Regel nu jouw schilder

Radiator schilderen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1401 schilders in jouw regio

Laat vakkundig je radiator verven door een professional via Zoofy. Hier vind je de beste schilders uit jouw regio. Wij rekenen géén voorrijkosten, omdat wij alleen met lokale vakmannen werken.

Regel nu jouw schilder
1 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Radiator verven via Zoofy

De meeste Nederlandse woningen beschikken over radiatoren. Dat is ook niet moeilijk te begrijpen als je denkt aan de koude winterdagen waarmee we hier soms te kampen hebben. Een degelijke centrale verwarming is daarom dan ook een "must have" bij jou thuis. Wat ons maar al te vaak stoort, is het lelijke uitzicht van onze radiatoren. Een radiator schilderen of een radiator spuiten kan hier de gewenste verandering in brengen maar het is wel een vrij omslachtige klus. Het team van Zoofy helpt jou hier graag mee verder!

Wanneer is een radiator schilderen nuttig?

Een radiator schilderen, kan gedaan worden omwille van verschillende motieven:

 • De muren zijn geverfd: Stel, je hebt besloten om de muren van je woning van een nieuw likje verf te voorzien. Je woonkamer of je keuken mag er dan nog superleuk uitzien na het verven, waarschijnlijk kan dat niet over de radiator gezegd worden. Vooral wanneer je gekozen hebt voor een donkerkleurige tint, is een witte radiator bijvoorbeeld, allesbehalve een lust voor het oog.
 • Aanwezigheid van roestplekken: Zit je met roestplekken op je radiatoren? Dan dien je deze eerst uitvoerig op te schuren om ervan af te geraken. Nadien kan je je radiatoren schilderen voor een aangenamer zicht.
 • Verkleurde of beschadigde radiatoren: Zien je radiatoren er vergeeld uit of zijn ze hier en daar lichtjes beschadigd? Ook in dat geval, kan je radiatoren schilderen, een goedkope en efficiënte oplossing bieden.

Kan je zelf een radiator schilderen?

Wie echt wil, kan natuurlijk alles zelf doen. Een radiator schilderen is op zich geen rocket science maar vraagt wel om het nodige geduld en is bovendien een zeer tijdrovende bezigheid. Er zijn verschillende zaken waarop je moet letten wanneer je je radiatoren gaat schilderen om later niet met een hoop ongemakken te komen zitten. Ook kan het voorvallen dat je niet over al het nodige materiaal beschikt om deze klus tot een goed einde te brengen. Daarom is het aanbevolen om dit karwei over te laten aan onze vakmannen. Dankzij hun jarenlange ervaring, hebben zij de kneepjes van het vak volledig onder de knie en ben jij verzekerd van een correcte uitvoering van het werk.

Waar moet op gelet worden bij het schilderen van radiatoren?

Onze klussers gaan steeds op zeer nauwkeurige wijze te werk en houden rekening met diverse aspecten bij het spuiten of schilderen van jouw radiator(en).

Radiatoren zijn warm

Je kan onze vakmannen een aardig handje helpen door je radiatoren op voorhand op nul te zetten. Een warme radiator kan tenslotte niet geverfd worden en in dergelijk geval, zal onze klusjesman moeten wachten totdat de radiator volledig afgekoeld is.

Radiatoren vragen om speciale verf

Als je een radiator gaat spuiten of verven, dient er gebruik gemaakt te worden van een speciaal soort radiatorverf, ook wel radiatorlak genoemd. Ordinaire verf is niet opgewassen tegen de hoge temperatuurverschillen en gaat daardoor na verloop van tijd afbladderen of scheuren. Onze vakman zal meerdere lagen van deze lak aanbrengen naargelang de kleur van jouw voorkeur. Wil jij graag een radiator in een lichte tint? Dan zullen hier meer lagen lak aan voorbij gaan dan wanneer je van een oorspronkelijk witte naar een donkerkleurige radiator verandert.

Bereikbaarheid

Om een radiator te schilderen, is het van cruciaal belang dat onze schilder probleemloos tot bij alle hoeken en kanten van het verwarmingstoestel kan komen. In sommige gevallen, zal de centrale verwarming afgekoppeld moeten worden ten gunste van het schilderwerk.

Vorm en grootte van de radiator

Zoals met alles, bestaan er ook radiatoren in diverse ontwerpen en groottes. Onze vakmannen zullen afwisselen tussen verschillende verfborstels om zo tot in elke uithoek van de radiator te kunnen schilderen.

