Regel nu jouw schilder

Buitenmuur verven

Vanaf €19 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1357 schilders in jouw regio

Bij een buitenmuur verven komt nét wat meer kijken dan bij het sauzen van binnen schilderwerk, zoals een binnenmuur. Je moet rekening houden met het soort steen, de staat van de muur en soms is er ook een steiger nodig. Schakel de hulp in van een vakman voor een strak resultaat. Tarief is incl arbeid, materiaal en btw. Let op: is de muur in slechte staat of zijn er meerdere lagen nodig, dan kan de schilder een meerprijs rekenen. Minimale afname is 1 uur arbeid a €55,- incl btw.

Regel nu jouw schilder
10 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je buitenmuur schilderen door een schilder van Zoofy

Heeft de buitenmuur van jouw woning zijn beste tijd wel gehad? Wil je je buitenmuur verven, en ben je benieuwd hoe zo'n klus in zijn werk gaat? Dan zit je bij Zoofy aan het juiste adres. Wij hebben duizenden vakmannen paraat. Ook bij jou in de buurt. Één van onze schilders staat binnen een zoof bij je op de stoep. Schakel de hulp in van een ervaren schilder, om zo lang mogelijk te genieten van je geschilderde huis.

De buitenmuur van jouw woning trotseert zichzelf door weer en wind. Letterlijk. Door het veelal onstuimige klimaat in Nederland, krijgt jouw buitenmuur heel wat slecht weer te verduren, zoals regen, vorst en temperatuurschommelingen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te onderhouden en je buitenmuren te verven. Een likkie verf is alles wat er nodig is om jouw buitenmuur weer te laten stralen. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont. Of je nou een hutje op de hei hebt, een doodgewoon rijtjeshuis hebt of een vrijstaande villa: je dient ongeveer elke 5 jaar à 10 jaar de buitenmuren te verven. De buitenmuren beschermen jouw paleisje namelijk voor alle eerder genoemde weersomstandigheden. Als je niet je buitenmuur laat verven, kun je last krijgen van vocht, met alle ellendige gevolgen van dien. Lekkages en/of schimmel liggen op de loer. En daar zit niemand op te wachten, toch? 

Buitenmuur schilderen

Voordat de schilder kan beginnen met de buitenmuur schilderen, moet deze uiteraard grondig worden schoongemaakt. Op een vette en/of vuile buitenmuur, is het onmogelijk om een mooie, dekkende verflaag aan te brengen. Nadat de buitenmuur is schoongemaakt, kan de grondverf/voorstrijk worden aangebracht. Wanneer deze goed is opgedroogd, is het mogelijk deze af te lakken met de kleur naar keuze. Het maakt daarbij niet uit of je gebruik maakt van een donkere of lichte verf. Wanneer je de buitenmuur gaat schilderen, is het is belangrijker er op te letten of de kleur past bij de uitstraling die je wil bereiken en of deze voldoende beschermt. Er zijn grofweg 3 manieren om de buitenmuur te verven. Hieronder vind je de drie technieken, samen met de voordelen.

 1. Dampdoorlatende muurverf, zoals acryl.
  • Weert vocht van buiten
  • Vocht kan wel van binnen naar buiten. Vooral wanneer je een spouwmuur gaat isoleren, is een dampdoorlatende muurverf een must.
 2. Buitenmuur kaleien met kalkpleister.
  • Milieuvriendelijk en duurzaam.
  • Verschillende kleuren mogelijk.
  • Camoufleert beschadigde, lelijke plekken.
  • Dampopen verf. Ook bij deze techniek kan vocht zijn weg van binnen naar buiten vinden.
 3. Met minerale verf (Keim).
  • Dampopen. 
  • Op deze techniek ontstaat geen mos of schimmels.
  • Diverse kleuren mogelijk.
  • Milieuvriendelijk en duurzaam.
  • Geen afbladderende verf naar verloop van tijd.

buitenmuur verven contrast

Een gestucte buitenmuur verven

Zowel een glad gestucte buitenmuur als een bakstenen muur kan geschilderd worden. Een gestucte buitenmuur verven is over het algemeen gemakkelijker, omdat deze egaler is. Zoals gezegd zal de schilder wanneer hij jouw buitenmuur gaat, eerst schoonmaken. Wil je je gevel stucen? Het stuken van een muur wordt altijd gedaan door een gespecialiseerde stukadoor. Hij zal de buitenmuur sausklaar opleveren. Dat betekent dat er stukwerk is gebruikt wat direct overschilderbaar is. Dan wordt voordat je begint aan de verf, eerst het stucwerk aangebracht. Pas als dat goed opgedroogd is, start de schilder met het verven van de buitenmuur. 

De kosten van een geschilderde buitenmuur

Het kostenplaatje is waarschijnlijk een zwaar wegende factor wanneer je de buitenmuur gaat verven. Daarnaast is het belangrijk dat de buitenmuren professioneel geverfd worden. De geverfde buitenmuur is immers het visitekaartje van jouw paleis. Bovendien wil je dat de verf beschermt en duurzaam is, zodat deze weer een paar jaar meegaat. Je buitenmuur verven is natuurlijk niet goedkoop, maar hoeft zeker ook niet heel duur te wezen.

Om de kosten van een huis verven voor jou inzichtelijk te maken, hebben we uit onze database gehaald wat klanten gemiddeld besteden wanneer ze deze klus boeken. Let dus op, dit zijn gemiddelden en jouw situatie kan anders uitpakken qua kosten.

buitenmuur verven kosten

Wil je besparen op de kosten en zelf aan de slag? Niet om het een 'wij van wc eend, adviseren wc eend' verhaal op te hangen, maar je kunt heel veel tijd en energie besparen door het uit te besteden. Een gewone doe-het-zelver bereikt nooit het beste eindresultaat zoals een professionele schilder het zou doen. Deze man doet zijn werk dagelijks. Daar kun je als gewone doe-het-zelver echt niet tegenop verven. Bovendien heeft de schilder garantie op zijn schilderwerk. Hij kent de juiste schildertechniek, en verft waarschijnlijk 10x zo snel dan als jij het zelf zou doen.

Betonverf

Wil je je buitenmuur verven met betonverf? Slim. Betonverf is oersterk, vloeistofdicht, slijtvast en kan wel tegen een stootje door weersomstandigheden. Wanneer je je buitenmuur verft met betonverf, gaat deze langer mee. Wanneer er betonverf wordt gebruikt, zal er altijd gebruik worden gemaakt van een 2-componenten betonverf. Dit wordt door de schilder gemengd vlak voor dat hij hij de buitenmuur gaat verven.

Boorbehandelen

Wanneer je een buitenmuur wil gaan verven is voorbehandelen altijd aan te raden. Wanneer je een geïmpregneerde buitenmuur hebt, des te meer. Het is namelijk geen gemakkelijke klus om een geïmpregneerde buitenmuur te schilderen. Je buitenmuur voorbehandelen met voorstrijk, is een manier om de verf toch goed te laten pakken. Wanneer je buitenmuur is voorbehandeld, blijft de verf redelijk tot goed op de geïmpregneerde muur zitten. De voorbehandeling van een buitenmuur is een gemakkelijk klusje. Je hoeft daarbij niet heel nauwkeurig te zijn. Dus als je ergens op wil besparen, kun je overwegen de buitenmuur zelf schoon te maken en vervolgens voor te behandelen, alvorens de vakman komt.

Buitenmuur schilderen tips

 1. Ga nooit zelf op zoek naar verf, maar laat je goed informeren door een ervaren schilder. Verven op een buitenmuur is namelijk niet altijd mogelijk. Onze vakman controleert of jouw huis geschilderd kan worden. Daarnaast weet hij precies welke verf en schildertechniek is voor jouw buitenmuren.
 2. Voordat je de buitenmuur gaat verven, moet je deze eerst schoonmaken.
 3. Natuurlijk hou je rekening met het weer, en plan je je buitenmuur verven niet wanneer het de hele week pijpen met stelen regent. Maar mocht onverhoopt toch een spatje vallen is dat geen probleem. Bij regen kan onze schilder gewoon doorgaan met schilderen. Dat komt omdat hij voor het verven van de buitenmuur speciale zeilen aanbrengt. Zo komt er geen spatje regen op je schilderwerk.
 4. Heb je een nieuwe buitenmuur? Controleer dan eerst of de ondergrond droog genoeg is om te verven. 
 5. Niet alle verf is bestand tegen UV licht. Laat je altijd goed informeren door de buitenschilder.
 6. Wist je dat er een verlaagd btw-tarief geldt voor schilderwerk? Je buitenmuur verven wordt daardoor voordeliger. Het btw-tarief voor schilderen is 9% in plaats van de gebruikelijke 21%.

Buitenmuur verven temperatuur

Wanneer je je buitenmuur gaat verven, zul je rekening moeten houden met de temperatuur. Hoge of lage temperaturen (onder 10 graden of boven de 25 graden) zijn niet geschikt om je buitenmuur te schilderen.  Als de temperatuur onder de 10 graden ligt, zal de verf bijna niet drogen, en is de temperatuur boven de 25 graden dan droogt de verf juist weer veel te snel. Bovendien is dit logischerwijs ook niet wenselijk voor onze buitenschilder om in zulke temperaturen buiten te werken. Het liefst plan je de klus buitenmuur verven wanneer er een lage luchtvochtigheid is. De beste tijd om je buitenmuur te verven is vanaf eind april tot aan begin oktober.

 

Buitenmuur verven: welke kleur kies ik?

Buitenmuren verven kun je tegenwoordig in allerlei kleuren. Wit, groen, geel, blauw, bruin... De kleur van je buitenmuur kan een groots effect hebben op de uitstraling van je huis. En daarom is het een moeilijke keuze om te maken. Mag je zomaar je huis in elke kleur verven? Door goed na te denken over de kleur verf op je buitenmuur, geniet je langer van je nieuwe schilderwerk. Controleer allereerst de voorschriften. Meer daarover lees je in de volgende alinea. Kijk naar de huizen om je heen? Past de kleur die je in gedachten hebt bij de rest van de straat? Kijk ook naar je kozijnen, je dakpannen en je gehele huis. Kijk welke kleur daarbij past. De meest gebruikte kleur voor een buitenmuur blijft in Nederland toch wit. Of bijna wit. 

Buitenmuur verven vergunning

Iets waar je misschien niet gelijk aan denkt bij het verven van je buitenmuren; een vergunning. Als je van plan bent om je buitenmuur een nieuw likkie verf te geven, is het handig om voor de aanvang van de klus de nodige informatie hiervoor in te winnen. Je maak namelijk vaak niet zomaar veranderingen aan brengen aan je buitenmuur. In principe mag je, als je niet in een monumentaal of beschermd pand woont, je gevel gewoon schilderen in de kleur die jij wil. Toch is het wel aan te raden om vooraf even langs de gemeente te gaan. Sommige gemeenten 

Bakstenen buitenmuur verven

Bakstenen buitenmuren verven is in Nederland eigenlijk helemaal niet zo gebruikelijk. Stom eigenlijk, want als je kijkt naar landen zoals Spanje, zie je dat door je bakstenen buitenmuur te verven je de boel behoorlijk opvrolijkt. Of je nou een oud huis hebt of een nieuwe woning: een bakstenen buitenmuur verven maakt een wereld van een verschil. En niet alleen het uiterlijk is voordelig. Buitenmuurverf heeft beschermende eigenschappen. Daar wordt je huis duurzamer van. Wat ons betreft een win win! Wel is aan te raden bij nieuwbouwwoningen om het metselwerk minimaal een jaar te laten rusten voordat je de kwast in handen neemt. De inhoudsstoffen en de zouten in het metselwerk kunnen anders namelijk aanzienlijke schade geven aan het schilderwerk. 

Vakmannen van Zoofy

Wil je meer dan alleen je buitenmuur verven en misschien wel je hele huis schilderen? Onze schilders kunnen je helpen met elke schilderklus in en of rondom het huis. Je trap, deur, muur of kozijn schilderen; daar draait hij zijn schilderskwast niet voor om. Ook alle andere huis, tuin en keukenklussen hebben wij zo gefikst. Wij hebben voor elke klus een vakman. Bijvoorbeeld, hoveniers, ongediertebestrijding, loodgieters, schoorsteenvegers, cv monteurs, dakdekkers, timmermannen, elektriciens of klusjesmannen. Check de de knop 'klussen', bovenaan de pagina voor het gehele overzicht aan vakmensen.

Toch liever zelf aan de slag met een kwast? Ook daar helpen we je graag mee. Voor doe-het-zelf klussen kun je op onze blog terecht. Bijvoorbeeld hoe schilder ik een muur, of een doe-het-zelf plan om zelf een tuinbank. Staat wel zo mooi bij dat net geverfde buitenmuur 😉

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Zoofy Facebook pagina. Benieuwd naar hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten? Dat lees je hier. Nog niet overtuigd? Check dan hoe Zoofy scoort qua reviews op Google reviews of Trustpilot.

Andere schildersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach