Regel nu jouw stukadoor

Sierpleister aanbrengen

Vanaf €28 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 660 stukadoors in jouw regio

Ben je op zoek naar een stukadoor die jouw wanden kan voorzien van Sierpleister? Dan ben je bij Zoofy aan het juiste adres. Hier boek je eenvoudig een vakman die jouw wanden kan voorzien van sierpleister.

Regel nu jouw stukadoor
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Korrelpleister aanbrengen

Als je je interieur wilt opfrissen dan is sierpleister aanbrengen een goede keuze. Wil je graag meer weten over korrelpleister aanbrengen, de sierpleister prijs en wat de mogelijkheden zijn? Hieronder kom je meer te weten!

Waarom is sierpleister een goed idee?

Sierpleister is een manier om je muren en/of plafonds af te werken. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor gekozen, omdat het heel wat voordelen heeft. Met sierpleister zijn er namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Hierdoor is het de beste oplossing voor elk soort interieur, van modern tot klassiek. Daarnaast is het ook erg voordelig en geeft je interieur een unieke uitstraling. Sierpleister is ook makkelijk om schoon te maken. Als je muren vuil zijn, kan je het afnemen met een doekje. Hierdoor blijft het er erg lang mooi uitzien. Al deze voordelen maken sierpleister meer dan het overwegen waard!

sierpleister

Welke afwerking kies jij?

Ben je er helemaal van overtuigd dat korrelpleister aanbrengen voor jou de beste keuze is? Dan ben je er nog niet helemaal, want als je voor korrelpleister kiest zal je kunnen kiezen uit ontzettend veel uitvoeringen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je eigen smaak en je interieurstijl. Hieronder overlopen we de populairste soorten! Welke soort heeft jouw voorkeur?

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz is een van de voordeligste mogelijkheden. Dit is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Spachtelputz wordt aangebracht in een laagdikte van 1 tot 4 millimeter. Hoe dik de laag precies moet zijn kan je zelf bepalen.

Rustiekputz stucwerk

Rustiekputz is een andere mogelijkheid. Dit is een sierpleister op basis van kunststof. Rustiekputz heeft een heel ander uitstraling dan spachtelputz, in plaats van korreltjes heeft het lichte groefjes. Doordat de structuur wat grover is, breng je meteen karakter in je interieur. Ook bij rustiekputz kan je kiezen uit verschillende korreldiktes om zo de grofheid van de structuur te bepalen. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende kleuren.

Heb je kleine kinderen in huis? Dan is rustiekputz een goede keuze, want het is erg stootvast waardoor het niet snel beschadigd kan raken. Ook het afwassen is makkelijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je kinderen met vuile handjes aan de muren zitten. Met rustiekputz kunnen ze naar hartenlust ravotten! Omdat het zo stevig is, kan je het ook voor de buitenmuren gebruiken.

Granol stucwerk

Nog een andere mogelijkheid als je korrelpleister gaat aanbrengen is granol. Van de drie soorten is granol de sierpleister met de meest grove structuur. Wat voor jou de beste keuze is hangt dus af van je voorkeur. Granol kan net zoals de andere sierpleisters in verschillende kleuren gekozen worden en kan je laten overschilderen.

Wat is de sierpleister prijs?

Wil je je muren laten stucen? Dan zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar de sierpleister kosten. Gemiddeld kan je rekenen op een kostprijs van tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter inclusief materiaal en werkuren. Hieronder geven we je een overzicht van de prijs afhankelijk van de te behandelen oppervlakte!

Oppervlakte Prijsindicatie
10 m²  300 tot 500,-
30 m²  450 tot 600,-
60 m²  1.000 tot 1.500,-

Wat bepaalt de sierpleister prijs?

Zoals je ziet zijn de kosten afhankelijk van de oppervlakte die je onder handen laat nemen, maar er zijn nog een aantal ander factoren die de sierpleister kosten bepalen. De vraag "Wat kost sierpleister?" is dus niet makkelijk te beantwoorden. Laten we een kijkje nemen naar de factoren die de kostprijs beïnvloeden.

Soort oppervlak

Misschien dat je hier niet meteen bij stilstaat, maar het soort oppervlak dat bepleisterd moet worden is van grote invloed op de prijs. Dat is logisch, want het is nu eenmaal veel eenvoudiger om een strakke muur te stucen, dan een muur met hoeken en nissen. Als de muur niet mooi egaal is, dan zal de vakman hiervoor meer werk hebben waardoor de kostprijs omhoog gaat.

Ook de grootte van het oppervlak is van invloed op de prijs, zoals je hierboven kon zien. Een groot oppervlakte stucen kost uiteraard meer, maar de prijs gaat wel naar beneden als de te behandelen oppervlakte groter is. Daarom is het interessant om meteen meerdere ruimtes onder handen te laten nemen.

De voorbereiding

De kostprijs van sierpleister zal ook sterk afhangen van het voorbereidingswerk dat moet gebeuren. Als de muren klaar zijn voor het aanbrengen van de pleister, dan zal dit veel minder werk in beslag nemen dan als het behangpapier nog van de muur moet worden getrokken. Je kan geld besparen door zelf een groot deel van het voorbereidende werk te doen. Uiteraard hoeft dit niet en kan je ervoor kiezen om alles meteen door de stukadoor te laten doen. De vakman zal je behang verwijderen voor zo'n 25 tot 45 euro per uur.

De staat van je muren

De kostprijs hangt sterk af van de staat van je muren. Eens het behang verwijderd is kan je dit zien. Als je muren veel oneffenheden bevatten, dan kan je deze het best met raapwerk laten wegwerken. Met raapwerk kan de stukadoor je muren of plafonds weer mooi effen maken voordat hij de sierpleister gaat aanbrengen.

Soort afwerking

Sierpleister aanbrengen kan in verschillende kleuren. De prijs zal dus ook daarvan afhankelijk zijn. Sierpleister aanbrengen met een kleurtje is net iets duurder. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het te laten schilderen. Dit zal je zo'n 6 tot 15 euro per vierkante meter kosten, afhankelijk van het aantal lagen die moeten worden aangebracht. Naast schilderen kan je kiezen voor schuurwerk om je muren extra mee af te werken. Schuurwerk geeft schaduw en zorgt voor een nog opvallender resultaat. Hiervoor betaal je uiteraard meer.

Zelf sierpleister aanbrengen of laten doen?

Het stucen van je wanden en plafonds is niet zo makkelijk dan je denkt. Uiteraard kan je er voor kiezen om dit zelf te doen, maar hou er dan rekening mee dat het resultaat misschien niet helemaal zal zijn zoals jij het verwacht. Sierpleister aanbrengen vereist veel kennis en vakmanschap en het is best nog een moeilijke klus om dit juist te doen. Vooral het stucen van plafonds is een zware klus, omdat je er moeilijker bij kan. Wil je het jezelf liever makkelijk maken? Kies dan voor een ervaren stukadoor van Zoofy voor je stucwerk!

Laat je interieur in een nieuw jasje steken door een stukadoor van Zoofy!

Met stucwerk kan je op een goedkope en snelle manier je interieur een nieuwe uitstraling geven. Er is maar één probleem: muren en plafonds stucen is niet zo eenvoudig. Heb jij geen zin in gesukkel? Laat je muren dan stucen door een van de stukadoors van Zoofy. Bij ons vind je de beste stukadoor uit je buurt met slechts één druk op de knop. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn!

Andere stukadoorklussen op Zoofy
Beton ciré aanbrengen

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af