Regel nu jouw schilder

Tegels verven

Vanaf €22 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2540 schilders in jouw regio

Laat je plavuizen schilderen door een schilder van Zoofy. Hier boek je eenvoudig een schilder uit de buurt die jouw tegels mooi afwerkt.

Regel nu jouw schilder
10 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Plavuizen schilderen

Wil je je interieur op een eenvoudige manier veranderen? Dan kan je ervoor kiezen om je tegels te verven. Je kan zowel betontegels verven als andere vloer- en wandtegels verven. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van tegels verven? Lees dan snel verder!

Waarom tegels verven?

Tegels schilderen is een goede keuze als je op een eenvoudige én goedkope manier je interieur wilt vernieuwen. Het vergt ook veel minder werk dan tegels uitbreken en nieuwe tegels plaatsen. Bovendien is het een manier om de tegels te kiezen die je wilt. In sommige gevallen is het moeilijk om de juiste kleur te vinden, maar als je kiest voor tegels verven dan zal je makkelijker de juiste kleur in je interieur kunnen brengen.
Tegels verven

Zelf jouw tegels schilderen

Tegels schilderen lijkt op het eerste zicht niet zo moeilijk, maar er komt toch veel meer bij kijken dan je in de eerste instantie zou denken. Als je het jezelf eenvoudig wilt maken kan je het werk overlaten aan een professional. Maar hoe zal een schilder precies te werk gaan?

Stap 1: Tegels schoonmaken en ruimte afplakken

De eerste stap is het schoonmaken van de tegels met ontvetter. Dat is belangrijk voor een mooi resultaat en op die manier kan de verf ook beter hechten aan de tegels. Als de tegels schoongemaakt zijn dan is het tijd om de ruimte af te plakken. De professional zal hiervoor afplaktape gebruiken.

Stap 2: Tegels schuren

Als volgende stap zal de vakman de tegels die geschilderd moeten worden schuren. Door ze te schuren zal de verf nog beter hechten, omdat het oppervlak ruwer wordt.

Stap 3: Tegels verven

Als laatste stap zal de vakman de tegels verven. In sommige gevallen is een goede primer noodzakelijk, bijvoorbeeld als er gebruikgemaakt wordt van speciale warmwaterbestendige lak voor in de badkamer. De vakman zal eerst de afgeplakte randen en voegen schilderen met de kwast en daarna de grote oppervlakten onder handen nemen met een roller. Een laag is vaak niet genoeg als je tegels gaat verven. Hoeveel lagen precies nodig zijn hangt af van het soort tegel en de verf. Een vloer heeft meestal meerdere lagen nodig. Over het algemeen zijn 2 tot 3 lagen voldoende.

Welke verf moet je kiezen?

Er verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende soorten verf waaruit je kan kiezen. Welke verf je het best kiest hangt af van de soort tegels dat je gaat verven. Voor vloertegels verven heb je andere verf nodig dan voor het verven van wantegels. Ook het materiaal van de tegel is van belang voor het uitzoeken van de verf. Zo heb je voor keramische tegels andere verf nodig dan voor betontegels verven. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden en welke verf je het best kiest!

Muurtegels verven

Wil je vooral je muurtegels verven? Dan kan je kiezen uit verschillende soorten. Vaak wordt er gekozen voor epoxyharscoating. Dit is eerder een gekleurde hars waarmee je de tegels kan verven. Deze keuze is populair omdat de hars een hoog dekkingsvermogen heeft, zelfpolijstend is en er erg fraai uitziet. Daarnaast is het schok- en spatbestendig en dus de ideale keuze voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Als je je muurtegels met epoxyharscoating laat bewerken dan zal je de tegels makkelijk kunnen schoonmaken, want de hars is bestand tegen schoonmaakmiddelen. Deze verf is bovendien een budgetvriendelijke optie en dat is altijd mooi meegenomen! Het nadeel van deze gekleurde coating is dat het niet makkelijk aan te brengen is. Je kan dit dus het best door een specialist laten doen.

Dit is maar één van de mogelijke opties als je muurtegels wilt verven. Als je op zoek gaat naar de geschikte verf is het vooral belangrijk dat je kiest voor een verf die geschikt is voor de desbetreffende ruimte. Voor de badkamer heb je dus een verf nodig die speciaal ontwikkeld is voor de hoge vochtigheidsgraad op deze plaats. Voor de keuken kies je het best verf die bestand is tegen oliespatten.

Hoe zit het dan met de kleur verf? Tegelverf is beschikbaar in ontzettend veel kleurtjes. Uiteraard kies je het best voor een kleur die goed past bij je meubels en je interieurstijl, maar er is nog iets waar je rekening mee moet houden: kies een andere tint dan de ondergrond! Let daarnaast goed op de kleurharmonie. Als je het moeilijk vindt om te kiezen, kan je je altijd laten helpen door de vakman!

Vloertegels verven

Wil jij liever je vloertegels verven? Ook hiervoor zijn er verschillende opties. Niet alleen in kleuren, maar ook in soorten verf. Je kan voornamelijk kiezen tussen polyurethaanverf en epoxyverf.

Polyurethaanverf is olieverf op basis van polyurethaanhars en heeft een groot dekkingsvermogen. Je kunt deze verf zowel voor een tegelvloer als voor een muur met faiencetegels gebruiken. Een groot voordeel van deze verf is dat het goed bestand is tegen vocht, vlekken, schokken en krassen. De verf hecht ook goed aan tegels, dus een primerlaag is niet nodig.

Een andere mogelijkheid is epoxyverf. Epoxyverf is ook olieverf die een hoog dekkend vermogen heeft. Wil je betontegels verven of plavuizen verven? Dan kan je deze verf gebruiken want het is geschikt voor bijna alle ondergronden, waaronder ook hout, pvc en metaal. De verf geeft een mooi homogeen resultaat en is kras- en vochtbestendig. Het nadeel van dit soort verf is dat het minder milieuvriendelijk is en dat het wat duurder is dan de andere optie.

Wat zijn de kosten van tegels verven?

Als je tegels wilt laten verven dan is het handig om eerst de prijs te weten. Uiteraard zal de tegels verven prijs afhangen van welk soort tegel je gaat verven. De kostprijs van plavuizen verven zal anders zijn dan de kostprijs van muurtegels verven. Dat heeft vooral te maken met de moeilijkheidsgraad en het oppervlakte. Gemiddeld gezien kan je rekenen op een kostprijs tussen de 15 en 37,50 euro per vierkante meter inclusief manuren en materiaal. Zo zie je dus dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen.

Zelf plavuizen verven of laten doen?

Je plavuizen verven is niet zo makkelijk dan je denkt. Plavuizen verven vergt veel meer precisiewerk dan het verven van een muur. Het is dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je van plan bent om het zelf te doen. Doordat je de tegels eerst nog moet schuren komt er ook veel meer werk bij kijken dan je zou denken. Door je tegels te laten verven door een professional kan je jezelf alvast een hele hoop tijd én ellende uitsparen.

De beste vakman uit je buurt? Bij Zoofy vind je hem meteen!

Heb je nog geen geschikte vakman gevonden? Dan is er geen reden tot paniek, want bij Zoofy vind je erg makkelijk de beste vakman. Gedaan met uren zoekwerk! Al wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en je wordt automatisch gekoppeld aan de beste vakman uit je buurt. Op die manier bespaar je ook voorrijkosten uit. Het hoeft dus niet altijd moeilijk te zijn!
             

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af