Regel nu jouw schilder

Huis schilderen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2797 schilders in jouw regio

Kan jouw huis wel een likje verf gebruiken? Laat je huis schilderen door onze huisschilder. Dat scheelt je een hoop tijd en heb je garantie dat het goed en vakkundig gebeurt. Zo gefikst.

Regel nu jouw schilder
33 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Huis schilderen

In de categorie klussen die je liever uitstelt: je huis schilderen. Want jij hebt wel iets beters te doen. Tenminste, dat schatten we zo in gezien je op deze pagina terecht bent gekomen. Laten onze Zoofy huisschilders nou toevallig niets liever doen dan dat. Of je nou de buitenkant van je huis wil schilderen, je trap wil schilderen, een meubel wilt schilderen of een deur, of je huis gewoon ordinair wit geverfd wil hebben; onze huisschilders hebben stuk voor stuk twee gouden rechterhanden en leveren kwaliteit bij iedere verfklus. 

Wat kost een huis schilderen?

Benieuwd wat het kost om je huis te schilderen? Wat het kost om je huis te laten schilderen vind je hieronder in de bijzonder artistieke afbeelding. Gemiddeld gezien kost een huis laten schilderen rond de 3000 euro. Dat is een all-in prijs. Alle kosten om je huis te schilderen zijn natuurlijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Namelijk hoe groot je huis is, dus welke oppervlakte er geschilderd moet worden, wat de staat van je muren is en welke wensen je zelf hebt. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de voorbereiding. Wanneer jouw huidige schilderwerk in slechte staat is, zal deze eerst gerepareerd moeten worden. Om kosten te besparen kun je deze zelf uitvoeren. Lees daarover meer onder het kopje 'Huis laten schilderen of zelf doen'. Ook de bereikbaarheid en de woonplaats is van belang. Bij Zoofy werken we niet met voorrijkosten, maar wanneer jij hartje centrum in Amsterdam woont, zullen de parkeerkosten voor de schilder zijn bus aan je doorberekend worden. Qua bereikbaarheid bedoelen we, dat wanneer je een moeilijk bereikbare plek geschilderd wil hebben - zoals een bovenverdieping of een dakkapel - er een steiger moet worden geplaatst. De kosten van het huren van een steiger zullen tevens aan jou worden doorberekend. 

Huis schilderen kosten

Hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor verschillend soorten schilderwerk. Bijvoorbeeld wat de buitenkant van je huis schilderen kost, bijvoorbeeld bij een kozijn of een buitenmuur schilderen. Let op! Deze prijzen, dit zijn gemiddelden. De kosten van je huis schilderen kan daarom afwijken van huis schilderen prijs die jij uiteindelijk krijgt voorgeschoteld: Zoals eerder gezegd zijn de prijzen sterk afhankelijk van verschillende factoren. 

Kosten huis laten schilderen per categorie

Soort verfklus Gemiddelde prijs incl. arbeid en btw
Trap schilderen €250
Plafond schilderen €540
Kozijn schilderen €80
Deur schilderen €140
Buitenmuur schilderen €480
Gevel schilderen €120
Meubel schilderen €170

Huis laten schilderen of zelf doen?

Onderschat deze klus niet. Er komt écht veel bij kijken. Het lijkt misschien vooraf voordeliger en makkelijker om zelf je huis te gaan schilderen, maar het is (waarschijnlijk) niet je dagelijkse bezigheid. Het schilderen van je huis, fiks je niet even binnen een dag. Realiseer je, dat jij als onervaren schilder (no offence) geen verstand hebt van het uitzoeken van de juiste verf. En dan hebben we het niet over een leuk kleurtje uitkiezen. Als je je huis zelf gaat schilderen, zul je verschillende soorten muren tegenkomen, die allen een andere aanpak wensen. Of wat dacht je van de juiste verftechnieken toepassen voor diezelfde muren? En de hoeveelheid vakantiedagen die je moet opnemen als je zelf je huis gaat schilderen? Als je je huis laat schilderen, beloven we je: onze huisschilders zijn vliegensvlug. Waarschijnlijk drie keer zo snel als dat je zelf je huis zou schilderen. Zij hebben jarenlange ervaring en kennis, en zorgen dat jouw woning er fris geverfd uitziet. Wil je toch zelf wat doen tijdens zo'n klus huis schilderen? Zorg dan dat de woning schilder-klaar is. Zoals de oppervlaktes schoonmaken, schuren en afplakken. Daar bespaar je al de nodige tijd en kosten mee.

