Regel nu jouw schilder

Meubels schilderen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1851 schilders in jouw regio

Geef je oude kast of tafel een nieuwe kleur en hij past weer helemaal in het interieur. Schakel een vakman in die het voor je doet. Deze zal het meubel netjes schuren, slechte plekken bijwerken en aflakken in de kleur die jij wilt. Omschrijf je klus en maak direct een afspraak met een schilder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw schilder
7 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je meubels verven via Zoofy

Heb je ergens een leuk bijzettafeltje op de kop getikt maar past het niet helemaal bij de rest van jouw meubilair? Of heb je pas een nieuwe keuken gezet en sluit de kleur van je stoelen absoluut niet aan bij je nieuw interieur? Misschien wil je wel tafels lakken of vernissen? Met een grondige schuurbeurt en een likje verf, blaas je je oude meubels binnen de kortste keren weer nieuw leven in. Heb je zelf weinig of geen verstand van meubels verven? De schilders van Zoofy voeren deze klus met plezier voor jou uit!

Wat is het nut van meubels schilderen?

Je oude (of iets modernere) meubels verven kan om verschillende redenen gedaan worden:

 • Je hebt een nieuw interieur: Wanneer je een ander bad of een andere douche aanschaft, kan het voorvallen dat jouw badkamermeubel niet mooi combineert met jouw nieuw sanitair. In dit geval kan je je badkamerkastjes vernissen en/of opnieuw schilderen zodat het geheel wel weer mooi samen past. Hetzelfde kan je ook doen als je besluit om van keuken te veranderen.
 • Je nieuwe of tweedehands meubelstukken passen niet in jouw woning: Stel je voor, je hebt de zetel van je dromen gekocht maar helaas staat hij niet mooi bij je andere salonmeubels. In dit geval kan je én je zetel én je meubels houden door je meubels te verven. Op deze manier kan je zelf een tint uitkiezen die wel bij jouw kersverse bank gevoegd kan worden.
 • Je meubelstukken verkeren in slechte staat: Oude tafels, stoelen of kasten zien er door de jaren heen niet meer zo fris uit als op het moment van de aankoop. Vind jij het moeilijk om afscheid te nemen van jouw oude meubeltjes? Door stoelen of een tafel te lakken of vernissen, kan je jouw geliefde meubeltjes er weer als gloednieuw doen uitzien. Binnen een tijdspanne van enkele uurtjes kan je jouw favoriete meubelstuk een volledige transformatie laten ondergaan.
 • Je wilt geld uitsparen: Heb je zin om jouw woning in een nieuw jasje te steken zonder daarbij al te veel geld uit te moeten geven? Ook dan is meubels schilderen een goede optie. Van je oude meubeltjes weet je tenslotte al dat ze aansluiten op jouw persoonlijke voorkeur, als je nieuwe koopt dien je eerst weer op zoek te gaan naar iets dat bij jouw smaak past. Bovendien zijn ongebruikte meubels een pak duurder!

Verfroller

Wat zijn de kosten voor meubels verven?

Hoeveel meubels schilderen, vernissen of lakken precies kost is sterk afhankelijk vanaf de staat waarin de verf zich bevindt. Als je besluit om te gaan aankloppen bij een schilderbedrijf voor het verwijderen van de oude verf, betaal je heel snel enkele honderden euro’s per meubelstuk, nadien blijft nog de kost van het meubels verven zelf natuurlijk. De prijs voor de (grond)verf schommelt meestal rond de €15 per vierkante meter en met €50 kom je al een heel eind voor de benodigde materialen voor meubels te schilderen. Denk maar aan verfreiniger, ontvetter, enkele vellen schuurpapier...enzovoort.

Zoals je inmiddels al hebt kunnen lezen, hanteren wij van Zoofy, steeds vaste uurtarieven opdat je op voorhand precies weet waaraan je je kan verwachten. Meubels verven kan bij ons al vanaf € 49 per uur inclusief btw.

Ben jij van plan om de meubeltjes die jou nauw aan het hart liggen nieuw leven in te blazen zodat je nog voor onbeperkte tijd van jouw pronkstukjes kan genieten? Verzeker je dan van uitstekend geleverd werk dat geheel volgens jouw wensen uitgevoerd wordt door één van onze schilders te boeken!

Meubels verven overlaten aan onze vakmannen

Zegt het jou ook wel wat om jouw meubilair een verjongingskuur te laten ondergaan maar leid je een zeer bedrijvig leventje en heb je hier zelf geen tijd voor? Doe dan beroep op één van onze vele professionele klusjesmannen. Dankzij hun jarenlange, ambachtelijke ervaring weten zij als geen ander waarop je moet letten voor meubels te verven. Bovendien zijn zij stuk voor stuk uitgerust met al het nodige gereedschap en weten zij perfect welke verf er bij welk soort meubels hoort.

Hoe gaat meubels verven in zijn werk?

De juiste aanpak tijdens het meubels schilderen is essentieel voor een optimaal resultaat. Onze vakmannen maken gebruik van de volgende werkwijze:

Meubels waarvan de verflaag nog in goede staat is

 • 1) Reiniging van de meubels: Met behulp van ontvetter of verfreiniger worden de te behandelen meubelstukken grondig zuiver gemaakt. Nadien worden ze met lauw water afgewassen.
 • 2) Schuren: De meubels worden met een paar vellen schuurpapier afgeschuurd en stofvrij gemaakt.
 • 3) Aanbrengen van de grondverf: Onze schilder mengt en verdunt de verf waar nodig, om de grondlaag aan te brengen. Nadat de grondlaag volledig droog is, schuurt hij de meubelstukken een tweede keer.
 • 4) Aanbrengen van de toplaag: Tijdens het meubels verven wordt de toplaag op dezelfde wijze aangebracht als de grondlaag. Naargelang je eigen wensen, kan je gaan voor glanzende of matte verf.

Meubels waarvan de verflaag niet meer in goede staat is

Wanneer de verf in heel slechte staat is, is schuren alleen niet voldoende en zal de verf op een andere manier verwijderd moeten worden. Hiervoor heb je twee opties:

 • Schakel een loogbedrijf in: Een loogbedrijf haalt de oude verflaag van de meubels weg door ze onder te dompelen in een loogbad. Haal op voorhand al het metaalwerk van de meubels af om beschadiging te voorkomen. Let wel op, niet ieder meubelstuk is geschikt voor zo'n behandeling. Informeer je daarom vooraf en wees je ervan bewust dat de kosten voor deze behandeling al vlug flink kunnen oplopen.
 • Haal de verf weg door ze af te branden: Als je bijvoorbeeld een tafel gaat lakken om op je terras te zetten maar de verf ziet er niet meer uit, kan je de oude verf van de tafel afbranden. Hiervoor heb je hardstalen krabbers en een föhn van hoogwaardige kwaliteit nodig. Deze methode is nogal tijdrovend en vraagt eveneens om veel geduld. Het is wel een pak goedkoper dan logen.

Ben je van plan om een tafel te lakken? Ook in dat geval, dien je eerst de oude verflagen te verwijderen door één van de bovenstaande tactieken toe te passen. Een tafel lakken zorgt er ogenblikkelijk voor dat je tafel er glanzend uitziet en maakt ze eveneens water- en weersbestendig.

Meubels verven overlaten aan onze vakmannen - Wat zijn de voordelen voor jou als klant

 • Professionele schilders: Wij van Zoofy werken enkel met de beste schilders van Nederland. Al onze klussers worden zorgvuldig gescreend voordat ze bij ons aan de slag gaan. Ze beschikken allemaal over de nodige ervaring en kennen dan ook alle kneepjes van het schildersvak. Op deze manier ben jij zeker van een uitstekend uitgevoerde klus.
 • Eerlijke prijzen: Bij Zoofy betaal je voor wat je zelf te zien krijgt. Voorrijkosten worden door ons niet aangerekend en dit maakt ons uniek. Bij ons betaal je vanaf het moment dat je onze schilder bij jou thuis verwelkomt.
 • Vast uurtarief: Onze vaste uurtarieven en m² prijzen helpen jou bij het inplannen van de kosten voor een klus die door ons verzorgd wordt. Zo weet je steeds waar je aan toe bent.
 • Vlotte service: Wij zijn actief in het hele land. Het maakt niet uit of je in Amsterdam of in Zeeland woont, wij hebben altijd een vakman bij jou in de buurt. Ben jij 's morgens niet thuis en heb je daarom liever dat een van onze schilders in de namiddag langskomt? Ook dat is perfect mogelijk. Bij ons kies je zelf wanneer je onze klusjesmannen wenst te ontvangen. Je kan de tijdstippen waarop jij beschikbaar bent, eenvoudig in ons online aanvraagformulier doorgeven.

Zelf de meubels schilderen met een stappenplan

Net een leuk stoeltje op de kop getikt die wel een likje verf kan gebruiken? Via zoofy.nl heb je dezelfde dag nog een vakman van ons bij jou voor de deur staan! Klusje is zo geklaard! Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf je meubels te verven, kijk voor wat tips hieronder in het stappenplan.

Benodigdheden:

 • Ontvetter
 • Verfreiniger
 • Schuurpapier
 • Kwast
 • Grondverf
 • Verf

Stappenplan

 1. Het eerste dat je moet doen is het reinigen van de meubels. Gebruik hiervoor ontvetter of verfreiniger. Was dit na met lauwwarm water en laat het goed drogen
 2. Is er nog niet op de meubels geschilderd? Schuur het meubel dan met een korrelgrote van 150-180. Is de vorige schilderlaag nog intact? Dan voldoet korrelgrote 220-280. Als je klaar bent met schuren maak je het meubel stofvrij.
 3. Nu is het tijd voor de grondverflaag. Roer de verf goed door met het roerstokje. Giet een klein beetje verf over in een blik en verdun deze voor 5%. Sluit de rest van de verf weer goed af. Doop de kwast tot ongeveer de helft in de verf, doe dit een paar keer en strijk de kwast af. Start met de eerste laag. Werk vanuit het midden naar buiten toe. Laat de verf drogen, kijk voor de droogtijd op de verpakking. Wanneer de verflaag ongelijk opgedroogd is kan je deze nog een keertje schuren.
 4. Als de grondlaag helemaal goed verwerkt is kan je beginnen aan de toplaag. De verf kan zowel zijdeglans, hoogglans of mat zijn. Voor het aanbrengen maakt dit geen verschil. Het aanbrengen van de laag gaat op dezelfde manier als de grondlaag, de verf hoeft alleen niet verdunt te worden met 5%. Laat de verf goed drogen, en het meubel is klaar voor gebruik!

Lukt het niet met het schilderen van je meubels. Boek dan snel een vakman. De schilders van Zoofy kunnen je vandaag (met spoed) nog helpen.

Andere schilderklussen op Zoofy
Dordrecht
Lelystad

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach