Regel nu jouw schilder

Plafond witten

Vanaf €14 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1700 schilders in jouw regio

Wil je je plafond witten? Maak het je zelf gemakkelijk en regel direct een afspraak met een schilder bij jou in de buurt. Deze voorziet je plafond zo van een nieuwe verf laag. Het tarief is incl arbeid, btw en standaard muurverf. Let op: is het plafond in slechte staat, nog onbewerkt of zijn er meerdere lagen nodig, dan kan de schilder een meerprijs rekenen. Minimale afname is 1 uur arbeid a €55,- incl btw.

Regel nu jouw schilder
43 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je plafond witten via Zoofy

Plafond witten

Boek nu een schilder

Komt de kleur van jouw plafond vandaag de dag eerder in de buurt lichtgeel dan wit? Dan is het hoogtijd tijd om je plafond te witten. Veel mensen kiezen voor een wit plafond omdat je kamer daardoor groter en lichter oogt. Er zit echter ook een nadeel aan. Vlekken zijn namelijk extra goed zichtbaar op een wit plafond. Hoe vaak je plafond verven nodig is, verschilt per ruimte. In de ene ruimte heeft de verflaag op je plafond een veel langere levensduur dan in de andere. In ruimtes waar gerookt wordt of vochtige ruimtes zoals de keuken of je badkamer is het plafond schilderen wellicht sneller nodig dan gebruikelijk. Andere redenen om je plafond te sauzen kunnen zijn:

 • Er wordt in de kamer gerookt en er heeft zich nicotineaanslag gevormd.
 • Na een lekkage.
 • Gele vlekken.
 • Het afbladderen van verf.
 • De ruimte is vochtig.

Is het bovenstaande van toepassing op jouw situatie? Dan raden we je aan om minstens één keer per 4 á 5 jaar je plafond opnieuw te witten. Wanneer er gunstigere omstandigheden in de ruimte zijn, zal dat likje verf op het plafond een langere levensduur hebben. Je plafond witten is een ingrijpende klus. Qua eindresultaat, maar ook zeker qua voorbereiding. De ruimte moet namelijk zorgvuldig afgedekt worden en alle meubels moeten tijdelijk verplaatsen naar een andere ruimte. Dat is een reden waarom veel mensen de klus plafond witten vaak op de lange baan schuiven. Helaas is het witten van je plafond een klusje wat altijd terug zal blijven komen. Wanneer je een professionele schilder via Zoofy boekt, is deze klus zo gefikst. Of je nou je plafond wil laten witten, een gestuct plafond wil witten of een gespoten plafond wil witten: onze schilders hebben veel ervaring, wanneer ze in een zeer korte tijd grote oppervlakten netjes en vakkundig kunnen schilderen. Het inhuren van een schilder levert je niet alleen tijdswinst op, het bespaart je frustratie en bovendien hoef je niet dagenlang in de rommel en ellende te zitten. Tel uit je winst 😉 

Je plafond laten witten kan met de volgende twee werkwijzen

Plafond sauzen

Plafond sauzen

Wil je je plafond laten sauzen? Deze werkwijze betekent dat de verf op je plafond wordt aangebracht met een roller of een kwast. Als je je plafond laat sauzen is de kans op knoeien kleiner. Daardoor hoef je niet de gehele ruimte te ontruimen en is het afdekken  van je meubels, vloer en muren voldoende. Vooral bij kleinere ruimtes is je plafond laten sauzen een voordeel. Bij grotere oppervlaktes biedt je plafond laten spuiten meer voordelen. Je plafond laten sauzen is namelijk arbeidsintensief, waardoor de kosten sneller oplopen en de klus langer duurt.

Plafond spuiten

Plafond spuiten

Je plafond laten spuiten is een snelle goedkope werkwijze met een superstrak eindresultaat. Door je plafond te laten spuiten beperk je het risico op banen of strepen. De schildert brengt namelijk met behulp van een spuitmachine de verf gelijkmatig op jouw plafond. Door het gebruik van de spuitmachine is dit klusje zo gefikst. Het nadeel aan je plafond spuiten is dat door de spuitmachine een nevel ontstaat. Daarom is het van uiterst belang dat je de meubels naar een andere ruimte verplaatst en alles goed afdekt.

Plafond witten prijs

Benieuwd naar de prijs van je plafond schilderen per m2? De prijs van je plafond witten is afhankelijk van de werkwijze die je kiest. Over het algemeen is te zeggen dat plafond spuiten goedkoper is dan een plafond sauzen. Je plafond spuiten kan al vanaf €9per m2, terwijl je plafond spuiten start vanaf een prijs vanaf €15per m2. De prijs van je plafond laten witten is verder afhankelijk van oppervlakte van je plafond en de staat waarin het verkeerd. Wanneer je bijvoorbeeld je plafond wil laten witten met nicotine schade, zal er isolerende verf moeten worden gebruikt. Daarnaast is het van belang dat de nicotine aanslag eerst wordt verwijderd, alvorens er aan de slag kan worden gegaan met je plafond te witten. In zulke situaties zullen de kosten van je plafond laten schilderen hoger uitvallen. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen die de klus plafond witten bij ons kost. Uiteraard is elke situatie anders en kunnen de kosten voor jou, wanneer je deze klus zou boeken hoger of lager uitvallen. De afbeelding hieronder is om je een beeld te vormen qua prijs.

Plafond witten prijs

Plafond schilderen tips

Mocht je tóch zelf aan de slag gaan met je plafond witten, hebben we enkele tips die je kunnen helpen:

 • Het geheim van een plafond verven zonder strepen ligt allereerst bij een goede voorbereiding. Als je plafond vuil is dien je deze alvorens je gaat schilderen grondig te reinigen. Als er hardnekkige vlekken zijn dien je deze eerst te behandelen met een isolerende primer.
 • Allereerst: zorg dat je kwalitatieve plafondverf koopt. Dat is niet goedkoop, €75 euro voor 5 liter verf is hierin geen uitzondering. Echter moet je daarbij wel in gedachten houden dat je met kwalitatieve plafondverf minder lagen hoeft aan te brengen. Wanneer je goedkopere plafondverf haalt zul je meerdere lagen moeten aanbrengen, waardoor je veel langer bezig bent met de klus.
 • Voor wie zich nog afvraagt welke roller hij/zij moet gebruiken bij het witten van het plafond: kies altijd voor kwalitatief verfmateriaal. Een vachtroller met hoge kwaliteit absorbeert de verf goed. Daardoor zal het uitrollen soepeler gaan, waardoor je je plafond kunt witten zonder strepen. Nog een voordeel van zo'n kwalitatieve vachtroller: als je hem goed uitwast na gebruik, kun je hem later nog eens gebruiken.
 • Een tip voor als je niet alleen je plafond gaat witten en de gehele ruimte wilt aanpakken: werk altijd van boven naar beneden. Schilder eerst het plafond en daarna pas de muren. Zo voorkom je spatten wanneer je je plafond gaat witten. Hoe je verder gaat en de muur schildert? Ons doe-het-zelf plan om zelf een muur te schilderen hier.
 • Wil je tussendoor even stoppen met je plafond schilderen? Leg fan je kwasten en verfrollers in een afgesloten tas. Op deze manier drogen ze niet uit en kun je ze - na je break - weer gewoon gebruiken.
 • Zorg dat je genoeg licht hebt tijdens het schilderen. Alleen met genoeg licht kan je zien waar je als laatst hebt geverfd op je plafond.
 • Zorg dat de temperatuur in de ruimte niet te warm en niet te koud is. Bij warmte droogt de verf sneller en bij een te koele kamer droogt de verf slechter. Wanneer je in een te warme of koude ruimte je plafond gaat schilderen kunnen er door te snel of te langzaam drogen, strepen ontstaan. En iedereen wil een plafond zonder strepen, toch?
 • Koop liever te veel dan te weinig verf. Niks is zo vervelend om halverwege je plafond wit klus weer terug te moeten naar de bouwmarkt. Ongebruikt materiaal kun je doorgaans binnen 30 dagen retourneren op vertoon van de aankoopbon.

Badkamer plafond verven

De badkamer is de meest vochtige plek in huis. Wanneer je badkamer plafond gaat verven, is het belangrijk om te weten dat je plafond en muren waterbestendig moeten zijn. De vakman zal eerst, alvorens hij jouw badkamer plafond zal schilderen, nagaan of er schimmel in de badkamer zit. Indien dit het geval is, zal deze eerst verwijderd moeten worden. Om kosten te besparen kun je dit natuurlijk ook zelf al doen voordat de schilder je plafond komt witten. Gebruik daarvoor een sterke soda-oplossing met warm water en een stugge borstel. Boen het oppervlak daarmee goed schoon en laat de muren drogen. Zie je na het opdrogen toch nog schimmel? Schuur dan dit weg met een grove korrel (80) schuurpapier. De schilder zal daarna eventuele beschadigingen aan de badkamermuur bijwerken met een geschikte vuller. Indien het plafond van de badkamer nog nooit eerder is geverfd, brengt de vakman - na het afplakken van de vloer en leidingen - een laag voorstrijk aan. Dat zorgt voor een betere hechting van de badkamerverf. Daarna begint de schilder aan het echte verfwerk. Wanneer je je badkamer plafond laat schilderen en je vind de eerste laag niet dekkend genoeg, kun je altijd nog een tweede laag aanbrengen. De schilder zorgt ervoor dat jouw badkamer er weer piekfijn uitziet. Direct na het verven van het badkamer plafond verwijderd hij de aangebrachte schilderstape. Hij zorgt ervoor dat alles weer netjes wordt achtergelaten, zodat jij weer fris voor de dag kunt komen.

Schilders van Zoofy

Onze schilders zijn vrolijke kwasten die jouw met elke schildersklus kunnen helpen. Of het nou binnen- of buitenshuis is: een trap, een deur, een meubel of buitenshuis je gevel, kozijnen of buitenmuur schilderen. Onze schilders draaien hun kwast er niet voor om 😉  Ook alle andere huis, tuin en keukenklussen hebben wij zo gefikst. Check de de knop 'klussen', bovenaan de pagina voor het gehele overzicht aan vakmensen.

Boek nu een schilder

Andere schilderklussen op Zoofy
Tegels verven
Hele week
Lelystad
Trap schilderen
Huis schilderen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af