Huis schilderen - Wanneer jouw huis wel een likkie kan gebruiken

Je huis schilderen is typisch zo'n klusje wat bij veel mensen op de lange baan geschoven wordt. Terwijl dit juist zo'n belangrijk onderdeel is van woningonderhoud. Zowel binnen als buitenshuis is je huis schilderen en bijhouden belangrijk. Of je nou een nieuwbouwwoning hebt, of een bestaande woning. Goed schilderwerk beschermt je woning tegen regen, vuil en/of slijtage. Ook je kozijnen, deuren en ramen krijgen een langere levensduur wanneer je deze regelmatig voorziet van nieuw schilderwerk. Wanneer is je huis schilderen nodig? Ook dit hangt weer af van het onderdeel en de verfsoort die gebruikt is. Maar gemiddeld genomen moet jouw paleisje eens in de 5 a 7 jaar geschilderd worden. Of je paleisje toe is aan dat nieuwe likkie verf kun je zien aan de volgende signalen:

 • Er zitten scheurtjes en/of blaasjes op je huidige schilderwerk.
 • De verf is lelijk geworden (beschadigd, versleten en/of verkleurd).
 • De verf lijkt niet meer goed te hechten. Dat kun je zien doordat de schilderlaag afgeeft (verpoedert).

Huis wit schilderen

Huis wit schilderen

Je huis wit schilderen of opnieuw witten geeft jouw huis weer een frisse uitstraling. Veel mensen kiezen ervoor om hun huis wit te schilderen omdat wit de illusie van ruimte wekt. Maar ook je huis wit schilderen aan de buitenkant wint steeds meer aan populariteit. Buiten dat je huis wit verven een ruimtelijk effect geeft, ziet het er ook vooral netjes en strak uit. Als je je huis wit wil laten schilderen zal dat niet voor een duppie gaan. Het is een flinke schildersklus en de gemiddelde prijs voor je huis wit schilderen varieert enorm per schilder. Wij vinden dat jij als klant, maar ook de vakman recht hebben op een eerlijke prijs kwaliteitsverhouding. Jij een schappelijke prijs en de vakman een gezond uurloon. Bij Zoofy weet je waar je aantoe bent. Voor een vast transparant uurtarief, komt een schilder jouw woonkamer wit schilderen. Is het een grotere klus en wil je zelfs je hele huis wit schilderen? Ook dat is een fluitje van een kwast voor onze schilders. Geef dan in het opmerkingenveld van een klus aan dat het een grote klus betreft en dat je graag een totaalprijs voorafgaand afspreekt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Huis laten schilderen buiten

Wil je je huis laten schilderen buiten? Voor buiten schilderwerk wordt meestal een totaalprijs afgesproken en niet een uurtarief gehanteerd. De kosten voor het laten schilderen van de buitenkant van je huis lopen uiteen, omdat geen één huis natuurlijk hetzelfde is. Afhankelijk van de tijd van het jaar zal onze schilder de kosten voor je gaan berekenen voor de klus. Als je je huis laat schilderen buiten, kun je denken aan de volgende onderdelen:

 • Kozijnen aan de buitenzijde
 • Buitenmuren
 • Buitendeuren
 • Dakkapel
 • Schuur

Zoofy, zo gefikst

Wat je klus ook is, bij Zoofy is het zo gefikst. Net zo gemakkelijk als het bestellen van een taxi, alleen nu komt er een vakman voor rijden. Of je nou een loodgieter, elektricien, cv monteur, klusjesman, witgoedreparateur, dakdekker, timmerman of hovenier nodig hebt. Voor elke klus in huis & tuin hebben wij een Zoofy-mannetje voor je klaarstaan.

Toch liever zelf aan de slag met een kwast? Ook daar helpen we je graag mee. Met dit doe-het-zelf-plan slepen we jou zonder verfsporen het juiste pad op. Ook voor andere doe-het-zelf klussen kun je op onze blog terecht. Bijvoorbeeld om zelf een tuinbank of een palletbank maken. Staat wel zo mooi bij dat pas geschilderde huis 😉

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Zoofy Facebook pagina. Benieuwd naar hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten? Dat lees je hier. En als je nog steeds niet overtuigd bent, check dan hoe Zoofy scoort qua reviews op Google reviews of Trustpilot.

Andere schilderklussen op Zoofy
Plafond spuiten
Latex spuiten
Hele week
Plafond witten
Tegels verven

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach