Regel nu jouw schilder

Plafond schilderen

Vanaf €14 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1278 schilders in jouw regio

Heeft het plafond een nieuw kleurtje nodig? Maak het je zelf gemakkelijk en regel direct een afspraak met een schilder bij jou in de buurt. Deze voorziet je plafond zo van een nieuwe verf laag. Het tarief is incl arbeid, btw en standaard muurverf. Let op: is het plafond in slechte staat, nog onbewerkt of zijn er meerdere lagen nodig, dan kan de schilder een meerprijs rekenen. Minimale afname is 1 uur arbeid a €50,- incl btw.

Regel nu jouw schilder
43 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Plafond verven / witten

Een goed begin is het halve werk. Kies een goede dekkende latex verf. Voor het sauzen of witten van een plafond moet je vaak boven je hoofd werken. Voor ongetrainde armen een zware klus. Je wilt een plafond dus het liefst in een laag goed dekkend hebben. Een vakkundig schilder doet dit regelmatig en zal het minder moeite kosten. Bovendien werkt een goede vakman doorgaan in een hoger tempo. 

Hoe gaat de schilder van start

Voor het verven kan beginnen zal de schilder eerst alles afplakken wat geen nieuwe kleur behoeft. Eventuele spotjes kun je het beste verwijderen of anders zorgvuldig afplakken met schilderstape. Voorkom spetters op de vloer door het gehele oppervlak nauwkeurig af te dekken met speciaal afdekfolie. Tot slot moeten de randen van de muren worden afgeplakt met tape voor een extra strak resultaat. 

Staat van het plafond

Is het plafond in een niet zo’n goede staat of zijn er vlekken zichtbaar dan kunnen deze worden behandeld voordat het schilderen begint. Er zijn speciale fixeermiddelen en voorstrijk voor vlekken op de markt die je hiervoor kan gebruiken. 

Alles afgeplakt en behandeld, dan kan het verven beginnen. Het makkelijkst werkt een schilder bij daglicht zodat goed zichtbaar is wel deel van het plafond al een nieuwe laag verf heeft gekregen. Het is daarnaast makkelijk om een latex te gebruiken die roze is maar daarna wit opdroogt. 

Een professionele schilder zal met behulp van een kleine kwast en blokkwast eerst de randen en hoeken bij de muren meepakken. Voor het plafond zelf helpt om een denkbeeldig raster over het plafond te trekken. Zo deel je het grote oppervalk op in verschillende delen die je een voor een meepakt met de roller welke is geplaatst op een telescoopsteel. Zo kun je het plafond bereiken zonder dat een trapje nodig is. Ook hierdoor kun je sneller werken. 

Wat moet je weten over plafond schilderen

Belangrijk is om het gehele plafond in een keer te schilderen. En dus niet tussentijds een deel laten opdrogen en de volgende dag weer verder verven. Nat in nat schilderen voorkomt namelijk strepen. 

Kostenindicatie van het plafond schilderen

Voor een indicatie van de prijs, kun je rekenen op 18 euro per vierkante meter. Een plafond van 10m2 laten schilderen komt dan neer op zo'n 180 euro. Een goedkopere optie is het plafond spuiten.

Andere schilderklussen op Zoofy
Plafond witten
Dordrecht
Hele week

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af