Regel nu jouw stukadoor

Spachtelputz aanbrengen

Vanaf €25 per m2 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 883 stukadoors in jouw regio

Regel via Zoofy een stukadoor die jouw wanden kan voorzien van spachtelputz. Via Zoofy boek je direct een vakman voor een moment dat het jou het beste uitkomt.

Regel nu jouw stukadoor
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Spachtelputz aanbrengen

Als je je interieur wilt vernieuwen, dan is spachtelputz een goede keuze. Dit is een soort sierpleister waarmee je je muren en plafonds een unieke uitstraling kan geven. Wil je graag meer weten over spachtelputz aanbrengen en de kosten van spachtelputz? Dan kan onderstaande informatie je alvast helpen!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een soort sierpleister die bestaat uit kunsthars dat gemengd wordt met marmelkorreltjes. Hierdoor laat het een korrelstructuur achter op je muur of plafond. Doordat je zelf de korreldikte en kleur kan kiezen, past het mooi in elk soort interieur. De mogelijke korrelgrootte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. Hoe groter de korrel, hoe ruwer de uitstraling zal zijn.

Spachtelputz

Wat zijn de voordelen van spachtelputz?

De reden waarom spachtelputz aanbrengen zo populair is, is omdat het heel wat voordelen heeft. Het is stootvast en kan makkelijk met een doekje gereinigd worden. Doordat je zowel de kleur als korreldikte kan bepalen is het een goede optie voor elke interieurstijl. Spachelputz behoudt ook mooi zijn kleur en kan tegen vocht. Hierdoor kan je het ook op buitenmuren laten aanbrengen.

Spachtelputz aanbrengen: de mogelijkheden

Als je kiest voor spachtelputz dan zijn er verschillende mogelijkheden. Dat is ook de reden dat het goed past bij zowel een modern als klassiek interieur en bij zowel een retro als landelijk interieur en alle interieurstijlen daartussenin. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek hieronder welke optie voor jou de beste is!

Kleurrijke spachtelputz

Vaak wordt gedacht dat sierpleister alleen verkrijgbaar is in zijn originele witte kleur. Niets is minder waar! Als je kiest voor spachtelputz dan zal je kunnen kiezen uit verschillende kleurtjes. Je kan bijvoorbeeld voor grijs kiezen voor een industrieel interieur of voor een bruintint voor een landelijk interieur.

Als je iemand bent die snel iets is beu gezien en als je houdt van verandering dan is er goed nieuws, want je spachtelputz verven. Door spachtelputz te verven heb je snel een nieuwe kleur. Als je dezelfde kleur wilt behouden, dan kan je dit voor een lange tijd, want dit soort sierpleister is kleurvast en zal voor een lange tijd mooi blijven. Spachtelputz verven is dus niet nodig als je de kleur niet wilt veranderen.

Spachtelputz met glitter

Als je houdt van glitter en glamour dan is dit soort sierpleister ook een goede keuze. Je kan het namelijk verkrijgen met glitters. Dit zorgt voor een uniek effect op je muren en plafonds. Je kan zelf de kleur en de hoeveelheid van de glitters bepalen. Zo kan je de muur zo opvallend maken als je zelf wilt.

Korreldikte kiezen

Zoals hierboven al vermeld werd, kan je ook de korreldikte kiezen. De korreldikte bepaalt vooral hoe ruw de muren eruit zullen zien. Over het algemeen kiezen mensen voor een korreldikte van 1,2 tot 1,5 millimeter dik. Maar je kan de korrel ook heel wat fijner of dikker kiezen.

Spachtelputz toepassingen

Misschien vraag jij je af wat de mogelijkheden precies zijn als je voor spachtelputz kiest. De belangrijkste toepassingen zijn vooral de buitenmuren, de binnenmuren en de gevel.

Spachtelputz is ideaal om te gebruiken voor de gevel, omdat het stevig en kleurvast is. De sierpleister isoleert je gevel, maar voor het beste resultaat moet je isolatie onder het stucwerk laten aanbrengen. Voor de binnenmuren is het gebruik van deze sierpleister erg aangenaam, omdat je het makkelijk kan schoonmaken. Wil je je woning een stoerdere uitstraling geven, maar op een subtielere manier? Dan is spachtelputz voor je plafonds de beste keuze!

Spachtelputz repareren

Een groot voordeel van deze sierpleister is dat je het kan laten repareren als het beschadigd is. Door spachtelputz te herstellen zal je heel wat geld uitsparen. Hoewel sierpleister erg sterk is, kan het voorkomen dat er toch scheuren in komen. Door deze scheurtjes te laten repareren zal je stucwerk er weer als nieuw uitzien.

De kosten van een spachtelputz reparatie liggen gemiddeld tussen de 25 en 35 euro per uur. Hoewel de kosten per uur voor de reparatie wat duurder zijn dan die voor het aanbrengen, komt het veel goedkoper uit om je sierpleister te laten repareren. Een stucwerk reparatie duurt namelijk aanzienlijk minder lang.

Wat zijn de kosten van spachtelputz?

Waarschijnlijk ben je erg benieuwd naar de spachtelputz kosten.Bekijk hier de kosten van spachtelputz.

Zelf stucen of laten doen?

Hoewel stucen op het eerste zicht niet zo moeilijk lijkt, is het toch uitdagender dan je denkt, zeker als het gaat over sierpleister. Als je zeker wilt zijn van een mooi resultaat kan je beter de hulp van een ervaren stukadoor inschakelen. Het stucen van plafonds kan bovendien een moeilijke taak zijn omwille van de bereikbaarheid. Geen zin in gezwoeg? Maak het jezelf makkelijk en laat een van onze stukadoors je muren en plafonds onder handen nemen!

Voor het mooiste resultaat moet je bij Zoofy zijn!

Het is niet altijd even eenvoudig om een ervaren stukadoor te vinden, zeker niet als je op zoek bent naar eentje bij jou in de buurt. Het zoeken naar een stukadoor kan dan ook erg frustrerend zijn.

Gelukkig zijn de frustrerende dagen voorbij, want bij zoofy kan je slechts in enkele minuten tijd de vakman vinden die je zoekt. Bovendien kan je altijd vertrouwen op een prachtig resultaat. De stukadoors van Zoofy kennen een hoge klanttevredenheid en zullen daarom nooit teleurstellen. Met een stukadoor van Zoofy creëer je gegarandeerd het interieur van je dromen!

Andere stukadoorklussen op Zoofy
Stukadoor hele week

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af