/Saus
 • Schilderstape
 • Gele tape
 • Masking tape
 • Masking tape plus folie
 • Acrylaatkit
 • Fixeermiddel
 • Klein verfbakje
 • Muurverf roller van 10 cm
 • Kwastje
 • Grote verfbak
 • Rooster
 • Grote roller
 • Verlengsteel

Stappenplan

 1. Indien je geen last hebt van vlekken op de muur kan je doorgaan naar stap 2. Heb je hier wel last van? Zorg er dan voor dat deze niet meer zichtbaar zijn. Gebruik isolatiespray op de vlekken of gebruik isolerende muurverf.
 2. Zorg ervoor dat je alle materialen compleet hebt, zodat deze binnen handbereik zijn.
 3. Nu is het tijd voor het afplakken. Hierdoor voorkom je onnodige vlekken. Hoe strakker je de randen af plakt, hoe makkelijker het is om strak te schilderen. Ben je van plan om de tape langer dan een dag te laten zitten? Gebruik dan gele schilderstape of masking tape. Laat je het maar een dag zitten, dan is normale schilderstape voldoende. Het afplakken werkt eigenlijk heel simpel. Overal waar je een strakke lijn of geen verfvlekken wil kan je een lijn tapen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afplakken van het plafond, de plinten, de stopcontacten, de hoeken en de overgang naar andere kleuren. Ook is het slim om stopcontacten van de muur te halen. Hierdoor weet je zeker dat hier geen verfvlekken op komen. Voor plekken als de vensterbank kan het verstandig zijn om deze volledig af te dekken met masking tape plus folie. Zo bescherm je de gehele vensterbank, ook het afdekken van de vloer onder de wand is een optie.
 4. Kijk goed of er scheurtjes of gaatjes in de muur zitten. Bij putjes of gaatjes kan je vulmiddel gebruiken, bij scheurtjes of naadjes is acrylaatkit een optie. Let goed op de droogtijd van deze producten voordat je begint met schilderen.
 5. Deze stap kan overgeslagen worden als je over een bestaande verflaag gaat sauzen.
  Wanneer je over een gestucte muur gaat sauzen raden wij aan deze van te voren met fixeer te bewerken. Door het fixeren blijft de ondergrond goed vastzitten en poedert deze niet meer.
 6. Het sauzen. Bij de verf heb je als het goed is een roerstokje gekregen. Gebruik deze om de verf goed door te roeren, om de verf zo goed te mengen. Eerst moeten de hoeken en randen aangezet worden, hiervoor gebruik je een klein verfbakje en een klein rollertje(+/- 10 cm). Giet een klein beetje verf in het verfbakje en rol deze uit met de roller. Wanneer je niet in elk hoekje kan komen kan je een wegwerpkwastje gebruiken. Wanneer de randen bedekt zijn kan je de verf in een grote verbak/verfemmer gieten. Zorg wel voor een rooster in de verfemmer, zodat je de roller uit kan rollen en de verf gelijk verdeelt wordt. De grotere borstel maakt het sausen een stuk makkelijker, dit zal dus ook een stuk sneller gaan. Om makkelijk bij hogere oppervlakte te kunnen komen kan je een sausstok gebruiken, zo kan je verf in 1 lijn aanbrengen.
 7. Wanneer je klaar bent met het sausen, kan je de tape en het afdekmateriaal verwijderen.

Geen zin om het zelf te doen. Laat jouw muur dan verven door een vakkundig schilder. Plan gemakkelijk en snel een afspraak in! Bij Zoofy kies je zelf een gewenste dag en tijdstip uit die jou het beste uitkomt. Zo kan je de volgende dag nog lekker uitslapen of hoef je niet onnodig afspraken te verzetten.

Zoofy werkt alleen samen met de meeste betrouwbare en vakkundige schilders. Bovendien kan je zien wat de (vaste) uurtarieven of vierkante meterprijzen zijn van de schilders en kan je hun beoordelingen lezen van voorgaande tevreden klanten. Wil je naast het verven van je kozijnen ook je deuren laten verven? Dat kan! Onze schilders kunnen je helpen met o.a. het sausen van muren, het spuiten van latex en het schilderen van gevels, houtwerk en meubels. Wij hanteren nooit voorrijkosten. Bij een muur van 10m2 die in goede staat is moet je rekenen op de bedrag van 150 euro.