Roestplekken


Oude verwarmingstoestellen vertonen vaak roestplekken die eerst geheel weggehaald moeten worden. In dit geval schuren wij de radiator eerst op voordat zij over gaan tot het echte schilderwerk.

radiator schilderen

Kosten radiator schilderen, waar kan je je aan verwachten?


De kosten voor een radiator schilderen, zijn afhankelijk van meerdere elementen. Je leest de factoren hieronder.

De grootte en het soort radiator

Ben je van plan om een radiator te spuiten of te schilderen? Dan betaal je logischerwijze meer voor een grotere radiator. Op dezelfde wijze gaat je factuur de hoogte in naarmate je meer verwarmingstoestellen te schilderen hebt. Als je één of meerdere radiatoren met een eenvoudige vorm laat schilderen, is deze klus uiteraard sneller volbracht dan wanneer het gaat om een ingewikkeld type radiator. Een kolomradiator bijvoorbeeld, vraagt om veel meer schildertijd dan een vlakke radiator.

De bereikbaarheid van de radiator

Het antwoord op de vraag "Wat kost een radiator schilderen?" is eveneens afhankelijk van de locatie van het toestel. Als het onmogelijk is om de radiator te verven op zijn eigenlijke plaats, zal onze vakman niet anders kunnen dan over te gaan tot loskoppeling. Dit kost tijd en dit zie je dan ook terug op je rekening. Als je hier graag op uitspaart, kan je de radiatoren ook zelf afkoppelen. Vaak is het zo dat de toestellen niet afgekoppeld moeten worden maar dat onze vakman meerdere verfborstels moet gebruiken om overal goed bij te kunnen. Ook dit brengt, omwille van de tijd, een verhoging van de kosten voor een radiator schilderen, met zich mee.

Staat van het verwarmingstoestel

De mate van beschadiging van de radiator, bepaalt de voorbehandeling die nodig is voor het schilderwerk. Heb je geroeste of afgebladderde radiatoren? Dan zal er eerst gewerkt moeten werken aan het schuren van de verwarming en dit vraagt om extra werkuren.

Zoals je ziet, het thema "Kosten radiator schilderen" kan niet in één woord samengevat worden en wordt door meerdere factoren beïnvloed. Algemeen kan wel gesteld worden dat je een prijskaartje tussen €100,- en €250,- per radiator in aanmerking moet nemen. Bevindt jouw radiator zich in perfecte staat op een makkelijk bereikbare locatie maar wil je simpelweg van kleur veranderen? Dan zal de prijs eerder tegen de €100 aanliggen. Is jouw verwarmingstoestel beschadigd en zit het gedeeltelijk onder een vensterbank ingestopt? Houd dan rekening met een hogere prijs.

Zoofy's voordelen

Wanneer je een Zoofy vakman inhuurt voor je radiator te spuiten, profiteer je van verschillende unieke voordelen:

 • Voorrijkosten bestaan niet: De voorrijkosten zijn er bij Zoofy niet. Bij ons betaal je pas vanaf het moment dat onze vakman zich bij jou thuis bevindt en aanvangt met de klus!
 • Vast uurtarief: Bij Zoofy werken wij met een vast uurtarief. Op deze manier kan je jouw klus snel en eenvoudig in je budget inplannen en weet je dus steeds waar je precies aan toe bent.
 • gevolgschade verzekering tot 2.5 miljoen euro: Onze werkmannen zijn uiteraard ook mensen en wij verstaan daarom ook dat een klein ongelukje altijd kan gebeuren. Heeft je woning gevolgschade opgelopen? Laat ons dit dan binnen de kortste keren weten opdat wij dit incident op een professionele manier kunnen afhandelen. Het spreekt vanzelf dat er wel aangetoond moet worden dat het werkelijk om schade aangebracht door Zoofy, gaat. Wij verzekeren jou voor een bedrag tot maar liefst 2.5 miljoen euro!
 • Landelijke dekking: Aangezien wij actief zijn met vakmannen die afkomstig zijn van alle hoeken van Nederland, kunnen wij jou steeds, vrijwel onmiddellijk, een professionele schilder sturen.
 • Ervaren werkmannen: Wij werken uitsluitend met ervaren vakmannen. Iedere klusjesman die bij ons aan de slag wenst te gaan, wordt onderworpen aan een zorgvuldige screening. 

Wil je liever een ombouw maken voor je radiator? Plaats dan een klus voor een timmerman om een radiatorombouw te laten maken. 

Andere schilderklussen op Zoofy
Plafond spuiten
Per uur
Gang verven

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach