Regel nu jouw schilder

Gipsplaten verven

Vanaf €13 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2795 schilders in jouw regio

Heb jij gipsplaten in huis laten plaatsen en wil je die mooi laten schilderen? Plaats dan je klus op Zoofy voor het verven van gipsplaten. Zoofy regelt een goede schilder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw schilder
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Gipsplaten laten verven door een schilder van Zoofy

Heb je net gipsplaten laten plaatsen, maar zijn deze nog niet mooi afgewerkt? Dan kan je ervoor kiezen om je gipsplaten te verven. Hieronder ontdek je als vast meer over de kosten van gipsplaten verven en de mogelijkheden!

Waarvoor kan je gipsplaten gebruiken?

Gipsplaten werden vanaf de jaren '30 steeds meer gebruikt voor allerlei toepassingen. Ook de dag van vandaag vind je ze nog veel terug. Gipsplaten zijn namelijk goedkoop en makkelijk om te plaatsen. Tegenwoordig worden ze vooral gebruikt om een tussenwand te plaatsen, zodat er een extra ruimte gecreëerd kan worden. Ook worden ze gebruikt over oude muren heen te plaatsen, zodat de muur er met een mooie afwerking weer als nieuw uitziet.

Maar je kan het ook gebruiken voor plafonds. Na het plaatsen van de gipsplaten kan je de gipsplaten sauzen of mooi laten afwerken met stuckwerk. Wil je graag een scheidingswand laten plaatsen of je muren opnieuw een mooie uitstraling geven? Dan kan je bij Zoofy de beste vakman uit je buurt vinden. Maar ook als je al gipsplaten geplaatst hebt, kan één van onze professionals de gipsplaten verven of stucen.

De mogelijkheden

Eens je gipsplaten geplaatst hebt, dan dienen deze mooi afgewerkt te worden. Gipsplaten sauzen is een mogelijkheid, maar er zijn nog een aantal andere dingen die belangrijk zijn bij de afwerking van gipsplaten. We geven je hieronder een overzicht!

Gaatjes en naden opvullen

Bij de afwerking van gipsplaten hoort ook de opvulling van gaatjes en naden. Als je dit niet laat doen, dan zal dit een slordige uitstraling hebben. Voor een mooi en strak resultaat laat je de vakman de oneffenheden wegwerken met gipsplaatvuller of als er veel gaatjes zijn met mortel. De gaatjes opvullen kan je eventueel zelf doen als je wat geld wilt uitsparen.

Eens de gaatjes opgevuld zijn moet het geheel lichtjes geschuurd worden. Het schuren van de gipsplaten is moeilijker dan je denkt, want het is belangrijk dat dit voorzichtig gebeurt. Neem je liever geen risico? Laat het geheel dan door een vakman afwerken!

Stucwerk

Voordat je gipsplaten gaat schilderen kan je je gipsplaten laten stucen. Door ze te laten bepleisteren zullen ze een nog strakker uitzien. Dit gebeurt uiteraard nadat alle gaatjes opgevuld zijn en nadat de gipsplaten geschuurd zijn. Wil je je gipsplaten niet verven? Dan kan je er ook voor kiezen om pleister in een kleurtje te laten aanbrengen. Uiteraard zal er meer keuze zijn op vlak van kleur als je de gipsplaten gaat verven. Als je van plan bent om je gipsplaten te sauzen én te stucen, dan is het aangeraden om vooraf aan de professional te vragen of hij dit beide voor jou kan doen. Zo spaar je kosten uit!

Gipsplaten verven

Wil je wat meer kleur in je interieur brengen? Dan is gipsplaten verven een goede keuze. Als je kiest voor gipsplaten verven dan is het handig om te weten dat er verschillende methodes zijn. De kosten van gipsplaten verven zullen sterk afhangen van de methode die je kiest.

Latexspuiten is een eerste optie. Het voordeel van deze schildertechniek is dat je snel grotere ruimtes onder handen kan nemen. Het is echter niet altijd mogelijk om de gipsplaten te schilderen op deze manier. Dit is afhankelijk van de ruimte. Als er verf gespoten wordt komen er veel kleine spettertjes vrij. Verfspuiten is dus enkel een goede optie als je de ruimte goed kan afdekken en er niet te veel meubels in de weg staan. Voor een kleine tussenwand zal de vakman eerder kiezen voor gipslaten sauzen. Dat wil zeggen dat hij de roller zal gebruiken om je gipsplaten van een kleurtje te voorzien. Deze schildertechniek kost meer tijd, maar er kan met meer precisie gewerkt worden.

gipsplaten verven

Wat kost gipsplaten verven?

Als je je gipsplaten wilt laten afwerken, dan zal je waarschijnlijk wel benieuwd zijn naar de kosten van gipsplaten verven. In dat geval is het handig om te weten dat deze kosten sterk zullen afhangen van het te behandelen oppervlakte, de moeilijkheidsgraad en of er meer moet gedaan worden dan alleen maar schilderen. Daarnaast is het afhankelijk van hoeveel voorbereidingswerk er gedaan moet worden. Hieronder vind je een overzicht van de kostprijs voor gisplaten verven!

Aantal lagen Kosten per m²
Gipsplaten verven in twee lagen  €8,- tot €15,- m²
Gipsplaten afwerken in drie lagen  €9,- tot €17,-

 

Zelf gisplaten verven of laten doen?

Wil je graag je gipsplaten schilderen, maar ben je niet zo'n held in het vlekkeloos schilderen? Dan laat je de klus beter over aan een ervaren schilder. Niets zo lelijk als slecht geschilderde gipsplaten met vlekken. Daar word je echt niet blij van! Bovendien is er vaak nog veel meer werk dan alleen maar gipsplaten schilderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de gaatjes en naden nog moeten opgevuld worden en dat je eerst stucwerk wilt laten aanbrengen voor een mooier resultaat.

De volledige afwerking van je gipsplaten vergt veel meer tijd en moeite dan je in de eerste instantie zou denken. Je kan het jezelf makkelijk maken door dit allemaal te laten doen door een vakman. Je vindt makkelijk een geschikte vakman uit je buurt bij Zoofy! Als je van plan bent om meerdere werken tegelijk te laten uitvoeren is het wel handig dat je voordien even vraagt of zij je kunnen helpen met al deze klusjes. Op die manier kan je geld uitsparen. Ook als je nog geen gipsplaten laten plaatsen hebt kan je hiervoor een vakman vinden op onze site!

Gipsplaten schilderen? De beste vakman uit je buurt vind je bij Zoofy!

Wil jij eindelijk je gisplaten verven? Laat het dan doen door een ervaren schilder en spaar jezelf een hoop frustraties uit. Ook als je gipsplaten wilt laten plaatsen of als je wilt kiezen voor een andere afwerking in plaats van gipsplaten verven, zoals behang of stucwerk, kan je bij Zoofy terecht. Het fijne is dat het slechts enkele minuutjes van je tijd kost om de beste vakman uit je buurt te vinden én je spaart voorrijkosten uit!

Andere schilderklussen op Zoofy
Halve week
Per uur
Hele dag

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach